Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - TheodoreMaul

Sivuja: [1]
1
Linkit ja vinkit / Jatkopaikka Tampereella?
« : 08.02.13 - klo:22:59 »
Moro! Sisko järjestää la 9.2. synttärikemut ja kuulemma jatkopaikka on vielä hieman auki. Itse juhlapaikalta pitäisi liueta puolen yön aikoihin joten mihin noin 20 ihmisen seurueen kannattaisi Tampereella suunnistaa niihin aikoihin?

Lienee ehkä paikallaan kertoa, että juhlissa on jonkinlainen naamiaisteema joten ihan tummat puvut päällä ei olla vaikkakin ajattelin itse luottaa klassisen linjan tuunaamiseen.

Suuria vaatimuksia ei ole, mutta mitään ug-klubeja ei ehkä kannata suositella :) Onko muuten Ilveksen klubi tai muu baari mistään kotoisin? Osa porukasta nimittäin yöpyy siellä.

2
Laatutori / O: Mustat oxfordit 7.5G
« : 24.01.12 - klo:14:26 »
Tarttis otsikon mukaista juhlavampaa kenkää ja mieluiten myytynä tästä maasta. Jotenkin ei energia riitä nyt nettitilauksiin. Paras arvaukseni omasta koosta on 7.5G - siksi sovittamismahdollisuus olisi hieno juttu.

Ihan kauppojakin saa ehdotella, Juhlagalleria ja Herrainpukimo tulevat itselleni mieleen. Näistä jälkimmäinen on paljon lähempänä koska pyörin Turun seudulla.

Vastauksia voi postata tähän tai YV:nä

Edit: Sopivat löytyivät jo.

3
Asut ja pukineet / Brogue-kammo
« : 19.08.11 - klo:22:47 »
Älä huoli, [barcelona] kyllä me sulle vielä sopivat broguet löydetään. Aloitetaan vaikka semeistä ja jostain hyvästä väristä.

4
Kaunis elämä / Savun lumot
« : 28.01.11 - klo:19:48 »
Ajattelinpa aloittaa tällaisen ketjun tuon MTOP-ketjussa käydyn keskustelun perusteella. Täällä voi jutella kaikesta miellyttävän tuoksuisesta savusta ja siihen liittyvästä.

Ja tästäpä tulikin mieleeni, että pitää taas lisäillä vettä kostuttimiin. Kyllä talvi on hankalaa aikaa.
Mulla taitaa olla ns. hävitty tilanne. Kuivaa kuin saharassa. Ei ole kunnon humidoria (tosin eipä ole paljon kunnon sikareitakaan). En ole polttanut enää vuosiin, tiedä sit minkätakia niitä kuitenkin on :)

Kosteusmittari näytti 30...


Sydämeni itkee puolestasi. Kyllä tuolta kannattaa ehjimmät silti koittaa vielä pelastaa. Näenkö oikein, että siellä olisi tuon Cohiban robuston(?) lisäksi myös muita kuubalaisia, esim. pari Trinidadia? Jos on niin en ihan allekirjoita lausuntoasi siitä, ettei sulla olisi kunnon sikareita ;)


Kyllä Cohiba ainakin on kunnon sikari. Kannattaa elvyttää sikarit ja vaikka antaa ne jollekulle lahjaksi, jos ei itse polta. Olli Alho ja Jari Ehrnrooth antavat kirjassaan Sikari aamusta yöhön seuraavanlaiset ohjeet:

Kuivuneiden sikareiden elvyttäminen on mahdollista ja suositeltavaa, joskaan se ei voi korjata kuivumisen ja varomattoman käsittelyn aiheuttamaa kääreen lehteilyä, varren murtumia ja avoimen pään tursottumista. Mikään ei auta, jos sikarin kääre on pahasti halkeillut.

... pitkälliset ja hyvät ohjeet ...

Joskus on näitä elvytyksiä tehty yllättävänkin hyvin tuloksin. Ihan kuvaamasi kaltaiseen menetelmään en ole jaksanut ryhtyä, mutta perusperiaate on ollut sama: sikarit varovasti humidoriin ensin jonkin materiaalin suojaamana ja vasta ajan kuluttua sellaisenaan. Nyt kun olen siirtynyt pöytähumidorista pieneen kaappimalliin niin asteittainen elvytyskin onnistuisi. Pieneen humiin pienempi kosteusprosentti ja sen kautta sitten varsinaiseen säilöön. Kavereiden matkamuistosikareita olen pelastanut tuolla menetelmällä ja samalla säilönyt heidän puolestaan. Tällä hetkellä nuo erilliset humit on kuitenkin omistettu eri tyyppisille sikareille. Pienemmässä kanarialaisia ja meksikolaisia, isommassa kuubalaisia ja muita saman alueen pöllejä.

Humidorin puuttuessa voi kokeilla vaikka muovipussielvytystä joskin tulokset vaihtelevat. Eräällä tutulla oli systeemissä liikaa kosteutta ja homettahan siitä syntyi. Toisaalta vastaavalla metodilla tyhjän sikarilaatikon kylkiäisenä saadut Cohiban Esplendidokset elpyivät vielä varsin säälliseen kuntoon. Naapurini poltteli niitä sitten toisinaan koiralenkillä. Melko dekadenttia.

5
Asut ja pukineet / Mittapukuodysseiani
« : 13.01.11 - klo:11:17 »
Nyt se on selvää. Puku pitää hankkia ja räkkipukujen sovittelu saa riittää. Vaatekaappiin on päässyt muodostumaan puvunmentävä aukko vaikka se muuten onkin täynnä. Onhan siellä pukujakin, mutta eivätpä tunnu enää sopivalta.

Foorumin ja parin muun asian kannustamana totesin, että mittapuku on tähän saumaan ainoa oikea vaihtoehto. Viimeisen sysäyksen sain pistäydyttyäni lounastunnilla eräässä vaatturiliikkeessä, jossa luottamus alkoi rakentumaan saman tien. Käytän tätä ketjua vähän kuin muistivihkoa ja päivittelen tähän ensimmäiseen viestiin aina kokonaisuutta ajatusten selvitessä. Jos ja kun olen menossa pahasti metsään niin opastavaa kommenttia toivotaan.

Toistaiseksi olen hahmotellut puvun ideaa seuraavasti.


Käyttötarkoitus: Tummaa pukua vaativiin tilaisuuksiin sopiva puku, jota saa rentoutettua paidalla ja asusteilla. Perinteinen suomalaisen miehen monikäyttöpuku siis.


Väri: Yönsininen - mieleinen kangas valittu alustavasti (tummanharmaa idea hyllytetty). Vuorin väriä mietitty ja tumman lila on ollut kandidaattina mikäli sopiva löytyy.


Kangas: tietysti villakangas, laatu jossain Super 100s ympärillä, aina parempi jos löytyy joku hienovarainen kuvio, paino 250-270 g / m² - lisäksi luotetaan tietysti asiantuntijaan. Tämänhetkisellä kangassuosikilla puvun hinnaksi muodostuisi 850€ (ei sisällä lisähintaan tulevia ominaisuuksia)


Takki: 2 nappia, kaulus ns. peaked lapel maltillisesti (ei 70-lukua), vinot taskut + lipputasku, sisätaskujen suhteen pakka vielä auki paitsi että yhdessä pitää olla avaimille vahvistettu pohja. Hartiat ja malli muutenkin brittityyliin eli hartioissa hieman ryhtiä ja takki saisi kaventua vyötärölle sen verran kuin tällä kropalla se on mahdollista - elintasokumpua löytyy. Roped shoulder ja kohtuullisen pienet kädentiet kiinnostavat - toivottavasti nämä ovat kunnossa ko. valmistajalla. Halkioita 2 kpl.


Housut : mahdollisesti olkaimille tehdyt ellei vyötärö nouse aivan törkeän korkeaksi, sivutaskutkin ehkä pysyvästi kiinni (vaatturi suositteli tiettyä tyyppiä), takataskujen malli avoinna, upslaakeja voi mallailla, mutta ei ole vahvasti mielessä. Jos pukuun ei tule liiviä voi olla parempi ottaa housut olkaimettomina. Mietinnässä myös tuleeko käyttöä niin paljon, että kannattaisi sijoittaa samantien toisiin housuihin. Vekkien suhteen homma hieman auki, jos sopii malliin niin yhdet vekit vois olla prässien jatkumona.


Liivi: taitaa muodostua lähinnä kustannuskysymykseksi, hirveästi käyttöä sille ei tulle. Ehdotettu kuitenkin, että kannattaa ehdottomasti ottaa samalla. Nykyisellä kangasidealla liivin hinnaksi tulisi noin 200€. Ehdotettu liiveihin mahdollisesti menevän rahan käyttöä toiseen housupariin.

Yksityiskohdat: Vaihdettavat napit olisivat kiva bonus (taitaa jopa onnistua). Ehdotettu pyytää kaulus ilman kukkaläpeä, jotta vaatturi voi tehdä kauniimman jälkikäteen käsin. Toimivat napinreiät takin hihoissa voinee tehdä myöhemminkin kun takki on ollut jonkin aikaa käytössä. Hieman eri värillä sointuen tehty napinreikä olisi yksi idea, mutta sisältää kuitenkin riskin taskuliinan suhteen (ja tyylinkin).


Jatkan samaan viestiin tai tarvittaessa eri viesteihin lisää myöhemmin.

Edit: muokattu väriasiaa + vaihdettavat napit, upslaakit hylätty, liivi- ja olkainasiaa

6
Linkit ja vinkit / Ascot / day cravat myyjiä
« : 10.09.10 - klo:12:03 »
Osaako kukaan vinkata hyvää ascot-kauppiasta netissä tai muuten? Tein tässä muutamia Google- ja eBay-hakuja molemmilla otsikon termeillä, mutta mitään ihan tajunnan räjäyttävää ei osunut silmään. Parhaimmatkin vaihtoehdot kaatuivat postikuluihin, jotka olivat usein noin puolet asusteen hinnasta.

Etsintää ei helpota, että tällä hetkellä olisi haussa puuvillasta tai molskista tehty kravatti. Toki nuo tavalliset silkkisetkin käyvät mikäli sopiva sattuu vastaan. Värimaailma voisi olla jotain syksyistä ja tweediin sopivaa.

Pöyristyin muuten Helsingin Stockmannilla viime viikolla. Ascoteja oli tarjolla varmaan tavallista enemmän, mutta hinta oli hilattu lähelle 90 euroa. Ennen nuo maksoivat
(ainakin Turussa) noin 40€.

Lopuksi pari linkkiä mitä tuli vastaan, minulla ei ole kokemuksia kummastakaan.

Tom Sawyer (valmistaa kai päätoimenaan liivejä)

Elegant Ascot - taitaa olla Kanadassa

Sivuja: [1]