Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Floridaman

Sivuja: [1] 2
1
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 11.05.24 - klo:12:30 »
Milloin Dainite-pohjat olisi hyvä vaihtaa uusiin? Nahkainen välipohja saa jo pientä osumaa kumin kulumisen takia.Pohjan yleiskunto:


2
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 06.05.24 - klo:18:04 »
Itelläni tuo toimii hyvin kevät- ja syystakkina. Talveksi onkin sitten Ceccarellin kuivavahattu takki. Pinnan tuntuma on erilainen kuin Barbourissa. Mietityttää, että mitenhän tuon saa uudelleenvahattua kuivahamalliin vai pitääkö se vahata samalla tavalla kuin Barbourit..

3
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 05.05.24 - klo:16:04 »
Tuli ostettua Barbour Beaufort -takkiin erillinen huppu. Tulee tarpeeseen koiralenkeille. Ainut moite tulee lapuista, jotka ovat aseteltu ärsyttävästi huppuun. Pitää ratkoa ne pois. On kyllä ollut kaikkiaan aivan loistava takki.

4
Asut ja pukineet / Vs: Talvikengät
« : 23.03.24 - klo:08:48 »
Muille etsijöille tiedoksi: Helsingin alueella taitaa Cainen valikoima olla helpoin ratkaisu. Siellä on Berwickin sekä firman oman tuotemerkin popoja hieman päälle 200 eurolla. En ole niitä käyttänyt, joten en osaa sanoa kestävyydestä.

Berwickin bootsit ovat pysyneet itselläni todella hyvänä parin vuoden ajan. Nauhat menivät tosin rikki, joten ne piti vaihtaa. Nämä ovat myös todella mukavat jalassa.

5
Asut ja pukineet / Vs: Ab Suomen Herrainpukimo Oy
« : 08.03.24 - klo:16:35 »
Mainossähköpostin mukaan mittapaitaa olisi Herrainpukimolla alennuksella alekoodilla. Harmi, kun tähän lankaan ei ole tullut tarjouksia pitkään aikaan. :)

6
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 20.02.24 - klo:19:50 »
Tuli käveltyä sellaisen mtm-vaateliikkeen ohi kuin Vorrios, ilmeisesti jokin uusi paikka. Onko joku käynyt?

Eipä itsellä ollut sinne asiaa, kun tulee hankittua vastaavanlaiset vaatteet muilta hyväksi havaituilta toimijoilta.

7
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 19.01.24 - klo:21:18 »
Schoffan suurin ongelma nykyisin on, kun myyvät lähes pelkkää oman merkin alla teetettyä vaatetta. Tiedän, mikä tehdas EU:ssa tekee heidän pukunsa, takkinsa, housunsa, eikä firman hintataso vastaa tehtaan kustannuksia. Siellä on selvä merkkilisä, vaikka Schoffa ei merkkinä ole mikään Ralph Lauren tai Canada Goose, joiden nimen kuultuaan asiakas ryhtyy kuolaamaan Pavlovin koiran lailla.

Polyamidi on ainakin turha keinomateriaali neuleessa, sillä se ei tuo joustoa. Viskoosi valmistetaan selluloosasta, mutta se ei tuo lämpöä. Lisäksi nämä kaksi tuppaavat nukkaantumaan herkästi, joten varmasti löytyy parempiakin optioita.

Mielestäni Schoffan valmisvaatteet ovat laadukkaita ja varsinkin alennusmyynnistä ostettuna kohtuuhintaisia. Olen vuosia hankkinut valmisvaatteita heiltä, ja osa niistä on tehty Italiassa ja osa ilmeisesti Romaniassa. Kaikki ovat olleet oikein hyviä ja palvelu oikein asiallista.

Kiitos kommenteista keinokuituihin liittyen. Katselin myös, että eräässä Care Of Carlissa myynnissä olevassa Gran Sasson neuleessa on villan ja kasmirin lisäksi 10 % viskoosia. Onkohan tuo 10 % paha?

8
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 17.01.24 - klo:09:38 »
Katselin Schoffan hieman paksumpia neuleita. Materiaalina näkyisi olevan: "40% Villa, 10% Cashmere, 30% Viskoosi, 20% Polyamidi.". Olen käyttänyt vuosia vain 100 % villaisia neuleita, eikä tällaisista villan ja keinokuidun sekotuiksista ole kokemuksia.

Miten tuollainen määrä keinokuituja näkyy neuleissa käytössä? Häviävätkö villan hyvät ominaisuudet noin suuren keinokuitumäärän varjoon? Mikä on siedettävä prosentuaalinen osuus keinokuiduille neuleeseen? Puristien mielestä varmaan pyöreä 0.

9
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 01.01.24 - klo:13:56 »
Tietääkö joku josko Helsingin tai Tampereen kivijaloista löytyisi correspondent-tyylin kenkiä? Al Capone -hengessä kyselen…

Garageland Helsingin Viiskulmassa.

10
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 29.12.23 - klo:16:16 »
Tuli hankittua flanellihousut VBC:n kankaasta. On kyllä hienot ja mukavat jalassa.

Ilmeisesti nuo eivät kuitenkaan kestä kovinkaan kauaa? Hapertuuko kangas tai antaakohan se jotain muita merkkejä ennen hajoamista? Kunhan ei yllättäen kesken työpäivää leviäisi..

Flanellihousujen ”tyyppivika” on kankaan liestyminen sisäreisistä tai istumalihasten paikkeilta. Se, kuinka nopeasti näin käy, riippuu vähän leikkauksesta, kävely- ja istumatyylistä ja työtuolin tms. materiaalista. Mikään äkillinen romahdus tämä ei ole, kuluvista kohdista lähtee ensin nukka ja kun niin käy, kannattaa ehkä töihin pukeutuessa tarkastaa alkaako myös valo paistaa kankaasta läpi. Jos haluaa lisää käyttöikää, housujen lyhennyksestä yli jääneestä kankaasta tai ekstrametristä voi teettää ainakaan paikkakorjauksen.

Kiitos, hyvä tietää. Suhteellisen tiukka leikkaus ja paljon autossa istumissa tiedossa eli ei varmaan montakaan talvikautta kestä. Mutta ovat nuo kivat siitä huolimatta.

11
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 28.12.23 - klo:10:55 »
Tuli hankittua flanellihousut VBC:n kankaasta. On kyllä hienot ja mukavat jalassa.

Ilmeisesti nuo eivät kuitenkaan kestä kovinkaan kauaa? Hapertuuko kangas tai antaakohan se jotain muita merkkejä ennen hajoamista? Kunhan ei yllättäen kesken työpäivää leviäisi..

12
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 09.10.23 - klo:09:55 »
Alpa on tullut Helsingin kivijalkaan, ja koska perustaja on tämän foorumin jäseniä, ja koska kivijalkamyymäliä täytyy stadin keskustassa olla, kävin tänään tutustumassa tuotteisiin.

Hipelöintituntuma materiaalissa on todella mukava, tuotteiden mitoitus todella hyvä minulle, ja mallisto niin värien kuin mallien puolesta ajaton, klassinen ja tyylikäs.

Palvelu liikkeessä oli erinomainen, asiointikokemuskin oli siis superpositiivinen. Ostaminen on mukavaa kun myyjällä on näkemyksiä ja suosituksia.

Ostin vaalean (ja elämäni ensimmäisen) polokauluksisen neuleen, ja mitä todennäköisimmin palaan vielä uusien hankintojen merkeissä paikalle.

Tämä on ei-maksettu mainos 😉.

Tuohan on erinomainen lisä Helsingin rättikauppavalikoimaan. Kuva neuleesta olisi ollut kiva. ;)

Ite kävin Suitsupplyssä ostamassa villahousut. Myyjän mielestä istuvuus oli todella hyvä pienen muutoksen jälkeen. Omasta mielestäni ne olivat slimmit, toisaalta ne näyttivät hyvältä peilin edessä. Kotona testaillessani huomasin, että housut kiristävät hieman esimerkiksi jalkoja nostaessa koukkuun. Nämä varmaan taitaa ratketa saumoista melko pian? Pitää varmaankin pakata ylimääräiset varahousut työreissuille mukaan. Todella hienot housut kyllä!

13
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 27.08.23 - klo:17:43 »
Olen myynyt useita Sauman valmistamia mittapukuja viime vuosien aikana, omassa kaapissa on HP:lta useita myös. Saumalla tuntuu olevan useita viimeistelyn tasoja, joista asiakas voi valita, kun HP:lla on yksi. Jos ottaa käsityön herkkuja, jälki on erittäin siistiä Saumalla, ja rakenteet italialaisen kevyitä. En tiedä heidän hintatasoaan, mutta uskon sen olevan selvästi Herrainpukimon yllä. Molemmilla yrityksillä on valtava määrä kankaita, joista valita. Uskon, että päätöksen ratkaisee hinta, helppous sekä palvelu.

Mitä nämä viimeistelyn tasot ovat käytännössä? Toimivat napit hihoissa ja käsinommellut napinlävet?

14
^ Eipä mitään. Ohkaisempaa tweediä ovat ainakin Holland & Sherryn Sherry Tweedit, Hardy Minnisin/ Huddersfieldin Worsted Alsport II ja Abraham Moonilla on useita alle 400- grammaisia. Varmasti on muitakin, mutta nuo ovat minun tiedossa olevia ja noiden saatavuus on Suomessakin hyvä. H&S ja Minnis ovat aika kalliita, Moon hieman edukkaampaa.

Nostaisin vielä yhden kangastyypin erinomaiseksi monen vuodenajan materiaaliksi. Vakosametti. Ok, puuvillaa on puolestaan se, mutta paksumpi vakosametti (yli 400- grammaiset) laskeutuu jo painonsa ansiosta ja menee tarvittaessa syksyllä ja talvellakin. Helleasu toki sekään ei sitten ole. Brisbane Moss kuuluisin valmistaja. Vakosametissa on upeita, lämpimiä värisävyjä. Se on myös irtotakkina varsin helppo paritettava. Sen saa myös halutessa näyttämään äärimmäisen rennolta, mutta tarvittaessa myös kohtalaisen skarpiltakin.   

Takin rakenteeseen ja vuoraukseen kannattaa kiinnittää huomiota. Kesäkäyttöön joko puolivuoraus tai 1/3-1/4 vuoraus. Rakenteeksi suosittelisin kevyttä mutta kuitenkin kokonaan irtoliinoitettua. (full-canvas) Luonnollisella/ pehmeällä hartialla, ellei välttämättä halua ja ehdottoman varmasti pidä topatusta tai ellei henkilön ruumiinrakenne ole poikkeuksellisen siro.
Täysin rakenteetonta en kuitenkaan ottaisi. Niitäkin olemassa on, mutta mielestäni niitä ei saa näyttämään skarpilta millään. Ovat jotenkin "lapatossumaisia". Mutta tuo on toki vain henk. koht. mielipide ja hieman pilke silmäkulmassa heitetty.


Onkohan takin lämpöisyydella paljonkin eroa esimerkiksi Moonin 370 g:n ja Sherryn 340 g:n välillä? Tietenkin myös muutkin kankaan ominaisuudet voivat vaikuttaa kuin kankaan paino.

15
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 06.08.23 - klo:17:57 »
Onko esim. Herrainpukimon ja Sauman välillä huomattavia eroja mittatakeissa? Olen teettänyt eräällä helsinkiläisellä toimijalla puvun, mistä tuli todella hyvä. Tekisi mieli testata myös Herrainpukimoa. Jotain kevyttä ruskeaa houndstooth-takkia ajattelin.

Sivuja: [1] 2