Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - MrDapper

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8
61
Näin vaatteiden jonkinlaisena asiantuntijana haluan vielä palata Vartiaisen hattuun. Mielestäni se oli häneltä surkeaa viestintää.

Aktiivimallin vastaisessa mielenosoituksessa oli paikalla paljon työttömiä tai niin sanottuun prekariaattiin kuuluvia. He kokivat, ettei heitä kuunneltu tai heistä välitetty, kun tällainen mentiin lakiin kirjaamaan. Kun paikalle astelee mallia puolustelemaan kansanedustaja, valtiotieteiden tohtori, Suomessa melko harvoin nähty lierihattu päässään, mielikuva eliitin etuoikeutetusta edustajasta ei juuri voinut olla suurempi. Näin oli melkein se ja sama, mitä Vartiainen suustaan päästi, kun mielikuva ehätti jo edelle.

Mielestäni hänen olisi ollut parempi jättää hattu pois tai korvata se epämuodollisemmalla, kuten lätsällä. Näin hän olisi ainakin ulkomuodon puolesta ollut lähetyttävämpi. Ehkä sanomaakin olisi kuunneltu, eikä rumasti huudeltu puheen päälle.

Poliitikkojen pukeutumisesta ja sen viestinnästä löytyy kiinnostavia havaintoja tuosta Antongiavannin kirjasta The Suit.

Hänellä oli muutoinkin muodollinen asu, ja jos lähestyttävyyttä olisi tavoitellut, villakangastakin ja suorien housujen sekä pukukenkien sijasta tuulitakki ja farkut lenkkareilla olisi ollut parempi valinta. Äsken näytettiin tv:ssa kuvaa mielenosoituksesta, ja yleisössäkin oli mies mustassa huopahatussa.
Siellä oli siis kaikenlaista porukkaa Vartiaisen "vastapuolellakin".
Täytyy tutustua mainitsemaasi kirjaan, tuo poliitikkojen pukeutumisella viestintä on suuri kiinnostuksen kohteeni, ei vähiten näin nuorena politrukinalkuna.

62
Vapaa sana / Vs: Klassinen pukeutuminen vs. "Larppaus"
« : 13.02.18 - klo:21:20 »
Edelliseen kommenttina. Kun kiinnostuu vaatetusasioista, alkaa jatkuvasti tehdä enemmän huomioita ihmisten vaatteista ja tyylistä, mm televisiossa. Me vuoden -68 jälkeen syntyneet ja eläneet voimme ihmetyksellä katsella näitä vanhoja kuvia miten asiallisesti kadunmiehetkin pukeutuivat takavuosikymmeninä.

Esimerkkejä riittää. Mm HS. kuukausiliite kirjoitti ja julkaisi kuva sadan vuoden takaa sisällissodan ajoilta: tavallisia helsinkiläisiä jonottamassa elintarvikkeita: http://aijaa.com/WjRe2l
Kaikki näyttävät hyvältä, kaikki. Kunnoittavilta ja kunnioitettavilta

Sodan jälkeen suojeluskuntalaisia järjestäytyneenä. http://aijaa.com/ACorQC Kaikilla villakangasulsterit, monilla pikkutakit, kravatit, joillakin rusetit kaulassa.

Tästä nykyaikaisen ja menneen kadunnäkymien kontrastista on kirjoittanut myös mm. Joonas Konstig blogissaan https://joonaskonstig.com/2013/07/19/mita-nistit-opettavat-edistyksesta/,
https://joonaskonstig.com/2012/10/08/mita-charlie-chaplin-opettaa-meille-edistyksesta/
https://joonaskonstig.com/2012/10/10/etta-minua-suutelisi-mies-joka-ei-aja-partaansa/täällä.

Katsoin hiljan Yle areenasta mainion suomalaisia rikosmysteerejä ruotivan sarjan ”Ei vanhene koskaan” erään jakson:https://areena.yle.fi/1-756559 Jaksossa kuvataan erästä henkirikosta, joka tapahtui Helsingin Kumpulassa 1960-luvun alussa. Teosta epäiltiin nuorta miestä, joka jo aikaisemmin oli viettänyt elämää yhteiskunnan marginaalissa. Hänellä oli mm takanaan vankilatuomioita jne. Tuona iltana hän oli ollut palaamassa ravintolasta naisystävänsä kanssa ja poikennut jostain salakapakasta hakemaan lisää viinaa. Matkalla hän oli törmännyt lättähattuihin, jotka olivat käyneet hänen naisystävänsä kimppuun. Hän oli rientänyt sisään asuntoonsa hakemaan veistä ja palannut. Myöhemmin häntä epäiltiin nuoren 16-vuotiaan tytön puukotuksesta välittömästi edellisen tapahtuman jälkeen. Tuntomerkkeinä silminnäkijät kertoivat epäillyllä surmaajalla olleen villakangastakki ja Eden-hattu (sic!)

Eli jos todella yhteiskunnan liepeillä eläneet henkilötkin pukeutuivat -60-luvun alussa hattuun, olipa sitten lättäiseen tai Homburgiin, on pukeutumiskulttuurissa todella tultu valovuosi toiseen suuntaan. Ja niinhän sitä ollaan tultu.

PS. Olen uusi palstalla. En osannut liittää kuvia tähän suoraan. Valitan.

Kiitos linkeistä Konstigin mainioihin kirjoituksiin. Kuvailemasi kehitys on ahdistanut ja vaivannut minua lapsesta saakka, ja kristittynä näen siinä tiettyjä merkityksiä. Kulttuurimarxistit ja liberaalit tuon kehityksen ovat aikaansaaneet, ja pukeutumisen murros on kulkenut käsikynkkää perinteisten arvojen murenemisen kanssa samojen ihmisten toimesta. Nämä itseään suvaitsevana ja liberaalina pitävät postmodernistit ovat internetissä, niin tällä forumilla, ylilaudalla, redditissä kuin muuallakin niitä, jotka pyrkivät demonisoimaan ja tekemään naurunalaiseksi normaalia, klassillista miesten pukeutumista. Heidän lanseeraamiaan käsitteitä on mm. "herrasmieslarppaus", joka tarkoittaa kaikkea muuta kuin nykyisin normatiivista "kasuaalia" pukeutumista. Tällä palstalla esimerkkejä liberaalien asenteista löytyy mm. ketjuista 'Hatut' joissa moni kirjoittaja leimaa pukuhatut postmoderniin liberaaliin kulttuuriin sopimattomiksi jäänteiksi, joiden käyttäjiä he luonnehtivat hyvin rumasti, vaikk'eivät kuunaan sietäisi moista puhetta muista "vähemmistöistä". Ketjussa "klassisen pukeutumisen filosofia" eräs kirjoittaja demonisoi klassisen miesten pukeutumisen assosioimalla sen brittiläiseen 1800-luvun kolonialismiin, kulttuuri-imperialismiin ja rasismiin mikä implikoi että ilmeisesti joku hipsterityyli, metroseksuaalius tms on nykyään sitä poliittisesti korrektia hyvien ihmisten tyyliä.
Itse olen päättänyt taistella tätä kehitystä vastaan ja olla alistumatta siihen. Jos todella elämme liberaalissa, suvaitsevaisessa ja moniarvoisessa yhteiskunnassa, myös konservatiivinen tyyli on suvaittava ilman ivaa ja pilkkaa.
p.s. Mistäköhän tuo rikollinen nuorimies oli saanut homburg -hattunsa ja villakangastakkinsa, kuitenkin kalliita vaatekappaleita...
p.p.s. mukava huomata, että täällä on muitakin pukeutumismuodin nykytilasta huolestuneita.

63
Vapaa sana / Vs: Velmuiluketju
« : 13.02.18 - klo:21:06 »
Ainakin kulttuurivallankumous tapahtui, kun 1960-luvulta alkaen hylättiin vuosisadan alusta periytynyt tapakulttuuri ja pukeutuminen. Tämä näkyy selvästi, kun vertaa 50-luvun kuvia seuraavaan vuosikymmeneen.

Niinpä, länsimaissa otettiin oppia Maon Kiinasta. 1900-luvun alun pukeutumis- ja tapakulttuurin sijaan hylättiin vielä vanhempia tapoja, sieltä ne 1900-luvun alkuunkin periytyivät. Tämän kulttuurivallankumouksen pani alulle nimenomaan uusvasemmisto eli kulttuurimarxistit, ei oikeisto tai perinteinen vasemmisto (Hruhtševista Gorbatšoviin neuvostojohtajat esiintyivät homburg -hatuissa ja siisteissä puvuissa näyttäen arvovaltaisilta ja usein tyylikkäiltä). Liberaalit yleisestikin olivat tässä takana.

64
Vapaa sana / Vs: Velmuiluketju
« : 11.02.18 - klo:16:09 »
Cultural Marxism happened. Sitä vastaan taistelen henkilökohtaisessa elämässä pukeutumalla ja toimimalla toisin kuin ne haluavat.

65
Tätä hattua varmaan tarkoitit?:



Juurikin tuota.

66
Juhana Vartiaisella oli tänään hattu aktiivimallimielenilmauksessa: https://m.iltalehti.fi/politiikka/201802022200715550_pi.shtml Oliko kyseessä homburg, porkpie vai trilby, en ole ihan varma.

Tänään katsoin ajan kanssa tuon videon, ja trilbyksi sanoisin.

67
Asut ja pukineet / Vs: Hatut
« : 06.02.18 - klo:12:04 »
Hattujen käyttö muodollisissa tilaisuuksissa formalwearin kanssa on selkeästi jonkin verran yleistynyt niiden viimeisen parin vuoden aikana, jolloin olen hattujen esiintyvyyteen huomiota kiinnittänyt. Koiviston hautajaisissa fedoroita mustina näkyi useammalla kutsuvieraalla, ja yleisössä yksi homburgkin. Viime itsenäisyyspäivänä taas niin valtioneuvoston juhlajumalanpalveluksessa Helsingin tuomiokirkossa, sankarihaudoilla eri puolilla maata järjestetyissä kunniavartioissa kuin Lahdesta sankarihaudoilta otetuissa kuvissa Ylen sivuilla näkyi useampia hattupäitä asianmukaiseen asuun yhdistettyinä, unohtamatta Helsingin yliopistolla järjestettyä perinteistä kansalaisjuhlaa, jossa hattujen mäörä kasvoi kahdessa vuodessa yhdestä (minun lisäkseni) ainakin viiteen (pl omani, ja omani lisäksi myös toinen homburg). Tämän vuoden puolella hattuja on nähty tasavallan presidentin virkaanastujaisissa (1 homburg) ja Vihdin joukkosurman 1918 muistotilaisuudessa (1 fedora ja 1 homburg).

68
Asut ja pukineet / Vs: homburg-hattu
« : 06.02.18 - klo:11:54 »
Homburg spotattu torstain 1.2. Mtv3:n kymmenen uutisissa joissa näytettiin Vihdin joukkosurmassa 1918 saaneiden 100-vuotismuistotilaisuutta hautausmaalla. Tilaisuudessa kahdella miehellä oli lierihattu, tumman puvun ja päällystakin sekä valkoisen sillkikaulaliinan kanssa. Mikä mielenkiintoisinta, nämä kaksi eivät olleet mitään vanhoja miehiä (joita paikalla myös oli, mutta lippalakeissa), vaan fedora -mies oli korkeintaan viisikymppinen ja homburg -mies ehkä nelikymppinen.

69
(Ex)-poliitikko Matti Ahteella, joka eilen Eduskunnassa osallistui presidentin virkaanastujaisiin sen entisen puhemiehen ominaisuudessa, oli yllään tilaisuuden arvokkuuteen sopivasti tumma liivipuku kunniamerkein.

70
Juhana Vartiaisella oli tänään hattu aktiivimallimielenilmauksessa: https://m.iltalehti.fi/politiikka/201802022200715550_pi.shtml Oliko kyseessä homburg, porkpie vai trilby, en ole ihan varma.

71
Asut ja pukineet / Vs: homburg-hattu
« : 01.02.18 - klo:20:34 »
Tänään Tasavallan presidentin virkaanastujaislähetystä seuratessani spottasin Eduskuntatalon portailla Niinistön niitä laskeutuessa miehen mustassa homburg -hatussa ja päällystakissa. Lienee ollut joku virallinen henkilö, koska yleisöllä ei siihen kohtaan ollut pääsyä.

72
Asut ja pukineet / Vs: homburg-hattu
« : 01.02.18 - klo:20:29 »
Photobucket on näemmä päästänyt käyttäjät piinasta ja kiristysotteesta, ja nyt saa taas käyttää sinne ladattuja kuvia. Tässä siis minun myssyni ja 15 12 vuotta vanha kuva :-D

edit: tarkennus kuvan ikään



Tyylikäs homburg, sopii kokonaisuuteen ja sinulle muutenkin.

73
Asut ja pukineet / Vs: homburg-hattu
« : 18.01.18 - klo:17:49 »
^ viime vuosikymmenellä :-)

Erehdyinkö kenties perusteettomasti olettamaan teidät vanhemmaksi kuin olettekaan? Jos kyllä, niin pahoittelut. Homburgeja ei tainnut viime vuosikymmenellä maamme katukuvassa näkyä senkään vertaa kuin nyt...

74
Asut ja pukineet / Vs: lounaspuku
« : 18.01.18 - klo:17:46 »
Kanadalainen ohjekuva kunniamerkkien käytöstä lounaspuvun ja shaketin kanssa:
http://aijaa.com/ueKQvH
Kanadalaismies toteuttamassa ohjetta käytännössä:
http://aijaa.com/wr2ruk
http://aijaa.com/xaVyLL
Olen itsekin käyttänyt mitalia (ei kunniamerkki vaan muistomitali eli jetoni, Mannerheimin 140-vuotisjuhlamitali) Brittiläisen kansainyhteisön tapaan lounaspuvussa itsenäisyyspäivän kansalaisjuhlassa toissa vuonna, ja hankittuani uudet shakettihousut tänä vuonna toiminen niin tulevassakin juhlassa. Kokonaisuus oli mielestäni onnistunut.

75
Laatutori / .
« : 14.01.18 - klo:11:23 »
.

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8