Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ChuckBass

Sivuja: [1] 2 3 ... 252
1
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 22.09.19 - klo:23:20 »
Postataanpa pitkästä aikaa tännekin viime ajoilta ja vähän kauempaakin, vaikka instagramin puolella nämä nyt on tietysti jo nähty.


2
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 11.09.18 - klo:11:02 »
^ Oikein hyvä, kaikki osat erinomaisesti balanssissa.

3
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 03.08.18 - klo:21:03 »
??

Jäi nuo alkuperäiset kommentit lukematta, niin ei tiedä mitä olisi pitänyt jättää huomiotta (nevermind)..

4
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 03.08.18 - klo:15:28 »
Kesän ajalta...
5
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 29.06.18 - klo:17:09 »
Kyseessä on tosiaan kolmiosaisen puvun liivi. Englannin puvut on vuodesta 2007 lähtien on joukkueelle tuottanut Marks&Spencer. 2004  MM-kisoissa ja 2006 EM-kisoissa joukkueen vaatetti Armani. Varmaan #7 silloin oli päättämässä..


6
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 29.04.18 - klo:16:16 »
Viime viikonlopulta.

Pääosin:
Takki: Drake's
Puvut: Sauma mtm / Herrainpukimo mtm
Paidat ja asusteet: DLA
Pellavahousut: Finealta
Kengät: Superga / Crockett&Jones

7
Etiketti / Vs: Ylioppilasjuhlat
« : 04.04.18 - klo:14:31 »
  Muutama huomio, vaikkakin nuo Simen linkkaamassa blogikirjoituksessa mainitut huomiot pitävät edelleen paikkaansa.

  • Windowpane-kuvioitu puku on ihan sopiva YO-juhlissa käytettäväksi. Takki sopii myös hyvin irtotakiksi, mutta housut voivat olla hieman vaikeammat parittaa erillisen yläosan kanssa. Mutta juhlakaluhan sen päättää ja jos kaapissa jo useampia pukuja on, niin tuo on hyvä vaihtoehto. Tosin se, että erottuu muista, ei välttämättä - varsinkaan yo-juhlissa - vaadi erilaista / erottuvaa kuviota, vaan sen voi tehdä myös tekstuureilla ja materiaalivalinnoilla sekä ennen kaikkea hyvällä istuvuudella
  • Sivuhuomiona - tuo linkatun kuvan takki on kantajalleen liian pieni. Ja paidassa on liian pienet kaulukset. Valitsee sitten solmion tai rusetin, niin sellainen paita, että tuota kuvassa näkyvää collar gapia ei paidan ja takin kauluksen väliin jää
  • Jos puvussa on kuvio ja päättää käyttää solmuketta, niin silloin valitsisin valkoisen taskuliinan
  • Jos haluaa käyttää henkseleitä (jota itse suosittelen), niin kannattaa pyrkiä löytämään housut joissa on a) hieman korkeampi vyötärö (tähän nyt kannattaa pyrkiä joka tapauksessa) sekä b) vyölenkkien sijaan sivukiristimet. SuitSupplylla ainakin on tällaisia myös rtw-valikoimassa, mutta mittana toki sitten saa varmasti valmistajalta kuin valmistajalta
  • Nuo kuvan kengät eivät juuri vakuuta. Itse valitsisin joko oxfordit tai sitten loaferit kuten jo aiemmin suositeltiin. Esim tupsuloaferit ovat yksi monikäyttöisimmistä kenkämalleista ja toimivat myös yo-juhlissa (kuin myös muissa rennoissa kesäjuhlissa). Esim Meermin ja Carlos Santos tarjoavat hyviä vaihtoehtoja kevyemmässä hintaluokassa.
  • Jos päädyt solmukkeeseen, niin hommaa itsesolmittava versio. Se on nätimpi sitten baarissakin avata ja jättää kauluksen ympärille roikkumaan...8
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 04.03.18 - klo:22:02 »
Musta (grenadiini) skraga, kun ei ole menossa hautajaisiin? Muuten on esim. selkeästi ei-tumma puku ja sininen raidallinen paita.

Oikein hyvin toimii. Musta grenadiinisolmio tai vaihtoehtoisesti musta neulesolmio toimii esim ruskean puvun kanssa hyvin. Tai tummansinisen tai harmaan.

Tuossa Mikan postauksessa on hyvää esimerkkiä myös sitten vaikka kuvioidun puvun kanssa yhdistämisestä.

Ja muutama muu:


Ja toki omaan silmään esimerkiksi kesällä toimii sitten myös vaaleampi puku (solaro) ja musta neulesolmio. Ja valkoinen paita.9
Yhteiskunta / Vs: Linnan juhlat 2017
« : 09.12.17 - klo:19:58 »
Kimissä ja Mintussa silmät lepäsivät, en keksi mitään moitittavaa.

Todellako? Smokki (tai joku "black tie optional" -säätö, koska rusetilla oli tehty puvusta smokki), iltapukeutumisen rennoin asu (bisnespukua rennompi) suuren iltapuvun l. muodollisimman pukeutumisen (frakin) juhlissa?

Ei tuota voi enemmänkään pieleen helpolla laittaa saapumatta smart casualissa tai muussa vapaa-ajanasussa.

Totuus voisi olla jossain näiden kahden (ei mitään moitittavaa / ei voisi mennä enempää pieleen) välissä.

Olen Jussin kanssa tällä kertaa eri linjoilla, kuten jo aiemmin tuli todettua. Räikkösen puku ei ollut smokki (paidasta ja rusetista huolimatta) toisin kuin esim Häkkisen ja Litmasen, vaan musta (tumma) puku. Rusetin olisi voinut korvata solmiolla, mutta huomioiden puvun istuvuus kokonaisuus menee silti plussan puolelle.

Symppaan Kimiä noin yleisesti (hieno mies), joten olen toki tässkin puolueellinen. Ja mies kun on jo kerran aiemmin esiintynyt Linnassa frakki-kokonaisuudessa, joka oli parempi kuin yksikään tänä vuonna itse näkemäni, niin kuitattakoon näytöt tältä osin jo annetuksi.

Positiivista juhlissa oli, että niin moni oli korvannut frakin tummalla puvulla. Istuva puku on aina parempi vaihtoehto kuin huonosti istuva frakki.

10
Yhteiskunta / Vs: Linnan juhlat 2017
« : 07.12.17 - klo:22:00 »
Räikkösellä tosiaan musta puku, eli täysin etiketin täyttävä ratkaisu. Solmukkeen olisi voinut vaihtaa solmioon, mutta itse asiassa tuossa tuo musta rusetti ei edes juurikaan häiritse ja sopi kantajalleen.

Räikkösellähän aikoinaan oli loistava frakki-kokonaisuus, mutta kukapa sitä samassa asussa kahta kertaa menisi samoihin juhliin...

11
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 06.11.17 - klo:21:45 »
^ Niin, toisilla tuo on ratkaisu ongelmiin ja toisilla sitten tosiaan niiden aiheuttaja... :)

12
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 01.11.17 - klo:22:37 »
Kiitos.

Hernon Laminar raincoat.

13
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 01.11.17 - klo:22:19 »
Ja vielä muutamia kuvia tästä syksyltä.14
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 01.11.17 - klo:22:05 »
Tuon kriittisen kommentin nähdessä piti käydä katsomassa, että mihin kuvaan sillä viitattiin. Koska tiedän kyllä, että välillä itselläni tuo ohuempi pää voi jäädä reilusti pidemmäksi. Ja ei ole ensimmäinen eikä varmasti viimeinen kerta, kun joku ei siitä pidä. Jossain vaiheessahan se oli osittain #menswear-trendi, että tahallisesti jätettiin ohuempi pää pidemmäksi, itselläni se on tapa, joka silloin tällöin (varsin usein on käytössä).

Ja syy siihen on henkilökohtainen preferenssi. Mutta toisaalta olen siihen henk.koht hieman "pakotettukin". Kun on 170cm pitkä ja käyttää pääosin hieman korkeampivyötäröisiä housuja, niin jotta (rtw)-solmion molemmat päät "oikeaoppisesti" osuisivat siihen housun vyötärölle, saisi välillä tehdä vähintään kolminkertaisen four-in-handin. Toinen vaihtoehto olisi tunkea ohuempi pää paidan / housujen sisään, mutta itse en siitäkään pidä. Samoin kun en henk.koht pidä myöskään ohuemman pään solmiolenkkiin työntämisestä.

Mutta kukin toki solmii ja antaa solmionsa roikkua tyylillään, koulukuntia on monia, kuten tässä on jo tullut ilmi. Yleensä se yläpää on kuitenkin tuon osalta merkityksellisempi.

15
Asut ja pukineet / Vs: Vaatteet ja tyyli uutisissa
« : 08.09.17 - klo:10:31 »
Itse myöskin näen tämän ainoastaan positiivisena, tosin sillä rajoituksella, että kyse on ennen kaikkea symbolisesta merkityksestä.

Suomen valinta "teemamaaksi" on periaatteellisella tasolla ja mielikuvallisesti äärettömän hienoa. Se, että Suomi huomioidaan miesten muotibisneksen suurimmassa tapahtumassa, on pelkästään positiviinen asia. Tässä kannattaa samalla muistaa, että Pitti ei ole mitenkään ainoastaan klassisen pukeutumisen tapahtuma (etenkään nykyään), vaan tarjontaa on laidasta laitaan.

Käytännössä merkitys ja (toivottavasti) positiiviset (taloudelliset) vaikutukset sitten taas kohdistuu luonnollisesti noihin valittuihin brändeihin. Omalla kokemuksella tuo teemamaa / valinta ei näy sinänsä juuri mitenkään erikoisemmin vierailijoille siellä, ellei asiasta tiedä. Ruotsi oli teemamaa (#Swedishpot) 2015, joten pohjoismaisuus näkyy olevan nosteessa. Toki Ruotsi nyt ollut muutenkin #edelläkävijä näissä.

Toki se sitten näkyy tapahtumassa vieraileville medioille, lähinnä siinä muodossa, että tuolle teemamaalle on aiemmin ainakin ollut oma erityinen "alue" jossain päin messuja ja sen yhteydessä on ollut erilaisia media-tilaisuuksia, runway-show-juttuja sekä muuta happeningia.

Jo aiemminhan (muistaakseni 2014) Samuji oli esillä "young designer"-kategoriassa (olisiko siihen liittynyt jokin kilpailukin) ja sai näkyvyyttä tuolla. Varmasti yksi syy siihen, miksi Samuji nyt ei ole valittujen joukossa. Samoin Frenn ja Makia, jotka olisivat varmasti olleet ehdokkaita valituiksi, ovat mukana omilla osastoillaan. Toisaalta ymmärrän tällä foorumilla heräävän skeptisyyden, mutta itse näen, että tärkeintä olisi saada ylipäänsä suomimuodille ja suomalaisille suunnittelijoille nostetta ja myyntiä ja sitä kautta luotua tarinoita / esikuvia siitä, että myös Suomesta voi tulla kansainvälisiä menestysbrändejä. Hyvä kysymys on, että ketä tuolla sitten olisi pitänyt olla, koska fakta vain lienee se, että ei Suomesta löydy tällä hetkellä sellaisia klassista miesten pukeutumista edustavia brändejä, jotka olisivat #keikari-approved. Itse olisin mielelläni nähnyt tuolla Balmuirin, mutta heidän painotuksensa on niin vahvasti naisissa, että se ei ehkä tässä tapauksessa olisi ollut edes mahdollista.

Ja todettakoon vielä, että yleisemmin nämä "teemamaa" sekä muut erityiset korostukset ovat ainakin omasta mielestäni keskittyneet lähinnä designereihin ja brändeihin, jotka eivät edusta sitä "klassista" tailored-linjaa, vaan enemmänkin nimenomaan hieman enemmän "fashion forward"-kategoriaa. Tuolla Ruotsin Swedishpotissa mm. oli mukana brändejä kuten Whyred, Nikolaj d'Étoiles, Army of Me, Ljung, Bread&Boxers. Silti en usko, että Ruotsissa heitä ja edustustaan hävettiin.

http://www.pittimmagine.com/en/corporate/fairs/uomo/specials/swedishspot.html

edit. ja esim Muurimäen Teemu & Formal Friday on kehittäneet omaa juttuaan todella vahvasti ja itse olen ainakin luopunut siitä alun skeptisyydestä, etteikö Teemusta olisi myös miesten vaatteiden suunnittelijaksi (vaikka kamat eivät etenkään pukujen / irtotakkien osalta omiin mieltymyksiini osukaan).

Sivuja: [1] 2 3 ... 252