Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Laurentius

Sivuja: [1] 2 3 ... 156
1
Kaunis elämä / Vs: Miesten tuoksut
« : 31.03.24 - klo:16:55 »
"Jos joku kloonaa vanhan alkuperäisen Giorgio Armanin miestentuoksun, olisin oitis ostamassa sen."

Identtisiä tai ainakin hyvin lähellä Armani Eau Pour Hommea ovat netin parviälyn mukaan Dior Eau Sauvage, Laliqu White, Aramis Tuscany Per Uomo, Acqua di Parma Colonia Assoluta ja Allure Homme Edition Blanche.


Diorin Eau Savagea joskus ostinkin juuri tuon samankaltaisuuden johdosta, mutta mielestäni tästä silti puuttui loppujen lopuksi se jokin, enkä käyttänyt pullosta kuin aavistuksen. Aramiksen Tuscany on hyvinkin tuttu, ja olen sitä ostanut ensimmäisen kerran joskus 90-luvulla. Se on todella hyvä ja muheva tuoksu, joskaan en kyllä Armanin kanssa samaan kategoriaan sijoittaisi. Tuscanya taidetaan yhä valmistaa, ehdottomasti yksi all-time suosikeistani, ja sopii syksyyn paremmin kuin lähestyvään kesään.

Floriksen 89 on samalla suunnalla kuin Armanin alkuperäinen, mutta jotenkin siitäkin mielestäni puuttuu se jokin, vaikka virallisesti onkin klassikkojen klassiko -kategoriaa.

2
Kaunis elämä / Vs: Miesten tuoksut
« : 31.03.24 - klo:16:47 »

Hallussani on muuten kuolinpesästä saatu vähän käytetty, ehkä reilut 3/4 sisältävä, 30 ml matkapullo vanhaa (todennäköisesti alkuperäistä 80-luvun reseptiä) Armani Eau Pour Hommea, jos kiinnostaa. Se on itselleni käyttökelvottoman vahvaa nykymittapuulla, joten voin luopua siitä johonkin nimelliseen sopuhintaan.

Kiitos ajatuksesta ja ehdotuksesta, mutta itselläni on kaapissa vielä puoli pulloa kyseistä Armania. Se vain on vanhentuessaan pilaantunut, toisin sanoen osa tuoksun profiilista on kadonnut jonnekin. Epäilen että vastoin kuin hyvät viinit, hyvätkään partavedet tai EdT:t eivät parane vanhetessaan. Ja lisäksi hyvätkin viinit kypsyttyään parhaaseen teräänsä hiipuvat hiljalleen pois...

3
Kaunis elämä / Vs: Miesten tuoksut
« : 30.03.24 - klo:17:13 »
^Nämä kloonituoksut olivat minulle täysin uusi juttu. Merkki-, brändi- ja "the original" -tietoisena periaatteessa kavahtaisin ajatusta, mutta jotkin hyvistä klassisista miestentuoksuista ovat yksinkertaisesti vain kadonneet markkinoilta. Jos joku kloonaa vanhan alkuperäisen Giorgio Armanin miestentuoksun, olisin oitis ostamassa sen. Puhumattakaan Bossin jykevästä kasarituoksusta, tai Lacosten vastaavasta. Nino Cerruttin vanha tuoksu on suorastaan härskin imelä, ja vuosikymmenien takaisen ystävättäreni tuolloinen suuri suosikki.

Ymmärtääkseni näitä ei enää valmisteta, ja markkinoilta löytyvät ovat vanhoja pulloja. Saa ehdottomasti korjata, jos olen väärässä.










4
Kaunis elämä / Vs: Miesten tuoksut
« : 03.03.24 - klo:20:11 »
Tuntuu siltä että kaikki vanhat klassiset miesten partavedet ovat saaneet väistyä tusinatrendituoksujen tieltä.

Jokin aika sitten kävin Stockmannilla tutkimassa tilannetta. Ei ole Armanin klassista bergamottituoksua, ei Tuscanya, ei Bossin kasaripowerscentia, ei Kourosia, ei Nino Cerrutia, ei Lacosten hienoa kasarituoksua, ei mitään. Drakkar Noiria, Paco Rabannea, ei mitään.

Kyllä entisaikaan oli asiat paremmin.

5
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 02.02.24 - klo:11:55 »
Tämä on sitten niin kaukana Keikari-approved tyylistä kuin olla ja voi, mutta ostin yli 10 vuotta sitten Kickstarterin kautta tällaisen

https://www.crabbygear.com/collections/v2-elastic-series/products/v2-crabby-wallet-black

ja toiminut erittäin hyvin, täysin ehjä yhä vaikka päivittäisessä käytössä ollut. Yhteen lokeroon mahtuu useampikin kortti, joten käytännössä mukana kulkee koko ajan 7 korttia.

Nykyään näyttää olevan valikoima aika paljon laajempi.

6
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 04.11.23 - klo:19:51 »
Tietääkö joku josko Helsingin tai Tampereen kivijaloista löytyisi correspondent-tyylin kenkiä? Al Capone -hengessä kyselen…

7
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 28.10.23 - klo:18:56 »
^ Minä olen väärä ihminen kommentoimaan tätä, sillä olen ensisijaisesti vintage-, toissijaisesti klassikkomerkkien, ja kolmanneksi sveitsiläisten kellojen ystävä.

Säännön vahvistava poikkeus on Grand Seiko.

Miyotan koneistolla oleva brittiläisyyteen vetoava uudisdesignbrändikello vetoaa minuun yhtä paljon kuin Dressmanin alennusmyynnissä oleva polyesterisolmio.

En näe noissa kelloiharrastajana oikein mitään mielenkiintoista, mutta Seeker-nimisen malliston 37mm on ihan nätin näköinen.

Ymmärrän että tällä foorumilla mielipidettä kysyttäessä haetaan positiivista vahvistusta omaan näkemykseen ja rohkaisua hankintapäätökseen, mutta minulta sitä ei tässä kohdin saa :-)


8
Etiketti / Vs: Tumma puku
« : 14.10.23 - klo:16:18 »
Palatkaamme pitkästä aikaa etikettikysymysten pariin:

Olen lukenut tämän ketjun nyt alusta alkaen, ja sen myötä vahvistui käsitykseni siitä mitä tumma puku tarkoittaa.

Lähitulevaisuudessa odottaa alumni-illallinen, jossa pukukoodina tumma puku. Kaapissani tällainen onkin, mutta olen sitä käyttänyt viimeksi n. 10 vuotta sitten, ja nyt sovittaessani sitä havaitsin olleeni tuolloin ilmeisesti hoikemmassa kunnossa. Painonpudotus tekisi hyvää,ja saattaisin ehtiäkin tässä muutamassa viikossa karistamaan tarvittavan määrän vyötäröltäni, mutta tahdonvoimani puutteellisuuden johdosta näkisin, että jokin Plan B olisi syytä olla.

Tätä taustaa vasten pohdiskelen ja haen vertaistukea ajatukselle pukeutua ko. tilaisuutta varten kolmioisaiseen yönsiniseen liituraitapukuun.

En todennäköisesti olisi ainoa virallisesta koodista poikkeava, ja toisaalta uskoisin kantavani hyvin istuvan liivipukuni tyylikkäämmin kuin suuri osa muusta juhlakansasta mustat pukunsa.

Mitä ajatuksia tämä pohdintani teissä herättää?


9
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 07.10.23 - klo:19:06 »
Alpa on tullut Helsingin kivijalkaan, ja koska perustaja on tämän foorumin jäseniä, ja koska kivijalkamyymäliä täytyy stadin keskustassa olla, kävin tänään tutustumassa tuotteisiin.

Hipelöintituntuma materiaalissa on todella mukava, tuotteiden mitoitus todella hyvä minulle, ja mallisto niin värien kuin mallien puolesta ajaton, klassinen ja tyylikäs.

Palvelu liikkeessä oli erinomainen, asiointikokemuskin oli siis superpositiivinen. Ostaminen on mukavaa kun myyjällä on näkemyksiä ja suosituksia.

Ostin vaalean (ja elämäni ensimmäisen) polokauluksisen neuleen, ja mitä todennäköisimmin palaan vielä uusien hankintojen merkeissä paikalle.

Tämä on ei-maksettu mainos 😉.

10
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 24.06.23 - klo:10:16 »
Onko kenelläkään jakaa kokemuksia Helsingin Munkkiniemessä tomivalta Vaatturiliike Niko Pelkosesta?

11
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 20.05.23 - klo:21:54 »
^Tarkoitatko tuolla kenties ostokuittia, joka todistaa kengät maksetuiksi täydestä arvostaan? ;-)

12
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 19.05.23 - klo:19:42 »
Vanhat vintage -kengät narisevat, etenkin mitä kovemmalla alustalla askelletaan. Olen ensiapuna tarjonnut pohjien rakenteeseen sekä sisä- että ulkokautta rasvaa, mutta tuloksetta. Mistä tuo natina johtuu, ja kannattaakohan viedä suutarille kyselemään josko saisi korjattua? Kyseessä aikanaan kirpparilta löytyneet Churchin mokkabroguet. Käyttäisin muuten mieluusti, mutta tuo nitinä häiritsee.

13
Kulttuuri / Vs: Mitä luet nyt?
« : 07.05.23 - klo:20:02 »
Markiisin teos on kieltämättä hieman hämmentävä.

Apollinairen Guillaume kirjoitteli toistasataa vuotta sitten kirjan nimeltä Hirveä Hospodar, ja sanoisin sen suoraviivaisessa brutaaliudessaan olevan teemallista sukua Markiisin kirjoituksille.

14
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 23.04.23 - klo:17:48 »
Olen kyllä kenkälusikkaa käyttänyt. Aina sitä ei ole ollut tarjolla, mutta kotona kyllä. Muissa kengissä ei tätä ole ilmennyt, tosin tämä on ehkä eniten käyttämäni kenkä yli 10v ajalta.

15
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 23.04.23 - klo:13:25 »
Vinkkejä tällaisen vaurion korjaamiseen / peittämiseen? Lähinnä siis haen keinoja peittää näkyviltä tuo.Onko nahalle paikkatarroja?


Sivuja: [1] 2 3 ... 156