Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Colt

Sivuja: 1 [2]
16
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 22.04.20 - klo:16:48 »
Tänään saapuivat Kiinasta 14,85€ maksaneet lepolestit eli Aliexpressin halvimmat. Myyjän mukaan ne on tehty uusiseelantilaisesta männystä. Ulkomuoto on tietysti melko viimeistelemätön, mutta lestit ovat päältä hiotut ja täysin käyttökelpoiset.

Käytäntö tulee näyttämään kuinka nämä tulevat kestämään, mutta en usko että ovat sen huonommat kuin Bexleyn vastaavat, vaikka seetrin ja männyn paremmuudesta voidaan toki aina väitellä.

17
Vapaa sana / Vs: Mitä inhottavaa näit tänään?
« : 16.04.20 - klo:23:43 »
Tänään törmäsin kadulla surkeaan nuorisomuodin rappion ilmentymään.

Nuori mies, jolla oli jalassaan sellaiset 90-luvulla muotoa olleet suurikokoiset lenkkarit, jalassa harmaat college-housut, joiden lahkeiden päälle vedetty valkoiset tennissukat, jotka saivat aikaan polvihousumaisen vaikutuksen. Kokonaisuuden kruunasi luonnollisesti huppari.

Kokonaisuus sai hänet näyttämään lähinnä degeneroituneelta Tintiltä.

Joskus tekisi mieli kysyä treenihousuja ja kenkiä ihmisten ilmoilla käyttäviltä, milloin he ovat käyttäneet tarpeeksi treenivaatteita, jotta voivat siirtyä oikeisiin aikuisten vaatteisiin? Onneksi hyvä kotikasvatus estää tällaiset kysymykset.

18
Etiketti / Frakki
« : 15.04.20 - klo:00:03 »
Mieleeni heräisi kysymys frakin oikeaoppisesta käytöstä. Voiko frakin kanssa käyttää hillittyjä mustia quarter brogue oxfordeja vai onko musta cap toe kiiltonahkaisena ainoa mahdollisuus?

Millainen on hyväksyttävä päällystakki frakin kanssa käytettäväksi? Muistelen että kaulahuivin tulisi olla valkoista silkkiä.

19
Vapaa sana / Vs: Klassinen pukeutuminen vs. "Larppaus"
« : 11.04.20 - klo:09:53 »
Mielenkiintoisia kokemuksia.

Itse käytin helmikuussa vintage Homburgiani ensimmäistä kertaa kadulla. En oikeastaan huomannut että kukaan olisi tuijottanut, vaikka se saattoi johtua siitä, että en vain katsonut. Mielestäni hattu sopi minulle ja oli täysipainoinen osa kokonaisuutta, johon kuului puku ja pitkä päällystakki.

Olen sitä mieltä että maailmaan kyllä mahtuu puhetta ja aina joku ei tykkää siitä kuinka pukeudut. Kerran eräs "herra" otti asiakseen tulla eräässä kapakassa selittämään minulle melkoisessa laitamyötäisessä, kuinka olen epävarma, koska käytän solmiota. Jäin vain myöhemmin miettimään, mitä hatun käyttäminen olisi minusta kertonut?

Luulisin että kun kadulla nykyään näkee mitä oudompia pukeutumistyylejä, mahtuisi joukkoon muutaman perinteinen hattu ilman sen suurempaa kulmien kohottelua. Itse ainakin aion puvun kanssa käyttää aina oikean tilaisuuden tullen hattua. Pitäisi vielä hankkia kesäksi Panama-hattu ja epämuodollisimpiin tilaisuuksiin fedora.

20
Asut ja pukineet / Vs: Hatut
« : 07.04.20 - klo:22:55 »
Näin kesän lähestyessä olen alkanut pohtia sopiiko ns. fedora tyylinen panamahattu rennompiin asukokonaisuuksiin pikeepaitojen ja pellavahousujen kanssa vai olisko jokin toinen malli parempi?

Nimimerkillä elämäni ensimmäistä panama-hattua ostamassa.

21
Kuinka ollakaan kävin tänään itse puolipohjauttamassa omat chelsea bootsini. Suutari esitteli erilaiset pohjamateriaalit ja kuultuaan toiveeni ja pyytäessäni suositusta, hän suositteli ohuinta pohjakumia joka kuulemma antaa hyvän pidon, mutta ei silti häiritsevästi muuta pohjan profiilia.

En tiedä millaisiin talviin toiset foorumiitit ovat tottuneet, mutta täällä pohjoisessa talvet ovat sitä luokkaa, että nahkapohjien kanssa pitää tapaturma- ja henkivakuutus kunnossa.

Oman kokemukseni mukaan puolipohja auttaa asiaa, mutta tyypillinen puoliksi kumia/puoliksi nahkaa- korko kerää ikävästi kosteaa lunta, jolloin sisälle siirryttäessä kenkä on todella liukas.

Nahkapohja olisi varmasti ihan hyvä pehmeällä lumella, mutta tiivis lumi tai jää on ongelma.

Itse olen kaiken lisäksi pihi ja on selvää että puolipohjan uusiminen on halvempaa kuin koko pohjan uusiminen.

22
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 20.03.20 - klo:19:54 »
Briteillä on erilainen numerojärjestelmä popoille, esimerkiksi eurokoko 43 on briteille 9. Riippuu täysin valmistajasta, kuinka paljon tai vähän tilavuutta lestissä on eri kohdille jalkaa. Tästä syystä ei yleensä suositella jalkineiden tilaamista verkon kautta, kun sovitus onnistuu vasta kotona, ja postikuluja kertyy tilailusta sekä palauttelusta. Toki jos jalat ovat lähellä standardikokoa, kuten minulla, homma on helppoa.

Löysää istuvuutta voi aina säätää pohjallisilla, paksummilla sukilla tai kantapaloilla (heel grip), mutta liian pienelle koolle ei voi mitään.

Kiitos vastauksista!

No paketin saapuessa tietää, kuinka käy.

23
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 19.03.20 - klo:23:12 »
Mikä on euro-kengänkokojen suhde brittiläisiin? Oma kokoni on Bexleyn kengissä 40,5. Virallisen standardin mukaan kokoni on vähän yli 40. Vastaavasti jonkun toisen valmistajan kengän koko 40 voi olla liian iso.

Brittimyyjän mukaan koko 7,5 on euro-kokotaulukossa 40,5,  eräällä toisella sivulla kyseisen valmistajan kohdalla mainitaan koon 7,5 vastaavaan kokoa 41,5. Olen lievästi sanottuna hämmentynyt. Osaako joku valaista asiaa?

Tietysti lestin leveys vaikuttaa kengän sopivuuteen, mutta ei kai sentään yhden kokonumeron verran? Kyseessä siis Barkerin Chelsea bootsit.

24
Kaunis elämä / Vs: Puukot, veitset, ja teräaseet
« : 18.03.20 - klo:21:07 »
Itse en ole aikoihin ostanut puukkoa, koska olen saanut niitä lahjaksi ja perinyt melkoisesti.

Parhaat puukkoni ovat Mauri Pöyliön perinteinen Sodankylässä valmistettu leuku, joka on lempipuukkoni. Hyvänä kakkosena tulevat mahdollisesti Sauli Krögerin kaksi pienempää käsin taottua hiiliteräspuukkoa. Jossain pitäisi myös olla lohenpääpuukko lohennahkaisella tupella, mutta en nyt muista missä.

Sitten on muutama halvempi tusinapuukko sekä tietysti teflonipintainen sissipuukko likaisiin töihin, metsätöihin, metsästykseen yms. Kumikahvasta saa pitävän otteen vaikka käsi olisikin veressä tai märkä, eikä terä ruostu vaikka likoaa viikonlopun sadevedessä.

25
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 08.03.20 - klo:15:50 »
24 tunnin kloriittikylpy ei auttanut mitään, joten ilmeisesti kyseessä on entinen paita. Kyseinen paita tuli vanhan räätälin ompeleman frakin mukana, joten paita ei ole perintökalleus.

Jatkokysymys: mistä saisi mittojen mukaan tehdyn frakkipaidan kohtuulliseen hintaan netistä?

26
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 08.03.20 - klo:09:01 »
Mikä neuvoksi kun wanhan frakkipaitan kalvosimet ja rintamus ovat kellastuneet? Oletan että kellastuminen johtuu tärkistä, sillä rintamus ja kalvosimet ovat jykkyydeltään kuin pahvia.

Olen yrittänyt liottaa paitaa yön yli kuumassa vedessä, pestä 90 asteen pesussa pesukoneessa ja viimeisessä hädässä liottaa klooriittivedessä, mutta mikään ei auta. Mielenkiintoista on että muut osat paidasta ovat kyllä hohtavan valkoiset.

Onko olemassa mitään kikkoja millä paidan voisi pelastaa?

27
Asut ja pukineet / Vs: Bexley
« : 15.01.20 - klo:23:22 »
Tilasin alesta Corby patinit. Rei'ittäjällä näkyy kuitenkin olleen huono päivä; osa rei'istä ei ollutkaan reikiä ja eräässä kohdin rei'itys on mennyt miten sattuu. Laitoin Bexleyn asiakaspalveluun reklamaation.

Onko kenelläkään kokemusta kuinka Bexley toimii näissä tilanteissa? Ryhtyvätkö vääntämään? Pitääkö kengät lähettää takaisin Ranskaan?

28
Asut ja pukineet / Vs: Sukat
« : 22.11.19 - klo:23:07 »
Nyt taas joudun nostelemaan ketjua, koska ajattelin tämän sopivan tänne. Minulla on suurena ongelmana, että jalat hikoavat todella herkästi ja haju on sen jälkeen todella kamala. Kengätkin lemuavat usein, mutta ne saa usein hyvällä hoidolla tuoksuttomaksi. Sain kuitenkin vinkin, että materiaalina bambu olisi sukkiin hyvä juuri hajuhaittojen ehkäisemiseksi. Kävin sitten ostamaan muutamat halvat bambusukat. Muutaman käyttökerran jälkeen ne vaikuttavat toimivalta ratkaisulta, mutten vielä menisi mitään lupaamaan. Voin raportoida myöhemmin, mikä on mielestäni tässä lopullinen tulos.

Merinovilla on ratkaisu. Itse en enää juuri omista muita. Lyhyellä tuuletuksella haju on taas raikas ja verrattain kestävätkin ovat. Toimivat kesät talvet mutta värivaihtoehtoja on ainakin Suomessa lähinnä vain musta.

29
Mikä olisi nuorelle miehelle sopiva päällystakki talveen, jota käytetään silloin kun tilaisuus vaatii tummaa pukua, esimerkiksi akateemisissa tilaisuuksissa ja hautajaisissa?

Takki tulisi siis hyvin satunnaiseen käyttöön, ns. paremmaksi takiksi mustan puvun kanssa (myönnän, tylsä ratkaisu, mutta käytän pukua 1-4 kertaa vuodessa ja opiskelijan budjetti on tiukka).

Jotain chesterfield tyyppistä takkia olin ajatellut?


Sivuja: 1 [2]