Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Willy90

Sivuja: 1 [2]
16
Mistä löytyy tietoa mitkä kuosilliset kauluspaidat ovat klassista miesten muotia? Raivion Klassikosta löytyy kuvista useita. Toinen kysymys on missä niitä myydään. Tavalliset vaatekaupat saattaa myydä klassista muun ohessa.

17
Minkä värinen irtoliivi sopii oliivinvihreään pukuun? Linkistä löytyy kuva puvusta. Dressmannista ostettu. Kun tuo kuluu puhki tai pitää uusia niin aio ostaa vihreän arkipuvun - ehkä vähän erilaisen esim. yhdistellen vihreää ja turkoosia.

https://www.flickr.com/photos/willy-90/52189678870/in/dateposted-public/

18
Oolraittia. Kiitän selvennyksestä. Asiaan:
Lainaus
1) Voiko kyseistä puvuntakkia käyttää irtotakkina?
Tämä on haastavin kysymys. Se on siinä ja tässä rajalla. Terävimpien kuvien perusteella materiaali on melko kurillista kampavillaa vaikkakin suurijakoisempaa päätä, joten se tuo pukufiilistä (eli ei-rentouspisteitä). Väri on useimpien kuvien perusteella keskiharmaata, mutta joissain valaistuksissa se todellakin muuttuu hyvin erikoiseksi. Keskiharmaa irtotakki on harvinaisempi näky. Nappeja vaihtamalla irtofiilistä voi luoda, mutta se minkälaisiin nappeihin on sitten oma kysymys, johon tietämykseni ei riitä.

Lainaus
2) Onko se klassista miesten muotia?
Klassisesti irtotakit ovat tummaa tai erittäin rouheakankaisia, mutta vaaleitakin vastaesimerkkejä tulee ajatukseen hellesäille suunnattuina. Bleiserien ja klubitakkien kanssa sisältyy myös metallisia nappeja.

Keskisävyjä harvemmin irtonaisina näkee, koska kontrastin luominen muiden osien kanssa hankaloituu. Kuten aiemmin mainittu, ei se mahdotonta ole, mutta tiukasti klassista se ei ole. Takki itsessään on käänteiltään kapea, joka on toki nykymuodin mukaista, mutta klassisten trendien hitaamman heilurin nykymakuun liian kapea. Oma mielipide on, että ideaalikäänne on riittävän leveä peittääkseen edes pikkuriikkisen liinataskun linjaa (tilanne voi toki olla eri, jos omaa minua huomattavasti isomman rintakehän), mutta se ei ole vielä tarpeeksi painava syy olla käyttämättä takkia, jos se muuten tuntuu/näyttää hyvältä tai riittävän ok:lta.

Lainaus
3) Onko tuolle mitään käyttöä?
Jos nojataan turvalliseksi testatun pohjalla oleviin klassisen tukipilareihin, niin enemmän huti kuin hitti. Jos kompromissina sitä johonkin tilaisuuteen käyttää, niin kontrastit kunnossa pitämällä sitä voi pitää hyväksyttävänä. Simon Crompton kirjoitti tästä hyvin ja muutama kuva albumissasi antaa ymmärtää, että olet tainnut myös hoksata tämän kikan.

Kiitos kommenteista! Olen aika samoilla linjoilla. Olen toisella palstalla pyytänyt kommentteja klassisen miesten muodin näkökulmasta, mutta sain vain vastauksia joista paistaa läpi se että ne ei perustu klassiseen miesten muotiin eikä asiantuntemukseen. Lähinnä että ihan hieno se on ja nauti ostoksestasi! Tuolle takille on tullut jonkin verran käyttöä niin edustaessa kuin vapaa-ajalla. Ei se täysin itseään ole maksanut takaisin. Ehkä tuo ehdottamasi kompromissi voisi jossain tilanteessa olla hyvä. Mun täytyy perehtyä lisää irtotakkeihin ja jossain vaiheessa investoida kunnon irtotakki. Ajattelin sitä ennen pudottaa painoa.

19
Kuvissa on sama takki eri valaistuksessa.

Edit: yhdessä kuvassa on havainnollistamassa tuon puvuntakin hihan rinnalla tummanharmaan neularaitapuvuntakin hiha. Siitä on maininta kuvatekstissä.

20
Ostin Dressmannista puvuntakin alennuksesta 50€ + vähän muokkauksia. Olisi ollut myös vaaleansinisenä, mutta ne eivät silloin itseäni miellyttäneet. Puvuntakin ostin irtotakiksi. Se on harmaa (ehkä keskiharmaa), siinä yhdistyy ruskean sävyjä, valoa vasten tällainen kiilto erottuu parhaiten. Tässä on Flickr-palvelun kautta kuvia puvuntakista. Siitä olisi muutama kysymys, johon toivon suoria vastauksia. Jos se oli hukkaostos, niin voin sen hyväksyä.

1) Voiko kyseistä puvuntakkia käyttää irtotakkina?
2) Onko se klassista miesten muotia?
3) Onko tuolle mitään käyttöä?

https://flickr.com/photos/willy-90/albums/72177720297831689/with/51979893274/

21
Etiketti / Vs: Hautajaisetiketti
« : 23.01.22 - klo:20:48 »
Onko mitään perää väitteessä että musta solmio olisi surusolmion lisäksi merkki siitä että kuuluu palvelusväkeen?

22
Etiketti / Väitöstilaisuuden vieraan etiketti
« : 30.09.21 - klo:21:24 »
Olen kutsuttu filosofian tohtorin väitökseen, tieteen ala on uskontotiede. Väittelijä on suomenafrikkalainen, karonkkassa syödään afrikkalaista ruokaa ja varmaan muutenkin näkyy afrikkalaisuus. Sain kutsun kirkossa ja minulla oli pyhäpuku päällä, ystäväni toivoi että juuri näin vieraat pukeutuvat pukuun. Ymmärtäen tämän tietenkin niin että ei pyhäpukuun vaan sillä tavalla pukuun kuten se parhaiten sopii väitöstilaisuuteen. Väitöstilaisuudessa vieraalle pukukoodi tumma puku on hyvä.

Minulla on 3 tummaa pukua: tummanharmaa yksirivinen, laivastonsininen yksirivinen ja tummanharmaa neularaitapuku kaksirivisellä napituksella. Varmaan tilaisuuden muodollisuuden takia neularaitapuku ei ole paras valinta. Solmion suhteen kaipaisin kommentteja, että mikä olisi vieraalle hyvä. Harmaa tai hopeinen yksivärinen tai tumma solmio, jossa voi olla hyvin hienovarainen kuviointi. Minulla on liila Luigi Borrellin solmio, jossa on valkoisia pilkkuja ja hyvin pieniä neliöitä, jossa on tyhjää keskellä. Yksi vaihtoehto solmioiden suhteen on myös yksivärinen tumma solmio.

Mitä mieltä olette solmioista ja noista minun puvuista? Mitkä sopii väitöstilaisuuteen vieraalle?

23
Etiketti / Vs: Pyhäpuku
« : 29.08.21 - klo:11:28 »
Mistä löytyy lähteitä pyhäpuvusta?

24
Etiketti / Pyhäpuku
« : 29.08.21 - klo:01:04 »
Mikä on pyhäpuku? On vaikea löytää lähteitä joissa olisi edes suuntaviivoja mitä se on. Varmaan voi sanoa että se on tumma ja hillity.

En käy joka sunnuntai kirkossa mutta kun käyn niin käytän pyhäpukua.

Nykyään pukeudun pyhäpukuun seuraavasti:
-tummaharmaa tai laivastonsininen puku (toisessa harmaassa on kaksirivinen napitus ja neularaidat)
-valkoinen kauluspaita (ei kuviointia)
-solmio ja taskuliina eri väreillä ja kuvioilla hillityn rajoissa
-housujen tai kenkien väriset polvisukat
-mustat puvunkengät

Aiemmin käytin vaaleansinistä kauluspaitaa mutta nykyään pidän pyhäpukuun sopivampana valkoista. Aiemmin käytin vaaleanruskeita pukukenkiä, nykyään pidän mustia kenkiä parempina. 

25
Etiketti / Vs: Tumma puku
« : 28.08.21 - klo:12:43 »
Lukaisin Tyyliniekan artikkelin cocktailasusta:

Lainaus
Cocktailasu on eräs Suomessa harvemmin esiintyvistä pukuetiketeistä. Yleisimmin sen voi nähdä esimerkiksi hääkutsuissa ja rennompien juhlien korteissa. Ehkä tärkein nimittäjä onkin rentous – cocktailasua voinee pitää juhlapukukoodiston kevyimpänä, mutta kuitenkin etiketin määräämänä. Cocktailasu on myös ratkaisu, kun kutsussa lukee pukukoodina “juhlava pukeutuminen”.

Tässä yksi vaihtoehto mitä on juhlissa puku jos se on rennompi kuin pukukoodi tumma puku. Ero tummaan pukuun on lähinnä laajempi valikoima asusteiden suhteen. Ilmeisesti kauluspaidassakin voi olla väriä mutta se on vaalea.

26
Etiketti / Vs: Tumma puku
« : 26.08.21 - klo:21:11 »
Ehkä hyvä että taustoitan hieman kysymystäni. Tyyliniekan artikkeli tummasta puvusta mainitsi että jäykkä etiketti tuo yleensä jäykät juhlat. Siinä artikkelissa etiketti tumma puku oli tiukasti vain harmaa tai musta solmio - harmaassa voi olla esim. palloja. Tyyliniekan näkemys pukukoodista tumma puku oli solmion ja taskuliinojen suhteen paljon tiukempi kuin Keikari.comin. Siinä suositeltiin että perhejuhliin yms. sopii rennompi etiketti, niin voi tumman puvun sijaan ilmoittaa etikettinä "juhlava pukeutuminen" tai yksinkertaisesti "puku". Mikä tässä tapauksessa sitten on se puku? Bisnes- tai arkipuku juhlissa?

Tämä kysymys varmaan kannattaisi siellä kysyä.

Itse ratkaisen ongelman niin, että jos haluan virkistää tummaa pukua niin pukeudun siihen niissä raameissa mitä Keikari.com mainitsee. Sen kanssa pystyy elämään.

27
Etiketti / Vs: Tumma puku
« : 26.08.21 - klo:11:54 »
Jos pukukoodin tumma puku sijaan pukeudutaan juhlapukuun niin mikä se juhlapuku sitten on?

28
Etiketti / Vs: Tumman puvun solmion väri- ja kuvioskaala
« : 24.08.21 - klo:13:22 »
Onko solmion materiaalilla mitään merkitystä?

29
Etiketti / Tumman puvun solmion väri- ja kuvioskaala
« : 22.08.21 - klo:21:59 »
Mikä on pukukoodin tumma puku solmion sallittu väri- ja kuvioskaala? Olen lukenut artikkelin tummasa puvusta Keikari.com ja Ville Raivion kirjasta Klassikko sekä Tyyliniekasta. Tyyliniekan mukaan vain musta ja harmaa - jälkimmäisessä voi olla pieni pilkkukuvio tai tummanharmaasta ja valkoisesta muodostuva kudoskuvio. Tyyliniekka katsoo että jos haluaa rennomman suhtautumisen tähän, niin sitten etikettiin tumman puvun sijaan juhlapuku tai juhlava pukeutuminen jne. Keikari.comissa on vähän väljempää, varsinkin vähemmän muodollisissa tumman puvun tilaisuuksissa:

Lainaus
Hyvin pieni kuvio solmiossa on yksi tapa elävöittää asuaan. Vähemmän muodollisissa tumman puvun tilaisuuksissa solmion väri on tumma ja kuvio erottuvampi. Esimerkiksi tummansininen solmio valkoisin palloin on passeli miltei kaikkialla.


Keikari.comin artikkeli jää silti itselleni ilman konretiaa mitä kaikkea se voi olla. Varsinkin kuvat olisivat parhaita havainnollistamaan mitä kaikkea tumman puvun etiketissä solmio voi olla väriltään ja kuvioltaan.

Sivuja: 1 [2]