Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Partasuti

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 127
16


Pidän tuosta Paul McCartneyn rennosta rock-tyylistä, jossa on kuitenkin vielä jäljellä menneiltä vuosilta pukukengät ja suorat housut.

17
Kulttuuri / Vs: Mitä luet nyt?
« : 17.02.23 - klo:16:25 »


Ivan Goncharov: Oblomov

Kirjan kannessa kuvataan hahmoa laiskuuden kuolemattomaksi sankariksi, joten aika helposti lähti kirja mukaani. Vetäisikö hän vertoja saamattomuudessa Putkinotkon Juutas Käkriäiselle. Vetää ja menee vetelyydessä ihan omalle tasolleen. Alun perin teos ilmestyi vuonna 1859, tämä versio on vuodelta 2020.

Teos alkaa sillä kun nimihenkilö Oblomov herää sängyssään kahdeksalta aamulla. Hän on päättänyt nousta ajoissa sillä huolia on päivällä pohdittavaksi. Noususta ei vain tahdo tulla mitään. Hänen miespalvelijansa tuo aamuteen nautittavaksi, joten se kannattanee juoda ensin mihinkään ryhtymistä. Oblomov tulee todenneeksi, ettei teetä varten tarvitse nousta istumaan. Onnistuuhan sen juominen makuuasennossakin. Yhdessä vaiheessa hän on jo laskemassa toista jalkaansa lattialla olevaan tohveliinsa vain vetääksen koipensa takaisin. Sitten alkaa jo puolen päivän tienoo olla lähellä eikä Oblomov ole vieläkään saanut itseään ylös.

Goncharov aloitti kirjan kirjoittamisen keskelle sijoitetulla pitkällä unijaksolla, joka taustoittaa Oblomovin toimintaa. Ei hän syntyjään täydellinen vetelys ole, hän on vain ajautunut siihen osin verenperintönä, mutta myös olosuhteiden myötä. Teos on tarkoitettu koomiseksi samalla tapaa kuin Kuolleet sielut, mutta tunteeni eivät ihan sellaisia olleet lukemisen aikana. Melkein harmitti minkälaisiin ongelmiin Oblomov joutui tekemättömyytensä vuoksi.

Kirjasta rantautui venäjään ilmaus oblomovilaisuus kuvaamaan laiskuutta samalla tapaa kuin macchiavellimaisuus omien etujen tavoittelussa. Ilmeisesti ilmaus on Venäjällä tunnetumpi kuin maan ulkopuolella. Yksi syy voi olla se, ettei kirjasta ole ennen tätä versiota ilmestynyt kunnollista käännöstä puoleen vuosisataan.

Mutta Venäjällä teoksesta kehkeytyi suosittu nopeasti ja nykyään se arvotetaan samalle tasolle Anna Kareninan ja Rikoksen ja rangaistuksen kanssa. Jopa Tolstoi ja Chekov kehuivät tätä aikoinaan.

Lopuksi pakollinen vaatekuvaus.

A young man of about twenty-five entered, aglow with health, his cheeks, lips and eyes smiling. It made one positively envious to see him. He was immaculately groomed and attired and there was a dazzling freshness about his face, linen, gloves and tailcoat. He wore a watch chain on his waistcoat, festooned with tiny trinkets. He drew out a handkerchief of the finest cambric, perfumed with oriental fragrances, took a sniff, passed it nonchalantly over his face and glossy hat and dusted off his patent-leather boots.

18
Jos sen hankkii puvun yhteydessä niin samaa kiiltävää kangasta kuin puvun vuori.

19
Kaunis elämä / Vs: Sisustustyylit
« : 12.02.23 - klo:14:25 »
Olen hankkinut olohuoneeseen sohvan kun kerta tilaa on runsaammin käytettävissä. Kangasvalintakin on harkittu. Mikä on parempi kuin flanukkahousut. Tietenkin flanukkasohva. Uusiseelantilaisen lampaan villasta tehty.
20
https://wornontv.net/278535/

Worn on TV esittelee televisiosarjojen hahmojen asusteita ja mistä niitä voi ostaa itselleen. Sivusto on vahvasti keskittynyt naisiin, mutta on tuo ylimääräinen tiedon lähde jollekulle.

21
https://yle.fi/a/74-20013344

Länsimaisen miesten puvun voittokulku perustuu klassiseen muotoiluun. Puhtaat linjat, mittasuhteiden tasapaino, ei mitään liikaa eikä liian vähän. Modernistit ovat yrittäneet poistaa kauluksen, liinataskun, napinläven ja takahalkion, mutta aina ne ovat tehneet paluun, koska huippuunsa viety traditio on parempi kuin itsestään liikoja luulevien uudistajien päähänpistot.

22
Kalossityyppisillä suojaimilla.

23
Asut ja pukineet / Vs: Alusvaatteet
« : 26.01.23 - klo:16:59 »
https://www.thepavonini.com/fi

Tältä suomalaiselta alusvaatevalmistajalta löytyy keikariyhteensopivia boksereita.

24
https://www.imdb.com/title/tt0081505/mediaviewer/rm1645859841

Jack Nicholsonilla on Hohdossa neulesolmio. Enpä ole huomannut tuota aiemmin.

25
http://www.seungwonhong.com/#/sartorial-painting/

Eteläkorealainen kuvataiteilija on keskittynyt sartoriaalisiin maalauksiin. Tyyli on aika sotkuinen, mutta teokset ovat silti hienoja. Tehtyjen töiden aiheista pystyy tunnistamaan useamman tutun.

26
https://petapixel.com/2023/01/11/nearly-70000-color-photos-of-early-20th-century-are-now-free-to-use/

https://collections.albert-kahn.hauts-de-seine.fr/simple-recherche?q=chaussure

Varakas ranskalainen pankkiiri valtuutti 1900-luvun alussa kaksitoista valokuvaajaa ottamaan kuvia ja videoita ympäri maailman. Nyt nuo on laitettu kaiken kansan nähtäville ja haettavaksi. Siitä vaan kokeilemaan ranskankielisiä hakusanoja. Laitoin kengät esimerkiksi.

27
Vapaa sana / Vs: Velmuiluketju
« : 10.01.23 - klo:15:36 »
https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000009304540.html

Ennen opiskelua pukeuduin media-assistenttina siististi mustaan pukuun, valkoiseen paitaan ja kravattiin. Kun pääsin Ateneumiin, parta kasvoi heti ja ostin baskerin ja samettihousut.

28
Kulttuuri / Vs: Mitä luet nyt?
« : 07.01.23 - klo:17:52 »


Oscar Wilde: The Picture of Dorian Gray

Vuoden ensimmäiseksi kirjaksi valikoitui tämä. Kun sen on kirjoittanut Oscar Wilde ja alkupuheessa kerrotaan kuinka kirjailija joutui tuomiolle siveettömyydestä, on lukijalla tietenkin tietynlaiset ennakko-odotukset teoksen suhteen. Kirja julkaistiin ensimmäisen kerran 1891 ja tämä versio on vuodelta 2012.

Tämä on ainoa romaani, jonka Oscar Wilde kirjoitti. Reilut kaksisataa sivua löyhästi ladottuna on aika hyvä suupala. Juoni on teemaltaan viktoriaanisen ajan kauhua, samaan tapaan kuin Dracula tai Frankenstein, mutta syvällisemmin kirjoitettuna.

Ensimmäiset sata sivua käydään läpi seurapiirin arkea. Sitten seuraa pitkä kerronnallinen kappale ja aika siirtyy kymmenen vuotta eteenpäin. Jonka jälkeen juonen kulku palaa ennalleen. Tuon väliosion olisi voinut jättää kirjoittamatta, mutta kai se välttämätön tarinalle.

Nykylukijalle ei kirja ole mitenkään skandaalinomainen. On aika surullista, että Wilde joutui tuomituksi muun muassa tällaisen takia ja todennäköisimmin menehtyi tuomion seurauksena muutaman vuoden kuluttua. Vanhat yhteiskunnat osasivat olla julmia.

Lopuksi pakollinen vaatekuvaus.

Two months ago I went to a crush at Lady Brandon's. You know we poor artists have to show ourselves in society from time to time, just to remind the public that we are not savages. With an evening coat and a white tie, as you told me once, anybody, even a stock-broker, can gain a reputation for being civilized.

29
Kaunis elämä / Vs: Väkijuomista
« : 07.01.23 - klo:17:14 »


Ajattelin kokeilla japanilaista näin uuden vuoden kunniaksi.

30
Kaunis elämä / Vs: Sisustustyylit
« : 07.01.23 - klo:17:12 »


Olen saanut keittiövalaisimet lopullisessa muodossaan kattoon. Koska ne ottivat tavalliset E27-kantaiset polttimot, ajattelin hankkia sellaiset muualta kuin varsinaiset valaisimet. Mutta kävi ilmi, ettei kuvun aukosta mahdu sisään kuin hyvin kapea polttimo. Joten nöyrryin ja hankin myös polttimot valmistajalta. Mutta valaisimet ovat toiminnassa, mikä on tärkeintä.

Varoituksen sana on paikallaan näin lopuksi. Jos nämä pallovalaisimet varastoi keskenään, ne alkavat helposti lisääntyä.


Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 127