Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Gamekeeper

Sivuja: [1]
1
Laatutori / Myydään koko 50 glen garnock tweed-takki
« : 08.03.09 - klo:10:55 »
Myydään vuoden vanha täysin käyttämätön Skotlantilainen tweed-takki koossa L (50). Kuvagalleriassa olevassa kuvassa tämä kyseinen takki on päälläni. Takki on ns. "shooting jacket" eli siinä on patruunouita varten isot etutaskut ylöstaittuvilla läpillä ja ns. shoulder pleats eli laskokset olkain takana antamassa amoumisessa tarvittavaa liikkumisen helppoutta. Hyvä takki jahtiin tai muutenkin. ovh.499€ nyt 200€!!! Nopeat syövät hitaat!

Shooting jacket in tweed with alcantara details  

3- button front

Bellows pocket with button up function

Action back

Double side vents

Glengarnock paisley lining

Tässä linkki myyjän sivulle jossa kuva: http://http://www.classicsportcompany.com/product_details.php?p=515

2
Asut ja pukineet / Metsästyspukeutuminen
« : 19.01.09 - klo:22:57 »
Laitanpa kuvan yhdestä jahtipukukokonaisuudestani. Puku on skotlantilainen Glen Garnock ja capi on lontoosta Purdeyltä kengät on Mantereen kenkätehtaalta ja ja, kauluspaita Bob Parrattilta sekä hansikkaat kotimaista peuraa ala stockman. Laitan kuvia lisää kun jaksan ottaa eri asusteista. Eli tämä nyt siis lähinnä fasaani-jahtiin tahi vastaavaan herrasmiesurheiluun.


3
Asut ja pukineet / Panama-hattu
« : 17.01.09 - klo:00:16 »
Ensinnä: hatuille voisi kaavailla oman osionsa(hattufani)

Onko teillä kokemuksia panama-hatuista? Myyjistä jne. olen lähdössä maaliskuussa Niilille risteilemään vaimon kanssa ja ajattelin laivan kannella lekotteluun sopivan päähineen olevan panama hat, mutta mistä? Olen tulossa lopputulokseen Lock & co. ,mutta tuleeko teille mieleen muita vastaavassa laadussa? Enkä halua maksaa jenkeille ensin 3000$ hatusta ja sitten 22% verottajalle lisää. Olen niin lopen uupunut verotuksiin että en ikinä tilaa jenkeistä mitään. Ajatelkaapas tätä nyt kun kerran aloin vuodattaa: kävin etelä-afrikassa metsästelemässä, ammuin pari antilooppia, ja nämä eläimet täytettiin etelä-afrikassa ja toimitettiin minulle suomeen. Täällä verottaja muistaa minua noin 600 euron laskulla, eli eläinten (kaatomaksu(hinta)+täyttökulut+rahti) x 0,22 Mitä järkeä? Rahastusta! Eihän tässä liity suomeen mikään osa enkä maksa suomeen mitään, mutta silti veroa kopsahtaa. Tein tästä kyselyn eduskuntaankin ja olihan heillä tuosta osoittaa jonkinlainen perustelu eli paperi mutta huh kun sapettaa! Asiaan, mielipiteitä ja kokemuksia panamahatusta kaivataan myös.

Ajattelin pukeutua vaalean ruskeisiin reiällisiin nahkakenkiin, vaaleisiin chinoihin, pikee-paitaan, sopiiko panamahattu mielestänne kokonaisuuteen?

4
Asut ja pukineet / Polvihousut(breeks)
« : 10.01.09 - klo:20:56 »
Ajattelin ihan vain tiedottaa ihmisiä ja muistuttaa tällaisen vääjäämättömän tärkeän vaatekappaleen olemassaolosta. Polvihousut eli breeksit, nuo jahti- ja countryside-miehen pökät joita voittanutta ei ole vielä keksitty. Kyseessä on siis periaatteeltaan housut joiden lahje ulottuu hieman polven alle ja kiristyy siihen erilaisilla vempeleillä kuten solki, tarra tai kumminauha. Näiden housujen kanssa pidetään pitkiä villaisia polvisukkia ja sukat taasen pitää ylhäällä nykymiestä hiukkasen oudoksuttava sukkanauha, eli kapea villakangassoiro joka sidotaan pohkeen yläpuolelle sukan päälle ja sitten sukka taitetaan narun päälle niin,että sukkanauhojen tupsut(päät) jäävät mukavasti killumaan säären ulkosyrjän tuntumaan. Sukat pysynevät ylhäällä muutenkin mutta pisemmillä patikoilla Skotlannin nummilla(deerstalking yms) sukat tuppaavat valumaan alas ilman nauhoja. On valinnaista laitatko sukat lahkeen alle vai päälle mutta itse pidän niitä housun allan, sillä näin vältyn sukan yläpään "makkaralle" menemiseltä.

 Perinteinen metsästysasun osa briteiltä ja Manner-Euroopan puoleltakin, brittien breeksit ovat perinteisesti tweediä ja eri tiloilla oli omat kuosinsa(estate tweed) josta tunnisti eri tilojen työntekijät jne. Polvihousuja on breeksien ohella myös golf-piireistä tutummat +2.t ja +4.t jossa numero tarkoittaa ylimääräistä lahkeen mittaa tuumissa, joka aiheuttaa lahkeen pussiutumisen. Itse pidän breeks-tyyppistä oikean mittaista lahjetta kaikkein jämäkämmän yleisvaikutelman luovana tyyppinä ja itse ainakin tunnen breekseissä oloni hitusen atleettisemmaksi kuin +2.ssa jotka sopivat paremmin pienessä viskihuurussa hortoiluun ja illan istumiseen kuin ulkoiluun.

Polvihousut ovat muutakin kuin perinne, ne ovat uskomattoman mukavat päällä ja sukat korostavat miehekkäästi pohkeittesi muotoja(en tosin tiedä kiihottaako tämä muita kuin itseäni). Niillä on myös käytännön syitä, kuten liikunnan helppous, kun housusi eivät ulotu alas nilkkaan asti, jalkojen liikuttelu muuttuu vallan helpoksi verrattuna pitkään housuun. Sen lisäksi ne näyttävät hyvältä ja ovat tweedistä valmistettuna lämpimät.

Polvihousujen kanssa on ulkourheilussa(countrysport) soveliasta pitää esim. nahkaista vaelluskenkää tahi nokialaista hiukan tyylikkäämpää kumisaapasta, vaikkapa LeChameu.ta, nahkasaapat sopii myös, mutta muistathan valita nahkasaappaasi värin sopivaksi tweed-asusi kuosiin, äläkä unohda saman värisiä nahkahansikkaita, sillä herrasmies pitää aina ulkona hansikkaita eikä eri väriset nahkatuotteet tuo kokonaisuudelle ulkonäöllistä etua. Perinteinen kenkä on kuitenkin nilkan ylle ulottuva nahkakenkä, itse pidän yleensä kotimaista Umberton nilkkapituista ruskeaa kenkää ja samansävyisiä peurannahka hanskoja, myös ruskea nahkavyöni sopii kokonaisuuteen, jolloin tulee huoliteltu yleisvaikutelma. Voin laittaa vaikkapa kuvan joistakin omista pökistäni jalassani jos joku ei tiedä mistä puhutaan.

Onko täällä muita polvihousufaneja? Itse on myönnettävä että olen lähes rakastunut polvihousuihin, pidän niitä kotona illalla ja pienessä viskissä haaveilen olevani nummiriekkojahdissa ylämailla.

Katso: http://www.tweed-jacket.com/

Sivuja: [1]