Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - i v y m a n

Sivuja: 1 ... 383 384 [385]
5761
Asut ja pukineet / Re: Suorien housujen yhdistelemisestä
« : 12.01.09 - klo:12:26 »
sami, hyviä pointteja re. slimmiys. omat suosikkiyhdistelmäni ovat aika lailla samansuuntaisia, joskin olen taipuvaisempi käyttämään derby-tyyppisiä 'full wing' jenkkibrogueita a la florsheim imperial tai pennyloafereita (weejuns tms) mainituissa takittomissa kombinaatioissa. lisäksi olen havainnut poolokauluksisen neuleen varsin toimivaksi: esim musta poolo / harmaat, slimmit housut / mustat broguet (full wing derby) tai mustat derbyt. lisäksi olen huomannut että john smedley (esim. chiltern) tai vastaavat kaulukselliset merinoneuleet (tai lämpimämmillä säillä sea island -puuvillaiset) toimivat erinomaisesti myös. lisättäköön  vielä, että tällä hetkellä olen tykästyneempi o- kuin v-aukkoisiin neuleihin, antavat mukvasti 'preppy'-henkisen ivy-lookin.

mainittakoon käyttämistäni paidoista sen verran, että neule-paita -yhdistelmissä paitani on 98%sesti button down, kunnon 'collar roll'illa. olenhan ivy-mies. kun olen leikittelevällä tuulella, saatan joskus eksyä ocbd-kaanonista seikkailullisempaan maailmaan, ts. käyttää paitana vaikkapa monivärisesti raidallista cut away -kauluksista paul smithiä. harvoin tosin näin. olen vakava mies. :D lisäksi, käytän täsyvalkoista, kuviotonta paitaa erittäin harvoin. paitani ovat - vuodenajasta ja ennen kaikkea fiiliksestä riippuen - joko tattersall-/ gingham- tai plaid-ruutuisia tai candy stripe -raidallisia. syksyllä ja talvella hillitympää värimaailmaa, keväisin ja kesäisin vahvempaa.

lisäksi mainitsen vielä - ihan kovimpia tyyli- / sääntöniekkoja härnätäkseni - erään suosikki-lookini lämpimähköillä säillä: plaid-ruutuinen, vaaleapohjainen lyhythihainen slim fit button down, seuraavin yksityiskohdin: suurehko kaulus, jossa kunnon collar roll, 3 nappia (1 myös takana), hihoissa nk. v slit, jonka ylle tai kummallekin sivulle ommeltu nappi, v-aukkoinen, burgundy slipover, hiekanväriset suorat housut, väreihin sopivat sukat, oxblood broguet tai pennyloaferit. takkina säästä (ja fiilingeistä) riippuen punainen tai laivastonsininen baracuta g9 tai g 4 tai laivastonsininen rain mac. tukka leikattuna varsin lyhyeksi nk 8-4-2 -tyyliin tai siistiksi jakaukselliseksi college-boy-tyyliksi (jonkalainen itselläni on nyt kun olen siihen rutosti tykästynyt). naamalle tyly, nonchaleeraava ilme, ylös, ulos ja lenkille! voilá! huom. mainitulla lookilla on tiettty alakulttuurinen tausta jonka vuoksi tykkään suosia sitä kecäisin ja kesäisin. ei sovi kaikille, voin todeta.

5762
Etiketti / Re: Käytöstapojen rappion lyhyt historia
« : 10.01.09 - klo:14:04 »
tietty tribaalisuus ja tunne ryhmään kuulumisesta on ollut nuorisolle aina tärkeää, niin kauan kuin sellaisen entiteetin kuin nuorison on havaittu olevan olemassa, olipa kyse lippisteineistä tai 50-luvun lättähatuista. samoin - yleensä iäkkäämmät - muut kansalaiset ovat kauhistelleet nuorison kohellusta  ja käytöstapojen rappiota. setäytyvän ikäni puolesta (40 v tänä vuonna) allekirjoittaneenkin luulisi yhtyvän tähän kauhistelijoiden kuoroon, mutta entisenä kapinateininä en oikein pysty, kokisin asian jotenkin varsin oudoksi. siitäkin huolimatta että nykyteinien touhu (ja mielestäni nykyään typerän näköiset alakulttuuri-ulkonäöt kirjavine pokemonväreineen jne) usein ärsyttää ja sattuu niin silmiin kuin korviin. ärsyyntymisestä huolimatta en koe että sormen heristelyllä on juurikaan vaikutusta. kapinointi,  huonokäytöksisyys ja muu tohelointi kun pääosin ovat ohimeneviä juttuja jotka kuuluvat prosessiin nimeltä aikuiseksi kasvu.

lisäksi, nykynyuorisoa itseään lienee turhaa syyttää käytöstapojen puutteesta. ei ole lapsen / nuoren tehtävä oppia niitä itse vaan vanhempien (ja muiden kasvattajien) tehtävä on ne opettaa. ja toimia niille myös itse uskottavana esimerkkinä. on aivan turhaa sanoa kersalle että ei saa kailottaa kännykkään kirkossa tai kaivaa nenää ruokapöydässä jos niin tekee itse. ja varsin monen keski-ikäisen, (muka)kiireisen, (muka)tärkeän lapsen vanhemman näkee näin tekevän. jo oman ikäluokkani kasvatus on pielessä. esimerkiksi omat boheemivanhempani eivät ole hirveästi vaivautuneet tapoja / etikettiä jne opettamaan, onnekis isovanhemmat niin tekivät. siitä - ja monesta muusta jutusta - suurkiitos heille.

vielä kapinahengestä: yleisesti olen varsin suuresti kapinoinnin ja asioiden kyseenalaistamisen kannalla, mikään ei ärsytä itseäni enempää kuin kyseenalaistamaton, konformistinen tottelevaisuus ja opportunistinen 'ylempiensä' kumartelu. mikäli kapinateini onnistuu jalostamaan ja kanavoimaan kiukkunsa ja kapinansa - hm - 'jalompiin tarkoituksiin' vois syntyä suuria. uskoisin että historiaa muuokanneet ja merkittäviä keksineet henkilöt ovat järjestään olleet tietyssä mielessä huonosti käyttäytyviä miehiä ja naisia.

tiivistäisinkin lyhyesti: olen käytöstapojen puolesta mutta sovinnaisuutta vastaan.

5763
Kaunis elämä / Re: Väkijuomista
« : 10.01.09 - klo:13:33 »
komppaan re. cavat.

5764
Asut ja pukineet / Re: Turnbull&Asser
« : 08.01.09 - klo:22:11 »
itse aiheeseen: vaikka olenkin vahavsti kallellani - hm- 'collegiate jazz americanan' suuntaan pitää todeta että T&A kiinnostaa suuresti (kuten on tehnyt jo usean vuoden ajan) ja harkitsen vakavasti valmispaidan testausta lähitulevaisuudessa (300 erkin mittapaita on tämänhetkisen likviditeettini ulkopuolella). laatu kiinostaa aina.

huonon huumorin ystävän totean että nimimerkki arskan kommentti naurattaa, hölmöydestään huolimatta tai juuri siksi.

5765
Asut ja pukineet / Re: Turnbull&Asser
« : 08.01.09 - klo:22:06 »
menee T&A-aiheen vierestä mutta menköön.. kavennuksista ym: sami, mikäli löydät hyvän ompelijan, hän kyllä hoitaa hihojenkin kavennukset ja muut muokkaukset ensiluokkaisesti. 'oma' ompelijani (kotikaupungissani turussa) hoitaa erinomaisesti kimurantimmatkin muokkaukset, kaikki on hoitunut loistavasti pienen parilla halpispaidalla (tarkoituksellisesti) toteutetun harjoittelujakson jälkeen. (nyt überperfektionismi-taudista toipuvana) ivy-puristina kun halusin takavuosina jokaisen button down -paitani levan kuin 50-luvun lopun blue note -kansissa: slim fit, nappikauluksissa kolmas nappi myöstakana keskellä ja takalaskos alas asti kiini ommeltuna. nyt itselle riittää peruskavennus, ja toisinaan haluan paian kaulukseen takanapin, mutta nykyään silläkään ei ole suurta merkitystä, pääasia että paita istuu hyvin ja 'collar roll' on kaunis. kuten käyttämissäni brooks bros, j press ja vintage sero -paidoissa on.

pahoittelut sivupolusta.

5766
Linkit ja vinkit / Re: Keskustelufoorumeja
« : 08.01.09 - klo:12:40 »
suosikkifoorumini on - arvatenkin - filmnoirbuffin talk ivy -osio:

http://http://www.filmnoirbuff.com/forum/viewforum.php?id=13

lonon loungea ja ask andyn trad-foorumia tulee luetua silloin tällöin. styleforumista en jostain syystä erityisemmin perusta, kenties liiallinen price-equals-style -asenne stylellä tökkii.

5767
täysin samaa mieltä. omistan kaksi (alesta hankittua) cornelianin paitaa ja laatu ei mitenkään vastaa originaalihintaa (150-180 €), jota en olisi em. paidoista koskaan maksanut. paidat ovat sinänsä - hm - 'ihan kivoja', mutta laadussa uupuu, esim. toisesta, enemmän pitämästäni button down -paidasta ovat napit putoilleet jne. kuviokohdistukset obvat myös vähän niin ja näin.

armaniin en koskisi edes hapolla huumattuna, dolcegabbanasta puhumattakaan. mitä lähempänä vaatekappale designer-fashion -akselia on, sen kauempana pysyn.

ivy league -tyylin vankkumattomana kannattajana pitäydyn j press - brooks brothers - ll bean -akselilla. kun anglofiliakohtaus iskee, suuntaan katseeni jermyn streetin suuntaan.

5768
Asut ja pukineet / Re: Yksirivinen bleiseri
« : 08.01.09 - klo:12:12 »
ville on oikeassa. joskin sinänsä en antaisi asian häiritä, itse olen alentanut yksirivisen bleiserini tavalliseksi irtotakiksi vaihdattamalla napit tavallisiin tummansinisiin enkä ole katunut hetken puolikasta. tosin olen säästänyt messinkinapit siltä varalta että joskus tulen katumapäälle. tuskin kuitenkaan, allekirjoittanutta tuskin hyväksytään yhteenkään purjehdusseuraan ihan lähiaikoina! :D

juuri tämän 'purjehdusseuraefektin' vuoksi vaihdatin napit. kaapistani löytyy myös kaksirivinen navy böazer, jota en tosin ole käyttänyt kuin joskus juhannuksena piruilumielessä. siksi - hm - liian porvarillinen jälkeenmainittu on makuuni.

5769
Kaunis elämä / Re: Väkijuomista
« : 08.01.09 - klo:11:59 »
komppaan dandyandya, olen ehdottomasti calvadosmiehiä. joskaan en ylenkatso villenkään mainitsemaa juoma-arsenaalia. tällä hetkellä tosin joudun lääketieteellisistä syistä jättämään vahvat väkijuomat väliin. siispä tyydyn kohtuudella nautittuihin laadukkaampiin punaviineihin ja näin talvella vahavaan tummaan brittiportteriin. suosituksena jälkimmäisestä esim fuller'sin chocolate stout. löytyy hyvin varustetuista alkoista.

Sivuja: 1 ... 383 384 [385]