Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jartsa84

Sivuja: [1] 2 3 ... 8
1
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 17.11.16 - klo:22:00 »
Avoriazeissa - kuten muissakaan vuoristovaelluskenkämallisissa - tuo ei auta, koska päällinen sulkee kielen alleen, eivätkä nauhat ole kielikontaktissa. Niissä homman saa hoidettua ompeluttamalla/ompelemalla pari tikkiä sopivasta päällisen saumasta kieleen kiinni (toki oikea asento kannattaa merkata). Mitään levotonta 10 sentin tikkiä ei kannata tehdä - kirjaimellisesti pari-kolme tikkiä ajaa asian.

Avoriaz on Parabootiksi hämmentävän asiallisen näköinen kenkämalli. Loppuikohan niiltä rumuus ja rujous varastosta sen kohdalla?

Näin sen itsekin ajattelin ja otin vielä yhteyttä suutariin, joka puhui myös pienestä ompeleesta/tikkauksesta. Pitää viedä suutarille.

2
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 16.11.16 - klo:20:01 »
Tässä tapauksessa en oikein tiedä miten se onnistuisi, koska Avoriazeissa iltti jää kokonaan kengän sisään ja nauhat menevät kengän ulkopinnalla olevien metallilenkkien läpi.

3
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 16.11.16 - klo:18:56 »
Onko mitään keinoa saada kengän iltti pysymään jalkaterän päällä? Mulla Paraboot Avoriazeissa oikean jalan kengässä iltti karkaa muutaman askeleen aikana sivulle, ja se aiheuttaa kengän löystymisen. Vasemmassa pysyy paremmin paikallaan.

4
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 28.03.16 - klo:16:52 »
Jos haluat leveät kengät kapeammiksi, kannattaa kokeilla paksumpia sukkia ja/tai pohjallisia. Halpaa ja helppoa säätöä.

Minulla ongelma on aina päinvastoin. Olen luovuttanut esim. Bexleyn kanssa, sillä ne vain ovat kaikki liian kapeita.

Pohjallisia kokeiltu, mutta ne nostaa jalan liian korkealle, jolloin kantapää ei istu kantakuppiin niin kuin pitäisi.

5
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 28.03.16 - klo:11:04 »
Onko kenkien leveyttä mahdollista "säätää" millään suutari-kikalla? Esim. joidenkin levikepalojen lisääminen kengän sisälle ym.?

6
Kaunis elämä / Vs: Ruoanlaitto
« : 14.01.14 - klo:18:19 »
Olen käyttänyt Sarpaneva pataa ruskistamiseen useasti, käytännössä aina ruskistan pataruokaan menevät lihat siinä. Ei mitään ongelmaa. Jos päädyt Sarpanevaan niin suosittelen isompaa pataa. se on itselläni ja en usko, että pärjäisin pienemmällä. Isoon mahtuu mm. kokonainen kana sellaisenaan, siitä lempinimi "lintupata".

7
Kaunis elämä / Vs: Ruoanlaitto
« : 07.10.13 - klo:20:13 »
Käytössä on rosterinen paistokasari ja kokemukset ovat just tuon chez mariuksen tuotekuvauksen mukainen eli helposti palaa proteiinit kiinni. Haudutettavissa jutuissa - kastikkeen teko sun muut - pelittää hienosti mutta paistinpannuna rosterinen on rampa. Pitää pystyä paistamaan siistejä aamiaiskananmunia ja räiskäleitä, ruskistamaan broilerisuikaleita ja jauhelihaa. Ja joskus jos tuuri käy pihvejäkin.

Alan kallistua tuon hiiliteräksen suuntaan, täytyy jossain välissä käydä katsomassa mitä kaupoista löytyy.

On se muuten kumma etteivät ole vielä onnistuneet tekemään semmoista pinnoitetta pannuun, keraamista tai muuta, joka säilyttäisi ominaisuutensa paria vuotta pidempään.

Tämä kaikki onnistuu hiiliteräspannulla ja pesu kuumalla vedellä. Rosteripannut ovat huomattavasti hankalampia esim. Kalan paistamiseen. Ja pinnoitettua pannua ei kaipaa kun hiiliteräspannuun on muodostunut "kalvo". Kuten jo aiemmin sanoin, mikään ei tartu kiinni. Noi DeBuyerin Carbone Plus -pannut ovat huippukamaa ja nopealla nettihaulla löytyy aika paljon hehkutusta niiden laadusta.

8
Kaunis elämä / Vs: Ruoanlaitto
« : 06.10.13 - klo:20:29 »
Parista edellisestä ehdotuksesta kokemusta. Swiss diamond erinomainen pannu niin kauan kuin pinnoite kestää. Omassa käytössäni kesti n. 3 vuotta. Pannua käytetty induktioliedellä, joka kuumentaa pannut erittäin nopeasti ja voi aiheuttaa pohjan kieroutumisen, mutta swiss diamondin pohja on edelleen aivan suora.

Carbone plus on viimeisin ostos. Ostin samantien kaksi, koska on halpaa kuin saippua. Tähän mennessä kokemukset positiivisia. Kun pintaan muodostuu riittävä "kalvo" niin siihen ei tartu mikään kiinni. Olen kuitenkin varonut liian nopeaa lämmittämistä ja jäähdyttämistä pohjan kieroutumisen välttämiseksi.

9
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 30.09.13 - klo:17:54 »
PS. Kuulin muuten mielenkiintoisen jutun tänään päihdepotilasluennolla. Ranskassa on kuulemma nykyään trendikästä juoda vettä viinin sijasta aterian kanssa. Viinin juontia pidetään maalaisten tapana.

Lähteen objektiivisuus 5/5. Sanoma uponnee varmasti juuri trendikkyyden vuoksi tämän foorumin demografiaan. Ei sillä että vedenjuonti aterialla olisi huono valinta.

Kannattanee jokaisen kohdallaan miettiä onko ajatusmaailmassa korjaamista jos vaihtaa viinin veteen trendikkyyden vuoksi...

10
Asut ja pukineet / Vs: Suitsupply
« : 23.09.13 - klo:18:54 »
Kenelläkään kokemuksia kyseisestä takista? Jotain tuon tyylistä olen etsimässä, mutta onkohan toi vähän ylihinnoiteltu?http://eu.suitsupply.com/coats/army-coat-j249/J249,en,pd.html?start=8&cgid=Coats

....tarkemmin kun katsoo niin näyttää muuten aika lyhyeltä

11
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 21.09.13 - klo:21:57 »
Saa nähä keksinkö käyttöä.

Nämä lienevät C&J:n "antique nubuck" nimisellä nahkalla? Yhtäläisyys varsinaisen nubukin kanssa on kuitenkin mitätön. Tuo vähän kummallinen nahka on ainoa syy miksi en ole ainakaan vielä ko. mallia ostanut, ts. monien kuvien ja lukemani perusteella ryppyyntyy varsin helposti eikä erityisen nätisti. Toisiakin mielipiteitä tosin on. Jakaisitko käyttökokemuksia tai jo ihan ensi fiiliksiä nahkasta kun saat kengät?

Tilasin samat kuin Lh. Jos ne kelpaa Jamekselle, niin kyllä minullekin. Onko jollakulla oikeaa tietoa noiden hoidosta, niin kiitollisuudella vastaanotetaan. Nahka on siis CJ:n antique nubuck.

Ihan normaalin pintanahan tapaan olen hoitanut ja hyvin toimii.

12
Jättäisin ite joka tapauksessa ostamatta. Mun makuun broguet otetaan joko kunnon mörssäreinä tai sit sellaset selkeästi sirot irtotakki/pukukengät vähemmillä rei'ityksillä (esim. AS Moore).

Olen samaa mieltä. Wigtip oxford on melkolailla turhin kenkämalli.

Itse olen vedellyt C&J Drummondeilla (tan burnished calf) chino + irtotakki yhdistelmien kanssa ja mielestäni toimii hyvin. Farkkujen kanssa en ole kokeillut, koska siihen löytyy aina parempia vaihtoehtoja.

13
Asut ja pukineet / Vs:
« : 30.07.13 - klo:06:35 »
En kyllä näe A:n kokoelmassa yhtään ei-välttämätöntä paria (ehkä kontrasticaptoe paria lukuunottamatta). Perus-derbyt tuolta vielä puuttuu.

Mutta siis erittäin nättiä!

OK. No sitten kai samat on jokaisen hankittava jos ei kerran ilman tule toimeen.

Mitä nuo toiseksiviimeisen rivin  chukat on? Aloitan niistä.

14
Asut ja pukineet / Vs: Luxire
« : 10.07.13 - klo:08:59 »
Mittasin yhdet farkut, kahdet chinot ja sammarit ja loin mielestäni ideaaliset mitat niiden perusteella.

Jaahas. Uskaltaisikohan tilata farkut samoilla mitoilla kuin chinot? Kahdet chinot olen jo tilannut Luxirelta.


En keksi syytä, miksi ei.

Luxire tiesi ilmoittaa että kutistumista ei ole testeissä havaittu, kun kyselin asiasta. Kangas tuntuu venyvän vähäisesti.


Oletko pessyt farkut ja tarkastanut mahdollisen kutistumisen? Itselleni tuli muutama päivä sitten "14oz dark indigo" kankaasta tehdyt ja lahkeen pituudesta hävisi yli pari senttiä ensimmäisessä pesussa. Nyt lahkeet on jo liian lyhyet, koska Luxire ei ollut lisännyt kutistumisvaraa pituuteen. Muissa mitoissa oli extraa vaihtelevia määriä ja näissä kohdissa on vieläkin extraa. Ei siis aivan onnistunut keissi.

Sivuja: [1] 2 3 ... 8