Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Asut ja pukineet / Vs: Skrodemmat varsikengät (PNW-tyyliset, ei cowboy)
« Uusin viesti kirjoittanut uuno 26.03.24 - klo:18:05 »

Kengät näyttävät kivoilta, mutta ainakin osassa varpaat nousevat aika paljon, mikä ei tee pidemmän päälle hyvää jalan terveydelle.  Ks https://www.terveyskirjasto.fi/tju00274

Jäykissä työkengissä on tietysti tukeva ja joustamaton pohja, jotta epätasaisella suojataan jalkaa pistäviltä asioilta (ei noissa varmaan kuitenkaan nauloilta, mutta joltain vähemmän teräviltä). 

Arkikäyttöön kaupungille kuitenkin olisi varmaan kiva löytää joku löysäpohjainen kenkä, jonka pohja joustaa (niin kuin tyypillisesti pukukengät tekevät).
22
Asut ja pukineet / Vs: Skrodemmat varsikengät (PNW-tyyliset, ei cowboy)
« Uusin viesti kirjoittanut Jatimatic 26.03.24 - klo:14:50 »
Timberlandin bootseja löytyy suomalaisista kaupoista. Katso myös Boot Factoryn valikoimat.

Boot Factoryn näkemykset tuli tässä hetki sitten talvikengiksi ja niitä etsiskellessäni tähän aiheeseen tuli hieman tutustuttua. Timberlandin kengät ovat muotokieleltään vähän samaa, mutta niistä taitaa puuttua ommeltu pohjarakenne ja niissä on kaikenlaista kangas- ja muuta kikkulaa enemmän kuin puhdasoppisemmissa nahkakengissä. En ole sen tarkemmin perehtynyt, mutta eivät mielestäni edusta ihan tätä kenkätyyppiä.

Melko samaa tyyliä olen nähnyt vuosien ajan Helsingissä, sillä Red Wing -tehtaan varsikengät ovat melko suosittuja. En ole varma, onko niiden kiilakorko Suomen talveen paras, kun en ole koskaan omistanut paria. Valtaosa näiden käyttäjistä ei nahkan perusteella huolla omiaan.

Hyvä pointti, Red Wing lienee Suomessa yleisesti myytävistä lähimpänä niin sanotusti oikeaoppista. Voi olla että kärsinyt ulkomuoto on joillekin osa tyyliä, joillekin taas kovasta käytöstä seurannutta välttämätöntä kulumista, ja joillekin taas silkkaa välinpitämättömyyttä ja tietämättömyyttä. Red Wingejä on kyllä paljon muullakin kuin kiilakorolla, joka on ainakin minun silmääni melkoisen ruma. Samaten oma silmäni ei oikein arvosta tuota niin sanottua moc toea mitä osassa Red Wingejä on. Omaan silmääni esimerkiksi Red Wingin Blacksmith taas on varsin hyvän näköinen malli.

23
Asut ja pukineet / Vs: Talvikengät
« Uusin viesti kirjoittanut Ville 26.03.24 - klo:09:21 »
Usein mitä pehmeämpi kumiseos on, sitä varmempi se on jäällä. Ainakin raakakumipohja sekä Ridgeway ovat pitäneet omassa jalassa paremmin. Vaahtomuovi ei kuitenkaan kestä hyvin, joten kumi miehen tiellä pitää.
24
Asut ja pukineet / Vs: Skrodemmat varsikengät (PNW-tyyliset, ei cowboy)
« Uusin viesti kirjoittanut Ville 26.03.24 - klo:09:19 »
Melko samaa tyyliä olen nähnyt vuosien ajan Helsingissä, sillä Red Wing -tehtaan varsikengät ovat melko suosittuja. En ole varma, onko niiden kiilakorko Suomen talveen paras, kun en ole koskaan omistanut paria. Valtaosa näiden käyttäjistä ei nahkan perusteella huolla omiaan.
25
Asut ja pukineet / Vs: Skrodemmat varsikengät (PNW-tyyliset, ei cowboy)
« Uusin viesti kirjoittanut salaryman 25.03.24 - klo:22:07 »
Timberlandin bootseja löytyy suomalaisista kaupoista. Katso myös Boot Factoryn valikoimat.
26
Asut ja pukineet / Skrodemmat varsikengät (PNW-tyyliset, ei cowboy)
« Uusin viesti kirjoittanut Jatimatic 25.03.24 - klo:09:59 »
Talvikenkiä etsiskellessäni huomasin että näköjään foorumilla ei ole säiettä tai juurikaan keskustelua etenkin USA:ssa suurta mainetta nauttivista, järeähköistä, usein työkäytössä käytettävistä "saappaista". Nämä siis eivät ole mitään kobrannahkaisia teräväkärkisiä joita Suomessa usein buutseiksi kutsutaan, vaan enemmän vaelluskengän näköisiä ja oloisia, paksusta nahasta tehtyjä, suhteellisen rouhealla kumipohjalla varustettuja, Goodyear Welt -rakenteella tehtyjä kestäviä ja käyttökelpoisia matalavartisia varsikenkiä. Tietyn tyyppisistä kengistä käytetään usein termiä PNW boots eli Pacific North West, koska isoimmat valmistajat ja suurin suosio sijaitsevat tuolla suunnalla. Suomessa taitaa lähes ainoa yleisesti myynnissä oleva tähän kuvaukseen sopiva olla Red Wing, mutta noita malleja ja versioita ja materiaaleja ja valmistajia on kyllä ison veden takana enemmänkin. Historia ulottuu 1800-luvulle, kun Amerikan pohjoisosien metsä- ja kaivostyöläiset tarvitsivat työjalkineita.

Nämähän ovat sinänsä Suomen kuraisiin, hiekkaisiin, loskaisiin, lumisiin olosuhteisiin tehtyjä kenkiä jotka ovat yhtä kotonaan marraskuisella Esplanadilla kuin kesäisenä sadepäivän Pihtiputaalla. Menevät tyylillisesti nähdäkseni hyvin yksiin farkkujen, flanellipaitojen, chinojen tai muiden ei-niin-kevyiden kankaiden kanssa eivätkä herätä suurempaa huomiota hyvässä tai pahassa suomalaisessa katukuvassa. Sen sijaan italialaisen silkkipuvun kanssa, kesähäissä tai formaalissa pukeutumisessa näitä ei toivottavasti nähdä.

Mielestäni tämän tyylin jalkineet lyövät hienosti kättä käytännön kanssa arkipukeutumisessa. Nämä ovat kertakäyttöisiä muovipohjakenkiä huomattavasti laadukkaampia, kestävämpiä ja paremman näköisiä, mutta käyttöominaisuudet ovat enemmän kuin kohdallaan ja tämän tyylin jalkineet toimivat ympäri vuoden silloin kun ei olla kovin formaaleja eikä kovin hienona. Huonona puolena on heikohko saatavuus Suomessa Red Wingiä lukuunottamatta, ja kaikkien tyyliin ei sovi näin "rouhea" jalkine.

Vähän silmäkarkkia niin päästään jyvälle mistä on kyse.

Muutama iso valmistaja:
https://whitesboots.com/
https://vibergboot.eu/?shpxid=0f509b1e-c122-4512-906a-9b28ae125601
https://nicksboots.com/
27
Asut ja pukineet / Vs: Talvikengät
« Uusin viesti kirjoittanut Arska 24.03.24 - klo:22:24 »
Mainostettakoon täällä, että reunoskenkien pohjien mittapuulla melko hyvää pitoa talvella tarjoaa Heschungin oma kumipohja, jota käytetään esim. malleissa Ginkgo ja Catalpa (pohjassa on lintua ja kalaa esittävä kohokuvio). On lumella ja jäällä paljon pitävämpi kuin esim. Dainite-, Commando- tai Victory-pohja. Pidoltaan kehutusta Ridgewaystä minulla ei ole kokemusta.

Heschungin pohjien materiaali on aika pehmeätä ja askellus siksi varsin äänetöntä, mikä kylläkin minua jonkin verran häiritsee - kaipaisin hieman kopinaa.
28
Asut ja pukineet / Vs: Talvikengät
« Uusin viesti kirjoittanut Floridaman 23.03.24 - klo:08:48 »
Muille etsijöille tiedoksi: Helsingin alueella taitaa Cainen valikoima olla helpoin ratkaisu. Siellä on Berwickin sekä firman oman tuotemerkin popoja hieman päälle 200 eurolla. En ole niitä käyttänyt, joten en osaa sanoa kestävyydestä.

Berwickin bootsit ovat pysyneet itselläni todella hyvänä parin vuoden ajan. Nauhat menivät tosin rikki, joten ne piti vaihtaa. Nämä ovat myös todella mukavat jalassa.
29
Laatutori / Vs: M: Barena, Beams +, Sunspel (52, L)
« Uusin viesti kirjoittanut Ings 22.03.24 - klo:12:54 »
Lisätty myytävää
30
Linkit ja vinkit / Vs: Laadukkaita naisten bootseja Hgissä?
« Uusin viesti kirjoittanut Jatimatic 21.03.24 - klo:08:58 »
Solovaria löytyy myös Keravan kenkäkingistä. Tsekkaamisen arvoinen yhdistelmä vintagekauppaa ja suutarinverstasta.

https://www.kenkakingi.fi/

Internetin kollektiivisen muistin hiomiseksi sanottakoon yksien Solovairien kokemuksella, että laatu oli pettymys. Pohja ei kestänyt kovinkaan kauaa, vaikka on toki vaihdettavissa. Pahempi pettymys oli ruskean nahan laatu; vaikutti suhteellisen aggressiivisesti pinnoitetulta ja ikääntyi huonosti, näytti muoviselta vanhetessaan ja rypistyi rumasti. En aio enää kyseiseen merkkiin koskea.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10