Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Laurentius

Sivuja: 1 ... 153 154 [155]
2311
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 24.02.12 - klo:14:56 »
Olen noviisi pitkään vaivanneen kysymyksen kanssa, otan mieluusti vastaan hyviä vinkkejä miten toimia.

Ostin lähemmäs 20v sitten Johnston & Murphyn pukukengät, jotka sittemmin menin ja pilasin kävelemällä ulkona sateessa erään messumatkan yhteydessä. Kengät ovat erinomaiset jalassa ja pidän niistä erittäin paljon, mutta kuten kuvasta näkyy ovat pohjat pilalla. Olen käyttänyt näitä säännöllisesti sisätilanteissa joissa riski istua alas ja nostaa polvi toisen päälle on olematon, sillä kukapa kehtaisi tuollaisia pohjia näyttää. Nyt kun löysin tämän foorumin, päätin vihdoin aktivoitua ja tehdä jotain asialle. Mutta mutta....

...mitä enemmän foorumin kenkäaiheisia viestejä luen, sitä tietoisemmaksi tulen omasta tietämättömyydestäni. Olen Ignoramus, ja pyydänkin nyt palstaveljiä kertomaan auttamaan kertomalla millainen pohja tähän kannattaisi vaihtaa, ja missä kenen toimesta, tai kannattaako ylipäänsä?

Pyydän myös anteeksi ja otan vastaan nöyränä moitteet kenkieni huonosta kohtelusta.  

2312
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 23.02.12 - klo:20:22 »
Heuer tosiaankin on kullattu. Ostaessani kello oli vähän huononnäköinen, mutta puhdistin kotelon vanutupolla ja pienenpienellä nokareella hammastahnaa. Lisäksi vaihdatin lasikkeen ja pyysin kelloseppää samalla puhdistamaan kellotaulun. Pienellä rahalla ja vaivalla kellosta sai lähes uudennäköisen.

Minulla on myös kultakelloja ja mielestäni ne ovat varsin tyylikkäitä, joskin kulta on kelloissa parhaimmillaan tyylikkäissä ja pienempikokoisissa vintagepukukelloissa, ja kultakronot menevät helposti mauttoman ökyn puolelle.

En millään muista mistä tuon työkalun ostin, en edes sitä oliko se ebaysta vai jostain muualta. Sen kuitenkin muistan ettei maksanut muutamaa euroa enempää. Käytännössä myös linkkari käy hyvin jos tietää mitä tekee, ja tekee sen varovasti.

2313
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 23.02.12 - klo:13:51 »
Hyvät herrat,

Foorumin uutena jäsenenä on ilo esittäytyä ja pyydänkin saada liittyä seuraanne.  

Olen jo lukiovuosiltani alkaen - kultaisella 80-luvulla - tunnistanut itseni tämän ryhmän hengenheimolaiseksi, joskin päädyin näille sivuille ensimmäisen kerran vasta vuosi sitten jonkin hakusanan perässä (hyvinkin mahdollisesti TM Lewin). Sittemmin olen aika ajoin käynyt lueskelemassa kirjoituksia täällä ja hakemassa inspiraatiota mm. pukeutumisen saralla.

Itse olen vintage-kellojen harrastaja ja koonnut käyttökelloiksi niin työhön ja arkeen kuin juhlaankin 50-60 –lukujen rannekelloja (Longines, Omega, Lecoultre, jne) sekä joitakin uudempiakin. Olenkohan ainoa jonka mielestä herrasmiehellä on matkatessaan syytä pitää kahden puvun lisäksi esim. kahta eri rannekelloakin mukana? Tilanteet kun vaihtelevat mutta tyylistä olisi silti ikävä tinkiä. Pienenä oikopolkuna kahden kellon taktiikkaan kuljetan usein vaihtorannekketta.

Tunnistaako kukaan muu itsessään kellohihnasaivartelijaa?

Esimerkkinä tällaisesta kahden ilmeen kellosta on Heuer Carrera, joka muuntuu sporttisesta autoilijan kronosta käyttökelpoiseksi pukukelloksi kädenkäänteessä. Retrohenkinen Hirschin Rally-hihna on omiaan esim. Le Mansin ajoihin, mutta kello muuttuu hetkessä hillitymmäksi (joskaan ei hillityksi) pukukelloksi siirtyessämme sisätiloihin liikeasioiden pariin:Rannekkeiden vaihtoon menee n. 10s.ja ilme on todellakin uusi:
Sivuja: 1 ... 153 154 [155]