Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Jami

Sivuja: [1] 2 3
1
Linkit ja vinkit / Puusepän kalusteet
« : 07.01.12 - klo:16:04 »
Pitänyt jo aikaisemminkin kirjoittaa tästä, mutta nyt olen asunut puusepän naapurissa 1½ vuotta ja ihaillut työtä joten voin jo puhtaalla omallatunnolla suositella.

http://www.puuhuonenurminen.fi/

Tapsa (http://www.puuhuonenurminen.fi/mestari.html) tekee oikeasti aivan upeita aikakausikeittiöitä kuin myös muita huonekaluja. Enimmäkseen on tehnyt 20-luvun tyylisiä (peiliovet) ja 50-luvun tyylisiä (huullettu ovi) keittiöitä. Erästä 50-luvun tyylistä WC kalustoa ihailin oikeasti 3 tuntia siellä yksi ilta, fiilistellen sen ihan täydellisiä muotoja.

Itse kuvittelin alkuun että hinnat on ihan tähtitieteellisiä, mutta ei ne ole. Tottakait suomalaisen puusepän käsityö on kalliimpaa kuin Ikean keittiö, mutta toisaalta nämä huonekalut ihan oikeasti kestävät eliniän, ja tarvittaessa ovat muokattavissa. Tapsa ei käytä missään esim lastulevyä eikä MDF:ää.

Eli jos olette teettämässä keittiö remonttia, tai vaikka uusimassa kalusteita WC:hen tai vaikka vaatekaappia, niin suosittelen lämpimästi olemaan yhteydessä Tapsaan, ette yhteydenotossa ainakaan mitään häviä. Jos päädytte jotain teettämään niin saatte todella pitkäaikaisen upean kalusteen, kohtuu hinnalla ja pääsette tukemaan suomalaista käsityötä.

Tämä ei ole maksettu mainos, enkä itse tästä mitään hyödy. Itseäni vaan harmittaa nähdä että ihmiset maksavat jostain puustellin kalusteista niin paljon kun maksavat. Jos olette yhteydessä niin voitte toki kertoa halutessanne terveiset Jamilta, vietän siellä aikaa useina iltoina ammentaen mestarin tietoa (itsellä on verstas rakenteilla ja haaveena tehdä keittiön kalusteet itse).

Tälle foorumille (kuin myös Fintageen) kirjoittelin aiheen sen takia että tiedän täällä olevan henkilöitä jotka arvostavat laatua ja pitkää elinikää, kuin myös monet saattavat rempata vanhoja taloja/asuntoja haluten säilyttää sille ominaisen tyylin.

EDIT: ikävä kyllä kotisivu ei ole kovin kummoinen ja kuvatkin siellä hieman kehnoja. Olen luvannut tehdä uuden sivuston kun vain kerkiän. Mutta Tapsan asiakkaat ovat olleet sen verran tyytyväisiä kalusteisiin että kuulemma ovat mielellään esitelleet valmiita mahdollisille uusille asiakkaille, eli mahdollisesti pääsee näkeen jossain ihan valmiin keittiön/kalusteen.

2
Asut ja pukineet / Pinkomo (GW kenkien pohjien vaihto)
« : 31.12.11 - klo:12:40 »
Liittyen tähän viestiin: http://www.keikari.com/foorumi/index.php?topic=1116.msg65560#msg65560

http://www.pinkomo.fi/

Kyselin Pinkomolta pohjan vaihtoja GW kenkiin: "Pystytään vaihtamaan. Löytyy nahka ja erilaisia kumisekoitus pohjamateriaaleja eri merkeiltä. Dainiten pohjia saamme myös tilaamalla."

Kukas rohkea lähtee ensimmäisenä testaan? Itsellä olisi paritkin kengät jolla ei ole edes niin väliä. Mutta en tiedä koska matkaan Helsinkiin seuraavan kerran.

3
Linkit ja vinkit / Jetsam lompakot
« : 08.11.11 - klo:23:09 »
Saattaapi jotakuta kiinnostaa Jetsam lompakot. Kerää tällä hetkellä rahoitusta (josta kasassa jo melkein 700%) kunnon tuotannon aloittamiseksi.

http://www.kickstarter.com/projects/2006686044/jetsam-wallets

Eli tekee lompakoita vanhoista flaneli paidoista, tweedistä, solmioista etc.

4
Eli haaveena on saada jossakin vaiheessa unelmien 2 rivinen villakangas päällystakki. Itseasiassa en vielä itsekkään tiedä tarkkaan millainen se on, se on ehkä syynä miksi pistän tämän topicin, ehkä saan hyviä ideoita teiltä muilta. Kyseessä on todellakin projekti koska takkin eteen on tarkoitus itsekin tehdä aika paljon, joten ihan heti ei kannata valmista odottaa :)

Kyseessä olisi kuitenkin räätälin tekemä takki, en tässä vaiheessa ole yhtään vielä mittinyt kuka sen voisi tehdä, ei ole tosin kovin ajankohtaistakaan vielä. Ehkä siinä vaiheessa tarvitaan räätäliä ensimmäisen kerrankun pitää arvioida paljonko kangasta siihen tarvitaan.

Pistän tähän pikkuhiljaa kuvia takeista joissa on jotain minkä takia olen kuvat tallentanut. Niissä on siis varmasti jotain sellaista tyyliä mistä pidän. Ajatuksena on ollut että takissa olisi puiset napit, todennäköisesti 6 nappinen. Värinä takissa varmaan tulisi olemaan sininen, ruskea tai harmaa. Ehkä paikkataskut. Rintatasku ilmanmuuta.Projektin ekat vaiheet on kuitenkin alkaneet joten myös sen takia oli luontevaa aloittaa tämä topic. Eli villa on saapunut pihaan
[spoiler]
joskin siinä on vielä hieman kasvatettavaa, koska kaverit on juuri keritty.

13 näin alkuun, lisää on tulossa niin että määrä on 20 uuhta ja 1 pässi (tarkoittaa siis keväällä sellaista 60-80 lammasta, perkule kun on jo kolme koiraa, pitäisi meinaan varmaa olla myös lammaskoira). Väreinä on valkoista (villa värjättävissä esim siniseksi), ruskeita ja harmaita. Ei mitään tietoa tuleeko ruskeista ja harmaista itsessään hyvän väristä lankaa, ainakaan niitä ei paljon värjäillä. Jos lankaa värjätään on sekin ajatuksissa tehdä itse.

Taloudesta löytyy myös pari kehruu rukkia (ei käyttötaitoa niiden käyttöön), tässä vaiheessa en lupaa että lanka kehrättäisiin itse vaikka se ideana houkuttaakin. Voi siis olla että siinä käytetään ihan kehräämöä.

Yläkerrassa on 120cm leveät kangaspuut. Puoliso on lupautunut tekeen kankaan.

Omenapuun oksa on otettu kuivaan, jos siitä saisi tehtyä napit. Sorvi löytyy, mutta olen viimeksi sorvannut ala-asteella, onneksi naapurissa on mestari puuseppä joka on luvannut opettaa sorvausta.
[/spoiler]


5
Asut ja pukineet / Kattava kengänpohjaketju
« : 30.08.11 - klo:16:46 »
Onkos kokemuksia Toby Mini-Lug pohjan toimivuudesta suomen talvessa?
Tuli nyt AE:lta ekat kengät tuollaisilla pohjilla. Sinäänsä vaikuttaa kumilta jossa voisi olla pitoa (ainakin enemmän kitkaa kuin Dainite), kuvio on sen verran harva että ei välttämättä pakkaa hirveästi lunta ja kiviä väliin, toisaalta taas kuvionti ei ole myöskään kovin syvä joten saattaa kulua nopeastikkin tasaiseksi.


6
Linkit ja vinkit / Tullauksen voi tehdä netissä
« : 28.03.11 - klo:17:45 »
Koskee varmaan meistäkin useata

http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2011/03/28/ostoksensa_voi_pian_tullata_netissa

"EU:n ulkopuolelta tavaransa toimittavista verkkokaupoista ostaminen helpottuu huomisesta alkaen, kun tullaamisen voi hoitaa kokonaan netissä ilman käyntiä paikanpäällä. Netissä voi tehdä tulli-ilmoituksen ja maksaa tullimaksut sekä arvonlisäverot."

7
Kaunis elämä / Chili
« : 22.02.11 - klo:12:10 »
Pitääpä ehkä kokeilla limoncelloa tehdä itse, rupes tekeen mieli ja aattelin että voisi pistää pullon kylmään ja huomasin samalla karun faktan että limoncello on hyllystä loppu.

Vai on Räyhäkäs Chili miehiä. Aattelin että pitäisi pistää tänä vuonna muutama lajike kasvaan kasvihuoneeseen. Jokos niitä pitäisi ruveta idättään? Ei ole oikein tietoa chileistä eikä siis tällä hetkellä mitään aavistusta mitä kasvattaisi. Jotain joka menestyy suomalaisessa kasvihuoneessa (ei inspaa nyt yhtään lähteä leikkiin minkään lamppujen kanssa). Ja maukkaita pitää toki olla, eniten ehkä olen pitänyt niistä chileistä millä mua on Thaimaassa ravittu, mitä lie sitten ovatkaan. Ei tarvitse olla mitään tulisimpia mahdollisia, mutta makua saisi olla.

8
Linkit ja vinkit / Vinkkejä Kiinaan
« : 17.02.11 - klo:17:25 »
Pistetään samaan syssyyn sitten kysymys Kiinasta, eli sinne olisi tarkoitus mennä kuukaudeksi huhtikkuusa. Onkohan jotain erityistä (muuta kuin videotykkiin uusi lamppu) jota kannattaisi tuoda. Kohteet tulisi oleen todennäköisesti Shenyang, Beijing, Qingdao, Shanghai, Suzhou, Wuhan, Quangzhou.

9
Linkit ja vinkit / Vinkkejä Dubaihin
« : 17.02.11 - klo:14:16 »
Ensi kuussa pitäisi lähteä viikon työreissulle Dubaihin. Voi olla että lainkaan ei jää aikaa millekkään muulle, mutta jos työt menee putkeen ja lentojen aikataulu ei ole tiukka niin saattaisi jäädä aikaa johonkin shoppailuun.

Mihin päin dubaissa kannattaisi täten suunnistaa. Mikään design brändi ei niinkään kiinnosta (tai en ole valmis maksaan siitä ylimääräistä), kohtuu hintainen laatu kiinnostaa aina.

10
Vapaa sana / Nahan/turkiksen parkitseminen
« : 24.01.11 - klo:00:03 »
Onko tiedossa hyviä ohjeita nahan (tai turkiksen) parkintaan?

Tälläisen löysin: http://www.state.tn.us/twra/pdfs/tanninghides.pdf
Mutta lisää kiinnostaisi saada. Erityisesti kiinnostaa kasvi tai muut kemikaalittomat parkinnat.

11
Linkit ja vinkit / Kenkäverstaan koneita
« : 08.01.11 - klo:23:47 »
Jollakulla olisi tarjolla kenkäverstaan koneita, tuskin ketään kiinnostaa, mutta ei voi koskaan tietää. Olisi esim antiikkista lestisorvia ;)

http://www.kotiverstas.com/keskustelu/index.php?topic=6721.msg57701#msg57701

12
Laatutori / Burberry Crombie, 38R
« : 11.11.10 - klo:17:33 »
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=300484805755

Tuntuu olevan itselle hieman iso. Joten jos on kiinnostusta niin infotkaa. Jos ei ole kiinnostusta niin pitää miettiä vienkö sitten ompelijalle.

Pitäisi pikkuhiljaa uskoa että en ole niin iso mies kuin luulen :)

13
Marks & Spencerin, 100% Villa puku. Käytetty, mutta hyvässä kunnossa. Takki itselle hieman liian iso, joten katsotaan nyt eka tämä ennen ompelijalle viemistä.

Väriltään tumma harmaa (Charcoal) vaaleammilla harmailla raidoilla.

Takki 38R, Housut vyötäröltä 32" (2" varaa kasvattaa) ja pituus 33" (varaa 1.5"). Takissa kaksi halkiota. Housut ovat flat front mallia.

60e

Kuvat (takin käänne kummallisen ylös taitettu kuten kuvissa näkyy, sen pystyy toki taitaa alempaa helposti):

14
Laatutori / Ruskea Herringbone irtotakki, 40/50R
« : 02.11.10 - klo:18:56 »


Dunn & Co with Hodges valmistama irtotakki. Myyty mulle kokona 38R mutta on oikeasti kokoa 40R (UK).

Ei myöskään ole 100% villa niinkuin oletin.

35% Villa
35% Polyesteri
30% Mixed

Takana yksi halkio.

Ihan hyvännäköinen mielestäni, pitäisin itselläni jos olisi oikeata kokoa.

Takki löytyy Tampere/Urjala akselilta.

Sanotaan nyt hinnaksi vaikka 20e (ei kata kuluja, mutta välillä pitää ottaa turpiin).

15
Linkit ja vinkit / Vicuna Overcoat
« : 02.10.10 - klo:21:48 »
http://www.vicunabespoke.com/vicuna-bespoke-clothing-introduction.php

En tykkä sivuista, en valokuvista enkä hirveämmin itse lopputuloksesta eli takista (leikkaus ei ole mieleiseni), mutta on mielestäni hienoa että räätäli on saanut itselleen niin mielenkiintoisen tilauksen asiakkaalta että perustaa sille kokonaan oman nettisivuston.

Sivuja: [1] 2 3