Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Laurentius

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 157
31
Kaunis elämä / Vs: Ginit ja muu siihen liittyvä
« : 23.09.22 - klo:15:08 »
En ollut itse täysin vakuuttunut Kyrön Pinkistä, mutta minähän olenkin jäärä traditionalisti. Sitävastoin ranskalainen Citadelle -gini, jota Alkosta on viime aikoina saanut, on miellyttävä uutuus ja yllätys.

32
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 10.09.22 - klo:18:58 »
Tämä on muutaman viikon takaisista hääjuhlista. Herrainpukimon mtm -takki ja -paita, Brooks Brothers -solmio, Cheaney-kengät, markettihousut, pahvitönikkäviini. Ja niin, Equus Leather -vyö.

Rahalla ja brändeillä ei saa tyyliä jos kantaja on tällainen...33
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 26.07.22 - klo:11:17 »
^voisiko olla toimittajan väärintulkinta ja referointi? Toki uudemmissa kelloissa osien saatavuuden pitäisi olla hyvä, ja etenkin jos on ko. merkin valtuuttama huoltoseppä. Tuo ranneke-esimerkki on varmasti ymmärretty väärin, on aivan tavallista että ihmiset vaihtelee kelloihin muita rannekkeita kuin alkuperäisiä, eikä sen pitäisi millään tavalla koskettaa kelloseppää.

34
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 26.07.22 - klo:08:20 »
Niinpä niin.

"Väärennetyt rannekellot riivaavat kellomarkkinoita – tästä ilmiössä on kyse.

Ongelma koskettaa erityisesti Rolexin kelloja."


https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/876d7504-a4b5-460a-98e2-2d1bb63c2514

Ymmärsin jutun niin, että Kellosepänliitto ry:n puheenjohtaja pitää kelloa väärennettynä myös silloin, jos sitä ei ole korjattu alkuperäisillä osilla tai esim. ranneke ei ole ko. valmistajan. Se tuntuu vähän oudolta.  Iltalehden kommenttikenttä saa kyllä pyörittelemään silmiä...

edit. korjattu ymmärrettävämpään muotoon

Iltapäivälehtien kommenttiosastot on tosiaan syytä jättää tyystin huomiotta.

Mutta kelloihin: pitkäaikaisena harrastajana ja etenkin vintagekellojen (esim. 50-60 -lukujen kellot) ystävänä täsmentäisin hieman sitä mitä Kelloseppäliiton pj. mahdollisesti tarkoitti, eli ei-alkuperäisosat kelloissa. Karkeasti voisi tehdä jaottelun viattoman ja tarkoituksellisen välille:

- Vanhan kellon vanha omistaja käyttää kellonsa huollossa, ja kelloseppä vaihtaa siihen osia kuluneiden tilalle (esim. lasi/lasike, nuppi, tms.), ja omistaja jatkaa elämänsä kellottamista vailla sen kummempaa murhetta asiasta. Tämä on käytännön ratkaisu, ja täysin järkevää toimintaa.
- Nippu vanhoja kelloja päätynyt hämärämiehen haltuun, ja tämä koostaa näiden osista muutaman hyväkuntoisen näköisen ja oloisen kellon, mahdollisesti jopa takahuoneessa väsätyn uuden näköisen taulun kera, ja laittaa tämän myyntiin "aitona, erittäin hyväkuntoisena 60-luvun kellona". Tästä käytetään ilmaisua frankenwatch, Frankensteinin hirviön mukaan. Joskus myynti-ilmoituksessa voi olla kuva koneistosta, mutta tosiasiassa sisällä tikittää jotain muuta kuin mitä ilmoituksessa näkyi. Joku saattaa kutsua tuota modaukseksi, mutta hämärämiehen tarkoitus ei ole edes modata, vaan saada ostajat luulemaan että nyt on mahdollisuus saada loistokuntoinen arvostetun merkin vintagekello halvalla. Harrastajalle tämä taasen on myrkkyä, sillä koko pointti on usein siinä, että kello on mahdollisimman alkuperäinen.

Mutta vaikeaksi tämäkin on mennyt, ja ostajana olen entistä varovaisempi ja epäluuloisempi.
35
En tiedä onko tämä yleisen tason systemaattinen puute, vai onko kyse ennemmin pienen markkina-alueen pienestä tarjonnasta, vaiko kenties sitten minun pienestä lättäjalastani, mutta olisihan sitä mukava mennä asioimaan ison valikoiman omaavaan laatukenkiä myyvään kenkäkauppaan, ja löytää sieltä itselleen hyviä jalkineita useisiin käyttötarkoituksiin.

Toki Helsingin alueella voi mennä liikkeeseen A ja sovittaa siellä valmistajan X kenkiä, joissa todennäkäisesti juuri sinun kokoasi löytyy vain parista mallista, ja tämän jälkeen mennä liikkeeseen B sovittamaan valmistajien Y ja Z kenkiä vain todetaksesi että sinulle sopivaa lestiä tai kokoa ei löydy ollenkaan.

Yrityksen ja erehdyksen kautta osaan nyt tilata netistä niin vintage-ebayta kuin uustuotantokenkääkin, mutta mieluiten sovittelisin ja ostaisin kivijalasta.


36
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 10.06.22 - klo:11:50 »
^Tyylikäs kokonaisuus kaikinpuolin, kuten myös ylempänä Bordeauxilla, mutta mistä noin epäluuloinen ilme? :-)

37
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 22.05.22 - klo:15:09 »
Satunnaisena kysymyksenä esittäisin tiedustelun hyvistä nahkamaakareista pääkaupunkiseudulla. Minulla on nahkasalkku, jossa olkahihna. Salkku on ajalta ennen läppäreitä, ja hihna sen mukaisesti ohut. Se alkaa jo oireilemaan pahasti, ja teettäisin mielelläni uuden ja vahvemman olkahihnan, ja niin että nykyisen hihnan soljet siihen.

Kuka/mikä/ketä suutari/maakari tällaiseen, onko ideoita?

38
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 17.05.22 - klo:18:16 »
No niin, edellinen postaukseni kertoi mitä olen ostanut, mutta myyjän kuvilla.

Nyt postaan saman tiedon ikäänkuin uusintana, mutta kustin polkaisun jälkeen kenkien ollessa nyt hallussani.

Laatutavaraa, pelkään vain että inan kapoiset. Täytyy kokeilla ohuilla pukusukilla ja tehdä kunnon kävelykierros. Jollei se auta, pieni levitysprojekti edessä...


39
Kaunis elämä / Vs: Miesten tuoksut
« : 07.05.22 - klo:19:01 »
Olen 80-luvun nuori ja sen myötä kasvanut klassisten, hienojen tuoksujen maailmassa.

Tänään kävin Helsingin keskustassa mm. Stockalla, ja huomasin että miesten tuoksuosastot ovat täynnänsä samankaltaisia kovahintaisia trendituoksuja, mutta myös että kaikki hyvät, klassiset ja persoonalliset tuoksut ovat kadonneet hyllyiltä.

Bossin, LaCosten, Armanin ja Cerruttin klassisia 80-luvun tuoksuja ei näemmä enää ole kaupan. Drakkar Noir, Kouros, Tuscany…näitäkään ei edes Stockmannilla ollut.

Tietääkö joku onko Helsingissä liikettä jolla edelleen näitä kaupan? Tai linkkiä luotettavaan nettikauppaan jossa näitä yhä tarjolla?

40
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 07.05.22 - klo:17:50 »
Ja sitten kysymys numero kaksi heti edellisen perään!

Minulla on hienot Churchin mokkanahkaiset broguet, jotka löysin kirpputorilta taannoin. Kemgissä on erikoinen ominaisuus: joillakin alustoilla kävellessä ne narisevat, toisilla ei - tai ainakaan en kuule sitä. Sisällä parkettilattialla askeltaessa kuuluu narina, ulkona betonikivetyksellä ei. Voiko kyseessä olla tosiaan alustaan liittyvä tekijä, vai kuulenko vain äänen sisätiloissa niin selkeästi? Olen annostellut kohtuullisen paljon vaseliinia sisäpohjaan ja antanut kunnolla imeytyä, mutta ehkä kenkä on päässyt jostain kohtaa kuivahtamaan liikaa?

Onko ehdotuksia miten mahdollisesti korjata asia?

41
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 07.05.22 - klo:17:43 »
Voisin toki kysyä suutarilta, mutta kysytäänpäs ensin täältä!

Vuosikymmenen ajan hyvin palvelleet jokapaikahöylät eli Barkerin kengät ovat kärsineet. Tiedän kyllä että kenkälusikkaa pitäisi käyttää jne. mutta näin nyt käynyt…

Onko tähän jotain kätevää korjaustapaa olemassa? Ongelma on toistaiseksi lähinnä vain esteettinen, ja olen kertaalleen jo ruskealla plankilla korjaillut tilannetta, mutta onko parempia vinkkejä? Onko esim olemassa jotain liima/tarra -pohjaista nahkapaikkaa tms?
42
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 26.04.22 - klo:19:48 »
Kovin paljon ei viime aikoina ole hankintoja tullut tehtyä - ainakaan mitään sellaisia, jotka tämän foorumin mittapuulla olisivat kiinnostavia.

Seuraan aika ajoin Davidin ebay-listaa vcleat.comissa, ja nyt osui tutkaan jotain sen verran mielenkiintoista, että päätinpä kokeilla:

Vanhat vintage-ikäiset, mutta käyttämättömät eli NOS-kuntoiset E.T Wrightit. Hakuammuntaa, sillä en ollenkaan tiedä mahtaako olla oikeanlaiset ja -kokoiset jalkaani. Tupla tai kuitti, sittenhän tämän näkee!

Myyjän kuvat ebaysta:
43
Kaunis elämä / Vs: Ginit ja muu siihen liittyvä
« : 29.01.22 - klo:21:40 »
Cittareissa oli pitkään, tai on ehkä vieläkin, 3x 0,5l kympillä. Niitä on kulunut "jonkin verran".
Ei ole enää. Loppui juuri äskettäin.

44
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 31.12.21 - klo:18:18 »
Lähdössä hyvin pienimuotoisen uudenvuoden juhliin. Onneksi juhlakohteessa arvostetaan pukeutumista, ja klassiseen tyyliin sallitaan leikkisiä elementtejä, joten vintagekalvosinnappi ja -solmioklippisetti pääsee mukaan. Solmiokin on vintagelöytö, en ole ko. oppilaitoksessa itse opiskellut...


45
Asut ja pukineet / Vs: Salkut ja laukut
« : 26.12.21 - klo:19:44 »
Olen huomannut että minulta puuttuu yön-yli -reissuja varten sovelias reppu -tyyppinen ratkaisu, jossa saisin läppärin ja vaihtovaatteet yhteen ja samaan kantokassiin. Tämä etenkin jos ja kun kuljen junalla, jolloin yksi kantokassi mielellään riittäisi. Ihmisillä metrossa näyttäisi olevan kätevän näköisiä Herschel- tms. reppuja, jotka laatikkomuotoisina ovat kätevän näköisiä.

Pyydän suosituksia tällaiseen tarpeeseen. Reppu johon kätevästi menisi läppäri latureineen, paita, jne. yhden yön varusteet. Fjällräven Kånken ei ole tähän oikea vastaus, vaan jokin tyylikäs ratkaisu.

Kiitos!

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 157