Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Matti

Sivuja: [1]
1
Linkit ja vinkit / Ghillie-kenkiä?
« : 13.06.11 - klo:16:33 »
Toisessa ketjussa olleesta kuvasta tuli mieleeni, josko jollakin olisi antaa vinkkiä tuollaisten skottilaistyyppisten kenkien ostopaikoista. Tuntuu, etteivät Helsingin kenkäkaupoissa ole kuulleetkaan moisesta rakenteesta.
Tulipa vaan mieleen...

2
Asut ja pukineet / Mihin pesuohjeet perustuvat?
« : 08.01.11 - klo:22:19 »
Kysymyksen taustaksi empiirisiä havaintojani: n. kolme vuotta sitten ostin kolme egyptinpuuvillaista kauluspaitaa (kahden hinnalla), ja vasta kotona huomasin, että niissä on vesipesu kielletty. Päätin kuitenkin kokeilla, mitä tapahtuu jos pesen paitoja koneessa. Jotta voisin vertailla tuloksia, valitsin näistä kolmesta paidasta yhden, jota olen pesettänyt vain kemiallisesti.

Tulos: Kaikkia paitoja on käytetty suunnilleen saman verran, ja ne kaikki ovat pysyneet varsin hyvinä. Ainoa havaittava ero on kemiallisesti pestyn paidan kauluksen lievä tummuminen verrattuna muihin. Miksi siis valmistaja mahtaa suositella vain kemiallista pesua, kun vesipesustakaan ei ole tässä tapauksessa ollut havaittavaa haittaa?

3
Vapaa sana / Kynien pitopaikka?
« : 25.09.10 - klo:23:27 »
Huomasin vasta nyt, että viime talvena ostamani paidan rintataskun sisällä on erillinen kangasliuska, joka on ommeltu kiinni paitaan päistään ja keskeltä siten, että liuskan ja paidan väliin jää pari kynänmentävää koloa. Itse en koskaan pidä kyniä paidantaskussa, mutta en keksi tuolle muutakaan käyttöä. Oletteko törmänneet aiemmin vastaavaan, tai onko peräti yleistä foorumilaisten suosimissa paidoissa? (sikäli kun niissä rintataskuja on ;)

4
Asut ja pukineet / Pyöräilevän vaatetus
« : 13.09.10 - klo:00:00 »
Oma preferenssini: Ei autoa. Myös polkupyörä on hieman liian kiireinen kulkuneuvo - jos jonnekin ei rauhallisesti kävellen ehdi, on elämä liian kiireistä ja on tehtävä jotain asian korjaamiseksi. Julkisia voi toki käyttää, mutta perusajatukseni on, etten halua omistaa turhia asioita.

Itselläkään ei autoa ole eikä tule. Kävely on miellyttävin tapa kulkea, mutta kun työpaikka muutti 7 km:n päähän, olen ryhtynyt pyöräilijäksi. Tästä voisinkin vähän aiheen vierestä kysäistä, onko foorumilaisilla suosituksia tyylikkäistä ja toimivista pyöräilyvaatteista? Sellaisia ihonmyötäisiä pyöräilyhousuja en vain kykene julkisesti käyttämään.

Sivuja: [1]