Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Ernst, Max Ernst

Sivuja: [1]
1
Kaunis elämä / Auton hoito
« : 08.06.14 - klo:23:10 »
Laitoin melko yleisen otiskon, jos vaikka tulisi muutakin ihmeteltävää. Ensi hätään kuitenkin kysymys nahkapenkkien hoitamisesta. Ajattelin ensi pestä penkit kissasaippualla. Uskaltaisikohan sen jäkleen kokeilla CLF:ää hoitoaineeksi? Vai onko parempia ehdotuksia?

2
Kaunis elämä / Ruokapaikat Turussa
« : 20.11.13 - klo:09:17 »
Jos turkkulaissi vielä täällä roikkuu, niin vinkatkaapas hyviä ruokapaikkoja Turussa perjantai-illaksi ja lauantaiksi. Mieluummin ei ihan mättöluokkaa, mutta ei välttämättä ihan fine dinekään; kuitenkin mielellään edullisia tai edes kohtuuhintaisia. Plussaa lyhyt etäisyys torilta.

3
Asut ja pukineet / Sedälle farkut
« : 07.10.13 - klo:22:58 »
Ostinpa tänään parit kengät foorumiveljeltä, kiitokset mainioista kauppoista U-Haulille! Totesin, että niiden kanssa sopisivat farkut mainiosti (kengät tässä: http://www.keikari.com/foorumi/index.php?topic=3353.msg144712#msg144712).

Meikälainen ei vain ole farkkuja hankkinut aikoihin, joten en tiedä, mikä olisi hyvä hankintapaikka, millaiset "nykymuodin" (mukaan pitäisi hommata ja mitkä sopisivat varttuneemmalle foorumiitille. (Ns. pappafarkkuja en taida kuitenkaan vielä hankkia).  Keikari-approved niiden pitää olla ilman muuta. Edullisuuskaan ei ole haitta. Käyttö tulisi todennäköisesti olemaan pääasiassa e.m. kenkien ja tweedtakkien kanssa.

Pankaapa suosituksia malleista ja myyjistä.

4
Asut ja pukineet / Työvaatteet
« : 21.03.13 - klo:09:03 »
MTOP-ketjussa käynnistyi keskustelu, onko blue x grey työasu vai vapaa-ajan asu. Jatketaan omassa ketjussa:

Mikä on työasu? MTOP:issa GT mainitsi, että Suomessa on 13 yritystä, joissa puku on ainoa työasu. Mikä muualla sopii työntekoon? Oman havaintoni mukaan, kuten kirjoitin: Suomessa tosin menee työelämässä melkein mikä vain. Yleensä colleget tms. Keikarin foorumin yksi merkitys onkin mielestäni lisätä tietoisuutta siitä, mistä miesten klassisen vaatetuksen eri kokonaisuudet tulevat ja mikä on ollut niiden käyttöympäristö ja -tarkoitus. Samalla se edistää perinteiden, historian ja tyylin jatkuvuutta tuleville polville.

Toisaalta pukukin voi olla haalari, kuten on aiemmin on todettu. Puvulla ja puvulla on eroa. Monissa hommissa ilmeisesti sittenkin vaaditaan pukua, mainittujen kolmentoista yrityksen lisäksikin, ainakin erään tapauksen perusteella: eräs tuttu myyntiheppu halusi käydä ohimennen hoitamassa pikkujutun työpaikallani kanssani. Sattui olemaan kaverin vapaapäivä, ja vähän kasuaalimpi vaatekerta päällä. Tavatessamma hän pahoitteli vuolaasti, että joutui tulemaan tapaamiseen ilman pukua.
5
Yhteiskunta / Hugo Boss
« : 03.03.13 - klo:12:47 »
Jatketaan MTOP-ketjussa alkanutta ihmettelyä täällä:

Minulle oli muuten uutinen se, että itse Hugo Boss suunnitteli SS- joukkojen mustan univormun, kuten myös Hitler- jugendin ruskean.

http://en.wikipedia.org/wiki/Hugo_Boss

Pitäisin tuota väitettä pelkkänä ilkeämielisenä bullshittinä. Hugo Boss oli p.o. univormujen suunnittelun aikana pelkkä pahainen kortteliräätäli satojen tuhansien samanlaisten joukossa, ei mikään designeri. HB kyllä toimi sittemmin tavarantoimittajana armeijalle ja muille valtion ja puolueen laitoksille ja teki siinä yhteydessä hyvät rahat mutta univormujen suunnittelun kanssa hänellä on tuskin mitään tekemistä. HB teki univormuja tilaajan speksien mukaan.

Ehkä ei pelkästään tavallinen tavarantoimittaja kuitenkaan, ainakaan jos uskomme kyseistä wikipediaa:

http://en.wikipedia.org/wiki/Hugo_Boss

"In 1931, he reached an agreement with his creditors, leaving him with six sewing machines to start again. The same year, he became a member of the Nazi party and a sponsoring member ("Förderndes Mitglied") of the Schutzstaffel (SS) therefore was economically raised due to their help."

"To meet demand in later years of the war, Boss used about 30 to 40 prisoners of war and about 150 forced (i.e. slave) labourers, from the Baltic States, Belgium, France, Italy, Austria, Poland, Czechoslovakia, and the Soviet Union.[9] According to German historian Henning Kober, the company managers were "avowed nazis", "the Boss were all great admirers of Adolf Hitler", and Hugo Boss had in 1945 in his apartment a photograph of himself with Hitler taken in the latter's Obersalzberg retreat.[10]"

Sekä

"In a 1946 denazification judgement, based on his early party membership, his financial support of the SS and the uniforms delivered to the Nazi party even before 1933, Boss was considered both an "activist" and a "supporter and beneficiary of National Socialism"."Kaappiini on kertynyt  melko paljon Bossia. Lisäksi kuuntelen Wagneria. Imeytyvätköhän natsivailkutteet nyt tajuntaani huomaamattani?6
Kaunis elämä / Kauppakassi
« : 08.01.13 - klo:16:25 »
Millainen on herrasmiehen kauppakassi? (Poislukien ajoneuvot.) Kauppojen muovikassit alkavat tympiä, jotain pitää saada tilalle. Mitä?

7
Kaunis elämä / Mikä hifi klassiselle?
« : 15.12.12 - klo:13:05 »
Vanha uskollinen Sonyn "erilliscombo"-tornilaiteisto jostain 80-luvulta on alkanut kuulostaa hieman vaatimattomalta, kun musiikkimaku on alkanut painottua lähes ainoastaan klassiseen musiikkiin. Jonkinlainen laitteiston päivitys alkaa olla milessä yhä useammin. En vain jaksaisi millään alkaa selvittelemään kaikkia markkinoilla nykyisin olevia vaihtoehtoja, 2.0, 2.1, 3.1, 5.1, 7.1 jne., multimedialaitteet, kotiteatterilaitteistot, surroundit, yms.

Arvostaisin suuresti, jos joku tai jotkut klassisen musiikin kuuntelijat, jotka ovat tyytyväisä laitteistoonsa, voisivat hieman kuvailla omia virityksiään ja vaikkapa hieman eritellä niiden hyviä ja huonoja puolia.

Aivan peruskysymyksenä esim.: kannattaako edelleen pitäytyä stereossa vai onko monikanavalaitteista jotain iloa klassisen kuuntelussa?

8
Laatutori / M: "Tauno approved" Huntsman-puku
« : 23.11.12 - klo:12:21 »
Taunon tasahinta -kampanjasta hankkimani Hunstmannin joudun pitkin hampain ja kyynel silmässä laittamaan edelleen myyntiin. Olen juuri ja juuri sen verran liian läski siihen, että tiedän ettei tässä iässä enää kannata ajatella mahtuvansa siihen edes "pikku painonpudotuksen" jälkeen.

(Joudun turvautumaan Taunon kuvitukseen, sillä itseni päällä puku on niin makkarankuori, ettei kethtaa esitellä.)

Mitat:
Olka-olka 46
Pituus niskasaumasta 80
Kainalo-kainalo 55
Hiha 62 + 6
Vyötärö 89 + 3
Lahkeensuu 22
Sisälahje 83 + 5


Hintana omat pois: 340 e posteineen. On halpa laatuunsa verrattuna, kuten Tauno lupasikin.


9
Kulttuuri / Päivän tv-vinkki
« : 08.11.12 - klo:13:43 »

TV5 esittää tänään klo 21.00 elokuvan Merirosvoradio (The Boat That Rocked, 2009).

Voisin huolia lähes kaikki Bill Nighyn esittämän roolihahmon (Quentin) asut. Ja Quentinin asenteen, as well.

10

Mistä muualta netistä kuin Modern Tailorilta voisi katsella tilauksen mukaan tehtäviä (kohtuullisen edullisia) irtotakkeja?

En ole vieläkään löytänyt kaksirivistä, pystykauluksellista, siniruudullista irtotakkia. Voisihan se olla valmisvaatekin, mutta ei sellaistakaan tunnu löytyvän. (Tokihan sellaisen varmaan Bulevardin liikkeistä voisi tilata, mutta lompakko ei oikein tällä hetkellä ole siihen ratkaisuun valmis.)

Sivuja: [1]