Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Stutzer

Sivuja: [1]
1
Asut ja pukineet / Farmarihousuista kieltäytyvät
« : 29.08.10 - klo:09:12 »
Onko forumilla ihmisiä, jotka eivät suostu käyttämään lainkaan farmarihousuja? Itselläni tyylikkäämmän pukeutumisen aloittaminen liittyi suoraan siihen, että hylkäsin farkut 2000-luvun alkupuolella kokonaan. Samaan aikaan aloin nostaa pukeutumiseni tasoa. Toki käytän edelleenkin epämuodollisissa tilanteissa toisinaan farkkuleikkaksella olevia housuja, mutta en koskaan farmarikankaasta valmistettuja vaatteita.

Kukin saa toki pukeutua mihin haluaa, mutta minusta esimerkiksi farmarihousut ja tweed-takki yhdessä on huutava ristiriita englannin yläluokan vapaa-ajan puvustoa yhdistettynä raskaan työn suojavaatteeseen. Kestävänä vaatteena farmarihousut sopivat toki sellaisiin puuhiin kuten kaivostyö, jossa joutuu konttaamaan paljon likaisissa oloissa. Näin siis ainakin jos haluaa ottaa pukeutumisen historian huomioon, mutta toki farkut ovat muuttaneet nykyisin merkitystään.

Lienee siis aiheellista tutkia farmarihousujen historiaa, jotta tämä merkityksen muutos tulee ymmärrettäväksi. Suomessahan farkut vaatteena löi läpi James (Dean) merkki, jota rokkarit käyttivät 1960-luvulla. Siksi niihin liittyy edelleenkin nuorekkuuden ja muodollisuutta vastaan kapinallisuuden aura. Jos tutkii pukeutumisen historiaa, farmarihousujen käytön lisääntyminen on suoraan verrannollinen pukujen käytön romahdukseen tänä aikana. Teinien yliopistovallankumouksessa tärkeänä tavoitteena oli, että luennoille tulee saada saapua farkuissa ja villapaidassa eikä tarvitse olla puku päällä. Esimerkiksi M. A. Numminen kuului tällöin tämän nuorekkaan villapaita ja risuparta -tyylin esitaistelijoihin, mutta on myöhemmin palannut takaisin pukujen kannattajaksi. Tärkeä merkkipaalu farmarien läpilyönnissä on myös 1976, jolloin vietettiin USA:n itsenäistymisen 200-vuotis juhlaa. Muodikas diinarikulttuuri levitti omalta osaltaan farkkutyyliä. Kun omana tavoitteenani on pikemminkin lisätä kuin vähentää pukujen käyttöä arkipukeutumisessakin, on täten mielestäni ristiriitaista sonnustautua farmarihousuihin. Epämuodollisiin tilanteisiin voidaan minusta pukeutua muutenkin kuin tekemällä eräs tylsimmistä ratkaisuista - kalliit farmarit ja irtotakki.
 
Jos alkuperältään työväenluokkaiset farmarihousut ja irtotakki on mielestäni tänäpäivänäkin periaatteessa ristiriitainen yhdistelmä, johdonmukaisempaa on toki pitää farmareita esim. farkkutakin kanssa. Tällöin kengiksi sopivat bootsit (tai maihinnousukengät) ja taskuliinan voisi korvata aski punaista Marlboroa rintataskussa. Farmaripuku voidaan toteuttaa myös kolmiosaisena farkkuliivin kanssa. Paidaksi sopii flanellipaita tai t-paita ehkä jollakin bändin logolla. Muodollisempaan tilanteeseen kravatin sijaan käy paremmin hopeisessa kannassa oleva ovaali korukivi, joka kiristetään nyöreillä. En nyt halua pilkkata tällä kenenkään kantrityyliä, vaan näin pukeuduin itsekin joskus kaukaisella 1990-luvulla kun olin nuori. Tämä on mielestäni itseasiassa tyylikkäämpää kuin sotkea farkut jonkun täysin toisesta pukeutumiskulttuurista peräisin olevan yläosan kanssa. Tämä pätee siis jos premisseinä ovat (1) pitää kunnioittaa pukeutumisen historiaa sekä (2) pitää pukeutua yhtenäisesti.

2
Linkit ja vinkit / Ostoksilla Brysselissä
« : 29.08.10 - klo:08:30 »
Tietääkö joku Euroopassa matkannut mistä Brysselissä kannattaisi ostaa vaatteita tai kenkiä? Myös pienemmät hankinnat kuten solmiot, taskuliinat, kaulaliinat ovat mahdollisia. Olettaisin valikoiman siellä olevan kotoista paremman. Erityisesti kiinnostaa löytyisikö sieltä Pariisin tyylisiä vanhanajan pasaaseja?

Sivuja: [1]