Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - buli

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Etiketti / Vs: Hautajaisetiketti
« : 30.04.13 - klo:21:11 »
Tänään olin hautajaisissa, missä valtaosa vieraista oli täällä asuvia venäläisiä. Nuoremmilla miehillä farkut oli melko yleinen asu. Taloustilanne säädellee jossain määrin pukeutumista. Kukkalaitteet jätettiin käsin peitetyn haudan päälle sanoitta. Osassa oli silti nauha, jossa oli tekstiä. Vainajan isoäiti, joka oli tullut Venäjältä tätä varten oli täysmustissa.

2
Kulttuuri / Vs: Mitä kuuntelet nyt?
« : 23.04.13 - klo:18:51 »


Aijai, kyllä jaska kuunnellaan vinyyliltä.

pyörittäjä katosi taloudesta parikymmentä vuotta sitten, ehkä ylikin - nyt kuuntelu on pääasiassa Macin kautta / tai B&On toisessa asunnossa - mutta pyörittäjään ei ole paluuta, se vaatisi niin monta muutakin härpäkettä

3
Kaunis elämä / Vs: Automuotoilu
« : 02.04.13 - klo:20:56 »
Minulla muotoilun ongelma koski aikanaan sisätiloja. Tilasin nimittäin mittatilausmatkailuauton. Se tehtiin lopulta tehdasuuteen Transitiin Iisalmessa. Sisäkorkeus oli 210cm, samoin toisen sängyistä oli oltava samaa luokkaa. Koria muokattiin muutenkin hiukan, ei kuitenkaan levitetty. Tarpeena oli matkailuauto, etusijalla liikkuminen ja mukava oleminen. Käyttösähkö tuli aurinkopaneeleista, kaasua ei ollut. Tankillisella naftaa ajoi noin 1000km, omapaino 2.8t, kokonaiskorkeus 3m, pituus 5.4m, akseliväli 335cm eli taipui ja kulki 100hv 2.5 turbodieselillä (-96).

Kulkine palveli hyvin kahdeksan vuotta /245tkm ja näki paljon Eurooppaa. Mukana oli aina rajojemme ulkopuolella fillarit.

4
Asut ja pukineet / Vs: Silmälasit
« : 02.04.13 - klo:18:53 »
Minun linssini ovat jo pitkään olleet varastovahvuuksien ulkopuolelta. OLenkin oppinut lukemaan tarjouksista ns. pienen präntin, jossa on useimmin rajaus. Jos se on jäänyt laittamatta, minusta ei ole ollut rähisemään, korkeintaan inisemään väärille henkilöille.

Käytin viimeksi Specsaversin tarjousta ja sain lukulasit edullisesti kun en ottanut mitään lisiä, vahvuus on ns. varaston ulkopuolelta, lukulasit kivijalasta halvalla pokalla oli 400. Mulla on siis kahdet nyt. Tarjouksesta saatan ostaa lisää.

5
Kulttuuri / Vs: Millaista kirjallisuutta suositte?
« : 02.04.13 - klo:15:25 »
Voi olla - kysyn asiantuntijalta.

6
Kulttuuri / Vs: Mitä kuuntelet nyt?
« : 02.04.13 - klo:13:24 »
rippaan jazzia - kävin kirjastosta about 30 levyä, kuten viime viikollakin ja sitä edellisellä, vanhaa

7
Asut ja pukineet / Vs: Silmälasit
« : 02.04.13 - klo:12:58 »
Ekat linssini sain murrosikäisenä, -3-vahvuudella. Nyt on jo pitkään olleet kympin nurkilla, joten olen tutustunut hiontatekniikan kehitykseen kuten myös materiaaleihin. Lasilinssejä olen käyttänyt jo pitkään. Ei tarvitse olla niin huolellinen ja kestävät pitkään. Kaksia käytän myös saunassa ja uidessa. Metallisangat toivat saunassa eikä lukea tarvitse.

Aikanaan käytin pitkään ns. pullonpohjia, sitten alkoi saada ohennettuja, nyt ohennus on ollut vakio jo pitkään.

Kuriositeettina muistuma. Muutama kymmenen vuotta sitten oli, ehkä on vieläkin Valtavalaki. Näköni meni silloin TYKSin piirissä sen raameihin, niinpä sain subventaatiota ostaessani apunäkimiä ainakin muutaman kerran. Joskus heräsin että tarvitsen uidessani laseja.
Silloin ei vielä saanut vahvuuksilla ollenkaan. Joten ostin uimalasit, vein ne optikolle ollessani hankkimassa käyttölaseja. Hän istutti niihin sopivat linssit. Sitten hän teki yhteislaskun, sain uimalasit vot hyvin edullisesti. Enää en muista miten tuki määräytyi. Sen muistan että jos olisin asunut HYKSin piirissä, en olisi ollut oikeutettu tukeen.

8
Asut ja pukineet / Vs: Räätälinvaateketju
« : 02.04.13 - klo:12:30 »
Otin esiin viimeisimmän pukuni myötä haltuuni tulleen Dormeuilin kangasrullan. Siinä näkyy olevan leikkausjämät eli tarkasti on leikattu. Kankaan tyylinä lukee Special 12 ja punaisessa langassa roikkuu muovinen sinettilaatta. Milloinkahan on vielä ollut vahaa?

Laurentiuksen viestistä tuli mieleen vuosia sitten lopen kuluneena kaappiin siirtämäni Cashmereni, josko siitä sittenkin saisi vielä jotain.

9
Kulttuuri / Vs: Millaista kirjallisuutta suositte?
« : 02.04.13 - klo:11:44 »
Tälläkin alueella takanani on mittava menneisyys - nykyään luen hyvin vähän virkistykseksi tai ajan kuluttamiseksi. Kevyttä olen toki enimmäkseen lukenut. Suunnattomasti dekkareita -60 - 80 suunnilleen. Yhtä paljon, ehkä enemmänkin SF:a, sekä seikkailullista ns. space operaa että speculative fictionia kaikilla riittävästi osaamillani kielillä, suomi, ruotsi ja englanti, viimemainitulla olen lukenut suunnattomasti pokkareita. Kymmenisen vuotta sitten lukeminen on hiipunut voimakkaasti. Joitakin kirjailijoita seuraan, mutta en arvaa lukea englanniksi.
Suurimman osan ostin divarista, ja erityisesti Kaarle Ervastilta vastaantulohintaan.

SF on vaikuttanut voimakkaasti ajatteluuni.

Hajalukenut olen tietty sitä sun tätä klassistakin, olen ollut lukion alkuvuosina Suomen Bibliofiilisen Seuran jäsen. Erosin siitä jo kauan sitten. Mutta ehdin tutustua yhteen tapaan hahmottaa. Monenlaista kerääjää siellä oli, mm. eräs alta 60v kuollut klassinen herrasmies, tunsi brittiyttä, ja pukeutui sen mukaan. Oli yliopiston kirjastossa kirjastonhoitajana. Tapasin viimeisen kerran -74.
Hänestä jäi mieleen kirjailija Alistair MacLeanin sukunimen ääntäminen. Minulle  oli luonnollista ääntää Mäcliin, hän perusteli miksi se äännetään Mäclän. Riippui kirjailijan syntyperästä, muistelen skottia.

10
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 27.03.13 - klo:10:51 »
tarvitaanko päivämäärän lukemiseen lukulaseja?

11
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 26.03.13 - klo:17:42 »
Halusin pitkään, ja edelleenkin välillä käyn läpi valikoimia, blancon taulun eli vain viisarit.

Cartier, Issey Miyake, Movado, Rado, Clomm?

Kiitos  -  Clomm vaikuttaa OK - uimahallin ranneke ei ole tyylikäs.

Alessilta löytyi enemmän omia speksejä vastaava, mutta tietty epämukavuus tuossa hihansuussa siirtää hankintaa vielä. kiitos paljon linkeistä, ei ollut tullut pieneen mieleenkään, että näitä voisi löytyä.

Käyttämäni uimahallin ranneke on vähän turhan tiukka yhden koon malli. Muuten kivan näköinen.

12
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 23.03.13 - klo:21:13 »
Minulla ei ole rannekelloa. -80-luvulla selvittelin aihetta jonkin verran. Halusin pitkään, ja edelleenkin välillä käyn läpi valikoimia, blancon taulun eli vain viisarit. Koneisto olisi tietty hyvä. Markkinoilla en ole sellaista nähnyt. Kauan sitten tapasin töissä teollisen muotoilijan. Hän oli nimi alallaan, tosin olen sen unohtanut jo kauan sitten. Hän sanoi vaihtavansa taulun, jos tuon hänelle kellon. Se jäi silloin - ja jäänee vastakin. Jonkin aikaa - niin kauan kuin toimi - pidin Swatchin mustaa Skin´iä. Korjautin sitä kerran pari. Lopulta olisi pitänyt lähettää saatteen kera valmistajalle. En tehnyt sitä.
Edelleen katson silloin tällöin valikoimia. Koneisto on sivuseikka, tosin tositilanteessa edellyttäisin laatua.

13
Linkit ja vinkit / Vs: Villapesuaineet
« : 21.03.13 - klo:20:21 »
Itse olen tylsästi käyttänyt Y*3:sta.

menestyksellä - käsin

14
Asut ja pukineet / Vs: Työvaatteet
« : 21.03.13 - klo:19:06 »
Minulla ei ole kiinteää ns säännöllistä työpaikkaa. Pyrin pukeutumaan tilanteen vaatimusten mukaan. On hautajaisia, ristiäisiä, synttäreitä, jumalanpalveluksia, sairaala- / vanhainkotikäyntejä, kouluja, nuorten tapaamisia, kollegiaalisia kokouksia. Voi olla muutakin, en nyt muista. Saatan vaihtaa vaatetusta muutamankin kerran päivän mittaan, sillä asun fillarietäisyydellä pääosasta työskentelypaikkojani.

Pyrin pukeutumaan kasuaalisesti. Tietyissä tilanteissa on vähemmän valinnanvaraa kuin toisissa. Ns. ykköshousujani en satulassa kuluta, joten on tilanteita, joissa ns. ylä- ja alakerta eivät stemmaa. Niihin sopinee "hullu ei huomaa eikä viisas virka", eli liikun iän ja aseman tuomalla auktoriteetilla.

Klubitakki on minusta aina näyttänyt jotenkin junttimaiselta - en olekaan nähnyt taas hyvin pitkään aikaan.


15
Kaunis elämä / Vs: Keikarin vuode
« : 18.03.13 - klo:19:37 »
Käytössä on joku jousipatja mallia -92, mittatilausmalli pituuden puolesta. Alkaa olla vähän löysä. Onko suosituksia mistä lähtisin kyselemään.

Porin Villa ja Peite tekee tilauskokoisia petareita ja täkkejä.

Sivuja: [1] 2 3 4