Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ville

Sivuja: [1] 2 3 ... 567
1
Asut ja pukineet / Vs: Touch d'Andre
« : 03.06.24 - klo:09:48 »
Siinäpä oikea kysymys! Minä en tiedä, kun en tuolla seudulla koskaan asioi.

Hintojen sekä kankaiden kiillon perusteella TdA:n malleissa on polyesteria yli laillisen rajan. Ehkä se kiilto kuitenkin vetoaa nuoriin miehiin, joilla on halu todistella.

3
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 20.05.24 - klo:20:39 »
En ole tuollaista haveria kohdannut, mutta ainakin tuo suutari Erving palkittiin muutama v sitten vuoden käsityöläisenä. Tuskin on kurja.

Ylipäänsä jos suutariliike myy myös Goodyear welt -pareja, osaavat niitä myös huoltaa.

4
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 12.05.24 - klo:09:03 »
Vaihto on paikallaan, kun ompeleet kuluvat niin syvälle, että reunos lähenee. Tuo kärki on mennyt jo niin syvälle. En ole koskaan lisännyt kärkirautaa tai -suojaa kumipohjan kärkeen, mutta ehkä sekin onnistuu suutarilta. Silloin ei tarvitsisi vaihtaa koko ulkopohjaa.

Puolipohja on halvempi ja kevyempi vaihtaa kuin koko pohja. Sellaisia ei saa kumipohjan päälle.

5
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 05.05.24 - klo:20:06 »
Se on erinomaisen toimiva takki, josta on versio monella valmistajalla. Omani päätin lopulta myydä pois, sillä vaha teki siitä lämpimällä kuuman, mutta puuvillakankaan takia se ei ollut viileällä riittävän lämmin. Tärkeimpänä se vaha haisi aina epämiellyttävältä. Ehkä firmalla on myös ns kuivavahattu versio, jossa kamaa on vähemmän ja hajua myös.

6
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 03.05.24 - klo:10:40 »
Jos se solmio jää pois, takin olisi hyvä olla vahvasti kuvioitu, vaaleaa väriä tai jostain selvästi epämuodollisesta kankaasta, kuten vakosametti. Tällä hetkellä valtaosa Suomemme miehistä vain käyttää kuviotonta pukua tai sen takkia, sitten jättää solmion kotiin. Hommeli ei mielestäni toimi, sillä asu on muodollinen, mutta ilman tuota pistettä i:n (tai kaulan) päällä.

Kolme syytä nostan ilmiöön. Solmio koetaan joko turhaksi tai liian hienostelevaksi tai sitten epämukavaksi. Vaan eihän solmio koskaan ole ollut tarpeellinen - se on koriste tai sitten ryhmätunnus, kuten Kroatian sotilailla, jotka pukineen alkumuodon toivat historian lehdille.

Solmion ei tarvitse olla "hieno". Voihan sen materiaali olla tweediä tai vakosamettia tai villaa, jotka eivät ole hohtavia tai presidentillisiä solmiokankaita.

Solmio on todennäköisesti epämukava, koska mies on ostanut jonkin halpismallin, jossa on paksu ja jäykkä materiaali tai vuori. Tällaisista tulee vain paksuja solmuja, jotka kuristavat. Myös se kauluspaidan kaulus on usein liian pieni, koska on tullut lihottua tai sitten mies ei ole ikinä mitannut kaulanympärystä nauhalla.

Summa summarum
: "ei kiinnosta" ja "elämä on helpompaa ilman" ovat voittaneet useimmilla. Vaan miksi kaiken pitäisi olla mahdollisimman helppoa ja kivaa ja nautinnollista?

7
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 28.04.24 - klo:19:53 »
Valtaosa bisneksen ja politiikan asuista on tummia. Samoin suurin osa kauluspaidoista on valkoisia tai vaaleansinisiä. Nämä kaksi kun yhdistää, suurin osa solmioista on usein vaaleampia kuin tummansininen puku ja samalla tummempia kuin vaalea paita. Helppoa.

Eipä kai noin ole pakko olla, mutta tummien pukukankaiden ja vaaleiden kauluspaitakankaiden vuoksi niin käy. Enemmän suren, kun valtaosa solmioiden valmistajista käyttää materiaaleja, joiden kuvio on tylsä. Solmioissa on raitoja tai palloja tai pieniä medaljonkeja - tai toisessa laidassa Aku Ankkoja.

Minä pidän kirjoista ja teestä ja Art Nouveausta, esimerkkeinä. Vaan juuri mistään en voi ostaa solmioita, jonka kuviona on kirja tai teekuppi taikka lehteä muistuttava geometrinen kuvio. Sitten suuri osa Suomen miehistä pitää jalkapallosta tai metsästyksestä tai isänmaasta, mutta mistä he voivat ostaa laatusolmion näillä kuvioilla? Tylsää on valikoima solmioiden parissa.

8
Asut ja pukineet / Vs: Naisten jalkineet
« : 24.04.24 - klo:16:37 »
Carmina valmistaa useita tuollaista naisten malleja, mutta niitä ei voi Suomessa sovittaa, samoin Crockett&Jones. Nämä tulivat ensin mieleen.

9
Asut ja pukineet / Vs: Talvikengät
« : 26.03.24 - klo:09:21 »
Usein mitä pehmeämpi kumiseos on, sitä varmempi se on jäällä. Ainakin raakakumipohja sekä Ridgeway ovat pitäneet omassa jalassa paremmin. Vaahtomuovi ei kuitenkaan kestä hyvin, joten kumi miehen tiellä pitää.

10
Melko samaa tyyliä olen nähnyt vuosien ajan Helsingissä, sillä Red Wing -tehtaan varsikengät ovat melko suosittuja. En ole varma, onko niiden kiilakorko Suomen talveen paras, kun en ole koskaan omistanut paria. Valtaosa näiden käyttäjistä ei nahkan perusteella huolla omiaan.

11
Asut ja pukineet / Vs: Talvikengät
« : 20.03.24 - klo:13:09 »
Muille etsijöille tiedoksi: Helsingin alueella taitaa Cainen valikoima olla helpoin ratkaisu. Siellä on Berwickin sekä firman oman tuotemerkin popoja hieman päälle 200 eurolla. En ole niitä käyttänyt, joten en osaa sanoa kestävyydestä.

12
Kaunis elämä / Vs: Miesten tuoksut
« : 07.03.24 - klo:09:58 »
Kiitosta tarkoista kuvailuista! Selvittelen, mistä tuota saisi näytteen verran kokeiluun.

13
Kaunis elämä / Vs: Miesten tuoksut
« : 04.03.24 - klo:11:40 »
Tähän mennessä eniten pitämäni tuoksu on Hermès'n maanläheinen Terre. Kuitenkin vaihtelu kiinnostaa. Onko jäsenillä suositella jotakin samankaltaista?

14
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 02.02.24 - klo:10:39 »
Netistä sekä eBaystä löytyy paljon laadukkaita valmistajia, jotka myyvät vahvasta nahkasta noita kestäviä lompsia, suurempia ja pienempiä. Hakutermiksi vain bridle leather wallet.

15
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 18.01.24 - klo:13:05 »
Schoffan suurin ongelma nykyisin on, kun myyvät lähes pelkkää oman merkin alla teetettyä vaatetta. Tiedän, mikä tehdas EU:ssa tekee heidän pukunsa, takkinsa, housunsa, eikä firman hintataso vastaa tehtaan kustannuksia. Siellä on selvä merkkilisä, vaikka Schoffa ei merkkinä ole mikään Ralph Lauren tai Canada Goose, joiden nimen kuultuaan asiakas ryhtyy kuolaamaan Pavlovin koiran lailla.

Polyamidi on ainakin turha keinomateriaali neuleessa, sillä se ei tuo joustoa. Viskoosi valmistetaan selluloosasta, mutta se ei tuo lämpöä. Lisäksi nämä kaksi tuppaavat nukkaantumaan herkästi, joten varmasti löytyy parempiakin optioita.

Sivuja: [1] 2 3 ... 567