Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - JMK

Sivuja: [1]
1
Nyt kaupan vähän käytetty klassikko: Filson Original Briefcase. Tietäjät tietää, ei tarvinne enempää esittelyjä.

Nielee läppäreitä 15 tuumaan saakka, muutenkin sopivan tilava ja kätevä. Ostettu 2012 mutta hyvin vähän käytetty - oma tyyli on lähempänä vintagea niin tälle on tullut turhan vähän käyttötilaisuuksia. Ehkäpä joku siis kaipaisi hyvää salkkua!

Hinta 170 € + postikulut 10 € tai voi tulla Turusta hakemaan.

Jostain syystä en saa tähän lisättyä kuvia, mutta tästäpä näkee mistä on kyse:

https://drive.google.com/open?id=1WIf5_8ZEcY3WaxPk8HIio83t27g0oTsR

2
Jatko-osa aikaisempaan tyhjennysurakkaan (http://www.keikari.com/foorumi/index.php/topic,5458.0.html).

Sijainti Turussa, pieni mahdollisuus yhyttää allekirjoittanut Helsingin keskustassa, muuten postikulut tulee päälle.Siniset Palladiumit. On käytetty ja maantien pölyä löytyy. Pieni naarmu takana mutta muuten ehjät. Hintapyyntö 20 €.MYYTY.

3
Kävipä niin ohraisesti että lääkäri ja piinalliset kivut määräsivät siirtymään pariakin numeroa isompiin kenkiin, joten ylijäämäksi jäi ihan kohtuullinen valikoima koon 45 kenkiä. Tässä erässä parempikuntoiset, kaikkia säilytetty suojapussukoissa kunnollisen Bexleyn lepolestin kanssa.

Kaikkiin hintoihin lisäksi postikulut, paitsi jos tulee Turusta tai harvinaisilla reissuillani yhyttää minut Helsingin keskustasta.

Isompi kuva aukenee klikkaamalla, kai.Charles Tyrwhittin mustat oxfordit. Olleet juhlakenkinä muutamilla kekkereillä, eli eivät edes ihan sisäänajetut. Nahkapohja, kumikanta. Hintapyyntö 70 € 50 €.Bexleyn tummanruskeat oxfordit, dainite-pohja. Melkein käyttämättömät nämäkin, olisiko pari-kolme kertaa olleet jalassa. Näköjään silti saaneet pienen lankkiskraadun kantapäähän - lankkaan piiloon ennen toimitusta. Hintapyyntö 90 € 70 €.Mustat italialaiset oxfordit kärkikoristein, pehmeätä genuiininnahkaa, mutta näistä on merkkilappu kadonnut jonnekin enkä enää todellakaan muista valmistajaa EDIT: hahaa, yö toi muistin, valmistaja on Dario Dodoni. Kantalappu vaihdettu kerran, ja kohtapuoliin joutuu ehkä vaihtamaan uudestaan. Muuten sievässä kunnossa ja kilometrejä jäljellä. Hintapyyntö 50 30 €.

4
Asut ja pukineet / Leveälestisiä kenkiä
« : 09.01.17 - klo:12:14 »
Morjens taas kaikille pitkästä aikaa.

Kävipä niin, että huomasin kulkeneeni viimeiset 20 vuotta liian pienissä kengissä. Nyt sitten pitäisi uusia kenkähyllyn sisältö kokonaan, mutta jalkani on pituuteen nähden kovin paksu.

Koon 47 G-lestiset kengät sopivat leveytensä puolesta jotenkuten, mutta ovat kärjestä aivan liian pitkiä. Onkohan jäsenistöllä siis tietoa kenkämaakareista - mielellään läpiommeltuja kenkiä tekevistä - tahi akselilta Helsinki-Turku löytyvistä kenkäkaupoista, joilta saisi erityisen leveitä kenkiä? Vai olenko tuomittu kulkemaan loppuikäni intin nahkasaappaissa?

5
Myydään vähälle käytölle jäänyt Cambridge Satchel Companyn "Classic Batchel," väri suklaanruskea.

Eli olkalaukku/salkku klassista mallia. Irroitettava olkahihna, kantokahva. Yksi iso lokero ja yksi pieni lokero; pieneen mahtuu esimerkiksi A5-kokoinen muistikirja, isoon ainakin 13 tuuman läppäri tarvikkeineen + kaikenlaista kamaa.

Hyvässä kunnossa ja täysin ehjä, normaalia käytön jälkeä vähäsen. Ovh 175 € plus postit, nyt 120 70 € + postit tai nouto Turusta.

Cambridge Batchel by jmkorhonen, on Flickr

Firman sivut:

http://www.cambridgesatchel.com/en-gb/mens/the-classic-batchel/BAT151008NIC10101.html?cgid=for-him#start=138

6
En äkkipäätä löytänyt mitään ketjua missä jaettaisiin kokemuksia näistä vaatekappaleista, joten antaapa tulla. Aiheena siis villakankaiset kauluspaidat, kuten nämä:

http://www.filson.com/products/wool-shirt.12003.html

Taustana tälle se, että poistin taannoin ylijäämäkaupasta villakankaisen, ilmeisesti brittiarmeijan peruja olleen kauluspaidan. Paita osoittautui erinomaisen mukavaksi välikausi- ja matkavaatteeksi, ja siitä rohkaistuneena sijoitin viimein myös merinovillaiseen Icebreakerin aluspaitaan. Parhaita ostoksia pitkään aikaan - äärimmäisen mukava päällä, ja kohtalaisen ahkerasti matkustavalle aivan loistelias valinta: käyttökelpoinen, hajuton ja mukavan tuntuinen vielä viikon yhtämittaisen käytön jälkeen. Matka-arkku keveni justiinsa parilla kilolla...

Nyt ajattelinkin päivittää reissuvaatetuksen kokonaan, mukaanlukien reissu-kauluspaitaosaston, esimerkiksi noilla Filsonin kuteilla tai vastaavilla. Ongelma vain on siinä, että Filson ei toimita Skandinaviaan; pitäisi käydä Kööpenhaminasta edustajalta hakemassa. Suomesta ei tuntunut löytyvän vastaavia kuin Sastan eräilypaita, joten onko kellään mitään muita kirkkaita ideoita tai ajatuksia aiheesta? Saisi olla aika ohut paita, smart casual-tyyliin (mutta miksipä ei myös jonkinlaiseen country gentleman-asustukseen) sopiva.

7
Laatutori / M: Harris tweed-takki n. 52
« : 08.05.13 - klo:11:43 »
EDIT: HINNAT ALAS!

EDIT: poistettu myydyt tuotteet

Jäljellä Stockmannin alunperin valmistuttama takki aitoa Harris Tweediä. Alkuperäinen koko 54C, korjautettu ompelijalla itselleni istuvaksi noin kokoon 52 (186/90 kg). Nahkapaikat kyynärpäissä, avoimet taskut, takahalkio ommeltu siististi umpeen. Ehjä ja siisti. Hintaa naurettavat 40 € 20 € 10 €, tästä vaikka eräilyyn.8
Asut ja pukineet / Harmaat flanellihousut - mistä?
« : 28.09.09 - klo:16:32 »
Tarvitsisin lisää näitä erinomaisen mainioita ja kaikkeen sopivia vaatekappaleita. Tietävätkö arvon foorumiitit salaisia kätköjä mistä niitä kannattaisi lähteä etsimään?

9
Kulttuuri / Taide ja näyttelyt
« : 01.08.09 - klo:18:48 »
Tästä kun ei vielä aihetta ollut...

Omassa filosofiassani taide ja tiede ovat vastaukset kysymykseen "miksi olemme olemassa." Vaikka enemmän harrastankin tuota jälkimmäistä, olen aina joskus yrittänyt ensinmainitussakin itseäni sivistää.

Itsehän olen hiukan sitä mieltä, että suurin osa nykytaiteesta on kokottien puuhastelua. Uskon lujasti tiedon ja osaamisen kumuloitumiseen enkä siis näe minkään inhimillisen toiminnon, joka on de facto ignorantti historiastaan, pystyvän edes olemaan kovin hyvä saati sitten kehittymään. (Olen mietiskellyt jopa osittaista matemaattista todistusta tälle ajatelmalleni.) Originaliteetti tai shokeeraavuus puolestaan eivät ole mitään arvoja sinänsä.

Mutta kuitenkin tulee noita näyttelyitä aina silloin tällöin kierrettyä. Niinpä vinkkinä: eilen viehätti kovasti pikavisiitti Kiasman Horror Vacui-näyttelyyn: pieni määrä jopa aavistuksen steampunkhenkistä teknoromantiikkaa piristää aina insinöörin päivää.

Muita vinkkejä?

10
Linkit ja vinkit / Pukeutumissuunnitteluohjelma :)
« : 01.08.09 - klo:17:02 »
Onko Sinullakin aamuisin vaikeuksia päättää, miten pukeutua toimistoon?

Ei ole enää!

http://http://www.amctv.com/originals/madmen/madmenyourself/

11
Tuolla toisessa ketjussa Ville jo vähän koskettelikin aihetta, joten ajattelin sen innoittamana (ja nyt kun salaisuuteni on paljastunut :)) naputtaa muutaman rivin kokemuksistani käytettyjen herrain vaatteiden hankkijana. Mielestäni aihe on sikälikin tähdellinen, että moni tyylikkäästä pukeutumisesta haaveileva opiskelija-nuoriherra jää nykyään paitsioon kun finanssit eivät salli vaatekaapin uusimista. Tämä on sairaus, kirpparit ovat jos nyt ei lääke niin helpotus.

Ainakin itselläni käytetyn ostaminen oikeastaan avasi pukeutumisen maailman: aikaisemmin käytin pukua lähinnä niissä työtilaisuuksissa, joissa sitä tarvittiin, mutten pihinä luonteena kehdannut käyttää "hyviä vaatteita" jollei ollut pakko. Nyt kaapissa roikkuu riittävä määrä käyttöpukuja, jotta muuta ei enää tarvitse päälleen vetää, ja käytännössä aina kun tarvitsen jotain "uutta" suuntaan ensimmäisenä kirpputoreille. Pidän nykyisin ainakin osin kirppareilta peräisin olevia vaatteita lähes joka ikinen päivä, silloinkin kun työtehtävä vie johtoportaan äärelle. (Tunnustettakoon tosin, että toimin kauniisti sanottuna luovalla alalla jossa pukeutumissäännöt eivät ole aivan kaikkein jäykimpiä. Siltikin, kuulen usein kehuja laadukkaasta pukeutumisesta joten ilmeisesti ainakin suunta on oikea.)

Vaikka ahaa-elämyksestäni on jo jokunen vuosi, olen edelleen jatkuvasti yllättynyt millaista tavaraa ihmiset heittävät pois. Helsingin UFFeja kiertäessäni olen joka ikinen kerta löytänyt jotain hyvin laadukasta tavaraa - paitoja, irtotakkeja, pukuja, käsintehtyjä nahkakenkiä - ja säännöllisesti priimakunnossa. Oma hypoteesini on se, että pappojen kuollessa nykyisessä t-paitakulttuurissa kasvanut jälkipolvi ei kerrassaan ymmärrä millaisia aarteita edesmennyt on saattanut keräillä - ja kaikki dumpataan UFFille kun "eihän nyt kukaan pukua enää käytä." Vanhojen herrojen varastojen ohella, Bossin puvuissa vaikuttaa olevan jotain, mikä saa ihmiset hylkäämään ne kiireellä. Esim. Fredan UFFilla tuntuu olevan parempi valikoima Bossia kuin Stockmannilla ;).

Filosofia riittäköön, seuraa muutama käytännön vinkki kierrätystä arvostaville herrasmiehille. Sopii korjata ja jatkaa.

1. Valmistaudu. Käytännössä nimenomaan käytetyn tavaran etsiminen on ohjannut minut oppimaan enemmän vaatetuksesta ja etsimään tietoa, sillä hintalappu ei korreloi mitenkään laadun kanssa. Kirpparikauppiaat eivät yleensä tiedä paremmista miestenvaate- tai muistakaan merkeistä yhtään mitään, joten ne kaikkein laadukkaimmat tuotteet ovat tavallisesti hinnaltaan enintään keskitasoa. Tein aikaisemmin paljonkin muistikirjamerkintöjä mm. erilaisista merkeistä, materiaaleista ja yksityiskohdista joita vaatteesta tulisi tarkastaa, näistä on ollut paljon iloa hektisellä kirpparireissulla.
2. Suunnittele. Hyvää tavaraa löytääkseen täytyy "virittää" aivot havaitsemaan hyvää tavaraa, tarkistakaa vaikka kognitiopsykologiasta. Mieti etukäteen, mitä olet tänään hakemassa: jos haet mustekyniä, löydät mustekyniä vaikka kirpparin pöytä olisi täynnä muuta tavaraa. Pelkästään "kattelemaan" ei kannata lähteä, sillä se on frustraation tie.
3. Pukeudu hyvin. Esimerkiksi istuvuus on paljon helpompi varmistaa, jos mukana on referenssi. Hyvin istuva paita ja nahkakengät ovat mielestäni kirpparireissulle välttämättömyyksiä, ja pikkutakistakin on apua. Jos mahdollista, käytä kalvosinnapillista paitaa - napeista oli huomattavaa apua, kun piti tehdä päätös mittapaitajäämistön ostamisesta. (Kun kiinnostaa kumminkin: 4 uudenveroista paitaa á 8 euroa kappale, merkkejä mm. T&A. Sopivat tismalleen.)
4. Tarkista. Vaikka kuinka miellyttäisi, käy läpi vaatteen jokainen neliötuuma. Olen pari kertaa hankkinut vaatteita joissa onkin inhottava reikä tai joista puuttuu nappi, ja vaikka rahalllinen menetys ei olekaan ollut suurensuuri, harmittaahan se. PS. muista tarkistaa myös hajujen varalta...
5. Merkit ovat apu - mutta vain tiettyyn pisteeseen saakka. Nykyisin skannaan nopeasti vaatteiden merkit ja etsin esim. "Super 100," "Two-fold" tai "Harris tweed" tms. merkkejä. Kirppareilta löytää kuitenkin myös vanhempia räätälintekemiä ym. laatuvaatteita joista merkkejä ei pahemmin löydy, joten ennakkoluulottomuus kannattaa. Muista, että istuvuus on merkkiä tärkeämpää!
6. Jos se näyttää huonolta, se todennäköisesti on huono. Kirppareilla liikkuu myös väärennöksiä ja merkkivalmistajiltakin voi tulla sekundaa. Itse olen ostanut merkin perusteella mm. pari paitaa joita ei saa sileäksi sitten millään. Ne parhaat vaatteet puolestaan on erottanut jo kaukaa.
7. Ole kriittinen. Itse olen tehnyt paljonkin hukkaostoksia, mutta nyt vaatekaapin pullottaessa pystyn passaamaan ellei vastaantuleva vaatekappale tms. ole todella hyvä ja/tai sopiva. Vaatturilla voi tehdä pieniä korjauksia, ja projektinani on palauttaa käyttöön muutama vanha käyttöpuku ompelijan avustuksella, mutta kriittisempi lähestyminen olisi säästänyt vähän enemmänkin rahaa.
8. Ole kärsivällinen. Liittyy osin edelliseen - "lumppurinurani" alkuvaiheissa ostin vähän liikaakin "melkein hyviä" vaatteita, kun pelkäsin ettei parempiakaan löydy. Ei kannata. Säännöllisesti edes lähikirpparit pyyhkäisemällä löytää väkisinkin ennemmin tai myöhemmin jotain herkullista. Kannattaa myös varautua siihen, että tulee tekemään alkuvaiheessa parinsadan euron edestä hukkaostoksia, ennen kuin oppii tavoille - ja sittenkin tulee silloin tällöin hankittua sekundaa.
9. Käytä rohkeasti ompelijaa. Hyvin usein vähän liian ison vaatteen saa suhteellisen edullisesti korjautettua juuri hyvin istuvaksi. Kun lähtökohtana pitäisi kuitenkin olla, että jokainen valmispuku täytyisi käyttää ompelijalla tai vaatturilla, miksei sitten käyttäisi "raaka-aineena" vähän edullisemmin hankittua tavaraa?

Paikoista: Helsingissä asuvan lienee helpointa suunnata aluksi UFFeille, sillä niissä tavara on ainakin pintapuolisesti tarkastettua ja lajiteltua, ja kaupat ovat auki toimihenkilöystävällisesti iltaseitsemään. Iso-Roba ja Freda ovat käytännössä osoittautuneet suotuisimmiksi miestenvaatehankinnoille. FIDA-kirpparit ovat hyvänä kakkosena, joskin valikoimat ovat yleensä olleet heikommat. Muista kirppareista lähinnä Vallilan (?) makasiinit tulevat mieleen; pikkuvinkkinä, siellä päivystävältä ranskalaisperäiseltä antiikkikauppias-herrasmieheltä (myyntipöytä löytyy etuhallista, takarivistä) kannattaa kysyä täytekyniä sikäli kun on niistä kiinnostunut. Hietalahden kirpparilta voi tehdä kesäaikaan löytöjä, mutta mielestäni siellä on liikaa a) turisteja ja b) hintaa.

Pienillä kirppareilla (esim. erilaiset Samariat jne) on kuitenkin puolellaan yksi etu: niissä voi osua kultasuoneen. UFFit ja muut ketjukirpparit saavat vaatteensa pitkälti keskitetystä keräilystä, kun taas pienemmille puodeilla tulee monesti kerralla esim. kuolinpesiä. Tämä tarkoittaa sitä, että jos löydät pienestä paikasta yhden tai pari hyvälaatuista ja samankokoista (ja itsellesi tai kaverille sopivaa) artikkelia, pengo koko paikka läpi: on mahdollista, että kyseessä on yhden kuolinpesän tai vanhentuneen vaatekaapin tyhjennys. Esimerkiksi tätä kirjoitettaessa Kallion kirkon lähellä olevalla Samaria-kirpparilla on kokonainen lajitelma aivan mahtavia, englantilaisia ja ainakin osaksi käsintehtyjä huopahattuja koossa 56.

Yleisesti ottaen, tällä hetkellä ehkäpä parhaiten löytää 1970-1980-luvuilla valmistettuja suomalaisia pukineita, ja oman arvioni mukaan parhaat mahdollisuudet on 175-185-senttisillä, vartalotyypistä riippumatta; 190-senttisille tai pidemmille on valitettavasti hyvin vähän valikoimaa. Vaikkeivat esim. suomalaiset puvut laadun aatelia olekaan, olen sitä mieltä että esim. vanhemmat villapuvut ovat säännöllisesti paremman näköisiä kuin edullisemman (ovh 350-500 euroa tai alle) hintaluokan uusiopuvut, ja niistä hyvin istuvat antavat kyytiä vähän kalliimmillekin. Olen myös ollut hyvin tyytyväinen laatupaita- ja solmiovalikoimiin, ja parit arkikengätkin olen mennyt ostamaan käytettyinä. Myös villaiset päällystakit ovat sen verran yleisiä, että talvivaatetarpeeni on tullut täytettyä.

Ja kuten todettua, todellisia aarteita löytää sen verran useasti, että kiertely on ainakin omalta osaltani hyvinkin maksanut siihen käytetyn ajan.

12
Asut ja pukineet / Salkut ja laukut
« : 26.02.09 - klo:17:06 »
Hyvät herrat,

niin paljon kuin haluaisinkin olla kantamatta muuta kuin kynää, muistilehtiötä ja kirjaa, nykypäivä vaatii kantamaan pientä toimistoa aamuin illoin ja monesti vieläpä ulkomaille saakka. Kertokaapa, miten olette asian ratkaisseet tai ajatelleet ratkaista?

Itselläni on seuraavaksi vuorossa hätätilassa 1-2 päivän lentolaukuksikin sopivan käyttölaukun päivitys, ja olen kiikaroinut Saddleback Leatherin tumman- tai pähkinänruskeaa mallia. Ajatus "tuhoutumattomasta" laukusta kiehtoo - mielipiteitä, muita ideoita?

Sivuja: [1]