Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pchan

Sivuja: 1 ... 137 138 [139]
2071
Kaunis elämä / Re: Kellot
« : 06.03.09 - klo:22:16 »
Lainaus käyttäjältä: "finanssimies"
Kvartsikellon pitäminen on vähän kuin lippujen ostamista suosikkiartistin keikalle tietäen, että bändi vetää playbackina suoritusvarmuuden takia.

En näe asiaa ihan noin. Kuuntelemani artistit käyttävät tällä vuosituhannella valmistettuja mikkejä. Minusta mekaaninen kello ajannäyttäjänä on sama asia kuin reikäkortteihin perustuva keskusteluforumi. En ole koskaan ymmärtänyt minkään tietyn teknisen ratkaisun arvoa suhteessa toiseen silloin kun ratkaisujen kesken voidaan mitata myös objektiivista suorituskykyä. Vaihdan ilomielin edullisiin kuuumaliimattuihin pukuihin ja liimakenkiin samana päivänä kuin ne tarjoavat saman laatutason kuin kanvasoidut puvut ja reunoskengät.

Lainaus käyttäjältä: "finanssimies"
Lisäksi kvartsikellon ja mekaanisen kellon välinen hintaero ei ole välttämättä kovin suuri. En minäkään ymmärrä noita 5 000 euron mekaanisia Seikoja...

Mnä luulin, että highend-Seikot nimenomaan ovat kova sana kellofanien keskuudessa? Seikoa ei tavis-kansa pidä minään Rolexiin verrattuna, joten paremman Seikon arvostamiseen tarvitaan asiantunteva harrastaja.

2072
Kaunis elämä / Re: Väkijuomista
« : 06.03.09 - klo:17:20 »
Jaloja juomia on jo lueteltu ja nehän on hyviä. Lisäisin listaan cocktailit. Jokaisen tulisi osata tehdä pari sekoitusta hyvin. Aika usein juomia nautitaan seurueessa ja silloin on hieman kömpelöä isännältä tarjota naisille turpeisia single maltteja. GT:tä ja valkovenäläistä en laskisi cocktailiksi, joten kannattaa opetella vaikka Cosmopolitan, Side Car, Blue Arrow tai jotain muuta klassista. Kahdella tai kolmella cocktaililla selviää tilanteesta kuin tilanteesta.

2073
Kaunis elämä / Re: Kellot
« : 06.03.09 - klo:16:45 »
Täytyy myöntää, etten ihan ymmärrä kalliiden kellojen viehätystä. Kengät, puvut, ynnä muut ovat sillä tavalla laadukkaita, että halvalla ei yksinkertaisesti saa samanlaista tasoa. Kvartsikello on parempi ajannäyttäjä kuin mekaaninen, joten miksi kellon pitäisi olla juuri mekaaninen ollakseen laadukas?

Harmi vain, että kvartsikellot ovat yleensä esteettisesti heikkoja esityksiä. Antakaa vinkki jos tiedätte edullisen kvartsikellon, joka olisi samaa tyyliä kuin tämä IWC Portofino. Rannekkeen ei tarvitse olla kummoinen, koska sen voi aina vaihtaa.

2074
Asut ja pukineet / Re: Suositelkaa (modernia) pukua
« : 05.03.09 - klo:22:45 »
Lainaus käyttäjältä: "Calle"
Eli kyseenalaistaisin tuon liinoituksen statusta ainoana autuaaksi tekevänä ominaisuutena puvussa.

Olet ihan oikeassa, mutta tuo ongelma keskittyy aika kapeaan hintahaitariin. Käytännössä yli kahden tonnin valmispuvut ovat kaikki kanvasoituja ja alle tonnin kuumaliimattuja. Armani taitaa olla helsingissä ainoa yli tonnin kuumaliimattu.

Kankaiden laatu sun muu menee sitten aika käsi kädessä muun rakenteen kanssa hinnan noustessa. Ainakan helsingissä en ole nähnyt esim 500e puvuissa lähellekään yhtä laadukkaita kankaita kuin tonnin puvuissa. Kuosit ja leikkaukset ovat sitten enemmän makuasia, vaikkakin mielestäni nuo ovat tärkeämpiä asioita kuin rakenteellinen laatu. Itse ostaisin todennäköisesti samalla rahalla mieluummin CC Collectionin puvun kuin laadukkaamman Cornelianin. Pidän enemmän CC:n kankaista ja leikkauksesta.

Kuten kaikessa, puvuissakin on kolme ominaisuutta:
- Rakenteen laatuun linkittyvät ominaisuudet - Kiistattomia ja objektiivisesti havaittavia
- Makuasiat, kuten kuosi ja leikkaus - Subjektiivisiaa ja yleensä tärkeimpia ostoperusteita
- Hinta - Kaikkein helpoiten havaittavissa ja ymmärrettävissä

Kaikissa harrastuksissa minua kiinnostaa mitä laatua saa milläkin rahalla. Makuasiat voin sitten käydä toteamassa itse kun olen ensin karsinut vaihtoehdot järjelliseen määrään.

2075
Asut ja pukineet / Re: Suositelkaa (modernia) pukua
« : 05.03.09 - klo:22:25 »
Lainaus käyttäjältä: "CyberDog"
Mitähän tuo kanvasointi tarkoittaa?

Päälliskankaan alla on aina paksumpi kangas, joka antaa puvulle ryhdin ja muodon. Halvoissa puvuissa tuo kangas on huopamainen, joka kuumaliimataan päälliskankaaseen kun taas kalliissa puvuissa on kanvaasikangas, joka kiinnitetään ompelemalla.

2076
Asut ja pukineet / Re: Suositelkaa (modernia) pukua
« : 05.03.09 - klo:21:56 »
Lainaus käyttäjältä: "Sami"
Tuo kanvasointi on mielenkiintoinen juttu ja kiinnostaa laadun merkkinä. Onhan aivan selvää, että esim. kemiallisessa pesussa kuumaliimattu ja kanvasoitu puku käyttäytyvät eri tavoin.

Nykytekniikka on aika hyvää ja halvatkin puvut kestävät hyvin pesua. Ja takkiahan ei edes tarvitse petä kovin usein.

Lainaus käyttäjältä: "Sami"
Toiseksi, onko olemassa hyvää metodia erottaa liimattu ja kanvasoitu puku toisistaan (muuten kuin purkamalla takki)?

Kokeile kangasta takin selkäpuolelta: nipistä sormien päällikangas väliin ja hiero. Toista sama rintapuolelta rintataskun yläpuolelta. Kanvasoidussa puvussa päällikangas tuntuu samalta, fused-puvuissa kangas on hieman paksumman tuntuista ja hitusen jäykempää.

Tämä ei ole tietoa, mutta uskoisin vaaturiliikkeiden tonnin mittapukujen olevan kanvasoituja. 500e turo taas tuskin on. Jos itse olisin valmis maksamaan 1000e puvusta, niin hommaisin ehdottomasti mittapuvun vaatturilta. Toisaalta mittapukuja ei koskaan myydä alennuksella ja ostin juuri Canalin puoleen hintaan.

2077
Asut ja pukineet / Re: Marleon's loppuunmyynti
« : 04.03.09 - klo:19:52 »
Lainaus käyttäjältä: "Calle"
Onko kellään muuten havaintoa tuosta Sartoria Rossista? Onko mistään kotoisin?

Arman Alizadin Pukustudio käyttää Sartoria Rossia mittapukujensa tekijänä eli luulisi laadun olevan ok. Sartoria Rossin liikkeessa mainittiin mittapuvun hinnaksi 800-1100 kankaasta riippuen, eli ehkä hitusen (10-15%) halvempi kuin helsingissä yleisesti.

2078
Asut ja pukineet / Re: Suositelkaa (modernia) pukua
« : 04.03.09 - klo:19:28 »
Lainaus käyttäjältä: "supera"
Btw eiköhän nyt jätetä tästä foorumista Zarat, Dressmanit ja Henkkamaukat pois.
Löytyyhän niitä pukuja vaikka Prismastakin.....

Harrastajan tulee aina osata kertoa jokaisesta hintaluokasta ne parhaat vaihtoehdot. Jokainen meistä näet osaa arvioida hinnan mielekkyyden, mutta laadun arviointi paljon työläämpää. Jos joku haluaa auton kolmellakymmenellä tuhannellä, niin tuohon on vähän hölmöä vastata, että 'alle viidelläkymmenellä saa vain kuraa' tai 'säästä lisää ja osta Porsche, se on tilastojen mukaan luotettavampi kuin Toyota'. Onko hyvin istuva H&M puku jotenkin huonompi diili kuin tonnin kuumaliimattu Armani?

Jos kelvollisen puvun määritelmänä pidetään vaikkapa kanvasoitua rintaosaa, niin alle tonnilla ei taida Helsingistä pukua irrota. Canali ja Cornelianin päälinja ovat ne halvimmat kanvasoidut käsittääkseni. Boss, Armani, CC collection, Z Zegna, Tiger ja muut alle tonnin puvut ovat kuumaliimattuja (fused). Ikävää vain, että tuo vaatimus kanvasoinnista tiputti kaikki nuorekkaammat linjat pois valikoimasta.

Slimmi nuoren henkilön moderni puku harvemmin on tarkoitettu johtoryhmätyöskentelyyn TE100-firmoissa. Ostin tänään solosta Canalin sinänsä ihan laadukkaan puvun, mutta vaikkapa pikkujoulujen viettoon Luxin looshissa sopii kaapista paremmin joku menevämpi malli.

2079
Asut ja pukineet / Re: Salkut ja laukut
« : 02.03.09 - klo:23:55 »
Parin päivän lentolaukuksi kannattaa suosiolla ottaa ihan tavallinen trolley. Kevyempi salkku tms. kulkee sitten trolleyn mukana. Liian iso arkilaukku vain kerää turhaa rojua kantoon.

Jäljelle jää siis tarve kevyempään laukkuun, joka duunin / vapaa-ajan luonteesta riippuen on jotain akselilla salkku-läppärilaukku-messenger. Tuosta saddlebackista päätellen et hae mitään formaalia. Paras tuon tyylisistä näkemistäni salkuista on Rawlins, joka siis tekee saman valmistajan baseball hanskojen innoittamia laukkuja:
http://www.bostonbriefcase.com/Rawlings ... d=Rawlings
http://www.bostonbriefcase.com/Rawlings ... d=Rawlings

2080
Asut ja pukineet / Re: Suositelkaa (modernia) pukua
« : 02.03.09 - klo:23:35 »
Joe, juuri nyt tiesi vie Soloon, koska muissa pukuja myyvissä liikkeissä alet alkavat olla loppu. Ajattelin itsekin käydä katsomassa olisiko sopivaa CC collectionin pukua tarjolla. Tuo olisi kolmas CC, eli olen ollut tyytyväinen kahteen aiemmin ostettuun.

Toisaalta Solossa voisi olla tarjolla joku orpo Canali, joka jo 1100e lähtöhinnaltaan on laadullisesti parasta mitä helsingistä tonnilla löytyy. Canali taitaa olla leikkaukseltaan hieman kulmikkaampi kuin Corneliani. En ole koskaan tullut sovittaneeksi ja vertailleeksi kun ei ole alennukset ja kuosi tärpänneet.

Eräs todellinen pukujokeri hoikalle miehelle on H&M, jonka puvut ilmeisesti ovat ihan hintansa väärtejä. Kustannus ei päätä huimaa ja istuvuus saattaa joillekin loksahtaa kohdalleen vaikkeivät materiaalit tässä auttaisikaan. Toisaalta CC Collection puoleen hintaan on parempi diili kuin täysihintainen H&M.

2081
Asut ja pukineet / Re: Miesten muodin trendit?
« : 22.02.09 - klo:15:29 »
Lainaus käyttäjältä: "ivyman"
jossain intenetin fashion-pelle-maaimassa näin myös hehkutettavan miesten hameita ja sukkahousuja.  ihan oikeasti, kuka itseään kunniottava täysijärkinen mies pukisi moista päälleen?

Sean Connery?


Sivuja: 1 ... 137 138 [139]