Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Alhazen

Sivuja: 1 ... 64 65 [66]
976
Asut ja pukineet / Re: Tyyli-idolit
« : 21.07.09 - klo:22:20 »
Marcello Mastroianni oli ja on itselleni yhä yksinkertaisesti italialaisen hyvän maun henkilöitymä numero uno. Miestä oli siunattu harvinaislaatuisella, lähinnä muutamalta muulta menneiden aikojen filmitähdeltä löytyneellä kyvyllä laittaa päällensä todennäköisesti aivan mitä tahansa ja näyttää silti sietämättömän coolilta, jos ilmaisu sallitaan. Huolimatta lievästä stereotyyppisen latinorakastajan maineestaan Marcellossa ei kuitenkaan ole tippaakaan latinoalueen nykynuorison eurotrash-ilmettä, vaan hän muodosti tyylinsä siviilissäkin yksinkertaisista klassikkoaineksista (tummat pehmeälinjaiset puvut ja irtotakit, valkoiset paidat joissa aina kaksoiskalvosimet) äärimmäisen hyvin tehtynä. Koska kyseessä oli myös kerrassaan lahjakas näyttelijä, lienee syytä linkata kooste Marcelloa liikkeessä:

http://www.youtube.com/watch?v=CmFcCxaovT4

Kokonaisista elokuvista kannattaa katsoa erityisesti Fellinin 8 1/2 sekä La dolce vita.

977
Kulttuuri / Re: Venäjä, Venäjä, Venäjä
« : 13.07.09 - klo:15:52 »
Yksi leimallisen venäläinen piirre joka on pistänyt omaan silmääni on arvokellojen erityinen arvostus - sekä vanhan että uuden rahan edustajilla tuntuu näkevän (Villen harmiksi ranteessa) hintavia sveitsiläisiä ja kuulemani mukaan erityisesti Breguet on suosittu, onhan kyseessä sentään vanha tsaariperheen hovihankkija. Dima Medvedev edustaa tällä saralla maanmiehiään hyvin, mies kun omistaa lehtijuttujen mukaan 25 yksilön kokoelman Franck Mullerin tiukuja ja ranteessa on nähty myös ainakin mainittu Breguet sekä Ulysse-Nardinin sporttikelloharvinaisuus.

978
Asut ja pukineet / Re: Charles Tyrwhitt
« : 12.05.09 - klo:15:55 »
Lainaus käyttäjältä: "Ville"
CT:n Black Label -paidat ovat yhtiön mukaan kaikkein slimmein vaihtoehto. Mikäli joku on tilannut jo malliston paitoja, tuo istuvuus kiinnostaisi kovasti. Myöskin CT:n ekomallistosta voi raportoida, jos tietämystä on.

Kolme tällaista saapui postissa muutama viikko sitten, kokemus on valtaosin positiivinen. Istuvuutta on vaikeahko kuvailla vertaamatta muihin valmispaitoihin ja Tyrwhittin muut mallistot ovat itselleni kysymysmerkki, mutta se on kauttaaltaan jonkin verran reilumpi kuin esimerkiksi itselleni melko muotoonvalettu Stenströmsin kapein mallisto. Todella hoikkien kannattaa varautua siis ompelijakäyntiin tai hankkia edelleen paitansa muualta.

Kuvioita ei ole kohdistettu orjallisesti (mitä ei paitojen alennettuun hintaan voi ehkä olettaakaan), mutta napit ovat perushyvää helmiäistä ja työn jälki muuten hyvää, irtolankoja ei ole ainakaan omissa paidoissani näkynyt. Väittäisin, että 49 punnan hintaan Black Labelit hakkaavat hinta-laatusuhteessa kaiken esimerkiksi Stockmannilta saatavan - muualta Briteistä voinee löytää vieläkin parempia tarjouksia.

979
Asut ja pukineet / Re: Mitä tänään on päälläsi?
« : 03.05.09 - klo:02:09 »
Haalarithan ovat puhtaasti funktionaalinen päällysvaate, joiden tehtävä on suojata omaa vaatetusta joko oman tai muiden karnevaalihenkisen käytöksen aiheuttamilta vahingoilta eivätkä ne sikäli liiku oikein perinteisellä pukeutumisskaalalla sen enempää kuin metallisulaton lämpösuojapuvutkaan. On sitten kiinni henkilökohtaisesta huumorin*- ja tyylitajun asteesta viitsiikö niitä tähän käyttää - itselleni piknik Kaivopuiston aamuauringossa samaan uniformuun pukeutuneessa samanhenkisessä ei-häiriökäyttäytyvässä seurassa maistuu edelleen ja asuvalinta on sen mukainen (tosin tyylirikos on useasti tullut viimeisteltyä laittamalla alle liivit ja rusetti).

Sivumennen sanoen haalarien kulttuurihistoria on ihan mielenkiintoinen ja kertoo omaa kieltään yleisestä pukeutumiskulttuurin rappiosta: haalarithan saapuivat monen muun opiskelijaperinteen tavoin Ruotsista, jossa Villen mainitsemissa "tänään otetaan sit vidusti"-henkisemmissä juhlissa oli käytetty ainejärjestö- ja muilla tunnuksilla koristeltuja, usein pukuvuokraamosta poistokunnossa hankittuja ns. B-frakkeja. Joskus 70-luvulla frakkien saatavuus alkoi huonota radikaalisti, jolloin kertojasta riippuen joko Tukholman kuninkaallisen teknillisen korkeakoulun teekkarit tai heidän Chalmersin kollegansa keksivät korvata frakin banaalimmalla suojavarustuksella eli tehdasharjoittelusta mukaan tarttuneilla suojahaalareilla.

*) "I once wore a pink, ruffled shirt for dinner, and I wish I had never done it. I thought it was funny, but I felt so bad in it I realized I don’t have the humor to deal with ugliness." -- Jean Touitou, denimistään tunnetun APC:n perustaja ja suunnittelija

980
Asut ja pukineet / Re: Thin Red Line?
« : 11.04.09 - klo:09:02 »
Kenkien valmistajaksi on tunnistettu verkossa myös Pediwearin myymä Alfred Sargent ja ne vastaavat ilmeisesti "Premier Collection"-sarjaa. Kokoja tuolla näyttäisi olevan jäljellä miten sattuu, mutta 79 punnalla kyseessä olisi ihan hyvä diili - muuten Sargentin tuotanto sijoittuu kai selvästi esim. Loakea parempaan laatuluokkaan.

981
Asut ja pukineet / Nappeja Helsingistä?
« : 08.04.09 - klo:13:26 »
(ja puhehan ei ole niistä syötäväksi tarkoitetuista napeista, niitä voi etsiä kuulemma sopivien metroasemien liepeiltä)

Helsingistä tuntuu olevan kovin vaikeaa löytää materiaaliltaan ja tyyliltään miehen vaatteisiin sopivia nappeja ainakaan isommista ompeluliikeketjusta tai tavarataloista - valikoima on poikkeuksetta teatteripuvustukseen tarkoitettua ja/tai muovia. Koska foorumilla luulisi olevan vaatteitaan muokanneita tai muokkauttaneita käyttäjiä, tiedustelisinkin nyt, onko teille tullut vastaan kunnon materiaaleista (sarvi, corozo, helmiäinen ja vastaavat) tehtyjä irtonappeja myyvää ompelutarvikeliikettä pääkaupunkiseudulla? Suunnitelmanani olisi kohottaa muutaman paidan ja takin ilmettä ja kunnon napit ovat aiempien kokemuksien valossa helppo tapa tähän.

982
Etiketti / Re: shaketti
« : 07.04.09 - klo:22:20 »
Nykyään kelpaa vaikka mikä, mutta jos etikettiä tarkastellaan niin sanoisin että aamupäiväasujen kirjo eli saketti, stroller tai nämä korvaava tumma puku (joskin kun häät ovat keskikesällä niin kelpuuttaisin esimerkiksi vaaleammankin harmaan) tilaisuuden luonteesta ja sulhasesta riippuen - kaikista ei ole edes sen puvun kantajaksi ja kyseessä on kuitenkin hääparin juhla, jossa heidän pitäisi tuntea olonsa luontevaksi.

Frakki ja etenkin amerikkalaisten häissään käsittämättömästi suosima smokki ovat out, ellei naimisiin olla menossa jostain kumman syystä yöllä. Bonjour voisi periaatteessa käydä, mutta siitä näkee etenkin vuokrapukuliikkeessä niin käsittämättömiä hyvän maun tuolla puolen olevia tulkintoja että välttäisin koko asua.

983
Etiketti / Re: shaketti
« : 06.04.09 - klo:12:00 »
Strollerille ei taida olla oikein vakiintunutta suomenkielistä vastinetta kun itse asukaan ei tainnut Suomeen koskaan vakiintua, mutta olen nähnyt puhuttavan lounaspuvusta.

984
Asut ja pukineet / Re: Laatufarkkujen saatavuus??
« : 20.03.09 - klo:23:54 »
Lainaus käyttäjältä: "ivyman"
eräs tuttuni ulkomailta on kovasti kehunut apc:n ja helmut langin farkkuja. ei taida löytyä koto-suomesta?


APC:ta myy Beam Erottajalla.

Kyseessä on oma suosikkivalmistajani: leikkaukset ovat edustavia (Rescue on perinteistä 501-henkistä mallia, New Standard lähempänä suoria housuja ja New Cure ehkä parasta jättää falsetissa ammatikseen laulaville) ja materiaali sitä himoittua japanilaista selvedge denimiä, joskaan ei nyt aivan hulluimmasta päästä jossa kangas on okinawalaisten vanhusten käsin kutomaa ja luonnonindigolla värjäämää. Laatu on kuitenkin kohdallaan: tällä hetkellä käytössä oleva New Standard -pari on täyttänyt kaksi vuotta ja ei osoita mistään puhkikulumisen merkkejä, mitä nyt alkujaan syvänsininen väri on luonnollisesti haalistunut. Samoin muotokielessä on itseäni puhuttelevaa understatementia, takataskut ovat koristelemattomat ja muutenkin ainoa näkyvä logo on yhteen vyölenkeistä kiinnitetty emalinappi. Suosittelen.

Varoituksen sanana APC:n mitoitus on omalaatuinen: itselleni menee normaalisti vyötärö 31 tai 32 valmistajasta riippuen, mutta APC:n tapauksessa käytössä on alimitoituksen ja denimille ominaisen venymisen takia koko 29. Netissä liikkuu venymisestä uskomattomia urbaanilegendoja, mutta tämä "kaksi kokoa alas keskimääräisestä" on ollut itselleni hyvä nyrkkisääntö.

985
Asut ja pukineet / Re: Milano
« : 11.03.09 - klo:15:54 »
Kuvan herrasmies on japanilaisen Oceans-muotilehden luova johtaja Yoshimasa Hoshiba, jonka lyhyehkön haastattelun voi lukea täältä: http://www.departures.com/articles/yoshimasa-hoshiba

Puku on - kuten odottaa saattoi - räätälin tekemä, tarkemmin Mitsuru Stranon liikkeestä Tokiosta. Ilmeisesti Japanissa on muutenkin elinvoimainen ja sikäläiseen tapaan lähes uskonnollinen klassista pukeutumista fanittavien miesten joukko, sillä netin perusteella maasta löytyy useita ykköslaatua esitteleviä miesten vaatelehtiä.

Sivuja: 1 ... 64 65 [66]