Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Olli

Sivuja: [1]
1
Laatutori / Vs: M: Alden PTB (US10D)
« : 24.01.24 - klo:13:12 »
Carminat myyty, Aldenit olisi vielä kaupan.

2
Laatutori / M: Alden PTB (US10D)
« : 20.04.23 - klo:12:48 »
Nouto ja sovitus onnistuu Helsingissä Alppilassa, muutoin postitus ostajan piikkiin.

- Aldenin mokkaiset plain toe blucherit. Foorumiostos, joka ei sitten omaan krouviin jalkaan sopinut. Koko US10D, Barrie-lesti. Viralliselta mallinimeltä "Unlined Plain Toe Blucher", olisikohan väri Tan Suede? Erinomaisessa kunnossa, edellisellä omistajalla ei nähnyt käyttöä ja mulla on ollut vain kotisovituksessa. Mukaan boksi ja kenkäpussit. 280e

https://i.imgur.com/fac01lH.jpg
https://i.imgur.com/prVCcFp.jpg
https://i.imgur.com/Z83Kz7b.jpg
https://i.imgur.com/W5tiEkk.jpg

3
Asut ja pukineet / Vs: Merinokerrastot
« : 12.02.21 - klo:13:09 »
Täällä täysin päinvastainen kokemus Varustelekan Särmästä. Muutaman kuukauden satunnaisen käytön jälkeen täynnä pientä reikää. En suosittele. Tuntuu näiden kanssa olevan sattumankauppaa saako hyvän, toiset kehuu, toisilla heti rei'illä.

Tamsilkillä on merinokerrastoja myös, ajattelin näitä koklata tämän Varusteleka-flopin jälkeen. Tyttöystävä kehuu vuolaasti näiden merinobermudoja.

4
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 28.01.21 - klo:12:45 »
"Material: 70% Wool 30% Polyester". Onko tämä sitten tweediä enää vai mitä.

Paremman saa esim. Thomas Farthingilta https://www.thomasfarthing.co.uk/suit-styles ja Aerollakin tweed-puku valikoimissa https://www.aeroleatherclothing.com/product-detail.php?id=4644. Hintaa on joo vähän enemmän, mutta kyllä sillä rahalla sitten enemmän saakin. Monasti valmispuvun muokkaaminen myös tuottaa paremman lopputuloksen kuin mittojen toimittaminen Kiinaan. Eikä ole uiguureja keskitysleireillä ym.

5
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 23.11.20 - klo:13:19 »
Meillä on tismalleen sama ongelma. Helsingin kivijalasta tuntuu olevan mahdotonta löytää luonnonmateriaaleista valmistettuja laadukkaita ja vielä tyylikkäitä vaatteita naisille. Nyt on esim. ollut villakangastakki etsinnässä. Toivotonta! Hirveä määrä takkeja, mutta kaikissa muovia, ei vuorta, tiukka leikkaus, joissain ei edes nappeja, ties mitä. Kengät myös ainainen murheenkryyni. Ratkaisuina on nyt ollut
1) miestenvaatteet, erit. minulta pieneksi jääneet merinoneuleet (naisilla on se hyvä, että ei tule kadulla turpaan jos käyttää vastakkaisen sukupuolen vaatteita)
2) Eurokankaasta tai Villasilkistä kankaat ja ompelijalle, näin on saatu kahdet mieluisat villaiset siistit housut, kauluspaita (naistenvaatekielellä "paitapusero") ja juhlamekko
3) hyvällä tsägällä Uff. Olen löytänyt siipalle Bulevardin, Hakaniemen ja Fredan Uffeista mm. farkut, mekon ja italia-villapaidan. Mutta näissä pitää käydä paljon ja usein ja kärsivällisyydellä, jota meiltä löytyy näissä asioissa pääasiassa minulta.

6
Tarvitsisin pari mahdollisimman eleetöntä (merino)villaneuletta. Melkein taitaa mennä tilaushommiksi, ellei nyt kätevästi Helsingin keskustasta tai PK-seudun isoista kauppakeskuksista löydy. Mistä muualta kannattaa etsiä kuin Henkkamaukalta? Arvostaisin mahdollisimman eleetöntä ja logotonta mallia ja pitkää käyttöikää.

Cainelta Morgano tai Saumasta Gran Sasso. Myös Schoffalla on jotain perus-merinoja.

7
Vapaa sana / Vs: Klassinen pukeutuminen vs. "Larppaus"
« : 21.01.20 - klo:14:26 »
Niin ne merkitykset muuttuvat, miettikää vaikka partaa, sikareita tai miesten pitkiä hiuksia.

Aina tulee sanomista jos pukeutuu yhtään erikoisella tai epätavallisella tavalla. Mieti vaan miten paljon ne värihiuksiset saavat osakseen solvauksia. Hankala sanoa, vetääkö sitten pukua ja homburgia käyttämällä enemmän vihaa puoleensa. Paha ostaa tätä kulttuurimarxistien totalitarismia, uskon että enemmän saat kuulla hatusta ja solmiosta siellä lähiöpubissa tai lieksalaisella huoltiksella, ennemmin kuin Punavuoressa. En mä lähtis esimerkiksi tasseliloaferit jalassa Tampereelle tyttöystävän kamuja moikkaamaan, tai Raumalle äiteetä helssaamaan neuleskraga kaulassa. Nehän naurais mulle. Ja tämä tuskin johtuu siitä, että olisivat postmodernisteja tai kulttuurimarxisteja.

Koko maailma on aina nuorta miestä vastaan, näin se on. Hemmetin hankalaa on sovittaa sitä omaa olemista ja mielihaluja siihen ympäröivään maailmaan, häijyä tekee kun hoksaa että kaikki eivät arvostakaan samoja juttuja kuin itse. Mutta mitä sitten? Silloin kun mulla oli pitkä tukka sain kuulla olevani hippi ja kommunisti, kaljuna olin natsi ja irtotakissa ja taskuliinassa joku kokkari. Aina tulee sanomista.

Die, Workwearissa on hyvä kirjoitus vaatteista ja paremmista ajoista. https://dieworkwear.com/post/190282376824/respectability-and-clothing Tämä käsitteli, toisin kuin MrDapperin näkemys, sitä miten ennen porukka ei ehkä ollutkaan niin hyvätapaista. Ylä- ja keskiluokkaiset kyllä, mutta suurin osa porukasta oli kuitenkin sitä työväkeä, jolla ei moiseen ollut aikaa tai energiaa. Jos mä olisin esimerkiksi syntynyt 100 tai 80 vuotta aikaisemmin, en varmasti olisi ollut hattupäinen herrasmies, vaan joko merillä tai paperitehtaassa. Eikä varmasti olisi senkään vertaa mahista käyttää niitä loafereita tai haaveilla hatuista.

Enemmänkin kuin tapojen turmelus, tätä aikaamme tuntuu määrittävän vaihtoehtojen moninaisuus. Tai sellainen pukeutumisen paradoksi, porukka on koko ajan kasuaalimpaa mutta samaan aikaan voit käyttää fiilistelypukua ja -hattua, tennareita, lippistä, mitä vaan. Sanomista tulee, mutta eikö se ole sentään aika pientä. Ei tu ainakaan turpaan, mikä olisi ollut todellisuutta vielä joku vuosikymmen sitten. Ja musta se on vain hienoa, että ravintolaan pääsee myös ilman solmiota, tai naiset ilman herraseuraa. Sehän ei tarkoita sitä, ettenkö minä voisi mennä sinne raflaan skraga kaulassa.

Pösilöiltä tulee aina sanomista, ja ainoa mitä voi itse tehdä, on käyttää niitä vaatteita mistä itse tykkää, ja käyttää niitä suurella itsevarmuudella. Kunhan ei tu turpaan niin hyvä. Ja jos ei halua jonkun pitävän nuorta hattupäistä miestä ylimielisenä snobbailijana, ei kannata myöskään pitää muita dekadentteina diletantteina.

8
Asut ja pukineet / Vs: Poolopaita
« : 15.01.19 - klo:20:17 »
(Merino)villaisten poolojen pesu onkin hyvä aihe! Itsellä on pari pooloneuletta joita tulee talvisin käytettyä runsaasti. Aivan lyömätön vaate mielestäni, tyylikäs ja lämmin. Mutta tuo puhtaanapito. Jos käytän verrokkina valkoista kauluspaitaa, siinähän on kaulus päivän päätteeksi jo hieman törkyinen. Jotenkin kuvittelisin että tuo poolon kaulus keräisi vähän vastaavalla tavalla kaulamöhnää. Vaikka ovatkin vähän tummempia väriltään ja tätä ei samalla tavalla huomaa kuin valkoisessa paidassa, mutta kai siihen kaiken näköistä silti kertyy. Näitä ei kuitenkaan ihan yhden tai kahden käyttökerran jälkeen tietenkään viitsi pestä. Olen sitten vaateharjalla harjannut kauluksen sisäpuolen käytön jälkeen, noin ensiavuksi.

Miten muut? Olenko vain poikkeuksellisen likaantuva ja siksi turhaan kiinnitän tähän liiaksi huomiota?

Sivuja: [1]