Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Lh

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 161
31
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 29.05.17 - klo:18:40 »
Sen lisäksi kenkiin nousee monesti kostean kelin jäljiltä valkeat rannut, "suolaa", vaikka ei kai se sitä voi olla?
Kyllä se talvisaikaan märillä keleillä on autoteiltä tulevaa suolaa.

32
Kaunis elämä / Vs: Design-lamput
« : 12.05.17 - klo:10:13 »
Poistin vain omat viestini tästä viestiketjusta ja lupasin olla myöskin jatkossa kommentoimasta millään tavoin enää tätä ja tuota samalla aihealueella olevaa sisustustyylit- viestiketjua. Sieltä tosin en jaksa enkä kiireiltäni ennätä poistaa kaikkea kirjoittamaani, mutta voin toki poistella silloin tällöin, aina kun ennätän/huvittaa, viestejäni sieltäkin.
En oikein ymmärrä tätä ideaa viestien poiston suhteen. Jos Jussia häiritsee, Jussi voi jättää lukematta.

Itse olen lukenut kirjoituksiasi mielenkiinnolla niiltä osin kun ne koskevat itse asiaa. Toki olen tiedostanut, että olet todella vannoutunut asianharrastaja, ja siksi juttuja täytyy vähän suodattaa jotta niiden opit toimivat parhaiten itselle.

33
Kaunis elämä / Vs: Design-lamput
« : 09.05.17 - klo:14:32 »
Lämmitän koko taloa muutenkin sähköllä, ihan hyvin voisin käyttää hehkulamppujakin. Tosiaan, saako niitä jostakin?
Tämä tietysti muuttaa asiaa, itse asun kerrostalossa.

Ja Jussi ja Tumppi: siirtykää privan puolelle jos haluatte sotia. Ei jatketa/aloiteta tässä ketjussa.

34
Kaunis elämä / Vs: Design-lamput
« : 09.05.17 - klo:03:19 »
^Lähinnä sitä, että osa viestistäsi menee nyt ikään kuin huti.

Tarkoitan siis tätä:

Totta kai. Kyllähän PH5:sta voi tietenkin käyttää himmentimen kautta ihan niin kuin mitä muuta valaisinta tahansa. Erityisesti mikäli se on tilan ainoa valaisin ja sitä käytetään paljon. Mutta en vain ymmärrä, että mitä ongelmaa siinä on? Itselläni PH5 ei ole tällä hetkellä himmenninkäyttöisenä, mutten silti näe siihen mitään ongelmaakaan. Eli jos himmennät oman PH5:en vaikkapa tunnelmaillallisen vaatimalle teholle, niin mihin ihmeeseen sinä siinä kohtaa tarvitset virheetöntä värintoistoa? Oletko niin suuri kulinaristi että syöt silmilläsikin ja että saavutat täyden ruokanautinnon vain jos kaikki lautasella toistuu oikein värejä myöten?

Itse ainakin ymmärsin, että hyvä CRI-arvo on Pchanilla hakusassa aivan muussa kuin joulupöydän äärellä. Lisäksi himmennys/CRI/jne. probleema ei tässä juurikaan liittynyt itse valaisimeen.

Mutta itsellä kanssa kovat odotukset teknologian kehittymiseen - ei otsasuoni kestä hehkulamppujen sähkönkulutusta.

35
Mistä hinnasta olisit valmis luopumaan noin suunnilleen?

36
Asut ja pukineet / Vs: Alpa
« : 28.03.17 - klo:16:25 »
In progress.
Alaosaston kanssa vielä kuitenkin pientä jumppaa. Tuo ylälenkki lähtee kiitämään, koska sen toiminta vaihtelee niin paljon käyttäjän mukaan.

Toiveissa on, että ensi proton myötä kaikki on kunnossa ja saadaan tilaukset rullimaan, mutta on tullut tämän kanssa todettua, että parempi olla lupaamatta mitään.

37
Asut ja pukineet / Vs: Alpa
« : 05.03.17 - klo:20:52 »
Ajateltiin tehdä silleen, että tehdään nyt neuleet kaikille halukkaille ja lisäksi sopiva reservi kesän yli. Vaikka shaalineule voi iltaisin olla kesälläkin olla takkimaisena kova sana, on sesonkiin osuvampiakin tuotteita, joten tehdään vasta syksyllä isommin.

Koska näitä voi varata?
Laitetaan pre-orderit käyntiin heti kun malli on viimeistelty.

38
Asut ja pukineet / Vs: Alpa
« : 03.03.17 - klo:00:13 »
Päivitystä:

Shaalista jälleen yksi samplekierros takana. Kaulus saatiin hiottua nappiin ja neuleen tuntumaa parannettua entisestään. 1,5-kertaisesta kauluksesta tuli paksuudeltaan täydellinen, kunnon muhkeus, mutta menee vielä ulkotakin alle.

Fittiä joudutaan nyt vielä säätämään, joten kaulustakin joutuu vielä hienosäätää. Aikataulu venyy, mutta tätä kannattaa odottaa.

(Jos joskus on mietityttänyt, miksi kunnon shaalineuleita on myynnissä niin vähän, niin nyt se on viimeistään tullut itselle selväksi: on varsin yllättävän monimutkainen malli valmistaa ja länsimaisenkin tehtaan ohjeistus on melko haastavaa. Speksi oli jo alkuun pitkä, mutta nyt se on pitkä.)

Ajateltiin tehdä silleen, että tehdään nyt neuleet kaikille halukkaille ja lisäksi sopiva reservi kesän yli. Vaikka shaalineule voi iltaisin olla kesälläkin olla takkimaisena kova sana, on sesonkiin osuvampiakin tuotteita, joten tehdään vasta syksyllä isommin.

Crew neckistä tehtiin uusi erä, jossa kainaloaukkoa on hieman nostettu ja uutena värinä myös tummanharmaa. Tämä on värjäämätön luonnonväri, josta löytyy mukavasti elävyyttä.

Crew neckin hintaa nostettiin 175 euroon vastaamaan paremmin materiaalikustannusta. Tämä painaa noin 0,6kg eli materiaalia menee noin kaksinkertaisesti keskiverto shetlandneuleeseen verrattuna. Tästä on etua etenkin kestävyydessä; lämmittävyydessä ei ole niin suurta eroa, koska höllästi kudottu lampaanvillaneule voi olla pöyheämpi lampaanvillan kähäryyden takia.

Ketjun alusta löytyvällä koodilla saa kuitenkin vielä tämän kuun ajan tuohon 140€ insider-hintaan, sitten nousee sekin pykälän.

39
Vapaa sana / Vs: Mitä ostit tänään?
« : 26.02.17 - klo:09:04 »
Crepe on pohja, joka ei koskaan ole superliukas, mutta ei myöskään pitävä kuvioinnin puutteen takia.

Eli sellaista ennakoitavaa lipsumista.

40
Kaunis elämä / Vs: Sisustustyylit
« : 25.02.17 - klo:15:23 »
Ikävästi kiinnostava ja detaljipitoinen keskustelu päätyi jäähyyn.
Tumppi$:n kaksi viimeisintä viestiä eivät enää tuoneet itse aiheeseen mitään sisältöä.

Kömpelöissä henkilökohtaisuuksissa oli oma komiikkansa, mutta siinä se.

41
Kaunis elämä / Vs: Sisustustyylit
« : 23.02.17 - klo:20:26 »
30 päivän jäähy useaan eri henkilöön kohdistuvista purkauksista.

Kuinka paljon kiinnostavaa tietoa menetetäänkään, kun keskustelukyky on tällä tasolla.

...minulle on myöskään aivan turha tulla esittämään...
Tämä olet onnistunut tuomaan hyvin esille.

Minulla on myös tuo PH5 ja monia muita vintage-designesineitä. Olen hankintoihin pääasiassa oikein tyytyväinen, mutta suhtaudun asiaan vähemmällä kiihkolla.

42
Kaunis elämä / Vs: Sisustustyylit
« : 22.02.17 - klo:22:21 »
Omat suosikit väreissä ovat ruskea ja todella, todella hieno punainen. (yhden ruskeavöisen olen muuten myynytkin aikoinaan foorumin laatutorilla)
Olen tämän tuolin ostaja ja täytyy sanoa, että tuoli on loistava. Toisen käsinojan liitoksen liimasin jossain vaiheessa, ei siis ollut rikki, mutta liimauksethan ajan mittaan usein pettävät.

Todella kevyt, ryhdikkään mukava ja rakenteessa on kyllä jäntevyyttä ja jämäkkyyttä, vaikka tämä tuoli taisi olla 80-luvulta?

Mitä tulee Poäng tuolin kestävyyteen: Esitätkö Tumppi jonkun uskottavan hypoteesin, millä perustelet ajatustasi, että Poäng-tuolin on heikommin käyttöä kestävä kuin Artekin verrokki? Näytön puute ei nimittäin ole pätevä argumentti hypoteesisi tueksi.

Ei sillä, että Poäng tuoli kiinnostaisi.

Hinta ja arvon säilyminen ei myöskään minusta ajatuksena toimi. Otetaan esimerkiksi keittiööni hankkimani käytetty PH5. Se maksoi käytettynä noin 340 euroa. Prismasta saisin noin viidelläkympillä keittiön pöydän ylle sijoitettavan "suutarinlampun", joka täyttää valaisutarpeen hyvällä tasolla eikä sen design herätä huomiota suuntaan tai toiseen.

Jos sijoitan nuo säästyneet 290 euroa indeksiin 45 vuoden ajaksi, minulla on vuonna 2062 edelleen tuo suutarinlamppu ja säästyneellä rahalla tekemäni indeksisijoitukseni arvo on 7% korolla laskettuna yli 6000 euroa.

Ei. Yli 300€ keittiövalaisimen hankinta ei ole kannattavaa rahankäyttöä - mutta jos se tuottaa pitkään iloa, kannattaa se ostaa.


43
Asut ja pukineet / Vs: Alpa
« : 22.01.17 - klo:23:52 »
Tässä vielä vähän laajemmin infoa:

Ensimmäinen proto osui heti yllättävän hyvin kohdalleen. Oltiin varauduttu siihen, että oikea paksuus ja tuntuma vaatii useamman eri testin.Ostimme kaiken langan mitä Perun tukusta irtosi. Eräkoko saatiin järkevälle tasolle, mutta tummanharmaata ei saatu niin paljoa kuin olisi haluttu. Se toteutetaan kuitenkin, mutta sen osalta määrä jää siis pienemmäksi.

Hiottavaa ekassa protossa on tietenkin aina ja joitakin ratkaisuja pitää vielä tehtaan päähän tähdentää, mutta odotuksissa on, että nyt tekeillä oleva proto on jo lopullinen malli.

Tässä vähän eriteltynä tunnelmia:

Lanka ja tuntuma

Aiemmasta kaavailusta poiketen valitsimme langaksi 2*2ply/16, joka on ollut aiemmin käytössä naisten puolella paksummissa neuletakeissa ja havaittu hyväksi. Teimme siis kaksi eri protoa ja lopputulos tuolla crew neckissäkin käytettävällä langalla (3ply/10) oli patenttineuloksella jo aivan liian kuuma sisäkäyttöön. Nyt tuntuma on napakampi, mutta silti hyvin muhkea. Neljän päivän käyttökokemuksella neule on sisäkäytössä mukavan lämmin, ei kuuma.

Lankavalintaa tukee sekin, että kun käytössä on samaa lankaa useammassa tuotteessa niin lisävärien ja kokojen tekeminen ei ole yhtä hidasta, kun voi käyttää samaa reserviä.

Kaulus

Tulikin tehtaalta yksinkertaisena, ei kaksinkertaisena, kuten speksattiin. Lopputulos on oikein hyvä, mutta ei täydellinen. Testattiin kaksinkertaisen paksuutta, ja se kuitenkin menee jo liiallisuuksiin - kaulus ei usein mahtuisi kaksinkertaisena järkevästi talvitakin alle, vaan tuntuu ahdistavalta.

Kaulus toteutetaan 1,5 kertaisena neulomalla kaulus kolminkertaisena (muu neule siis kaksinkertaisena). Odotus on, että tästä tulee todella hyvä.

Kaulukseen tullaan todennäköisesti tekemään taakse diskreetti sauma, koska muuten kauluksen kuvio vaihtuu peilikuvaksi eri käänteissä.

Saumat

Olkasaumat ja muut liitokset on tehty todella nätisti ja huomaamattomasti.

Värit

Burgundy väri osoittautui neuleessa todella hyväksi. Lankanäytteiden perusteella näitä on usein vähän hankala arvioida.

Resorit

Todella onnistuneet.

Mittasuhteet

Etukappaletta ja hihaa lyhyemmäksi, hihan yläpäätä kapeammaksi.

Ja Hki Sokos jatkoi meidän sopparia toistaiseksi, eli siellä pääsee shaaliin tutustumaan sitten jossain vaiheessa, jos verkkokaupasta jää yli ja malttaa odottaa.

44
Asut ja pukineet / Vs: Alpa
« : 22.01.17 - klo:19:56 »
Alkavalla viikolla pitäisi saapua toinen protoversio. Jos se on osunut kohdilleen, niin laitetaan tuotantoon. Ensi kuun puolivälin tienoo on tämänhetkinen ennuste. Jos joudutaan tekemään vielä yksi protokierros, niin +1,5 viikkoa.

45
Kaunis elämä / Vs: Design-lamput
« : 08.01.17 - klo:00:56 »
Tuli kanssa itsellä mieleen, kun 80-lukulaisen PH-vitosen hankin jokin vuosi sitten ebaystä: itsellä oli kanssa varjoja aluksi, mutta kaikki oli kiinni polttimon korkeuden säädöstä. Kun polttimon ruuvasi oikealle korkeudelle, tuli valosta juuri tuollainen miellyttävä gradientti.

Ennen käytin siinä lämmintä energiansäästöpolttimoa (miniloisteputkea). Nyttemmin olen siirtynyt hehkulampun muotoisiin ledipolttimoihin. 

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 161