Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« Uusin viesti kirjoittanut Ville 28.04.24 - klo:19:53 »
Valtaosa bisneksen ja politiikan asuista on tummia. Samoin suurin osa kauluspaidoista on valkoisia tai vaaleansinisiä. Nämä kaksi kun yhdistää, suurin osa solmioista on usein vaaleampia kuin tummansininen puku ja samalla tummempia kuin vaalea paita. Helppoa.

Eipä kai noin ole pakko olla, mutta tummien pukukankaiden ja vaaleiden kauluspaitakankaiden vuoksi niin käy. Enemmän suren, kun valtaosa solmioiden valmistajista käyttää materiaaleja, joiden kuvio on tylsä. Solmioissa on raitoja tai palloja tai pieniä medaljonkeja - tai toisessa laidassa Aku Ankkoja.

Minä pidän kirjoista ja teestä ja Art Nouveausta, esimerkkeinä. Vaan juuri mistään en voi ostaa solmioita, jonka kuviona on kirja tai teekuppi taikka lehteä muistuttava geometrinen kuvio. Sitten suuri osa Suomen miehistä pitää jalkapallosta tai metsästyksestä tai isänmaasta, mutta mistä he voivat ostaa laatusolmion näillä kuvioilla? Tylsää on valikoima solmioiden parissa.
2
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« Uusin viesti kirjoittanut Laurentius 27.04.24 - klo:20:23 »
Foorumi on nykyään hiljainen, joten herätellään pienellä kysymyksellä. Kysymystä edeltää alustus.

Alustus:

Ryhdyin etsimään kummipojalleni sopivaa ylioppilaslahjaa, ja huomasin ebayssä useita myyjiä, jotka tuntuivat varsin uskottavllta ”buy the seller” -hengessä, ja päädyin ostamaan lahjaksi E. Marinella -solmion (edullisen, ymmärtääkseni old stock tms.) alkuperäisessä boksissaan. Solmio saapuikin tänään, ja muutaman Marinella-solmion jo itsekin omistamana oli kohtuullisen selkeä todentaa ostoksen autenttisuus.

Mutta siitä ei ole kyse…

…vaan siitä, että E. Marinella itse aikanaan antoi neuvoja ja ohjeita solmioiden käyttöön, ja yksi niistä oli: solmion tulee olla takkia vaaleampi, paitaa tummempi.

Olen yleisesti ottaen samaa mieltä, mutta onko näin kuitenkaan?

Mielestäni solmio voi hyvinkin olla takkia tummempi, varsinkin mitä kasuaalimpi yleisilme kyseessä.

Tummansiniset housut, vaeleanharmaa pikkutakki, vaalea/valkoinen paita ja tumma solmio? Don Draper?

Makuasioita kaikki tyynni, mutta pohdiskelen vain. Muuten olen sitä mieltä että nykyinen pukeutumiskulttuuri jopa yritysmaailman johdossa, jossa puku solmiotta on standardi, on surullinen.
3
Laatutori / M: Loake Fleet semi-broguet size 7
« Uusin viesti kirjoittanut Pancho 26.04.24 - klo:21:45 »
Tumman ruskeat, capital/F size 7, ostettu toissa kesänä, olleet alle kymmenen kertaa käytössä.

Hinta: 170 €

Lähetän kuvia pyydettäessä.

[email protected]
4
Asut ja pukineet / Vs: Naisten jalkineet
« Uusin viesti kirjoittanut Arska 25.04.24 - klo:23:48 »
Rouva kaipaisi kenkiä. Mieluinen mallikin löytyi Red Wingiltä, mutta tuon valmistus on joko tauolla tai lopetettu eikä tahdo oikein mistään löytyä. Toiveena korjattava rakenne (mieluiten varmaan GW), noin 5 cm korko, sopivasti kuviota pohjassa että kelpaa loskassa rämpiä ja chelsea-tyyppiset venykkeet sivuilla. Aiemmat muovipohjaversiot kestivät monta vuotta kovaa käyttöä, mutta nyt haettaisiin laadukkaampaa. Onko foorumiiteilla ideoita mistä kannattaisi vastaavaa hakea?



Heschungilla on naisille useita enemmän tai vähemmän tuon tapaisia malleja. Ravel-pohja on reunoskenkien pohjien mittapuulla pitävä Suomen talvessa.
5
Asut ja pukineet / Vs: Naisten jalkineet
« Uusin viesti kirjoittanut Ville 24.04.24 - klo:16:37 »
Carmina valmistaa useita tuollaista naisten malleja, mutta niitä ei voi Suomessa sovittaa, samoin Crockett&Jones. Nämä tulivat ensin mieleen.
6
Asut ja pukineet / Vs: Naisten jalkineet
« Uusin viesti kirjoittanut Jatimatic 24.04.24 - klo:12:33 »
Rouva kaipaisi kenkiä. Mieluinen mallikin löytyi Red Wingiltä, mutta tuon valmistus on joko tauolla tai lopetettu eikä tahdo oikein mistään löytyä. Toiveena korjattava rakenne (mieluiten varmaan GW), noin 5 cm korko, sopivasti kuviota pohjassa että kelpaa loskassa rämpiä ja chelsea-tyyppiset venykkeet sivuilla. Aiemmat muovipohjaversiot kestivät monta vuotta kovaa käyttöä, mutta nyt haettaisiin laadukkaampaa. Onko foorumiiteilla ideoita mistä kannattaisi vastaavaa hakea?


7
Laatutori / Vs: M: Takkeja, bleisereitä, housuja (S/M/L)
« Uusin viesti kirjoittanut AJK 19.04.24 - klo:22:08 »
Viileät kelit näköjään jatkuvat, joten tuosta lämmikettä niskaan/jalkaan.
8
Laatutori / Vs: M: Church's Evington Boots (UK 10)
« Uusin viesti kirjoittanut Ings 18.04.24 - klo:13:42 »
Myydyt poistettu, lisätty kengät.
9
Laatutori / Berg & Berg Norbert -duffelitakki, navy casentino, 50
« Uusin viesti kirjoittanut Alhazen 17.04.24 - klo:10:29 »
Berg & Bergin alesta tuli ostettua jo viime kierroksella nyt jälleen alennusmyynnissä oleva Norbert-duffeli, käytettyä kaksi kertaa ja todettua että duffelit eivät ole vieläkään oma juttuni. Takki siis uutta vastaavassa kunnossa. Tämä on aavistuksen normaaleja duffeleita törkeämpi ja #menswearimpi, kangas on 600 gramman casentinoa. Sävy on erittäin tumma sininen, aavistuksen violettiin taittuva. Kuvissa ei näy, mutta tässä on paikkataskujen lisäksi myös yksi vetoketjullinen sisätasku. Mitat ovat aika koonmukaiset, tämä on melko suora koko pituudeltaan ja suosittelisin kokoa 50 muutenkin käyttävälle. Itse käytän nykyään kokoa 52 ja tämä menee kyllä villapaidan päälle hyvin, mutta tykkään väljemmästä istuvuudesta talvitakeissa.

Mitat ja kuvat Berg & Bergin sivuilta:

https://bergbergstore.com/products/norb ... -coat-navy

Hinta tuolla loppurysäyksen kanssa nyt n. 417 euroa + postit, pyytäisin tästä itse 225 euroa. Sijaitsee Helsingissä, kulkeutuu päivisin helposti keskustaan, myös postitus järjestyy ostajan laskuun.
10
Kaunis elämä / Vs: Miesten tuoksut
« Uusin viesti kirjoittanut salaryman 13.04.24 - klo:19:08 »
Vuonna 1888 lasinpuhaltaja ja kultaseppä René Lalique perusti nimeään kantavan, edelleen toimivan yhtiön. Lalique tuli 1900-luvun taitteessa tunnetuksi taidokkaista lasiesineistään, mukaan lukien hajuvesipullot, maljakot ja auton koristeet.

1860 syntyneestä René Laliquesta tuli 1885 kultaseppä Louis Aucocin oppipoika. Samaan aikaan hän oppi korunteon tekniikoita École des Arts Décoratifs -koulussa. Vuonna 1888 Lalique suunnitteli ensimmäiset antiikista ja japanilaisuudesta inspiroituneet, kullasta taidokkaasti työstetyt korusettinsä. Hän rikkoi korunteon perinteitä sisällyttämällä koruihinsa innovatiivisia materiaaleja, jotka hän valitsi niiden tuntuman, valonläpäisyn, heijastuskyvyn ja värin perusteella, olivatpa ne arvokkaita tai ei. Hän yhdisti kultaa ja jalokiviä puolijalokiviin, helmiin, norsunluuhun ja lasiin.

René Lalique vakiinnutti maineensa vuoden 1900 Pariisin maailmannäyttelyn aikoihin. Hän voitti kilpailuja, esitteli töitään ja loi koruja tunnetuille viihdyttäjille, kuten näyttelijä Sarah Bernhardtille. Hänen halunsa “luoda jotain sellaista, mitä ei oltu koskaan ennen nähty” toi hänelle nimityksen “modernin korun keksijä”. Hän mullisti aikakauden korutyylit ja oli suosittu seurapiireissä.

Vakiinnutettuaan asemansa Lalique laajensi toimintaansa hajuvesipullojensa täytteisiin. Laliquen yhteistyö ranskalaisen parfyymintekijän François Cotyn kanssa 1900-luvun alussa mullisti hajuvesiteollisuuden: koskaan aiemmin ei tuoksupulloja ollut pidetty niin haluttavina ja keräilyarvoisina itsessään. Lalique loi upeita ja taidokkaasti muotoiltuja hajuvesipulloja, jotka eivät olleet vain käytännöllisiä säilytysastioita, vaan myös taide-esineitä. Hänen suunnittelemansa pullot olivat usein koristeellisia, lasista valmistettuja taideteoksia, jotka heijastivat ajan henkeä ja muotia.

1913 Lalique toi myyntiin parfyymin nimellä “Encrier", mustepullo, joka oli pakattu nimensä mukaisesti Laliquen Biches mustepulloon. Tämä parfyymi sai uuden elämän vuonna 2006 jolloin se toimi inspiraationa Nathalie Lorsonin suunnittelemalle Encre Noire tuoksulle.

2015 lanseerattiin Encre Noiresta rotevampi versio, Encre Noire A L'Extreme by Lalique, joka piti hankkia jo ihan tuon yllä kertomani historian vuoksi. Ja täytyy sanoa, että onhan tuoksu!

Jos tätä pitäisi jotenkin sanallisesti kuvailla, niin tältä voisi kuvitella tuoksuvan siinä parturiliikkeessä, jossa Clint Eastwood käy trimmauttamassa hiuksensa ja ajattamassa partansa. Tuoksu on kuin työntäisi päänsä paljon käyttöä nähneeseen sisältä hiillostettuun konjakkitynnyriin, johon joku on sirotellut sitrushedelmien kuoria ja muutaman ruusun terälehden. Ei mitenkään päällekäyvä tai huomiotaherättävä, mutta itsevarma. Samalla tontilla kuin Terre d'Hermès, mutta kuivempi.  Mennyt maailma tiivistettynä mustepulloon. Miesten tuoksu.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10