Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Cisne36

Sivuja: [1] 2 3 ... 15
1
Asut ja pukineet / Vs: Kauluspaidat
« : 05.03.21 - klo:19:51 »

Pinstripen kauluspaitani alkavat osoittaa ikääntymisen merkkejä. Tässäkin on kainalonsuu revennyt jo hyvän matkaa. Mutta eiköhän tuotakin paitaa pysty vielä tusinan kertaa pitämään, kunhan ei hienoimmissa mittelöissä käy.Rohkaistuin tarinoimaan hyvästä ystävästäni.

Hän on siis mahtunut rippipukuunsa koko ikänsä (ikä nykyisin 70v++) ja ollut pikkuvirkamies koko ikänsä. Ei ole ollut kiinnostunut vaatteista koskaan, ja hänen vaimonsa on hoitanut ne ostot 50 vuotta.

Tästä johtuen ystävälläni ei ole koskaan ole ollut teepaitoja tai farkkuja: mökillä ne maalauspaidat ja -housut on ollut niitä kulahtaneempia kauluspaitoja ja housuja, ja taas kun ollaan lähdetty Stadia kohti, niin vakosametti on vaihtunut siistimpään...

2
Kulttuuri / Vs: Mitä luet nyt?
« : 04.01.21 - klo:00:02 »
Agatha Christie osaa viedä lukijaa kahville ja kuutamolle, ja Roger Ackroydin Murha on sellainen.
Lämpimästi suosittelen Jaakko Kankaanpään uusia suomennoksia neljään Agatha Christien kirjaan:
http://dekkariseura.fi/wp-content/uploads/2019/06/rk192_a.pdf

3
Asut ja pukineet / Vs: Vaatteet ja tyyli uutisissa
« : 29.08.20 - klo:06:32 »
R.I.P.

4
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 07.06.20 - klo:00:36 »
Mihin ravintolaan Helsingissä veisit ulkomaalaiset vieraasi syömään suomalaista ruokaa?

Palace on Suomen paras ravintola, mutta suomalaiseksi sen keittiötä en voi kutsua. Hauskana yksityiskohtana wasabi (joka on siis sitä oikeaa, ei sitä piparjuurta, jota Japanin ulkopuolella myydään wasabina) tulee Islannista.

Olo on suomalaisemman oloinen, mutta kuitenkin Olo tekee ruokaa suomalaisista aineista moderniin piperrystyyliin. Olo on loistava ravintola kyllä.

Uudessa Finnjävelnissä en ole käynyt, mutta vanha vakuutti tavallaan. Suomalaista ruokaa mutta pähkähulluilla ideoilla ja hassusti prosessoituna.
Finnjävelnissä on nykyisin karvahattupuolikin, ja menut vaihtelevat molemmilla puolilla ilmeisesti aika usein, että sikäli siinä on valinnanvaraa.
Finnjäveln on ehkä antoisampi suomalaisille, joilla siis jo on makumuistoja. Esim maksalaatikko uudella tavalla ei tuo ahaa-elämystä japanilaiselle, tai tilliliha uudelleen ideoituna ranskalaiselle.
Jos mun ei tarttis maksaa koko seuruetta, niin Finnjävelnin jompikumpi puoli ehkä olisi valintani.

Jos taas budjettia pitäisi ajatella, niin suomalaisella linjalla ykkösvaihtoehtoni olisivat Kolme Kruunua ja Salve. Kummatkin ovat perinteisiä ruokaravintoloita ajalta jolloin käsitettä "menu" ei tunnettu täällä päin. Molemmissa klassikkoannoksia: paistetut silakat, lihapullat jne.
Salvessa olen syönyt loistavan maksa-annoksen, hieman yli 20 euroa hinta.

Muitakin asiallisia ravintoloita varmasti riittää, mutta tässä pari esimerkkiä "suomalaisuus" edellä...

5
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 12.03.20 - klo:00:45 »
... erinomaisen laadukkaan untuvatakin...
... jos ulkona on -10 astetta tai alle, voi t-paidan päälle sitten jo vetäistä collegen ettei kylmä tule, eli on kyllä talvitakkina erinomainen. Valittamisen aiheita ei ole. Kuin. Yksi.
... lievästi epämuodikas...
Näin Helsinki-näkökulmasta moinen vaate menee "Erikois-varusteet" -kategoriaan. Silloin ulkonäöllä ei ole väliä, toiminnallisuus ratkaisee.

Esim. lumiluolavaellus Ruotsin Lapissa, pilkkiminen Inarilla -25 asteessa, vuorikiipeily Andeilla yöpyen roikkuvassa teltassa, -10 asteen pakkaslukemat Helsingissä...

Miten olisi vaihtoehtona jättää tuo extreme-olosuhteisiin ja ostaa nykyiseen "termisen syksyn jälkeen tulee terminen kevät mutta kukaan ei tiedä milloin se tulee koska termisen syksyn katkaisee terminen talvi, ja termisen kevään aloittaa termisen talven loppuminen, ja jos terminen talvi puuttuu, niin kukaan ei tiedä" -olosuhteisiin joku Keikari-Aproved tsydeemi?

Itse en mistään loistavasti funktionaalisesti toimivasta luopuisi koskaan jostain ulkonäkö- tai muotisyistä...

6
Isompi ei aina ole parempi...
... hieman häiritsee tuo rekkarikilven koko...

7
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 30.11.18 - klo:03:54 »
Veikkaan, että Swatch Group ei huolla Seikoja.

Totta tosiaan, olipas noloa...
... nyt meni kelloprojektit sekaisin...

Mutta muuten mielenkiintoinen ja informatiivinen hinnasto...

8
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 29.11.18 - klo:03:18 »
... mietinnässä on hankkia alle 500e automaatti-Seiko arkikäyttöön. Aloin kuitenkin miettia noita kokonaiskustannuksia. Onko edullisen kellon huolto yhtä kallista kuin kalliimmankin?

Itse en veisi alle 500 euron Seikoa Seikon merkkihuoltoon, vaan pätevälle kellosepälle, mutta mielenkiinnon vuoksi tässä virallinen Seikon huoltohinnasto:
http://www.swatchgroup.se/service/serviceprices/fi/Omega%20hinnasto%202017.pdf

9
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 29.11.18 - klo:03:13 »
Automaatti- tai ylipäänsä mekaanisen kellon huoltoon saa kulumaan koneistosta, mallista ja merkistä riippuen mitä tahansa 150 ja 1000€ välillä, ja tietenkin siten että mitä monimutkaisempi koneisto ja korkeammallebrändätty kello, sitä kalliimpaa voi huoltokin olla.
...
Vaikka sanotaan, että mekaaninen kello pitäisi huollattaa viiden vuoden välein, en ainakaan itse ole 20 vuoden kelloharrastamiseni aikana noudattanut ko. ohjetta, pikemminkin 10 vuoden välein.

Laurentiuksen arviot ovat varmasti päteviä.

Omakohtaisia kokemuksia: täydellinen perushuolto listahinta 350 €, Breitlingin nupin hajoaminen (syvyysreittaus 500m) korjausarvio 850 € ja ei voi Suomessa tehdä, ajanottotoiminnalla perushuolto listahinta pitkälti yli 700 €.
 
Olen myös siirtynyt enemmän Laurentiuksen harrastamaan 10 vuoden huoltoväliin, jopa siten että täyshuolto vain ja ainoastaan oireiden mukaisesti.

Mutta - pyydän anteeksi huutamista: MUISTAKAA PAINETARKISTUS parin vuoden välein ja VÄHINTÄÄN ennen sukellusreissua. Tai rantalomaa. Tiivisteiden tarkistus painetestillä ei vie kuin vartin ja jos ei mene asiakassuhteen muihin kuluihin, niin ei montaa kymppiä maksa.

Kelloa ei saa pilalle vuodessa tönkköisillä öljyillä, mutta vuotavilla tiivisteillä ja 10 metrin syvyyssukelluksella saat sen kaput alle minuutissa...

Tässä alla on ymmärrykseni mukaan oikein asiantuntevaa tekstiä aiheesta, toki ammatinharjoittajan omaa bisnestä edistävää mutta näkemykseni mukaan niin sivistävää, että mahtuu tämän palstan sääntöihin:
https://kellohuoltoloppela.com/Huoltovali.htm

10
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 04.11.18 - klo:14:25 »

11
Asut ja pukineet / Vs: Alusvaatteet
« : 27.06.18 - klo:01:15 »
Onko kenelleäkään kokemuksia The Other Danish Guy -kalsareista?

On. Omalla tavallaan loistava tuote.

Tilasin kokeeksi pidempilahkeisen mallin (pidempi selkäosa, ei avautuvaa etumusta) ja kävelyyn ja urheilukäyttöön ovat törkeän hyvät. En tiedä mikä voisi olla parempi.

Jos lähtisin hieman ilmavaivaisena Atlantin ylityslentoon, niin valitsisin jotkut muut, puuvillaisemmat.

Ja sitten off-topic: sivut ovat oikein viihdyttävät, mutta en usko niistä juuri sanaakaan. Miten muka mereen hylätyistä kalastusverkoista voi valmistaa maailman puhtainta muovia?
Vai onko sekoitussuhde yksi verkko ja yksi miljoona tonnia puhdasta raaka-ainetta?

Seuraan omieni kestävyyttä, ja jos se on riittävä, niin tilaan urheilukalsari / aktiivipäiväkalsari -varastoni täyteen tuolta. Eettisyydestä viis - jos joku kertoo paremmat kalsarit urheiluun, niin mielenkiinnolla kuuntelen...

12
Laatutori / MENNYT: Lahjoitetaan Nato 22 mm kellonranneke
« : 04.06.18 - klo:19:46 »
Taattua parin euron kiinanlaatua, tilasin epähuomiossa "väsyneessä mielentilassa" tuplat.

Ranneke on mahdollisimman keinokuitua ja raidallinen: puna-kelta-puna ja aika tarkkaan ovat Espanjan värit.

Väriraidat eivät leveydeltään matsaa Espanjan lippuun (jossa keskiraita on yhtä leveä kuin punaiset reunaraidat yhteensä eli 1:2:1) vaan tässä kaikki kolme raitaa ovat yhtä leveät (1:1:1).

Ranneke on täysin uusi, putkahti postiluukusta tänään ja kokonaispituudeltaan 263 mm. Leveys on tuo mainittu 22 mm ja ihan normi-Nato siitä ohuemmasta päästä, ei todellakaan paksua materiaalia.

Torstaina voisin laittaa snail-mailina, rahaa en halua mutta olisi hauska nähdä tällä palstalla kuva rannekkeesta "tositoimissa".

Vastaukset ketjuun ja sitten yhteystiedot postitusta varten privana.

13
Kaunis elämä / Vs: Automuotoilu
« : 18.02.18 - klo:20:03 »
Upea on...

Onkohan tuossa saavutettu ultimatum siitä, miten paljon rengas pystyy olemaan vannetta leveämpi? Takarenkaasta on vaikea kuvitella äärimmäisempää versiota...

14
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 18.02.18 - klo:08:06 »
Voutilaisesta (vanha) artikkeli, nyt netissä:
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005567229.html?ref=rss

Sivuja: [1] 2 3 ... 15