Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Alhazen

Sivuja: [1] 2 3 ... 68
1
Kaunis elämä / Vs: Miesten tuoksut
« : 31.03.24 - klo:12:04 »
Parfyymien ”peruskaavat” ovat aika vakiintuneita ja muotitaloilta löytyy usein versiot niistä enemmän tai vähemmän omaleimaisella lisällä. Perinteisen kölninveden versiot ovat yksi hyvä esimerkki, ns. chypret tai aromaattiset sitrustuoksut, joita yllä listatut aika lailla ovat, toinen. En sanoisi että Armani ja Eau Sauvage ovat identtisiä tai edes varsinaisesti lähellä toisiaan, vaikka jakavatkin jossain määrin saman perusidean.

Hallussani on muuten kuolinpesästä saatu vähän käytetty, ehkä reilut 3/4 sisältävä, 30 ml matkapullo vanhaa (todennäköisesti alkuperäistä 80-luvun reseptiä) Armani Eau Pour Hommea, jos kiinnostaa. Se on itselleni käyttökelvottoman vahvaa nykymittapuulla, joten voin luopua siitä johonkin nimelliseen sopuhintaan.

2
Kaunis elämä / Vs: Miesten tuoksut
« : 04.03.24 - klo:14:19 »
Tähän mennessä eniten pitämäni tuoksu on Hermès'n maanläheinen Terre. Kuitenkin vaihtelu kiinnostaa. Onko jäsenillä suositella jotakin samankaltaista?

Terre de Hermèsin maanläheisyys on peräisin paljolti tukiyhdiste Iso E Superista, joka yhdistettynä muihin osatuoksuihin (Terressä seetripuu ja appelsiini, välissä myös vetiveriä) luo vaikutelman hiekasta, kalliosta tai maaperästä ja abstraktista puumaisuudesta. Yksi verrattain edullinen ja osin samaa efektiä käyttävä vaikkakin muuten erilainen tuoksu on Laliquen Encre Noire, joka on sillä tavalla huomattavasti synkempi ja talvisempi, että sitrus puuttuu kokonaan ja tilalla on sypressin havupuumaisuutta. Jos keskivaiheen vetiver vetoaa, erilaisissa vetiver-tuoksuissa on paljon kokeiltavaa, mutta ne ovat varmaan jo tuttuja. Jos puolestaan alun sitrus, Hermèsillä itsellään on esimerkiksi Voyage d'Hermès, joka lähtee samalla myös enemmän maustehyllyn suuntaan. Samoin Acqua di Parmalta löytyy perinteisen eau de cologne -kaavan lisäksi Blu Mediterraneo -sarjasta paljon erilaisia sitrus+seetri-yhdistelmään perustuvia tuoksuja, mutta ilman erottuvaa mineraaliefektiä.

3
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 18.01.24 - klo:14:08 »
Katselin Schoffan hieman paksumpia neuleita. Materiaalina näkyisi olevan: "40% Villa, 10% Cashmere, 30% Viskoosi, 20% Polyamidi.". Olen käyttänyt vuosia vain 100 % villaisia neuleita, eikä tällaisista villan ja keinokuidun sekotuiksista ole kokemuksia.

Miten tuollainen määrä keinokuituja näkyy neuleissa käytössä? Häviävätkö villan hyvät ominaisuudet noin suuren keinokuitumäärän varjoon? Mikä on siedettävä prosentuaalinen osuus keinokuiduille neuleeseen? Puristien mielestä varmaan pyöreä 0.

Keinokuidun ja villan sekoituksilla saa lisättyä jonkun verran sään- ja kulutuskestävyyttä tuntuman kustannuksella, minkä vuoksi niitä käytetään esimerkiksi kipparitakeissa. Yleisempi syy on kuitenkin halpuutus, ja 30% viskoosia 20% polyamidia kuulostaa siltä, että ellei kyseessä ole joku todella eksoottinen neulos, tässä on haettu sitä. Jättäisin hyllyyn, kohtuullisen laatuista täysvillaa tai villa-kasmirsekoitusta saa kuitenkin kilpailukykyisellä hinnalla.

4
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 10.01.24 - klo:17:45 »
Tietääkö kukaan mistä kannattaisi tiedustella frakin kaulussilkin vaihtamista?

Käyttämistäni ompelimoista ja liikkeistä tiedän ainakin Niko Pelkosen Munkkiniemen puistotiellä Helsingissä tehneen tämän, en ole omaan teettänyt.

5
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 28.12.23 - klo:11:04 »
Tuli hankittua flanellihousut VBC:n kankaasta. On kyllä hienot ja mukavat jalassa.

Ilmeisesti nuo eivät kuitenkaan kestä kovinkaan kauaa? Hapertuuko kangas tai antaakohan se jotain muita merkkejä ennen hajoamista? Kunhan ei yllättäen kesken työpäivää leviäisi..

Flanellihousujen ”tyyppivika” on kankaan liestyminen sisäreisistä tai istumalihasten paikkeilta. Se, kuinka nopeasti näin käy, riippuu vähän leikkauksesta, kävely- ja istumatyylistä ja työtuolin tms. materiaalista. Mikään äkillinen romahdus tämä ei ole, kuluvista kohdista lähtee ensin nukka ja kun niin käy, kannattaa ehkä töihin pukeutuessa tarkastaa alkaako myös valo paistaa kankaasta läpi. Jos haluaa lisää käyttöikää, housujen lyhennyksestä yli jääneestä kankaasta tai ekstrametristä voi teettää aikanaan paikkakorjauksen.

6
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 20.12.23 - klo:00:59 »
Arabian suutarin lopetettua niin kukas osaisi PK-seudulla nykyään korjata kannan ja puolipohjata nahkapohjia kunnolla?

Vintage-Florsheimistä meni kanta ja pari muuta kenkää olisi hyvä puolipohjata käyttökertojen lisäämiseksi.

Kenkäainekeskusteluun niin Pinkomolla on kattava valikoima Saphirin tuotteita.

Helsingin parhaat kirjoitushetkellä ovat mielestäni Haukanvuori Bulevardilla, jolla on hyvän työnjäljen lisäksi kivijalassa järjettömän kattava valikoima hoitotuotteita, ja jo useasti mainittu Erving Töölössä. Ervingillä on tätä kirjoittaessa ainakin pohjaompeluiden työjono niin pitkä, että menee reilusti ensi vuoden puolelle.


7
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 08.08.23 - klo:16:00 »
Onko kenelläkään jakaa kokemuksia Helsingin Munkkiniemessä tomivalta Vaatturiliike Niko Pelkosesta?

Olen teettänyt vain korjausompelua (alkujaan uteliaisuudesta, kun on ollut Munkkiniemeen muutenkin asiaa) ja ostanut muutaman asusteen. Työn jäljestä ei ole pahaa sanottavaa ja sittemmin on tullut käytyä tuolla ihan varta vasten, kun se on ollut helsinkiläisittäin keskimääräistä parempaa. Ainakin mittavaatepuolen kangasvalikoima näyttää asialliselta, ei ole tullut kysyttyä mitä tehdasta käyttävät.

8
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 07.08.23 - klo:12:20 »
Osa mittapukuja ja -takkeja myyvien liikkeiden hintaeroista tulee myös hinnat alkaen -kangasvalikoiman eroista ja oletusarvoisesta rakenteesta (esim. Saumalla full canvas on oletus ja pudotettavissa half canvasiin hinnan laskemiseksi, Herrainpukimolla toisin päin). Kuten vaikka tätä foorumia selaamalla voi nähdä, mittatilauksessa asiat eivät mene automaattisesti aina kohdalleen, joten itse melkein pitäytyisin paikassa, jonka systeemi ja kaava ovat osoittautuneet toimiviksi, ellei ole muuta erityistä syytä vaihtaa.

9
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 03.08.23 - klo:14:49 »
Suurin osa vegaaninahkana myytävästä tavarasta on tosiaan polyuretaani- tai PVC-pohjaista. Kasvi- ja sienipohjaisia nahankorvikkeita (yksi viimeisimmistä mm. kaktuspohjainen) on tullut viime vuosina lisää vauhdilla, mutta ainakaan itselleni ei vielä vastaan niistä tehtyjä reunoskenkiä.

10
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 05.06.23 - klo:19:43 »
No-show -sukat louferiin. Mistä kannattaa etsiä?

Markkinoiden parhaat ovat mielestäni Falkella, niistä saa ainakin Stockmanneilta ja verkosta ilmaistoimituksella ainakin täältä. Löytyy kolmea näkymättömyyden astetta, matalin ja niukoin "low cut" ei erotu oikein mistään kuviteltavissa olevasta loaferista. Jos olet kokojen välissä, ota isommat.

11
Yhteiskunta / Vs: Miksi Suomessa pukeudutaan huonosti?
« : 24.05.23 - klo:12:50 »
Olettaisin että sentään vaatteista. Mustat ja tummansiniset vaatteet kieltämättä riitelevät helposti, samoin erisävyiset (esim. vihreään taittuva ja punaiseen taittuva) tummansiniset. Kengät ja asusteet sitten erikseen.

12
Jos mennään vähän kauemmas historiassa, sillä edellisellä eli 1920-luvulla kauluspaitojen kankaat saattoivat olla hyvinkin värikkäitä ja paita-solmio-yhdistelmät nykysilminkin aika villejä, mutta silloin elettiin ylipäätään sodanjälkeistä murroskautta ja mm. nykyisen kaltainen pehmeällä kääntökauluksella (vrt. tärkätty irtokaulus) varustettu paita oli valtaamassa asemia, eikä sitä vielä hyväksytty oikein konservatiivisissa piireissä. Toisaalta myös vapaa-ajan pukuja (joskus nimityksellä ”urheilupukuja” käytettiin paljon ja niiden kanssa valkoinen kovan kauluksen paita olisi ollut tarpeettoman muodollinen. Ainakin kaikkia kuviteltavissa olevia pastellivärejä näkyy ajan mainoskuvissa, joskus samalla kertaa esim. erivärisinä raitoina, ja usein niin että ainakin kaulus on kuitenkin valkoinen.

Ihan yksikäsitteistä vastausta siihen mikä on paitojen kanssa ”klassista” on siis vaikea esittää, muoti on vaihdellut ajan ja tilanteen mukaan. Oma makuni on vuosien saatossa yksinkertaistunut, mielenkiintoa oikein pitkälle vietyyn väri-iloitteluun ei oikein nykyään ole.

13
Kulttuuri / Vs: Mitä luet nyt?
« : 14.04.23 - klo:18:24 »
Alastalon salissa löytyy myös YLE Areenasta pätevästi luettuna äänikirjana: https://areena.yle.fi/1-50633767

Luku-urakan päättäneille (puhuisin mielummin -nautinnosta, kyseessä on oikeasti sekä hauska että syvällinen teos) on myös oma T-paita, kun nyt vaatefoorumilla ollaan: https://www.merineule.fi/tuote/kilpi-paita/

14
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 12.04.23 - klo:15:00 »
Mielikuva on jonkinlaisesta Hollannin versiosta niistä koti- ja pohjoismaisista paitamerkeistä, joita esim. takavuosien Stockmannin paitaosastolta (ennen kuin tavarat järjestettiin merkkien mukaan ja shop-in-shopeiksi) löytyi, eli parhaimmillaan asiallisesta muttei varsinaisesti säväyttävästä käyttövaatteesta.

15
Asut ja pukineet / Vs: Mieluisimmat kuviot ja tekstuurit
« : 31.03.23 - klo:13:02 »
Juuri tänään (maku muuttuu ja on muuttunut toki vuosien mittaan) olen ehkä kallellaan visuaalisesti yksiväristen, mutta selvästi teksturoitujen kankaiden suuntaan. Tällaisia ovat kalanruodot, vahvat twillit (whipcord ja cavalry twill), avoimet kudokset kuten hopsack ja mock leno ja muu tällainen. Donegal tweediä on myös tullut kaappiin viime vuosina lisää, sekä jonkinlainen kalanruoto että toimikas alustana. Vähän tylsää, mutta näitä on helppo yhdistellä ja tällaisten kankaiden sormituntuva ja elävyys miellyttävät. Kyseessä on varmaan myös eräänlainen heiluriliike poispäin takavuosikymmenten voimakkaammista kuoseista.

En juuri nyt omista minkäänlaisia ruudullisia takkeja tai housuja - glen checkille voisi antaa taas periaatteessa mahdollisuuden - enkä ole jostain syystä koskaan lämmennyt ollenkaan neula- tai liituraidallisille puvuille. Vaikka sitä joskus päätyisi perinnetietoiseen pankkiin töihin, valitsisin työhaalariksi jotain muuta.

Sivuja: [1] 2 3 ... 68