Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - MrDapper

Sivuja: [1] 2 3 ... 8
1
Asut ja pukineet / Vs: Hatut
« : 04.10.23 - klo:22:50 »
Käydessäni Englannissa tilasin tällaisen Laird Hattersin harmaan homburg-hatun:
https://www.cotswoldcountryhats.com/laird-fur-felt-homburg-hat-17165-p.asp
En kiinnittänyt riittävästi huomiota hatun yksityiskohtiin, ja vasta saatuani sen Suomeen postitse havaitsin, että sen nauha on kummallisen kapea, eikä klassillisen homburgin mukainen.
Lisäksi hiukan häiritsee se, että lierin reunus on yläosasta musta, mikä sekään ei ole yleistä klassillisissa hattujen valtakauden homburgeissa.

Toisaalta Hercule Poirot'n harmaassa homburgissa on lierin reunus musta, ja hän on televisiosarjoissa mahdollisimman traditionaalisesti vaatetettu. Lierin reunusta on varmaan vaikea muuttaa.

Luulisi, että koristenauhan voisi vaihtaa leveämpään helpostikin.
Tietääkö kukaan, tekeekö joku modisti tai hattuliike Helsingissä, esimerkiksi Wahlman, nauhan vaihtoa?

2
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 04.10.23 - klo:22:11 »
Käydessäni Englannissa tilasin tällaisen Laird Hattersin harmaan homburg-hatun:
https://www.cotswoldcountryhats.com/laird-fur-felt-homburg-hat-17165-p.asp
En kiinnittänyt riittävästi huomiota hatun yksityiskohtiin, ja vasta saatuani sen Suomeen postitse havaitsin, että sen nauha on kummallisen kapea, eikä klassillisen homburgin mukainen.
Lisäksi hiukan häiritsee se, että lierin reunus on yläosasta musta, mikä sekään ei ole yleistä klassillisissa hattujen valtakauden homburgeissa.

Toisaalta Hercule Poirot'n harmaassa homburgissa on lierin reunus musta, ja hän on televisiosarjoissa mahdollisimman traditionaalisesti vaatetettu. Lierin reunusta on varmaan vaikea muuttaa.

Luulisi, että koristenauhan voisi vaihtaa leveämpään helpostikin.
Tietääkö kukaan, tekeekö joku modisti tai hattuliike Helsingissä, esimerkiksi Wahlman, nauhan vaihtoa?

3
Suomineidot -dokumenttisarjassa eräässä kohtauksessa näkyi Tampereen perussuomalaisten merkittävä vaikuttaja, kaupunginvaltuutettu Antti Moisander tyylikkäässä liivipuvussa:

https://aijaa.com/hGLSWy

Hän on yksi mainitsemistani perussuomalaisten paikallispoliitikoista, joiden ansiosta lanseeraamani lempinimi 'liivipukupuolue' voidaan liittää perussuomalaisiin.

4
https://aijaa.com/xCyFmj
Perussuomalaista eleganssia jälleen;
Valtiopäivämiehet Mäkynen ja Peltokangas edustavat tyylikkäissä tummansinisissä puvuissa, Mäkynen peräti liivin kera.

Peltokankaalla tyylikäs kravatti ja taskuliina presidentillisellä taitoksella. Liivi tekisi terää. Mäkysen kravatti voisi olla tyylikkäämpi ja taskuliina uupuu.

Kuitenkin kummallakin kokonaisuutena hyvä outfit.

Nyt voidaan jo sanoa persujen olevan liivipukupuolue, kun edustajat Elo, Immonen, Koskela, Mäkynen, Packalén sekä useampi paikallispoliitikko niitä käyttänyt.

Sopii konservatiivipuolueen kuvaan mainiosti.

5
Asut ja pukineet / Vs: homburg-hattu
« : 07.12.21 - klo:07:58 »
Ilkka Aunu johti taas Tähtitorninmäellä kuoroaan tutussa mustassa homburg-hatussa. Jotain pysyvää ja eleganttia näin poikkeusaikanakin.

6
Asut ja pukineet / Vs: homburg-hattu
« : 03.12.21 - klo:11:51 »
Sosialidemokraattien tuolloinen puheenjohtaja, ulkoasiainministeri Pertti Paasio (1939-2020) käytti mustaa homburg-hattua tumman pukunsa sekä mustan päällystakkinsa kanssa Yleisradion eduskuntavaalien 1991 tuloslähetykseen tullessaan sekä sieltä poistuessaan, kuten oheisesta arkistofilmistä ilmenee:
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2006/10/30/vaalit-1991-porvarihallitus-saastotalkoissa

Hän on viimeisin homburg-hattua käyttänyt suomalainen huippupoliitikko ja varmaankin myös nuorin jonka tiedän.

Paasiosta saisivat nykypoliitikotkin ottaa oppia hattumuodissaan. Tumman puvun juhlallisissa tilaisuuksissa käyttää puolustusministeri Antti Kaikkonen mustaa fedoraa, mutta voisi upgreidata sen homburgiin.

7
Hän on sitten vaihtanut hiljan profiilikuvansa, koska tässä 10.11. otetussa screenshotissa hänellä on kuvailemani asu:
https://aijaa.com/NzKMrt

8
Vapaa sana / Vs: Klassinen pukeutuminen vs. "Larppaus"
« : 18.11.21 - klo:08:20 »

........heijastelevat mitä suurimmassa määrin ympäröivän maailman arvoja ja arvostuksia..........

............Eli pukeutumisen rappio on seurausta yleisestä välinpitämättömyyden yleistymisestä yhteiskunnassa..........

Näin ei pitäisi tehdä, että lainaa pitkästä kirjoituksesta vain pari lausetta, koska se voi saattaa alkuperäisen kirjoittajan huonoon valoon, mutta voin todellakin allekirjoittaa nuo kaksi lausetta. On tosiaan "hyvin kiellettyä" puhua noin suoraan nykyään, mutta noin se asia vain valitettavasti on. Itse olen huomannut tuon välinpitämättömyyden ihan omassa tuttavapiirissä varsin konkreettisesti. Tai oikeammin, sitä näkee tänä päivänä ihan joka ainoassa paikassa, myös muuten tälläkin foorumilla. Lyhyestä virsi kaunis osaltani tällä kertaa. Hyvin kirjoitettu postaus kokonaisuudessaankin, vaikka vähän tökerösti lainasin siitä vain nuo pari poimimaani lausetta.

Miten olet tuon välinpitämättömyyden tällä forumilla huomannut?

9
Asut ja pukineet / Vs: homburg-hattu
« : 17.11.21 - klo:12:45 »
Jo muutaman vuoden ajan on maamme hattukulttuurin lähettiläänä varsinaisen työnsä ohella ja siivellä toiminut kuoronjohtaja Ilkka Aunu (*1993), joka johtaa Laulu-Miehiä itsenäisyyspäivän lipunnostossa Tähtitorninmäellä (viime vuonna Hämeenlinnassa). Tämä (reservin soittokunta)upseeri ja herrasmies nimittäin johtaa kuoroaan tummassa puvussa, villakangastakissa sekä mustassa homburg-hatussa. Komea, ikäisensä näköinen nuorimies, joka tilaisuudessa joidenkin muiden osanottajien fedoroiden ja trilbyjen seassa todistaa homburgin olevan osuvin valinta (tumman) puvun kanssa arvokkaan formaalin asukokonaisuuden kruunuksi. Hän myös osoittaa homburgin sopivuuden nuorillekin herroille.

Luulisi ihmisten innoittuvan hankkimaan homburgeja hänen esimerkkinsä innoittamana, kun hattu hänen ansiostaan saa vuosittain näkyvyyttä tunnetussa televisio-ohjelmassa.

10
Asut ja pukineet / Vs: homburg-hattu
« : 17.11.21 - klo:08:37 »
Artikkeli on vain tilaajille, mutta kiitos tiedosta.

Niinhän se on. En usko artikkelin sisältävän mitään sellaista uutta tietoa, mitä ei muualta saa, varmasti hyvin lyhyt esittely k.o. päähineestä, mutta halusin vain positiivisena noottina tuoda esiin, että kyseinen harvinainen hattu Herran vuonna 2021 on päätynyt valtalehden artikkeliin, mikä on erittäin kiitettävää ja toivottavasti vaikuttaa kyseisten hattujen kysyntään ja sitä kautta tarjontaan kasvattavasti. Itse kaipaan harmaata homburgia, mutta sitä ei maastamme saa.

11
Perussuomalaisten Tom Packalénista olen täällä kirjoittanut ennenkin. Palaan aiheeseen, koska minulla on siitä uutta tietoa. Packalén ei näköjään ole mikään satunnainen klassillisen eleganssin kokeilija, vaan konsistentti klassillisessa tyylissään.

Yleisradion uuden televisiodokumenttisarjan 'Politiikka-Suomi' perussuomalaisia käsittelevässä jaksossa näytetään arkistofilmiä puolueen "ykkösjytkyn" tuloksena muodostuneesta eduskuntaryhmästä jossakin istunnossa, ja siinä Packalén erottuu edukseen tyylikkäässä liivipuvussaan.

Nykyisin hänen 'Uuden Suomen Puheenvuoro' -bloginsa profiilikuvana on otos, jossa hän esiintyy elegantissa tummansinisessä liivipuvussa: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/author/tompackalen/

13
Etiketti / Vs: Tumma puku
« : 30.03.21 - klo:08:37 »
Kuinka formaaliksi royal blue värinen puku lasketaan? Voiko sitä käyttää kun kutsussa mainitaan tumma puku kunniamerkein? Onko kuitenkin varminta vetää tylsästi mustassa?

Toinen kysymys. Mikä on raadin näkemys kunniamerkkien käyttämisestä kolmiosaisen tumman puvun kanssa? Toimiiko kokonaisuus paremmin ilman liiviä? Kolmiosaisen puvun tultua nykyaikaina harvinaiseksi, en ole nähnyt esimerkkejä tällaisesta?

Itse olin autistisen kiinnostunut kunniamerkeistä nuorempana, toki nykyäänkin kiinnostavat. Olen seurannut lapsesta saakka Linnan juhlia nimenomaan miesten mitalien ja pukeutumisen perspektiivistä.

Myös median ja sosiaalisen median sekä kuvahaun avulla olen perehtynyt miesten kunniamerkkien kanssa käyttämiin asuihin niin kotimaassa kuin ulkomailla, historiassa kuin nykypäivänä, varsinkin harvinaisempiin kuten kaksirivinen puku, liivipuku, lounaspuku sekä šaketti ja smokki.

Tumman liivipuvun kanssa kunniamerkkejä käytetään maassamme melko yleisesti, minkä voi havaita katsomalla tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanoton tallenteita, ja niiden kättelyosuuksia Youtubesta. Etenkin Tampere -talossa järjestetty vastaanotto 2013, jolloin pukukoodina oli tummma puku ja kunniamerkit, featuroi liivipukuja kunniamerkein.

Viime vuonna valtakunnallinen lipunnosto itsenäisyyspäivänä Hämeenlinnasta, ja kuten Yleisradion Areenasta löytyvästä tapahtuman tallenteesta voi  havaita, yhdellä paikalla olleella kaupungin johtomiehellä oli yllään liivipuku runsain kunniamerkein koristettuna.

Yhdyn edelliseen kommentoijaan ja totean että omien havaintojenikin mukaan liivipuvut ovat viimeisen vuosikymmenen aikana yleistyneet.

Itselläni ei jo nuoresta iästäni johtuen ole kunniamerkkejä, mutta käytän niihin rinnastettavaa dekoraatiota, marsalkka Mannerheimin syntymän 140-vuotisjuhlavuoden kunniaksi sekä hänestä kaavaillun elokuvan rahoittamiseksi 2007 julkistettua Mannerheim -mitalia, joka on vapaasti käytettävä kansalaismitali eli jetoni, itsenäisyyspäivän kansalaisjuhlassa juurikin tumman liivipuvun sekä sinivalkoisen solmion kanssa (omistan tumman- ja vaaleansinisiä tiheillä ja harvoilla valkoisilla pilkuilla sekä raidoilla kuvioituja).


14
Tarkistan kommenttiani:
 taisin turhan innostuneena kommentoida Vapaavuoresta. Kyllä aktiivisena politiikan seuraajana olen huomannut tuon Vapaavuoren perusasun, että se on noin mielikuvitukseton ja epäelegantti, vieläpä ilman solmiota. Tosiaan hyvinpukeutuminen on hänellä hyvin satunnaista. Halutessaan hallitsisi sen myös arjessa, mutta halu selkeästi uupuu.

15
Aiemmin tähän ketjuun olen postannut pormestari Vapaavuoren hatunkäytöstä. Sittemmin pääkaupunkimme pormestari on löytänyt liivipuvut: https://www.helsinginuutiset.fi/paakirjoitus-mielipide/1480037
Linkkaamassani kuvassa Vapaavuori varsin edustava mielestäni. Toki puhtaanvalkoinen taskuliina taitettuna ns. presidentillisellä taitoksella olisi omiaan asun kanssa tuon punaisia palluroita sisältävän sijasta. Vapaavuori taitaa joka tapauksessa olla tällä hetkellä yksi klassillisimmin pukeutuvista eturivin esivallan edustajistamme. Sopii toivoa, että hän jatkaa arvovaltaiseen virkaansa sopivien liivipukujen käyttöä ja vaihtaa trilby-hattunsa homburgiin puvun kanssa.

Sivuja: [1] 2 3 ... 8