Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pchan

Sivuja: 1 ... 134 135 [136] 137 138 139
2026
Asut ja pukineet / Re: Aurinkolasit
« : 28.03.09 - klo:13:28 »
Lainaus käyttäjältä: "JPK"
Vesille ja muihin runsaasti heijatuksia omaaviin olosuhteisiin hyvä valinta on polarisoitu linssi. Niissä on hauska ominaisuus autoa ajettaessa, nestekidenäytöt 'häviää' sopivasti päätä kallistettaessa. Enemmän fysiikkaa lukeneet voi selittää tämän ilmiön.

Isoin merkitys tuolla polarisoinnilla on navigaattorin kanssa. Kannattaa laseja ostaessaan ottaa navigaattori mukaan. Kotioloissa tuota ilmiötä voi näppärästi demota kääntelemällä laseja litteän monitorin edessä.

2027
Asut ja pukineet / Re: Aurinkolasit
« : 27.03.09 - klo:22:00 »
Lainaus käyttäjältä: "Sami"
Suodatusta kun ajatellaan, niin uskon Pchanin tavoin siihen, että Ray-Ban ei voi käyttää huonoa linssiä. Se tuskin olisi pelkällä muotoilulla säilyttänyt klassikkoasemaansa.

Ray-Ban on muuten osa samaa konsernia kuin Oakley ja Persol. Nuo merkit omista siis maailman suurin aurinkolasivalmistaja, italialainen Luxottica, joka valmistaa myös muotitalojen laseja, esim. Pradan ja Chanelin.
http://http://en.wikipedia.org/wiki/Luxottica

2028
^Goodyer huolto onnistunee helpoiten, mutta kaikissa sidottuissa kengissä pohjanvaihto onnistuu kyllä. Esim. Blake vaatii erilaiset koneet kuin Goodyear, joten huolto ei onnistu joka paikassa. Huoltaako suomessa kukaan edes Goodyer-kenkiä?

2029
^Rakenteeltaan laadukkaita kenkiä on kohtuullisen vähän tarjolla yleisestikin. Suomessa tilanne on varmaan länsimaiden heikommasta päästä. Hyvä lähtöasenne on se, että suomesta ei alle kahden sadan saa muuta kuin liimattua kamaa. Tästä syystä alle kahden sadan kengissä ei kannata liikaa murehtia rakenteen laadusta.

Tässä on hyvä lista laadukkaista valmistajista.
http://http://www.askandyaboutclothes.com/forum/showthread.php?t=49981

Italian matkalla tuli huomattua, että sielläkin laadukkaat ja tyylikkäät kengät joutuu etsimällä etsimään, ei niitä ihan joka kaupasta löydä. Tosin Veronassa tuli syrjäisen kujan näyteikkunassa vastaan John Lobbit 1050e hintaan. Tämä antoi ajattelemisen aihetta: Veronan kaltaisessa pikkukaupungissa kannatti myydä 'tonnin stifloja' paikalliselle väestölle, koska turisteja ei tuolla alueella liikkunut.

2030
Lainaus käyttäjältä: "DandyAndy"
Tässä ketjussa esiteltyjä rakenteita ei valitettavasti taida meikäläisistä kaupoista monestakaan poposta löytyä. Ainakaan kovin edullisesti.

Paremman pään Lloyd-kengät maksavat jopa 170e ja Leftit reilusti yli 200e. Nuo molemmat ovat kuitenkin liimattuja ja hajoavat takuuvarmasti vuosien kuluessa. Kuinka paljon sidotut kengät siis saisivat maksaa, jotta niitä voisi pitää edullisina?

Woa:n tyhjennysmyynnistä irtoaa edelleen blake-kenkiä Ferragamolta ja Moreschilta hintaan 80-120e. Uutena Woa myi Moreschia ~250 hintaan, jota halvemmalla sidottuja kenkiä en ole helsingissä nähnyt jotain yksittäistä stockan erää lukuunottamatta. Fere myy Allen Edmondsia 360e (goodyear) ja Sutor Mantelassia 550e (Norvegian/Blake). Solo myy Canalia ~400e ja Dario Dadonia, kummankaan rakennetta en ole tarkastellut, mutta blake on todennäköisin.

Reunoskengät kannattaa ostaa ilman alennustakin suomesta, jos kaikki loksahtaa kohdalleen: istuvuus, malli ja väri. Hyvin hoidettuna laatukengät kestävät jopa vuosikymmeniä. Jos laatu vielä innostaa hoitamaan kenkiä useammin, niin mies näyttää arjessa paljon säihkyvämmältä kuin räjähtäneillä aku ankka -kengillä kävelevät. Jos on valmis vaihtamaan aikaa ja vaivaa rahaksi, niin keikari-blogista löytyy vinkit kenkien tilaamiseen ulkomailta.

2031
Tässä hyvä askandyn artikkeli erilaisista kenkien rakenteista. Goodyer on tyypillinen brittikengän rakenne ja Blake italialaisen. Norwegian on kahta edellistä harvinaisempi italialainen erikoisuus, mutta norjalaisrakenteiset kengät ovat aina laadukkaita ja yleensä parempia kuin saman valmistajan Goodyer tai Blake. Bologna on neljäs laatujalkineissa käytetty rakenne, joka on toinen italialaisten erikoisuuksista. Bologna on käsittääkseni harvinaisempi kuin norjalainen.

Laatukenkien rakenteet:
http://www.askandyaboutclothes.com/Tutorials/JCuseySHOEconstruction.htm

Ranskalaisen kenkäkaupan lyhyt selite kaikista rakenteista esim. liimattu, mokkasiini, jne. (oikealla alhaalla):
http://www.la-botte.com/club/blake_us.shtml

Goodyer


Blake


Norwegian


EDIT: 31.12.2010

Tässä vielä styleforumilta bongatut linkit japanilaiseen lehteen, joka esittelee eri tyylien variaatioita:


Goodyear
Blake ja vastaavat
'Käänteinen veltti' ja vastaavat (Reverse welts)
Veldtschoen ja vastaavat

2032
Asut ja pukineet / Re: Laatufarkkujen saatavuus??
« : 26.03.09 - klo:17:22 »
^Tuli luettua wikipedia ja yllätyin, että ne lahkeen sisäpuolella olevat punaiset raidat ovat muutakin kuin koriste :?o Luulin tosiaan noiden olevan vain kiva yksityiskohta käännettyjen lahkeiden ystäville. Kaapista löytyy ainakin yhdet Evisut, joissa tuommoinen on.

2033
Pukua ei viitsi verkon yli, jos valmistaja ei ole ennestään tuttu. Vyöt, laukut, kravatit, partasudit, taskuliinat ja monet muut tuotteet voi kuitenkin huoletta ostaa sovittamatta. Mitä tälläisiä "sovittamatta ostettavien" tuotteiden verkkokauppoja tiedätte? Kaikkein mieluisimpia ovat tietenkin edullisesti laadukasta tarjoavat kaupat. Haluan uskoa, että internet mahdollistaa pienelle brändittömälle valmistajalle kannattavan tavan myydä tuotteitaan.

Blogin puolella bexley oli jo mainittu, mutta aloitan silti sillä:

Bexley lepolestit - http://http://www.bexley.com/Bexley/shoe-Embauchoirs-ACCPRD-EN.htm
Ostin Nilsonista 'puoleen hintaan' kasan seetripuisia Woodloren lepolestejä hintaan 20e pari. Bexleysta olisin saanut saman kasan 15e pari ja paremman mallisina pyöreämmällä kannalla varustettuina.

2034
Lainaus käyttäjältä: "Viitanen"
Neuleliivi siitä syystä, että pikkutakki jää kotiin ja laihana poikana en viitsi ihan paitahihasillani esiintyä.

Sittenhän kaikki on hyvin! Juuri hoikalla tuo ehdottamani tyyli toimii, tanakalla ei lainkaan. Kokeile peilin edessä mikäli paitaan ei jää vyötärölle liikaa ylimääräistä kangasta.

2035
Lainaus käyttäjältä: "DandyAndy"
Lainaus käyttäjältä: "Viitanen"
Lainaan säiettä ja kysyn, että ovatko kultaiset kalvosinnapit ehdoton ei farkkujen kanssa? Kravatin jättäisin pois ja käyttäisin neuleliiviä paidan kanssa.

Itse en käytä kultaisia nappeja puvunkaan kanssa kuin erityistilanteissa.

Farkkuetikettiä ei oikein ole, joten farkkuihin voi yhdistää mitä tahansa, mikä vain näyttää hyvältä. Sanoisin, että kultaiset kalvosimet farkkujen kanssa voivat toimia paremmin kuin jotkin hillityt. Kalvosimet ovat jo itsessään ylilyönti farkkujen kanssa, joten miksei saman tien erottuisi kunnolla. Neuleliivin sen sijaan jättäisin näkemättäkin pois. Slimmi paita ja jalkaan jotkut särmikkäämmin muotoillut muotoillut laatujalkineet. Kravattia voi harkita, mutta voi olla vaikea löytää mitään riittävän hyvin sopivaa.

Eri 'formaaliusasteen' vaatteita sotketkiessa kannattaa huomioida, että kaikki ei mätsää kaiken kanssa. Olen pikkujouluissa yhdistänyt mustan slimmin Cerrutin puvuntakin mustiin KoneHelsingin housuihin, mustaan Armand Basin lyhythihaiseen vetoketjulliseen kauluspaitaan ja mustiin kiiltonahkaisiin lenkkareihin. Mikään muu omistamani puvuntakki tai pikkutakki ei olisi yhdistelmään sopinut kuin tuo Cerruti.

Formaali pukeutuminen on elämää helpottavien sääntöjen takia yksinkertaista kunhan muistaa pitää jalat maassa yksittäisiä vaatekappaleita valitessa. Tyylien sotkeminen on paljon vaikeampaa ja vaatii harjoitusta. Kannattaa käyttää useampi tunti käymällä läpi omasta vaatekaapista löytyviä yhdistelmiä. Ahaa-elämyksiä sitten syntyy jos on syntyäkseen.

2036
Lainaus käyttäjältä: "KaunisJussi"
No eipä niitä akateemisia juhlia paljon muita karonkan ja tohtoripromootion lisäksi jää paitsi vuosijuhlat.

Joillain järjestöillä mahtuu kalenterivuoteen vuosijuhlien lisäksi myös jokin muu frakkijuhla, mutta ei läheskään kaikilla. Näissä ja vuosijuhlissa käydään yleensä ristiin rastiin vierailuilla, joten aika moni koluaa läpi kymmeniä avec juhlia, kenties vain muutaman karonkan ja ei välttämättä ainuttakaan promootiota.

2037
Lainaus käyttäjältä: "KaunisJussi"
Lainaus käyttäjältä: "Ville"
Lainaus käyttäjältä: "KaunisJussi"
Akateemisessa maailmassa on muutamat omat tapansa:
- Mustia liivejä käytetään tilaisuuksissa, joihin ei osallistu naisia
- Valkoisia liivejä käytetään tilaisuuksissa, joihin osallistuu naisia
- Taskuliinaa ei käytetä ikinä akateemisissa tilaisuuksissa.

Erikoista. Laulajakaverini mukaan HY:n miesten laulukuoroissa mustia liivejä käytetään ennen kello 18 - oli naisia paikalla tahi ei. 18 jälkeen liivit vaihtuvat valkoisiksi. Taskuliina kuuluu aina osaksi kokonaisuutta.
Todella erikoista. Olen osallistunut lukuisiin väitöstilaisuuksiin ja karonkoihin (taipuuko sana tosiaan noin?) omani mukaanlukien. Valitettavasti minulla ei ole enää tallessa oman opinahjoni pukeutumisopasta, mutta sama asia käy ilmi tuosta Lappeenrannan oppaasta.

Tuo liivien värin valinta naisten osallistumisen mukaan koskee ainakin tuon LTY:n oppaan mukaan vain karonkkaa ja promootioillallista. Aika monet akateemisista juhlista ovat avec, jolloin olisi aika hassua määritellä liivien väri naisten läsnäolon mukaan.

2038
Asut ja pukineet / Re: Aurinkolasit
« : 21.03.09 - klo:11:14 »
Olen pitkään tiennyt, että hyvät aurinkolasien linssit ovat lähes ilmaisia. Optikot tykkäävät rinnastaa aurinkolasit silmälaseihin, mutta todellisuudessa auronkolasien muovinpalojen valmistus on enemmän sukua muoviämpäreiden monistamiselle kuin hubblen hiomiselle. Oletukseni oli pitkään, että kaikissa vähänkään kalliimmissa, yli 30e, laseissa asiat ovat kunnossa. Vastaavasti uskoin, että kahta-kolmea kymppiä halvemmissa asiat voivat olla kunnossa, mutta että halpoihin laseihin ei välttämättä voi luottaa.

Sitten törmäsin muutamaan aurinkolasitestiin, josta järkytyksekseni luin, että ei edes kalliisiin laseihin voi luottaa. H&M pystyy myymään 5e hinnalla erinomaisia aurinkolaseja, joten erinomaisten linssien hinta on max. 1e. Tästä huolimatta esim. alla olevassa testissä Chanel ja Polaroid pärjäsivät huonosti. Mitattua faktaa aurinkolaseista ei juuri ole jaossa, joten miten mitään uskaltaa ostaa? Puhtailla aurinkolasivalmistajilla, kuten Ray-Ban ja Serengeti, luulisin homman olevan hallussa. Toisaalta Polaroid pärjäsi alla huonosti ja Polaroid ei valmista vaatteita.

http://http://www.testfakta.se/img/2007/6/28/15473.pdf

Jos olette löytäneet jostain kattavamman testin paremmista laseista, niin vinkatkaa.

2039
Asut ja pukineet / Re: Aurinkolasit
« : 21.03.09 - klo:00:42 »
Tarkoittaako 'laatu' tässä linssien mitattavaa suorituskykyä vai kehysten muotoilua ja brändiä?

2040
Lainaus käyttäjältä: "finanssimies"
Kelloilla voi tuoda pukeutumiseen särmää ja personaallisuutta.

Minä luulin juuri kehuneeni Panerain sukeltajankelloa persoonalliseksi pukukelloksi..:-/

Sivuja: 1 ... 134 135 [136] 137 138 139