Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Jälkiviisas

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 243
16
Vapaa sana / Vs: TV-sarjat
« : 01.04.15 - klo:13:17 »
Nykyisin Alillakin menee paremmin.
Modern Family on kyllä genressään kanssa parhaimpia tapauksia.

17
Linkit ja vinkit / Vs: Vinkkejä Ateenaan?
« : 01.04.15 - klo:13:08 »
Hyvää ruokaa löytää kun katsoo vain, että näyttääkö paikka turistirysältä vai enemmän paikalliselta tavernalta.
Tavernoista esimerkiksi pikkaisen syrjemmällä ja kunnon turistihenkeen nimetti Alexander the Great tarjoaa hyvän vaihtoehdon. Ihan turistialueella siellä "saarelaisalueella" on useampi kiva ravintola ja Syntagman lähellä Mitropoleos-kadulla on oma suosikkini Tzitzikas O Mermigkas, joka tekee perinteistä kreikkalaista modernilla otteella ja tarjoaa erinomaisia viinejä.

18
Kaunis elämä / Vs: Olutsuosituksia
« : 01.04.15 - klo:12:43 »
Iisalmi Pale Ale oli tosiaan positiivinen yllätys ja haastaa hyvin Nokian kuuskutosen.
Ihan ei toki liikuta vielä Tsadin Panimon pale alejen luokassa, mutta oma lokeronsa myös Olvin tuotoksella on.

Muuten jenkkioluita on tullut juotua melkoisesti viime aikoina ja täytyy sitäkin maata ihmetellä taas kerran: 99% juodusta oluesta on kamalaa kuraa (Budweiser, Miller, Coors...), mutta sitten se 1 % on aika lähellä maailman parhaita oluita. Tokihan sama tavallaan Suomessakin ja vaikka Tanskassa, mutta näissä maissa se paljon kulutettu "kura" on parempaa kuin jenkeissä.

19
Asut ja pukineet / Vs: Autenttista trenssiä etsimässä
« : 09.03.15 - klo:14:39 »
Mites toi M&S:n laatu? Samaa sarjaa kuin zara/h&m jne. ?

Vaihtelee.
M&S tilaa kauden vaatteet isolta joukolta toimittajia tarjousten perusteella ja lopputuloksena voi olla (ainakin joku vuosi sitten) laatua pikkurahalla tai sitten täyttä sutta.

20
Laiva on kertakokemuksena hyvä.
Onhan se todella kulahtanut ruotsinlaiva ja ravintoloissa pitää katsella tarkkaan, sushibuffet on hintalaatusuhteeltaan paras ja tax free on todella pieni sekä ruuhkainen. Laivamatkan paras puoli on tietysti, että lähtiessä näkee esim. Kronstadin ja luonnollisesti viisumivapaus. Tosin satama on aika ankea ja siellä saa jonottaa, mutta St. Peterin käyttämät Sokos-hotellit ovat varsin toimivia.

Juna on nopea ja sujuva.
Nähtäväähän on sitten tietysti aika paljon sen mukaan, että mistä pitää. Eremitaasi on rakennuksena ihan hieno, puhumattakaan kokoelmasta, ja sen vieressä on kiva patsaspuisto. Kirkkoja on joka sormelle ja Pietarin Paavalin linnoitus on myös hyvä kohde. Viikonloppuna nyt ei ehdi oikein muuta kuin luomaan yleiskuvan kaupungista, mutta sekin toki riittää. Hieno ja mukava kaupunki, ainoa vaan että sijaitsee Putistanissa...

Ruplan kurssi on vaikuttanut hintatasoon ja esimerkiksi aika hulppeita hotelleja voi saada taskurahalla, varmimpia toki ovat (länsimaiset) ketjut. Muutoin ongelmana on, että talouspakotteet ovat vieneet tavaraa ja hinnat vähän nousussa, yleisesti taas epävarmuus vaikuttaa kaikkialla.

21
Kulttuuri / Vs: Mitä katsoit viimeksi?
« : 25.02.15 - klo:16:37 »
Yleltä tulee brittikomediaa: Kuninkaallinen henkivartija. Katsoin äsken ykkösosan areenasta. Tarkastaja Clouseau meets Mr. Bean David Jasonin (komisario Frost) hahmossa. Sivalsin naurunremakassa vahingossa olutlasini lattialle enkä kikatukseltani pystynyt siivoamaan kunnolla. Uppoaa joillekin, muttei ehkä kaikille. Minulle kyllä.

Katselin kuumeessa BBC:ltä aika monta jaksoa putkeen ja ei oikein alusta etene mihinkään.
Mr Bean ja Clouseau kuitenkin muuttuivat tai keksivät jonkun uuden tavan vetää täysillä yli.

22
Linkit ja vinkit / Vs: Vinkit Prahaan ?
« : 29.01.15 - klo:16:22 »
Vinkkejä kaivataan ravintoloihin, ostoksiin ja nähtävyyksiin sekä kaikkeen näiden väliltä

Ravintolat.
- Kansankuppilat ovat parhaita ja ravintoloista esimerkiksi pienen puolen U modre kachnicky eli sininen ankka on jo sisustukseltaan hienoa, ruoasta puhumattakaan.
- EI missään nimessä kannata syödä tai juoda turistialueella eli kaistaleella, joka ulottuu linnasta Kaarlensillan kautta astronomiselle kellolle. Siellä hinnat ovat kolmin-nelinkertaiset ja laatu puolet muusta kaupungista. Ainoastaan vanhan keskustan suklaakahvila on käymisen arvoinen.
- Oluttupiahan riittää, ihan vekkuli on Vytopna, joka näyttää turistiloukulta ihan kansallismuseon edessä, mutta on kuitenkin halpa ja koukkuhan siellä on, että juomat tulevat pöytään pienoisjunien vetämillä vaunuilla pitkin ravintolaa risteilevän rautatieverkon kautta.

Ostokset.
- Ei mitään sinällään erityistä tule mieleen, katutyyli-ihmisille Denim Heads ja Classic Shoes-kaupasta saa kenkiä Churchista Vassiin. Vassin ja Aldenien osalta eurooppalaisittain hyvä kauppa.
- Rättien osalta Enter the Address myy esim. Barbouria.

Nähtävyydet.
- Linna, kannattaa mennä aamusta.
- Linnareissulla myös Strahovin luostariin, jossa kaikkea hauskaa ja oma panimo, jos perinteiset tshekkioluet kyllästyttävät.
- Kaarlensilta, kannattaa mennä myöhään illasta tai aikaisin aamusta niin näkee muutakin kuin turisteja ja kaupustelijoita.
- Kansallisgalleriassa taitaa olla edelleen Alfons Muchan slaavilaisheimojen vaiheista kertova näyttely, joka kannattaa käydä katsomassa. Taulut ovat jättimäisiä ja niiden omistuksesta on riitaa, joten välttämättä eivät ole ikuisesti kaikki samassa paikassa.
- Loreton "kummajaisnäyttely" on hieno, päheitä monstransseja ja sitten taulu mm. parrakkaasta pyhimysnaisesta ja muuta perin prahalaista.
- Josefovin juutalaisalueella kannattaa vaellella.

Jos on aikaa ja sää suosii niin päiväretki Karlstejniin (linna) ja/tai Kutna Hora (luukirkko) on suositeltavaa.

Praha on kiva kaupunki, jos vain pysyy erossa "turistikanjonista" ja hiukan kiertelee ihmettelemässä.


23
Linkit ja vinkit / Vs: Vinkit Prahaan ?
« : 27.01.15 - klo:17:02 »
Pivoa naamaan.

Eli kyllä näitä vinkkikyselyjä voisi vähän tarkemmin suunnata ja kertoa vähän, että mistä haluaa vinkkejä.

Matkaoppaita kun saa kirjakaupoista ja kirjastoista, aika hyvin myös tietoa on tarjolla internetissä.

24
Kulttuuri / Vs: Mitä kuuntelet nyt?
« : 15.12.14 - klo:14:06 »
^Draconian Times on kova. Paradise Lost meni ihmeelliseksi elektropopiksi loppua kohden. Ei sillä että elektropopissa mitään vikaa olisi.

Mitä loppua?
One Second on mainettaan parempi levy, Host on sitten köyhän miehen Depeche Mode-pastissi ja tuonhan jälkeen sitten palailivat takaisin vanhemmille raiteille, joskin eka vanhemman tyylin levy Believe in Nothing on bändin huonoin. Sen sijaan Symbol of Lifesta eteenpäin on tullut ihan kelpo lättyjä kuten myös pari vuotta sitten ilmestynyt Tragic Idol ja bändihän soittaa nyt vuodenvaihteessa Tavastian Helldonessa eli ei se nyt kai ihan loppu ole...

25
Kulttuuri / Vs: Mitä kuuntelet nyt?
« : 15.12.14 - klo:10:40 »
Viikonloppuna joku nostalgiapläjäys aika tarkkaan 20 vuoden päähän:


26
Vapaa sana / Vs: Mitä inhottavaa näit tänään?
« : 03.12.14 - klo:16:54 »
Juu, huonosti lauseen muotoilin. Yritin siis kysyä, minkälainen mielenlaatu noita ostavilla on, sillä tottahan ne kapitaalia vaativat. Kyllä keskituloinen suomalainen voisi ostaa koko setin, mutta hän ei todennäköisesti halua. Millainen mies siis haluaa?

Ensinnäkin Feren yhden merkittävän asiakaskunnan huomioiden niin ostaja ei todennäköisesti puhua suomea äidinkielenään, pitää arvossa varallisuuden näkymistä ja kainalossa on mallimittainen Tatjana.

Toinenkin potentiaalinen asiakasryhmä ei puhua suomea äidinkielenään ja pitää vertaisryhmänään punaisissa housuissa kuningasta isännöivää heeboa.

Samaten on hyvä muistaa, että Ferehän ei edes pyri olemaan Dressman, Stockmann, Sokos tai edes klingonikauppa T´uomo tai Sauma vaan tähtää Suomen piirissä miestenvaatetuksen kukkulan kuninkaaksi, jolloin Brionin tavarat ja muu vastaava ovat osa imagoa ja arvostuksen (prestige) luomista. Noiden hankintahinta kaupalle kun ei ole yhtä kova ja lienee vaan bonusta, jos joku menee ostamaan.

27
Vapaa sana / Vs: Mitä inhottavaa näit tänään?
« : 03.12.14 - klo:01:21 »
Olisi kyllä jännä tietää, minkälaiset miehet tällaisia noin vain hankkivat.

Rikkaat?

Guggenheim finalistit.

Täh?
Yksi vaihtoehtohan oli jo kuvituskuvia myöten tehty Keikareita varten.


Samaten myös se ensimmäinen virallisilla sivuilla on varsin iskevä.

28
Asut ja pukineet / Vs: Red Wing shoes
« : 13.11.14 - klo:15:37 »
Old Gloryn ongelma on, että eivät muista palvella asiakasta.
Vuosi sitten olin ostamassa Red Wingejä, mutta oikeaa väriä oikeassa koossa ei ollut. Ottivat ylös numeron ja tiedot, että ilmoittavat kun uusi lasti tulee. Kului tovi ja kyselin, että mitenkäs tämän kanssa. Oli kuulemma just tulossa, soittavat sitten. Meni taas tovi ja ohikulkiessa menin katsomaan, uusi lasti oli tullut, mutta koko ja väri taas myyty samantien.

29
Linkit ja vinkit / Vs: Vinkkejä Kölniin ?
« : 12.11.14 - klo:22:41 »
Entäs kölninvesi?

No jos diggaa.
Eau de Cologne 4711 on se suosituin, alkuperäinen lähinnä kummallista ja muut sitten mitä sattuu.

30
Nyky-PC kestää vuosikausia ja bonuksena pelipuolella monet pelit tulevat myös PC:lle kun sitä ei pidetä oikeana kilpailijana.
Siihen sitten lisäksi erittäin vireä indiepeli- ja nichekenttä ja GOG (Good Old Games), niin tällaiselle satunnaispelaajalle PC on nykyään se paras kone. Varustelukierteen vuoksi ainakaan hankin kyllä XBoxin ja XBox 360:n, mutta One tai PS4 ei vaan enää houkuttele.

Kimppapeleissä ja lastenpeleissä niin Nintendo voi olla ihan hyvä vaihtoehto, että vaikka Wii U -floppasi Wiin jälkeen. Riippuu tietysti sitten ihan lasten iästä ja siitä haluaako itse heilua mukana.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 243