Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pchan

Sivuja: [1] 2 3 ... 139
1
Myyty: Crockett & Jones broguet
- Koko UK 10,5
- Leveys F, eli leveä, mutta kapeampi kuin G
- Väri musta
- Malli London

Hinta 50€ + postit

Kuvia: https://photos.app.goo.gl/55nMd9q9GjtyEx8L8

Lasse Ukkonen
[email protected]

2
Kaunis elämä / Vs: Kahvimyllyt
« : 09.10.19 - klo:18:32 »
Tässä hyvä mylly Aeropressin kaveriksi:
https://www.crema.fi/fi/products/baratza/encore/2293

Tuossa pari viestiä aiemmpin mainittu Krupps hajosi ja hommasin Baratza Encoren tilalle. Kaikin puolin parempi laite kuin tuo Krupps:
- Helppo karkeuden säätö. Tämä on etu, jos taloudessa juodaan usealla tavalla tehtyä kahvia. Meillä Aeropress ja suodatinkeitin.
- Nopeus ei ole liian suuri. Ääni pysyy miellyttävänä.
- Ei sotke. Joskus myllyt kylvävät jauhettua kahvia ympärilleen. Baratzassa kahvi menee siististi säiliöön.

3
Myyn Crockett & Jones full brogue kengät. Malli London. Koko UK10½. Leveys F, joka on pykälän leveämpi kuin normaali E leveys.

Hinta postikuluineen 80€

Kaikki kuvat:
https://photos.app.goo.gl/oK3nEYzVJTp2Lj61A4
Kaunis elämä / Vs: Sisustustyylit
« : 14.04.19 - klo:09:56 »
^ Perkaali (percale) on paras valinta. Stokkan omalta merkiltä löytyy perkaalisiaja stokka myy muitakin merkkejä.

Lankalukua kannattaa vilkuilla. 400 olisi kai aika optimi. Stokkan oma merkki jää hieman alle tuon.

5
Asut ja pukineet / Vs: Vaatteet ja tyyli uutisissa
« : 15.08.18 - klo:08:30 »
^ tuossa varmaan viitataan prioriteetteihin. Autoissa japsit tarjoavat laatua ja kustannustehokkuutta, mutta vähemmän statusta. Kelloissa taas statusta omaavat mekaaniset eivät millään pärjää halvoille ja laadukkaille kvartsikelloille.

Statuksessa on vähän samaa kuin riikinkukon pyrstössä. Joskus sen tuominen esiin on tehotonta kaikessa muussa mielessä statuksen signaloinnissa.

Ihmisnaarat vaan ovat älykkäitä ja useimmat selvittävät nopeasti onko siellä auton ja kellon taustalla mitään aitoa pärjäämistä.

6
Yhteiskunta / Vs: Miksi Suomessa pukeudutaan huonosti?
« : 02.06.18 - klo:21:48 »
^ eikös teinit jo kuitenkin valitse omat vaatteensa?

7
Yhteiskunta / Vs: Miksi Suomessa pukeudutaan huonosti?
« : 02.06.18 - klo:21:32 »
^ ottavat etäisyyttä sandaalifaijaan?

8
Yhteiskunta / Vs: Miksi Suomessa pukeudutaan huonosti?
« : 02.06.18 - klo:09:41 »
^ just noin. On aika vastuutonta opettaa lapselleen omia mielipiteitään tleisenä totuutena.

9
Nukkavieruus ei enää häiritse minua niin kuin nuorena - nykyisin häiritsee halpavaatteiden kääntöpuoli eli (Aasian) surkeat työolot, surkea palkka ja jätevuori. Halvan vaatteen maksavat raatajat.

Ympäristökuormituksesta kannattaa huolehtia isompien ilmiöiden kohdalla.

Sen sijaan palkkaa ja työoloja ei kannata surra. Ne kun eivät todistetusti ole surkeat lännen käyttämillä toimittajilla. Paikalliseen kulutukseen tuottavilla tehtailla olosuhteet ja palkka ovat selvästi huonompia. Meidän aasiasta ostamamme tavarat ovat nostaneet siellä ihan kivasti elintasoa. Ei tässä montaa vuosikymmenta kulu kun kiinasta tullaan auditoimaan suomalaisia työoloja.

10
Uutinen johtaa hieman harhaan. Tuossa on kysytty ihan nimeltä kauppoja, jolloin esim. Prisma nousee esiin. Vaateostosten jakautuminen kappaleina ja euroina markettien ja erikoiskauppojen välillä kertoisi jo paljon enemmän.

Bisnespukeutumisessa eletään kummallista aikaa. Jengi lampsii lenkkareissa ja farkuissa, mutta ei silti uskalla jättää sitä rippipuvun takkia pois, koska sehän vaikuttaisi epäammattimaiselta. Miksei vaan pukeuduta reilusti huppariin ja farkkuihin, chinoihin ja kauluspaitaan, flanelleihin ja irtotakkiin tai pukuun kravatilla tai ilman? Ehkä se rippipuvun takki on joku bisnestaikaviitta, jonka voimia en ymmärrä.

11
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 29.03.18 - klo:08:33 »
Missä Espoossa tai Helsingissä onnistuisi crepe-pohjien vaihto?

12
Kaunis elämä / Vs: Keikarilaisten autot
« : 08.03.18 - klo:21:55 »
^ no mitäs luulet, kuka ne ilmajäähdytteiset osti? Se jengi, joka kuolasi niitä nuorena ja rahattomana. Jos 993:sten hinnat lähtivät nousuun viitisen vuotta 964:sten jälkeen, niin tuo todistaa kysynnän muodostumisen.

Sukupolvet vaihtuvat. Ilmajäähdytteinen jengi jää eläkkeelle ja vaihtavat korkeampiin autoihin. Sillä hetkellä varoissaan olevat 50 vuotiaille ilmäjäähdytteiset eivät olekaan olleet mitään heidän ollessaan nuoria. Heille se halutumpi malli onkin 997. Ja noissa 50 vuotiaissa tulee olemaan riittävästi kiinalaisia, jotta sillä ei ole mitään väliä, että 997:ia on tarjolla paljon.


13
Kaunis elämä / Vs: Keikarilaisten autot
« : 07.03.18 - klo:21:54 »
^ hinnan määrää kysyntä ja tarjonta. Tarjonta ei juuri vanhempien autojen kohdalla vaihtele vuosien mukaan. Harvinaiset pysyvät harvinaisena ja niin edelleen. Kysyntä sen sijaan vaihtelee paljonkin. Kysynnän ymmärtäminen on tärkeää, jos ei aio keräillä jotain huippuharvinaisuuksia.

14
Kaunis elämä / Vs: Keikarilaisten autot
« : 06.03.18 - klo:21:36 »
Jos ultraharvinaiset yksilöt unohdetaan, niin arvonnousua voi veikata sellaisille autoille, jotka ovat olleet julisteina seinällä kun nykyiset 50-vuotiaat ovat olleet nuoria. Esim. Calibra ja Prelude voisivat nyt olla hyvä sijoitus 10v horisontilla, jos vapaata tallitilaa on nurkissa jouten. E30 pitäisi olla just nyt siinä arvonnousuvaiheessa.

Juuri nuo 'amisauto' kommentit korostavat tuota potentiaalia, eli hieman ennen arvonnousua nämä mallit käyvät ovat pohjalla. Kukaan rahoissaan oleva 50v ei kuitenkaan muista nuoruudessa himoinneensa teinituunattua E30:stä, joten noiden tuunattujen kysyntä on nolla. Se muistojen auto halutaan sellaisena kuin se silloin oli.

Näiden autojen kysyntä sitten tippuu kun seuraava sukupolvi täyttää 50. Jos olet ollut päiväkodissa kun E30 oli kova juttu, niin et halua E30 vaan jotain mikä oli kova kun itse ekaa kertaa kiinnostuit autoista ja rahaa ei ollut. Nyt kannattaa ostaa se E30 ja ajaa jokunen vuosi, sitten myyntiin.

15
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 22.02.18 - klo:22:21 »
Jeff Bezosilla on $42,000,000 mekaaninen kello. Sitä ei pidetä ranteessa, eikä taskussa, vaan vuoressa:
https://www.theverge.com/tldr/2018/2/20/17031836/jeff-bezos-clock-10000-year-cost

Etkö omista vuorta? No, sitten tämä kello ei ole sinulle.

Sivuja: [1] 2 3 ... 139