Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - JHL

Sivuja: [1]
1
Laitetaanpa kiertoon tänä vuonna ilman käyttöä jäänyttä kamaa. Kaikki vaatteet ovat pestyjä ja siistissä kunnossa, mutta silittämättä.
Sopivia n. 180 cm pitkälle ja 85-90 kiloiselle kaverille.
Toimitus postissa kuluja vastaan tai nouto Riihimäeltä.

Esprit valkoiset pellavahousut 10€
Koko 36/32. Lahkeen sisäpituus 82 cm. Lahkeen leveys 26 cm eli ei mitkään pillit vaan rennot kesähousut.
[spoiler]

[/spoiler]

Zara vaaleanruskea samettitakki 25€
Koko XL. Hartia-hartia 47 cm. Hartia-hihansuu 63cm. Selkä 78 cm (kaulus-helma). 100% puuvilla, vuori 65/35 polyesteri/puuvilla
[spoiler][/spoiler]

Armani Collezioni irtotakki 25€
Koko 52R. Hartia-hartia 50 cm. Hartia-hihansuu 62cm. Selkä 80 cm. 90% villaa, 10% polyamidia. Vuori 100% viskoosi.
[spoiler][/spoiler]
[spoiler][/spoiler]

Selected trenssi 15€ MYYTY
Koko M. Hartia-hartia 50cm. Hartia-hihansuu 65 cm. Selkä 90 cm. 65% polyesteriä, 35% puuvillaa.
Takissa on pientä kulumista havaittavissa, eli parhaimmillaan räntäkelien beaterinä. Itselle hieman turhan nafti mitoitus eli irtotakki ei mahdu alle, sopii muutenkin paremmin vähän hoikemmalle kaverille.
[spoiler][/spoiler]

Roberta -solmio 5€
Punaruskea silkkisolmio. Jostain syystä ei ole saanut käyttöä.
[spoiler][/spoiler]

Tarjouksia kuunnellaan myös. Ota yhteys yksityisviestillä tai vastaa ketjuun.

2
Laatutori / MYYTY: Vanhat harmaat flanellihousut, koko 56
« : 23.09.12 - klo:13:07 »
Vintiltä tuli vastaan harmillisesti hivenen liian suuret flanellihousut. Vaarivainaan jäämistöä, ikää voi olla puoli vuosisataa tai ylikin. Paksua kamaa, hieman käytön jälkeä mutta ok kunto. Käyttäisin itse jos koko olisi osunut...

Speksit
Valmistaja: ??
Väri: Keskiharmaa
Koko: 56
Vyötärö: 104 cm
Lahkeen pituus vyötäröltä: 114 cm
Lahkeen sisäsauma: 80 cm

Hinta: 20 € nouto Hyvinkää tai Helsinki; postitettuna Suomeen 30€

Yhteydenotot mieluiten meiliin niin tulee perille; foorumille ehdin harvanlaisesti:
[email protected]

3
Laatutori / M: Solmioita (HINTAA LASKETTU)
« : 19.02.12 - klo:13:40 »
Kaapintyhjennys jatkuu. Liikkeelle lähtevät solmiot jotka eivät ole saaneet peliaikaa viimeiseen vuoteen.
Vasemmalta oikealle:
Stockmann 1862, "Marianne", solmun kohdalta kulumaa, laitetaan vaikka kaupanpäällisinä halukkaalle.
Matex, kirkkaan punainen ja valkoisia kuvioita
Stockholm Kravatt, vaaleankeltainen
Charles Tyrwhitt, sini-valkoinen rykmenttiraita keltaisella pohjalla, pieni nyppy kärjessä,
Halonen, violetti pohja ja mustat raidat
Valentino, violetti ja valkoinen pallokuvio
Strellson, viininpunainen
Matex, tummansininen vaaleansinisellä kuviolla

Hinnat posteineen:
1 kpl 10 €
2 kpl 18 €
3 kpl 25 €
4 kpl 31 €
koko kasa 50 €

Helppouden takia etusijalla koko kasan ostaja, jos tälläinen löytyy huomiseen 21:00 mennessä niin sinne menee. Muutoin varausjärjestyksessä pienemmissä erissä.

4
Laatutori / Vaatekaapin tyhjennys
« : 16.02.12 - klo:19:28 »
Laihtumisen vuoksi luovun liian suuriksi jääneistä vaatekappaleista. Kaikki huutonetissä nollalähdöllä ilman hintavarausta, menee varmasti markkinahintaan. Huudot auki reilun viikon niin saa vielä ensi viikonloppuna kaljapäissään täräyttää korotuksia!

Vaatteissa nouto Hyvinkää / Riihimäki / Helsinki tai postitus maksun jälkeen. Luonnollisesti kaikki hyväkuntoisia, huonot meni kierrätykseen.

Kaikki huudot yhden linkin takana:
http://www.huuto.net/fi/showlist.php3?seller=4sail&status=DN&order=C&start=0&num=50&odir=A&opuh_ownlist


Benettonin mustat housut, koko 54, 60% villaa, 40% polyesteriä. Lahkeen sisäsauma 85 cm.
[spoiler][/spoiler]

Sand tummanharmaat housut, koko 54, 60% villaa, 50% polyesteriä. Lahkeen sisäsauma 85 cm.
[spoiler]
[/spoiler]

Benettonin tummansiniset housut, koko 38, 100% puuvillaa. Lahkeen sisäsauma 83 cm.
[spoiler][/spoiler]

Pal Zileri vihreät housut, koko 52, 100% puuvillaa. Lahkeen sisäsauma 83 cm. Sydän särkee, mittahousut ostettu Feren alesta vuosi takaperin. Huippudetaljit. Hieman väljempi leikkaus.
[spoiler]
[/spoiler]

Marlboro Classics farkut W36/L34, 97% puuvillaa, 3% elastaania.
[spoiler][/spoiler]

Puku, Loro Piana super 120 kangasta, merkki tuntematon. Koko 54, drop 6. Hartia-hartia 49 cm, hartia-ranne 62cm. Niska-helma 83cm. Lahkeen sisäpituus 82 cm.
[spoiler] [/spoiler]


edit: Kaikki housut vyötärönympäryksellä 90-92 cm.

5
Arvon foorumiitit,

vedän Nuorkauppakamarien (www.jci.fi) tapahtumissa pukeutumiskoulutuksia, joissa näkökulma on perinteinen ja klassinen. Tavoitteena on lisätä jäsenten tietoisuutta pukeutumisetiketistä ja sopivista asukokonaisuuksista sekä opettaa välttämään perusvirheet. Haluamme nostaa jäsenten pukeutumisen tasoa ja olla esimerkkejä tällä saralla. Jotta projekti onnistuisi, tarvitsemme siihen foorumin apua!

Koulutukset keskittyvät ainakin alkuvaiheessa perusasioihin, käytännössä käydään läpi yleisimpiä sääntöjä keskittyen bisnespukeutumiseen. Pukeutumista ei opeteta missään, joten kysyntää on! Tarkoituksena ei ole opetella ”keikaroimaan”, vaan käydä läpi perusteet ja oppia välttämään yleisimmät virheet. Kohderyhmänä koulutukselle ovat miesten lisäksi myös puolisot (joita asian luulisi kiinnostavan etenkin jos miestä ei kiinnosta!)

Kun perusteet on saatu hallintaan, järjestetään koulutuksia tarpeen mukaan myös kapeammalta alueelta. Esimerkiksi kansainvälisten kokousten alla voidaan keskittyä huomioimaan miten muualla pukeudutaan ja millaista pukeutumista kohdemaassa arvostetaan. Tunnin setin saa helposti aikaan myös pelkistä kengistä tai solmioista. Mikäli joku foorumilainen haluaa jakaa erikoisosaamistaan koulutuksen vierailevana tähtenä, niin yksityisviestiä vain tulemaan!

Koulutus ei ole pelkkää luennointia, vaan haluan tarjota osallistujille konkreettisia, omin silmin nähtäviä esimerkkejä pukeutumisen merkityksestä. Tätä varten kuvaan projektiin lupautuneita kamarilaisia normaaleissa bisnesasuissaan, ja lähetän kuvat tänne Keikarin foorumille maamme kovimpien asiantuntijoiden ruodittavaksi. Saatu palaute käydään läpi koulutuksessa, jolloin saadut ruusut ja risut toivon mukaan avaavat osallistujien silmät siitä mikä toimii ja mikä ei. Toiveenani on saada myös itse koehenkilö innostumaan pukeutumisestaan niin paljon, että hän foorumin palautteen perusteella innostuu kehittämään kokonaisuuksiaan. Tällöin postaan luonnollisesti myös ”jälkeen” kuvat foorumille opiksi ja iloksi!

Mukaan lähteneet eivät suurelta osin tunne foorumia entuudestaan. Ketään mukaan lupautunutta en myöskään ole vieltä mtop-ketjusta bongannut. Pahoja tyylirikkoja ei pitäisi olla luvassa, ja lähtötaso on ehkä hivenen kotimaisen ”yrityssarjan” keskiarvon yläpuolella. Olkaa silti armollisia ensikertalaisille!

Pyydän siis ketjuun asiallista ja hienovaraista palautetta, jottei ajatus käänny itseään vastaan. Ongelmakohdista saa ja pitääkin mainita, mutta rakentavasti. Keskitytään siis tärkeisiin asioihin esim. vaatemerkkien moittimisen sijaan. Toivon keskustelun pysyvän asiallisena ja turhan provoilun jäävän toisaalle!

Ensimmäiset kuvat ovat luvassa viikonlopun aikana. Tavoitteena on lähettää uusia kuvia 1-2 kertaa kuussa ainakin tämän kevään ajan.


Mikäli kotikulmillasi on tarvetta pukeutumiskoulutukselle, ota uksityisviestillä yhteyttä minuun tai suoraan paikalliseen kamariin ja pyydä heitä järjestämään koulutus. Katso lähin kamari täältä:
http://www.jci.fi/fi/alueet+ja+kamarit/kamarit/

Pukeutumisterveisin,
Joose

6
Asiallinen kirja kenkien ystäville järkihintaan. 200 sivua asiaa runsain kuvituksin, kengän teko alusta loppuun, historiaa, perustietoa. Ainakin Helsingin keskustan Akateemisessa oli jokunen jäljellä.

Tätä voi vaikka Ahvenessa selata Trunkin puutteessa...

7
Vapaa sana / Laihduttamisesta
« : 27.09.11 - klo:12:23 »
www.kalorilaskuri.fi

Voi Jebus. Jaksaako joku oikeasti käyttää aikaansa tuommoisen kanssa näpeltämiseen?

Suurena Excelin, makrojen, taulukoiden ym. insinööriroinan vihaajana hermostuisin tuommoisen käyttöön noin sekunnin miljoonasosassa. Itse asiassa tuon ankean käyttöliittymän avaaminen riittei - meni hermot.

Kai ihminen voi syödä terveellisesti ihan maalaisjärjellä, ilman jotain hiton makroja ja taulukoita?

Ainakin minä yllätyin siitä kuinka vähän ravintoa oikeasti tarvitsen, maalaisjärjellä syöden painaisin edelleen ainakin sen 10 kg enemmän. Osa ns. terveellisistä ruuista on oikeasti kaloripommeja ja kotoa opitut ruokailutavatkin aivan vääränlaiset.

No, toki olenkin suuri Excelin ystävä enkä pidä max. 5 min päivittäistä naputtelua pahana hintana terveestä loppuelämästä.

8
Asut ja pukineet / Mittasmokki
« : 11.08.11 - klo:19:57 »
Haluamaani smokkikokonaisuutta ei tunnu mistään löytyvän, joten joutunen sellaisen teettämään. Koska en ole aiemmin mitta(tilaus)palveluita käyttänyt, ajattelin hyödyntää kokeneempien oppeja. Foorumia on toki jo kahlattu ja black tie guide luettu läpi, mutta ei kysyvä tieltä eksy! Tavoitteena hillitty kokonaisuus ilman kikkoja.

Unelmieni smokkikokonaisuus on seuraava:
- Takki pystykauluksella, shaalikaulus on jotenkin naisellinen
- Liivi, vaikka Stockalla sanoivatkin ettei nykyään käytetä
- Peruspaita ilman erikoisuuksia
- Perushousut, jotka nousevat kunnolla vyötärölle eivätkä vilku liivin alta
- Solmuke tietysti itsesolmittu

Kommentteja / kritiikkiä kokonaisuudesta? Paljonko varata rahaa? Ihan täydellisen räätälityön sijaan mittasmokki lienee järkevämpi startti?

Ja sitten kysymyksiä:
- Opera pumpseja olen harkinnut jalkaan, mutta meneekö kotimaassa överiksi?
- Olisivatko poikkeuksellisella antaumuksella kiillotetut oxfordit paha tyylirikko? Kiiltonahasta en jostain syystä pidä.
- Mikä kangas? Käyttöä tulee 5-6 kertaa vuodessa eli mikä on sopiva kompromissi viileyden ja kestävyyden välillä?
- Onko värillä väliä - ts. musta vai yönsininen?
- Laihdutuskuuri on päällä, kymppi on poistunut ja vielä toinen mokoma saisi lähteä. Onko järkeä teettää nyt vai pitäisikö suosiolla odottaa 6-12kk kun paino on toivottavasti pysyvämmässä tilassa ja ottaa mitat vasta sitten? Voidaanko tuleva muutos huomioida ja kenties säätää pukua vartalon hoikistuessa? Ei malttaisi toisaalta odotella koska käytön paikkoja olisi!
- Netissä en haluaisi kokeilla, joten mihin liikkeeseen astella? Sauma, RWMikael, Pukustudio, Pinstripes nyt tulivat ensimmäisenä mieleen - missä osattaisiin smokki?

Kiitos jo etukäteen!

9
Asut ja pukineet / Loding (Varoitus: isoja kuvia!)
« : 21.06.11 - klo:15:19 »
Blogin puolella kyseltiin kuvia Lodingin tuotoksista. Tässäpä jokunen otos!

Nevisat ostin alkukeväällä Brysselin liikkeestä, koska tuntuivat mukavilta jalassa. Käytössä huomasin lestin olevan hivenen liian matala jalkaani, mutta nahka venyi parin viikon käytössä riittämiin joten nyt istuu napakasti. Munkit kun piti saada kesäksi alle niin tilasin samasta paikasta, koska en jaksanut arpoa kokojen kanssa.

Nettitilaus on ripeä ja saatu koodi toimii suoraan postin järjestelmässä vaikkei kauppa siitä kerro. Harmillisesti kaikki viestit tulevat vain ranskaksi. Toimitusaikaa oli yllättäen alle viikko eli sunnuntaina kun tilasin niin seuraavana viikonloppuna oli jo kengät jalassa.

Nämä ovat ensimmäiset kengät joista olen maksanut yli satasen, eli vertailupohjaa ei hurjasti ole. Työn laatu on amatöörin silmään hyvä. Molemmissa on goodyear welt-rakenne eli tekniikankin pitäisi olla ok. Nahka tuntuu sormiin paksummalta ja näyttää paremmalta kuin pykälää halvemmissa. Nevisat ovat olleet jalassa 2-4 päivää viikossa jopa yli 12 tunnin vetoja kerrallaan ja ainakaan vielä laatuongelmia ei ole ollut.

Oxfordit (Nevisa):

[spoiler][/spoiler]

Munkit (Taylor):

[spoiler]


[/spoiler]

edit. Tommi: Piilotin kuvat spoilereiden taakse Uunottajan ehdotuksen innoittamana.

10
Tuoreimmassa Kauppalehden Optiossa esiintyvät kyseiset herrat, ja mielenkiintoisesta tekstistä huolimatta huomio kiinnittyi herrojen habitukseen. Leikkimielinen kisa alkakoon!

1) Puku istuu molemmilla varsin hyvin.Nallella on hieman ryppyjä etumuksessa, mutta voivat johtua asennosta. Ekin takki näyttää silmääni hivenen väljältä? Paha tässä on arvostella, koska lehtikuva on lehtikuva ja tumma pää on ihan tukossa. 0-0
2) Paita: Nallen paita näyttää hivenen paremmalta, mutta olisin valinnut erilaiset kaulukset. Lähikuvassa Ekin paita on hieman "ryttyisen" näköinen. Tasapeli edelleen, mutta avataan edes pisteet. 1-1
3) Solmio: Nallella upea 4 in hand ja laadukkaan näköinen solmio, Ekillä tylsä perussolmu vaikka sinänsä solmiosta pidänkin. 2-1
4) Paita-solmio yhdistelmä: molemmilla siniraitainen paita, Ekillä tylsästi (sinänsä tyylikäs) samanvärinen solmio, Nallella makuuni taas liian "erikoinen" vihreä solmio. Lisäksi Nallen kaulusmalli olisi kaivannut muhkeampaa solmua, vaikka nykyinen yksittäisenä detaljina komea onkin. Tasapeliksi menee väkisin mutta molemmille piste: 3-2
5) Kalvosimet: Ekillä napit, Nallella kalvosimet. (Jos oikein näin.) Nallelle piste, 4-2
6) Taskuliina löytyy vain Nallelta (väri tosin olisi voinut olla toinenkin): 5-2
7) Kengät: Ekillä derbyt, Nallella Oxfordit. Menköön piste molemmille, koska kiilto molemmilla kohdillaan, eikä haastattelu liene niin formaali tilaisuus. 6-3
8) Sukat: Ekillä vilkkuu sääri, Nallella ei moitittavaa. 7-3
9) Kello: Nallella aikarautaa ei näy, Ekin metallirannekkeinen kello loistaa. Mielestäni metalliranneke on liian sporttinen puvun kanssa ja tästä ruo...krokottomuudesta tulee miinusta. Ekille oma maali: 8-3
10) Asenne on kohdillaan, molemmilla on pientä pilkettä silmäkulmassa. Plussat siitä ja lopputulos 9-4.

Periaatteessa lähtökohdat ovat hyvät, mutta vain Nalle on miettinyt yksityiskohtia. Ehkäpä Liikanen haluaa taustastaan johtuen vetää matalampaa profiilia? Ei huonoja missään nimessä kumpikaan, heikompia esityksiä löytyy esim. sivulta 17...

11
Etiketti / Pinssien käyttö
« : 09.08.10 - klo:18:28 »
Jos haluaa pinssin kiinnittää puvun rintaan, niin mihin kohtaan se tarkalleen kiinnitetään? Vasemmalle puolelle ilmeisesti, mutta mikä on korkeus? Netistä kun hain kuvia, niin näkyi monenlaisia toteutuksia korvista napaan (ehkä vähän liioittelen). Myöskin livenä olen nähnyt varsin omalaatuisia ratkaisuja, joten muidenkaan esimerkkiin en luottaisi. Mitä sanoo etiketti?

Selvennetään vielä: Business-ympyröissä ajattelin kokeilla Nuorkauppakamarin pinssiä; jos sillä vaikka saisi silloin tällöin asiakaskäynnille helpomman startin.

12
Alennusmyynnistä tarttui mukaan muutama paita sekä puku, ja edessä olisi periaatteessa simppeli hihojenlyhennysoperaatio. Olen kahta paikallista ompelimoa kokeillut ja pieleen on mennyt: ensimmäisellä kerralla puvun hihansuut jäivät "rötköttämään" ja toisella kerralla useampaa paitaa lyhentäessä ei muka samaa oikeaa pituutta saatu kaikkiin.

Onko Hyvinkää-Riihimäki-alueella osaavaa ompelimoa vai joutuuko varta vasten viemään Helsinkiin asti? Kokemuksia, suosituksia?

Sivuja: [1]