Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Alhazen

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 68
46
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 15.05.22 - klo:17:01 »
Ei pysyvästi, mutta liukuesteitä on tullut toisinaan kokeiltua.

Taisin mainita joskus aiemminkin, mutta paras pito kaikista omistamistani kengistä on LL Beanin Duck Bootseissa, jotka ovat villasukkavaralla ja nahkavarret rasvattuina muutenkin aika hyvä valinta etelän loskaisimpiin päiviin/viikkoihin/kuukausiin. Ne on toisaalta kai alkujaan tehty jossain rantakivikossa sorsapyssy kädessä liukasteluun.

47
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 15.05.22 - klo:12:43 »
J. Ervingillä Helsingin Museokadulla taitaa olla yhä "virallinen" Red Wing -edustus Suomessa ja töitä otetaan vastaan myös postitse.

Noissa Loakeissa oleva Victory ja hyvin samanlainen Ridgeway on brittikumipohjista ehkä paras Suomen talvessa, voittaa ainakin Dainiten ja Commandon. Pehmeämpi kumiseos on yleensä parempi, noissa kahdessa jälkimmäisessä on usein ongelmana että gummi on periksiantamattoman kovaa ja kuviointiin pakkautuu lunta, Commandoon myös sepeliä.

48
Peltokankaalla tyylikäs kravatti ja taskuliina presidentillisellä taitoksella. Liivi tekisi terää. Mäkysen kravatti voisi olla tyylikkäämpi ja taskuliina uupuu.

Muistutuksena nykyinen tasavallan presidentti on tunnettu taskuliinojen periaattellisesta vastustuksesta. Hyvä muistaa, jos on menossa tapaamaan ja haluaa panostaa (ensi)vaikutelmaan.

49
Etiketti / Vs: Pukukoodi: cocktail
« : 28.03.22 - klo:15:47 »
Tämä pukukoodi ei ole koskaan täysin avautunut minulle. Olen kuullut selityksen jonka mukaan cocktail-pukukoodi on jotain arkipuvun ja tumman puvun väliltä.

Eli, olisiko oikea valinta vaikkapa sininen puku, valkoinen kauluspaita ja värikäs solmio?

Mikä on teidän käsityksenne pukukoodista ja kuinka itse pukeutuisitte?

Käsitykseni vastaa suunnilleen tätä miesten osalta, naistenvaatteissa cocktail-tilaisuus määrittelee esim. helman pituuden tarkemmin. Puku ns. tumman puvun koodia vapaamuotoisemmin tulkittuna (kesällä tai muuten valoisan aikaan vaaleammatkin harmaat ja pienet kuviot sopivat omaan silmääni, ei raitoja koska ne kuuluvat bisnes- ja työpukeutumisen puolelle) tai hillitymmän pään irtotakki- ja housuasu solmiolla olisivat varmaan omat lähtökohtani, jos kutsussa lukisi noin. Solmion väri samoin vähän tilaisuuden tarkemman luonteen ja vuodenajan mukaan.

50
Tuo istuu edestä selvästi paremmin - materiaali on vähemmän anteeksiantamaton kuin puuvilla, jonka kanssa tuntuu olevan herkästi haasteita - mutta on silti leikattu tyköistuvammaksi kuin olisi ehkä Craigille eduksi. Selän puolella otetuissa kuvissa näyttää kiristävän, mitä voi myös edesauttaa että Craig on jostain syystä sulkenut myös alemman napin. Myös hihoissa tapahtuu jotain outoa, minkä voisi selittää esimerkiksi se, että ne on jätetty vuorittomiksi ja kangas tappelee vastaan.

51
Craigilla on näkynyt "siviilissä" myös niin ikään yleensä liian pieniä TF:n pukuja ja elokuvien pressitilaisuuksien osalta sopimukset voivat velvoittaakin siihen, mutta tuo on ilmeisesti A&S:n tuotos. Liike on mainostanut myös puvun kangaslaatua IG:ssä (https://www.instagram.com/p/CUwgoyHIQC8/) ja tehnyt Craigille myös muita vaatteita kuten kashmir-pikkutakin, jonka istuvuuden arviointiin kuva ei riitä (https://www.instagram.com/p/B9Ub_pIFGXg/?hl=fi).

52
Harmaiden pikkutakkien isoin haaste liittyy minusta siihen, minkä värisiä housuja niiden kanssa käyttää. Selvästi tummemmat/vaaleammat harmaat menevät mutta voivat näyttää värittömältä, hiekan ja kerman sävyt voivat toimia hyvin, mutta esimerkiksi ”menswear uniform” käännettynä eli harmaa yläosa ja sininen alaosa tökkii omaan silmääni usein, ja siniset irtohousut ovat vähän haastavat muutenkin. Kunhan kankaassa on paksuutta, tekstuuria tai pörheyttä riittävästi niin puvuntakkiassosiaatioilta pitäisi välttyä helposti: jos takin kangas on sileä kampalankainen glen check pienellä ison kontrastin kuviolla, se näyttää herkästi orvolta puvuntakilta, jos isommaksi kasvatettu kuvio 13+ unssin brittivillaa, ei. Itse en tykkää yksinkertaisesta windowpanesta ollenkaan (mielummin edes tuplaviivoituksella tai toisen kuvion päälliruutuna), joten olen vähän jäävi sen suhteen.

Omistan itse yhden tummanpunainen irtotakin (silkki-villa-pellavaa pienellä sävy sävyyn -kalanruodolla, huikea kirpparilöytö Canalin rakenteettomasta Kei-sarjasta). Sen yleissävy on sen verran murrettu ja kankaasta johtuen valosta riippuva ja herkästi ruskeaan tai tiileen taittuva, että sitä edes Suomen kesässä, Välimeren auringosta puhumattakaan, käyttäessä ei tule sirkustirehtöörimäinen olo, mutta väri ei ehkä kuitenkaan olisi ollut hankintalistan kärjessä ellei tuo nimenomainen yksilö olisi kävellyt vastaan.

53
Etiketti / Vs: Hautajaisetiketti
« : 24.01.22 - klo:16:10 »
Onko mitään perää väitteessä että musta solmio olisi surusolmion lisäksi merkki siitä että kuuluu palvelusväkeen?

Brittien yläluokalla ja sitä jäljittelevillä piireillä on ollut tapana, että palvelusväki pukeutuu ikään kuin tarkoituksellisesti väärin käyttämällä kellonaikaan tai tilaisuuteen nähden sopimattomia asuja tai muuhun asukokonaisuuteen nähden sopimattomia asusteita.

Hyvä esimerkki on Jeevesin puvustus 90-luvun Jeeves & Wooster -televisioinnissa: Jeeves kulkee, milloin ei ole vapaalla, ulkona maaseudulla tai juonikuvio vaadi muuta, koko ajan sakettia tai lounaspukua muistuttavassa asussa mustan liivin ja solmion kanssa. Nyt kun vilkaisi muistin virkistämiseksi muutaman kuvan, huomaa myös että Jeevesin kaulukset olivat asuun nähden epätavallisia, usein joko myös brittien koulupukuihin kuuluvia pyöreäkärkisiä klubikauluksia tai pystykaulus solmion kanssa.

54
Craigin puku on räätälintyötä Anderson & Sheppardilta. Liikkeen ammattiylpeys hieman kummastuttaa jos sieltä pääsee lähtemään tuonnäköisenä, on asiakkaana sitten julkisuuden henkilö jolla on huono henkilökohtainen maku istuvuuden suhteen tai ei. Actionsankari-näyttelijän vaatettamisessa lienee tosin vielä se lisähaaste, että kehon muoto voi muuttua paljon lyhyessäkin ajassa tuotantojen vaatimusten mukaan.

55
Etiketti / Vs: Tumma puku
« : 18.11.21 - klo:18:19 »
Tämä keskustelunaihe on taas ajankohtainen, kun tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanoton pukukoodiksi ollaan ilmeisesti jälleen ilmoittamassa ”tumma puku” suomalaisittain tulkittuna.

En edelleenkään pidä koodista henkilökohtaisesti aiemmin mainituista syistä ja koska salillinen juhlijoita sen mukaan oikeaoppisissa vaatteissa ei näytä yhtä juhlavalta ja hyvältä kuin näyttäisi varsinaisesti iltapukeutuneena, mutta tämä on varmaan sellainen tilaisuus, jossa suomalaista ohjeistusta on parempi noudattaa aivan tarkalleen.

56
Etiketti / Vs: Väitöstilaisuuden vieraan etiketti
« : 01.10.21 - klo:10:29 »
Ei oikeastaan lisättävää edelliseen. Väitöstilaisuuksien ja -karonkkojen muodollisuus vaihtelee vähän yliopistosta toiseen, ja itse väitöstilaisuudessa voi olla paikalla esimerkiksi muita saman laitoksen tutkijoita ja muita tuttuja arkivaatteissa (itse olen yleensä halunnut vetää päälle ainakin irtotakin ja -housut vieraana ollessa). Riippuen väittelijän perhe- ja tuttavapiiristä paikalla on kyllä vähintään eturivissä väkeä myös puvussa, eli se tuskin menee ylipukeutumisen puolelle. Karonkka tapaa olla muodollisempi ja sinne voi periaatteessa pukeutua vieraanakin frakkiin, mutta se optio on käytännössä kuollut. Olen nähnyt kerran väittelijän tutkimusalan Suomeen tuoneen alan emeritusprofessorin ja "grand old manin", joka ei ollut suoraan enää työn ohjaaja tai valvoja tehneen näin ja se toimi, ja kerran väittelijän samanikäisen ystävän tehneen samoin ja se ei toiminut.

Omat suosikkini tällaisiin tilaisuuksiin ovat tavallaan brittiläisiä hääperinteitä seurailevat, kaukaa harmaalta näyttävät hyvin pienet mustavalkoiset tai tummansinivalkoiset geometriset kuviot (esim. tämä, linkin solmio ei enää myynnissä mutta samanhenkisiä löytynee ihan suomalaisistakin tavarataloista) tai sitten muutenkin erittäin monikäyttöinen harmaa grenadiini, joka on tasaista satiinipintaa kiinnostavampi, vaikka aivan puristinen tulkinta saattaakin pitää neulemaista rakennetta epämuodollisena.

57
Etiketti / Vs: Frakki
« : 15.09.21 - klo:22:01 »
Kyllä, säämiskäiset. Olen pitänyt sellaisia kerran eläessäni frakin kanssa sopivan tilaisuuden tullen. Nykymittapuulla aivan hullu asuste, mutta tuottaa kyllä hetkellisesti sellaisen fiiliksen että eläisi jonkun Itävalta-Unkarin tai keisarillisen Venäjän aikoja.

58
Etiketti / Vs: Tumma puku
« : 15.09.21 - klo:15:49 »
Tuo kävisi järkeen - kun yritin aiemmin miettiä, minkälaisissa tilaisuuksissa suomalaisittain tiukasti määriteltyä tummaa pukua toivotaan ja käytetään tänä päivänä, jonkun veteraanijärjestön itsenäisyyspäiväjuhla välähti esimerkinomaisesti mielessä. Olin kohta parikymmentä vuotta sitten varusmiehenä pikkukaupungissa sellaisen portieerina ja vanhat herrat, jos eivät olleet evp. ja sen mukaisessa univormussa, saapuivat paikalle juuri kuvauksen mukaisina.

59
Etiketti / Vs: Frakki
« : 10.09.21 - klo:00:34 »
Muistan nähneeni nyrkkisäännön, että valkoiset säämiskähansikkaat kädessä el syödä, juoda (edes cocktailpaloja tai alkumaljoja) tai tupakoida, mutta en pysty juuri nyt lähteistämään sitä. Tässä olisi sikäli järkeä, että ruokatahrat ja tupakoinnin jäljet erottuvat varmasti valkoisessa säämiskässä ja sen puhdistus on vaivan takana.  En myöskään ihan keksi mihin ne on vanhastaan riisuttu jos tilaisuuteen on kuulunut esimerkiksi sekä tansseja että ruokailu - naisten juhlakäsineet, jos sellaisiin vielä törmää, on kai tapana asetella ruokaillessa syliin. Ehkä hännyksiin piilotettuun taskuun, jollaiset olivat joskus tapana?

60
Asut ja pukineet / Vs: Turo Tailorin paluu
« : 02.09.21 - klo:18:37 »
Suurin osa ellei kaikki Turon villakangas tulee Vitale Barberis Canonicolta tai Marzottolta eli aika samoilta toimittajilta kuin samassa hintaluokassa muutenkin. Leikkaus on ”moderni” samalla tavalla kuin ruotsalaisilla tai vaikka isossa osassa SuitSupplyn malleja, eli takit ovat perusmittaisina lyhyitä ja napituspiste korkea.

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 68