Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Matti

Sivuja: 1 ... 5 6 [7]
91
Kulttuuri / Vs: Mitä kuuntelet nyt?
« : 24.11.10 - klo:20:30 »
Bach: Passacaglia ja fuuga c-molli, BWV 582. Ihmiskunnan suurin saavutus.

92
Kulttuuri / Vs: Mitä luet nyt?
« : 08.11.10 - klo:22:30 »
Yllätyslahjaksi saatua, idolini Alfred Brendelin esseekokoelmaa Über Musik. Herra osoittaa olevansa paitsi mahtava pianisti, myös kelpo kirjoittaja.

93
Asut ja pukineet / Vs: Neuleet
« : 19.10.10 - klo:19:07 »
Parhaat neuleeni ovat ehdottomasti äitini ja tätini kutomat.
Mistähä johtuu tää suomenkielessä että hyvin usein puhutaan kutomisesta vaikka tarkoitetaan neulomista (itse teen samaa).

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kudonta    ("Monissa Suomen murteissa kudonnalla voidaan tarkoittaa myös neulontaa eli tekniikkaa, jossa tekstiilipinta muodostuu toisiinsa liittyvistä silmukoista.")
http://fi.wikipedia.org/wiki/Neulonta

Meillä kun kotona sekä neulotaan että kudotaan (kudontapuut ovat kylläkin tällä hetkellä kokoamattomana eteisessä).

Kiitos korjauksesta, hyvä huomio. Itse kun en harrasta kumpaakaan, niin menee tosiaan helposti termit sekaisin.

94
Kulttuuri / Vs: Mitä kuuntelet nyt?
« : 19.10.10 - klo:18:02 »
Tänään olen lähinnä kuunnellut F. Chopinin etydeitä Maurizio Pollinin tulkitsemana.

Itse treenaan parhaillaan yhtä noista (Op. 25 no 1). Polliniin on kyllä vielä matkaa..

95
Asut ja pukineet / Vs: Neuleet
« : 19.10.10 - klo:17:06 »
Mitä neuleita muut herrat suosivat ?
Parhaat neuleeni ovat ehdottomasti äitini ja tätini kutomat. Ostotavaroista ehkä myönteisin kokemus on ollut Wolseyn 16 vuotta sitten hankittu puuvillaneule, joka vasta aivan viime aikoina on alkanut menettää muotoaan, ja ollut siis varsin kovassa käytössä. Samoin pari vuotta sitten heräteostona mukaan tarttunut Guessin ohut merinovillainen v-aukkoinen neule on ollut positiivinen yllätys.

96
Vapaa sana / Kynien pitopaikka?
« : 25.09.10 - klo:23:27 »
Huomasin vasta nyt, että viime talvena ostamani paidan rintataskun sisällä on erillinen kangasliuska, joka on ommeltu kiinni paitaan päistään ja keskeltä siten, että liuskan ja paidan väliin jää pari kynänmentävää koloa. Itse en koskaan pidä kyniä paidantaskussa, mutta en keksi tuolle muutakaan käyttöä. Oletteko törmänneet aiemmin vastaavaan, tai onko peräti yleistä foorumilaisten suosimissa paidoissa? (sikäli kun niissä rintataskuja on ;)

97
Kulttuuri / Vs: Mitä luet nyt?
« : 20.09.10 - klo:22:07 »
Mitä luet juuri tai sait juuri lukaistua?
8 kuukautta aloittamisen jälkeen sain viimein kahlattua läpi Robert Musilin Drei Frauen, ei siis ehkä voi puhua lukaisemisesta. Ja kirjassa on vain 86 sivua! Sen jälkeen menikin sitten Roberto Bolañon Chileläinen yösoitto viikonlopun aikana.

98
Kulttuuri / Vs: Mitä kuuntelet nyt?
« : 19.09.10 - klo:15:26 »
Eva Cassidyn Wade in the water. Mielestäni upeaääninen laulajatar.

http://www.youtube.com/watch?v=jWH6wR0Umqs

99
Kaunis elämä / Vs: Tanssitaito
« : 15.09.10 - klo:20:55 »
häävalssin sain onnistumaan omissa häissä sentään joten kuten. Kenties siksi että musiikkina ei ollut mitään Toivo Kaiheron Kaihoa vaan tämä:
http://www.youtube.com/watch?v=BamX6vpavro
Ihailtava suoritus, kun ottaa huomioon, että linkittämäsi musiikki ei ole valssia nähnytkään.

Älä helvetissä?

Anteeksi hirveästi etten kiiressä korvannut termiä 'valssi' termillä 'tanssi'.

Toivottavasti saat nukutuksi ensi yönä.

Jos et, lähetä osoitteesi, pistän muutaman unipillerin tulemaan.

??
Pyydän anteeksi, jos kommentistani välittyi loukkaava sävy, vakuutan ettei se ollut tarkoitus. Ajattelin, että kyseessä olisi mahdollisesti joku sisäpiirin vitsi. Toisaalta pidin myös mahdollisena, että olitte oikeasti tanssineet valssintapaista tuon kappaleen tahtiin. Olen soittajana nähnyt niin monenlaista häävalssiviritystä, ja kuullut niin eksentrisiä kappaletoiveita, että tuo ei olisi edes mitenkään mahdottomimmasta päästä.

Ja vastauksena vielä ketjun aiheeseen: omat tanssitaitoni ovat jokseenkin keskinkertaiset. Perusvalssit, humpat, jne menee suurinpiirtein, hyvä olisi osata paremmin. Kerran Pekingissä lomamatkalla jouduin kiusalliseen tilanteeseen, kun tultiin hakemaan tanssiin enkä kehdannut kieltäytyä. Tanssilattialla kävi ilmi, että lajeina olikin rumbaa ja cha-cha-chata, joita useimmat paikalliset vielä osasivat varsin hyvin. Minä en.

100
Kaunis elämä / Vs: Tanssitaito
« : 15.09.10 - klo:14:41 »
häävalssin sain onnistumaan omissa häissä sentään joten kuten. Kenties siksi että musiikkina ei ollut mitään Toivo Kaiheron Kaihoa vaan tämä:
http://www.youtube.com/watch?v=BamX6vpavro
Ihailtava suoritus, kun ottaa huomioon, että linkittämäsi musiikki ei ole valssia nähnytkään.

Mitä tulee nykyajan iskelmiin, olen kanssasi pitkälti samoilla linjoilla. Tosin en sanoisi, että KAIKKI vuoden 1980 jälkeen tehty on huonoa. Pitää vain nähdä vähän vaivaa, että saa kaivettua esiin ne hyvät. Luultavasti tässä pätee sama kuin muussakin taiteessa, että vain paras jää elämään, minkä vuoksi nykytuotannosta helmiä on vaikeampi löytää.

101
Asut ja pukineet / Pyöräilevän vaatetus
« : 13.09.10 - klo:17:21 »

Dashing Tweeds.

Kiitos vinkistä. Tällä kokonaisuudella varmasti erotun jopa Munkkiniemen-Kuusisaaren pyöräteillä edukseni:

102
Asut ja pukineet / Pyöräilevän vaatetus
« : 13.09.10 - klo:00:00 »
Oma preferenssini: Ei autoa. Myös polkupyörä on hieman liian kiireinen kulkuneuvo - jos jonnekin ei rauhallisesti kävellen ehdi, on elämä liian kiireistä ja on tehtävä jotain asian korjaamiseksi. Julkisia voi toki käyttää, mutta perusajatukseni on, etten halua omistaa turhia asioita.

Itselläkään ei autoa ole eikä tule. Kävely on miellyttävin tapa kulkea, mutta kun työpaikka muutti 7 km:n päähän, olen ryhtynyt pyöräilijäksi. Tästä voisinkin vähän aiheen vierestä kysäistä, onko foorumilaisilla suosituksia tyylikkäistä ja toimivista pyöräilyvaatteista? Sellaisia ihonmyötäisiä pyöräilyhousuja en vain kykene julkisesti käyttämään.

103
David Suchet'n ja muidenkin näyttelijöiden puvustus Poirot-sarjassa. 7 DVD:llistä odottaa vielä katsomistaan..

104
Yhteiskunta / Vs: Luksuksella menee heikosti
« : 23.08.10 - klo:00:43 »
Merkit, jotka erkaantuivat perusjutustaan, kuten Lacroix, ovat pulassa tai nurin.

Mikä oli mielestäsi Lacroixin "perusjuttu" ja millä lailla se siitä erkaantui?

105
Kaunis elämä / Vs: Suklaa ja kahvi
« : 23.06.10 - klo:20:29 »
Lainaus
Käsimylly vaatii todellakin tiukaa asennetta eikä kiirekkään saa olla. Toimii varmaan paremmin karkeampia puruja jauhettaessa.

Itselläni on juuri tuollainen kuvassa näkyvä Zassenhausin veivattava mylly, ja kyllä sillä jauhaa kahvin varsin rivakasti hienoksikin. Vekottimen ongelmia ovat melko ärhäkkä säätöruuvi (siis ruuvin pienikin kääntö johtaa suureen karkeuseroon, alkuaikoina sain espressokeittimenikin tukkoon liian hienoksi jauhamalla) ja myllyn muotoilu: se on kapea ja korkea, eli ei kovin tukeva.  Kampea saa kuitenkin vääntää kohtalaisella voimalla, joten jonkinlainen pöytäkiinnityssysteemi tuohon pitäisi kehitellä. Itse tuen myllyn yleensä polvien väliin, mikä ei kuulemma näytä kovin herrasmiesmäiseltä ;)

Ja kahvina on tällä hetkellä Krullasta ostettu Julius Meinlin King Hadhramaut, todella hyvää. Kokemukseni mukaan Krullan valikoima vaihtelee aika lailla, joten en tiedä saako juuri noita papuja enää.

Sivuja: 1 ... 5 6 [7]