Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Arska

Sivuja: [1] 2 3 ... 295
1
Taisi se takavuosien kalossivillitys loppua yhtä nopeasti kuin alkoikin. Kaikilla, jotka ajattelivat olevansa jotakin Helsingin ytimessä, oli silloin oranssit Swimsit. Stubbkin niissä patsasteli.

2
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 20.08.23 - klo:11:34 »
Huhhuh.

3
Onko lähdettä, josta asian pystyisi tarkastamaan?

Miehen omista viesteistä.

4
Hypnon nyky-look on kyllä parempi kuin takavuosina.

5
Yhteiskunta / Vs: Miksi Suomessa pukeudutaan huonosti?
« : 19.05.23 - klo:22:51 »
Vieläkö joku muistaa takavuosilta Stockmannin pukeutumisneuvoja Kimi Nurmen tyylineuvot kesämiehelle (löytyvät edelleen YouTubesta). Nyt mies jakaa taas vinkkejään, tällä kertaa Hesarissa.

”Yhtä väriyhdistelmää Nurmi ei kuitenkaan arvosta. Se on tummansinisen ja mustan sekoittaminen toisiinsa.

’Ne yksinkertaisesti luovat kuvan, ettei ihminen ole huomannut, että ne ovat eri sävyä.’”

6
Neuleiden säilytyksestä kysyn. Henkarissa vai viikattuna kaappiin? Tästä on liikkeellä monia näkemyksiä. Useampi tuntuu moittivan sitä, että henkarissa laadukkaat neuleet venyvät tai ainakin olkapäiden seudulle tulee epämuodostumat neuleeseen (etenkin ohut henkari).

Pinoan neuleet aina viikattuina hyllylle. Sitä ennen levitän käytön jäljiltä esim. vuoteen päälle tuulettumaan ja kuivumaan.

7
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 23.04.23 - klo:15:54 »
^ Ehkä nuo repsottavat palkeenkielet voisi vain liimata paikalleen ja näkyviin jäävät sisukset värjätä mustalla tussilla.

Käytäthän kenkälusikkaa aina kenkiä jalkaan laittaessasi.

8
En ole tilannut Briteistä paljoakaan Brexitin jälkeen mutta vastikään tilasin eräästä brittiläisestä kaupasta satsin kenkätarvikkeita. Minun ei tarvinnut maksaa brittiläistä arvonlisäveroa (kuten ennen Brexitiä Briteistä EU:n ulkopuolelle tilattaessa ei tarvinnut). Postin seurannassa luki: ”Lähetyksen ALV on maksettu ostovaiheessa. Posti hoitaa tulli-ilmoituksen puolestasi.” Myöhemmin seurannan mukaan lähetys oli Suomessa tullattu ja vapautettu toimitettavaksi. Sitten tuli saapumisilmoitus ja hain paketin. En siis joutunut maksamaan VAT:ia (enkä tullia) sen paremmin Britteihin kuin Suomeenkaan ja sain tavarat halvemmalla kuin ennen Brexitiä olisin saanut, koska siihen aikaan kauppa olisi veloittanut sikäläisen VAT:in. Muistaakseni aiemminkin Brexitin jälkeen jotakin Briteistä tilatessani on käynyt näin.

Miten tämä näin menee (en valita)?

9
Janne markkinoi myös kelloja.

10
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 30.03.23 - klo:19:50 »
Paidankalvosimen mitoituksesta muutaman ajatuksen esitän vielä. Olen n. 15 vuotta käyttänyt vain mittatilauspaitoja ja filosofiani on se, että kalvosimen ympärysmitta valitaan sellaiseksi, että kalvosin ei pääse valahtamaan liian pitkälle kämmenselän päälle. Mielestäni nimittäin hihan pitää olla pari senttiä liian pitkä, jos niin voi sanoa, jotta se ei kättä kohotettaessa vetäydy liiaksi ylöspäin takin hihan alla. Käden roikkuessa rentona alhaalla estää väljyydeltään sopiva kalvosin hihaa putoamasta liian alas. Tällöin sopiva kalvosimen mitta riippunee ranteen ympärysmitan lisäksi jonkin verran käden rakenteesta: onko se äkkiä levenevä kuin lapio vai solakampi. Minun kohdallani sopivaksi on osoittautunut n. 4,5 cm ranteen ympärysmittaa suurempi yksinappinen kalvosin (mitattuna napin kannasta napinläven ulkosyrjään). Kaksinappisen kalvosimen kohdalla mitta saattaa olla hieman toinen, koska kalvosin ei samalla tavalla pääse elämään. Perinteisen kokoinen pukukello ja jopa maltillisen paksuinen sukeltajankello mahtuvat näillä mitoilla hyvin kalvosimen alle. En suosittelee väljempää kalvosinta kellokädelle, koska silloin kalvosimet asettuvat eri korkeuksille käsissä ja mielestäni erilainen väljyys kalvosimien välillä ei itsessäänkään näytä tai tunnu hyvältä.

Mielestäni siis kalvosin ja hihan pituus ovat oikein mitoitettuja, kun nappi kiinni kalvosin roikkuu oikealla korkeudella ja nappi auki valahtaa pari senttiä alemmas.

11
^ Eiköhän niillä tarkoitettu juuri kalosseja.

12
Sohlen tonic kokemusteni mukaan myös kovettaa nahkaa, jolloin se kestää kulutusta paremmin.

13
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 10.01.23 - klo:19:35 »
Miten muuten kellonosto kivijalasta? Paljonko voisi saada säästöä kysymällä tiukkaa hintaa, tinkaamalla lisäalennusta ja heittäytymällä itkemään liikkeen lattialle?

Sanoisin, että 20 % on ollut vanhastaan sellainen nyrkkisääntö, että sen verran täytyy saada ohjehinnasta pois tai on tullut höynäytetyksi. Tosin samalla, kun hinnat ovat viimeisten 15 vuoden aikana kaksinkertaistuneet, on kauppiaiden suhtautuminen tinkimiseen käynyt nihkeämmäksi. Tuolloin takavuosina minulle esim. kivijalassa ensi kättelyssä tarjottiin pyytämättä Omega Speedmasterista 25 % alennusta, kun vain pysähdyin Omega-vitriinin eteen katselemaan. Lähtöhintakin jo oli siis huomattavasti nykyistä alhaisempi. Riippuu myös merkistä: esim. Rolexin urheilumalleista tuskin saa minkäänlaista alennusta, koska niitä jonotetaan muutenkin ja kellon voi sitten kaupasta ulos astuessaan myydä puolet kalliimmalla.

En tosin tiedä, onko tilanne aivan samanlainen muutaman satasen kelloissa - edellä olevan kirjoitin lähinnä nelinumeroisissa hinnoissa pyörivät kellot mielessä. Joka tapauksessa ns. arvokellon ostaessaan joutuu ryöstetyksi. Siksi pyrin tuosta 20 % säännöstä pitämään kiinni, koska tahdon tulla ryöstetyksi kohtuudella enkä niin, että tuhkatkin viedään pesästä.

Itkemistä en ole kokeillut. Saattaa olla, että alennusprosentti nousee reilustikin.

14
Asut ja pukineet / Vs: Hatut
« : 23.12.22 - klo:22:56 »
^ Olen samoilla linjoilla. Ja pipon on esim. kipparitakin kanssa oltava paksu villapipo: ohut pipo ei koskaan näytä hyvältä.

15
Olisiko lyhty heijastinta tyylikkäämpi?

Sivuja: [1] 2 3 ... 295