Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Willy90

Sivuja: [1]
1
Etiketti / Väitöstilaisuuden vieraan etiketti
« : 30.09.21 - klo:21:24 »
Olen kutsuttu filosofian tohtorin väitökseen, tieteen ala on uskontotiede. Väittelijä on suomenafrikkalainen, karonkkassa syödään afrikkalaista ruokaa ja varmaan muutenkin näkyy afrikkalaisuus. Sain kutsun kirkossa ja minulla oli pyhäpuku päällä, ystäväni toivoi että juuri näin vieraat pukeutuvat pukuun. Ymmärtäen tämän tietenkin niin että ei pyhäpukuun vaan sillä tavalla pukuun kuten se parhaiten sopii väitöstilaisuuteen. Väitöstilaisuudessa vieraalle pukukoodi tumma puku on hyvä.

Minulla on 3 tummaa pukua: tummanharmaa yksirivinen, laivastonsininen yksirivinen ja tummanharmaa neularaitapuku kaksirivisellä napituksella. Varmaan tilaisuuden muodollisuuden takia neularaitapuku ei ole paras valinta. Solmion suhteen kaipaisin kommentteja, että mikä olisi vieraalle hyvä. Harmaa tai hopeinen yksivärinen tai tumma solmio, jossa voi olla hyvin hienovarainen kuviointi. Minulla on liila Luigi Borrellin solmio, jossa on valkoisia pilkkuja ja hyvin pieniä neliöitä, jossa on tyhjää keskellä. Yksi vaihtoehto solmioiden suhteen on myös yksivärinen tumma solmio.

Mitä mieltä olette solmioista ja noista minun puvuista? Mitkä sopii väitöstilaisuuteen vieraalle?

2
Etiketti / Pyhäpuku
« : 29.08.21 - klo:01:04 »
Mikä on pyhäpuku? On vaikea löytää lähteitä joissa olisi edes suuntaviivoja mitä se on. Varmaan voi sanoa että se on tumma ja hillity.

En käy joka sunnuntai kirkossa mutta kun käyn niin käytän pyhäpukua.

Nykyään pukeudun pyhäpukuun seuraavasti:
-tummaharmaa tai laivastonsininen puku (toisessa harmaassa on kaksirivinen napitus ja neularaidat)
-valkoinen kauluspaita (ei kuviointia)
-solmio ja taskuliina eri väreillä ja kuvioilla hillityn rajoissa
-housujen tai kenkien väriset polvisukat
-mustat puvunkengät

Aiemmin käytin vaaleansinistä kauluspaitaa mutta nykyään pidän pyhäpukuun sopivampana valkoista. Aiemmin käytin vaaleanruskeita pukukenkiä, nykyään pidän mustia kenkiä parempina. 

3
Etiketti / Tumman puvun solmion väri- ja kuvioskaala
« : 22.08.21 - klo:21:59 »
Mikä on pukukoodin tumma puku solmion sallittu väri- ja kuvioskaala? Olen lukenut artikkelin tummasa puvusta Keikari.com ja Ville Raivion kirjasta Klassikko sekä Tyyliniekasta. Tyyliniekan mukaan vain musta ja harmaa - jälkimmäisessä voi olla pieni pilkkukuvio tai tummanharmaasta ja valkoisesta muodostuva kudoskuvio. Tyyliniekka katsoo että jos haluaa rennomman suhtautumisen tähän, niin sitten etikettiin tumman puvun sijaan juhlapuku tai juhlava pukeutuminen jne. Keikari.comissa on vähän väljempää, varsinkin vähemmän muodollisissa tumman puvun tilaisuuksissa:

Lainaus
Hyvin pieni kuvio solmiossa on yksi tapa elävöittää asuaan. Vähemmän muodollisissa tumman puvun tilaisuuksissa solmion väri on tumma ja kuvio erottuvampi. Esimerkiksi tummansininen solmio valkoisin palloin on passeli miltei kaikkialla.


Keikari.comin artikkeli jää silti itselleni ilman konretiaa mitä kaikkea se voi olla. Varsinkin kuvat olisivat parhaita havainnollistamaan mitä kaikkea tumman puvun etiketissä solmio voi olla väriltään ja kuvioltaan.

Sivuja: [1]