Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - uuno

Sivuja: [1] 2 3 ... 18
1
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 21.06.24 - klo:13:28 »
Voi teitä, te ryökäleet!

Rahan menoa tulee, kun teitä kuuntelee.  Tuli sitten ostettua sitten muutama tweed-taskuliina:

2
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 10.06.24 - klo:17:26 »
hei,

tuli pulma vastaan.  Millaistahan taskuliinaa pystyy käyttämään karhean Harris Tweed -pikkutakin kanssa.  Yleensä taskuliinat ovat sellaisia silkki-ihmeitä, että ovat ihan eri maailmasta karkean kanervikon kanssa.  Vai pitäisiköhän olla joku ihan muu ratkaisu kuin taskuliina?

3
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 31.05.24 - klo:19:29 »
Käytin sitten Haukanvuorella ja ihan siistiä jälkeä näyttää olevan.  Kiitos vinkeistä.

4
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 20.05.24 - klo:15:55 »
Tulipa Aldenin hevoskenkiin pulma - ommel on ratkennut.  Ja vasta viitisen vuotta kengät olleet käytössä...

Ks kuvaSisin nahkakerros on sen kohdalla tasainen, ei mene ommel koko kengän läpi siis.

Onko ideoita korjauspaikaksi PK-seudulla?

5

Kengät näyttävät kivoilta, mutta ainakin osassa varpaat nousevat aika paljon, mikä ei tee pidemmän päälle hyvää jalan terveydelle.  Ks https://www.terveyskirjasto.fi/tju00274

Jäykissä työkengissä on tietysti tukeva ja joustamaton pohja, jotta epätasaisella suojataan jalkaa pistäviltä asioilta (ei noissa varmaan kuitenkaan nauloilta, mutta joltain vähemmän teräviltä). 

Arkikäyttöön kaupungille kuitenkin olisi varmaan kiva löytää joku löysäpohjainen kenkä, jonka pohja joustaa (niin kuin tyypillisesti pukukengät tekevät).

6
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 19.01.24 - klo:18:14 »
Ei ole.  Itse olen tilannut Saksasta amazon/ebay-linjalla Pelikan -kyniä.  Männällinen kynä; Souverän M600 keskipaksulla terällä on vallan mainio tuntumaltaan.  Nuorena käyttämäni Parkerin mustepatruunoita käyttävä kynä häviää kirkkaasti, vaikka mukava sekin oli.

7
Asut ja pukineet / Vs: homburg-hattu
« : 02.11.23 - klo:15:59 »
... mutta pitkän villakangastakin tai jonkin trenssityylisen kanssa sopii.

8
Etiketti / Vs: Tumma puku
« : 15.10.23 - klo:20:09 »
Riippuu vähän varmaan myös alumniseurasta.  Kovin tarkkaa oli opiskeluaikana olevinaan pukukoodi ainakin niissä piireissä, joissa liikuin. Voihan tietty ikä pehmentää kulmia, vaikka olisi sellainen porukka ollut aiemmin.

9
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 06.09.23 - klo:19:52 »
hei,

tietääkö muuten kukaan, mikä on upslaakien historia?  Kertooko upslaaki jotain kantajastaan, liittyykö johonkin maantieteelliseen alueeseen, vai onko vain kätevä tapa kerätä soratieltä vähän kiviä mukaan kotiin kannettavaksi?

10
Juu.  Paita housuun.

Itseäni vaivaa myös tuo kauluspaidan auki pitäminen, mutta solmio on liikaa (jo pukukin on liikaa nykyään - korona vei loputkin muodollisesta pukeutumisesta).  Pohdin siksi, pitäisiköhän hommata muutama värikäs rusetti, jos siinä olisi vähän rennompi meininki.  Tänään lapsen koulun kevätjuhlissa näkyi pari sellaista ratkaisua ja ne näyttivät kyllä toimivilta.

11
Asut ja pukineet / Vs: Hatut
« : 01.05.23 - klo:12:24 »
Toisaalta, kun hattu on hankittu, ei porukka jaksa sitä kauaa ihmetellä.  Joku saattaa sanoa myös ihan positiivisestikin, että hieno hattu.  Eli kunhan pääsee kynnyksen yli, niin todennäköisesti jälkikäteen ajatellen huoli oli turhankin iso. 

Voi tietty olla, että salaisuus on hivuttamisessa.  Kun ihmiset tottuu, että joku on pukeutunut johonkin tyyliin, sen tyylin edistäminen sitten ei enää aiheuta reaktioita.  "Se nyt vaan on semmoinen."  Ainakin jos itse ei tee numeroa vaatteistaan.


12
Asut ja pukineet / Vs: Hatut
« : 14.03.23 - klo:13:58 »

Kyllä se on kova.  Hattuliikkeessä höyryttävät ja vääntävät niin, että on oman pään muotoinen, joten se tuntuu silti mukavalta päässä.  Hatussa ei pelkkä koko merkitse, vaan myös hatun muoto; ihmisten päiden muoto vaihtelee.

Aikanaan muuten Wahlmanilla mittasivat pään muotoa jännällä metallisella työkalulla, joka pisti korttiin reikiä, joista pään muoto näkyy.  Auttaa hatun valmistuksessa, mutta tuohan nyt on sitten ihan hatuntekijähommaa.  Lock:illa Lontoossa ottivat hyllystä oikean kokoisen ja tosiaan muotoilivat sitä.

13
Etiketti / Vs: Tumma puku
« : 09.01.23 - klo:18:51 »

Näinhän se menee.  Minkki on päheempi, lammas lienee eettisempi.

14
Etiketti / Vs: Tumma puku
« : 07.12.22 - klo:16:38 »

Hienoa!

Konteksti ratkaisee.  Saattaisihan se näyttääkin irvokkaalta, jos muu varustus olisi verkkarit ja tennarit, mutta asiallisemman pukeutumisen kanssa sopii hyvin talvella.

15
Etiketti / Vs: Tumma puku
« : 27.11.22 - klo:15:32 »

Outoa touhua.  Kyllä näin viiskymppinenkin on käyttänyt koko lapsuutensa karvalakkeja talvihattuina.  Tosin ne silloiset lasten mallit eivät ole ihan hautajaislajia.  Mutta kyllä talvihautajaisiin ehdoton hattu on turkislakki, kuten https://www.hattu.fi/lammas-nikita-p-105.html?sort=2a&cPath=2_12, https://www.hattu.fi/lammas-koivisto-p-106.html?sort=2a&cPath=2_12 https://www.hattu.fi/lammastoppa-p-99.html?sort=2a&cPath=2_12.  Ja menee ihan hyvin myös normaalien talvitakkien kanssa myös arkena.

Ihmiset on hankalia, jos tuijottaa, mutta itse olen kokenut tuijotusta ainoastaan homburg/eden päässä; turkislakki ei ole aiheuttanut juuri kommentointia. Ratkaisu tuohon on tietysti muuttaa isommalle paikkakunnalle, jossa on totuttu kaikkeen omituiseen...

Sivuja: [1] 2 3 ... 18