Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - AT

Sivuja: 1 ... 5 6 [7]
91
Svenska litteratursällskapet i Finland tarjoilee arkistostaan varsin herkullista ajankuvaa 1900-luvun taitteen Helsingistä.

http://www.flickr.com/photos/slsarkiva/

92
Asut ja pukineet / Vs: Räätälinvaateketju
« : 23.10.12 - klo:06:19 »
Mainiota, pelkäsin jo tehneeni hätiköidyn hankinnan. Oma mieltymykseni menee myös paksumman kankaan suuntaan vaikken osaakaan eri painoja keskenään (vielä) vertailla. Ainoat vertailukohdat ovat oikeastaan oma vanha saketti ja frock coat ja tuskinpa ne ainakaan kevyemmästä kankaasta ovat tehty. Pitääpä seuraavalla kerralla ottaa puheeksi nuo mainitut rakenne- ja vuorikangasasiat.

Kunhan takista ja liivistä saa sellaiset että töissä selviää ainakin osan päivästä olon käymättä liian tukalaksi, kaikki on hyvin.

93
Asut ja pukineet / Vs: Bespoke-irtotakin suunnittelua
« : 23.10.12 - klo:10:06 »

Pahoittelen äärimmäisen myöhäistä vastaustani, mutta kenties tästä on jollekin silti apua.

Mustaan takkiin sopii villabarathea tai kalanruotokudontainen villakangas. Ensimmäistä näkee eniten iltatamineissa, kuten smokeissa ja frakeissa ja jälkimmäistä sitten päivävaatteissa, kuten saketissa. Barathea käy kuitenkin molempiin erinomaisesti ja on erittäin luxuriöösi kangas.

Sattuipa sopivasti, tilasin kokeeksi juuri viime viikolla mainittua villabaratheaa, tosin kyseessä oleva yli 400-grammainen kangas saattaa osoittautua liian raskaaksi tähän tarkoitukseen.

94
Asut ja pukineet / Vs: Bespoke-irtotakin suunnittelua
« : 05.10.12 - klo:16:09 »
Voi tehdä niin kahdella kuin kolmellakin napilla.

Mainiota, tämä helpottaa takin suunnittelua melkoisesti.

Sivusinkin aihetta tuolla toisessa ketjussa ottaessani puheeksi stroller-kelpoisen takin ja liivin löytämisen. Vastaan tulleet vaihtoehdot ovat olleet todella vähissä puhumattakaan kooltaan sopivista joten olen päätynyt teetättämiseen.

Mikä mahtaisi olla sopivantyyppinen kangas mustaan takkiin? Eri kangastyyppien tuntemukseni on hävettävän rajallinen joten tällä hetkellä en osaa tehdä määritelmiä muun kuin materiaalin osalta.

95
Asut ja pukineet / Vs: Bespoke-irtotakin suunnittelua
« : 02.10.12 - klo:08:50 »
Ovatko ylläolevan kuvan takit kaksi- vai kolminappisia? Omaa silmääni kyseinen kaulusmalli miellyttää varsin paljon ja käyttäisin kernaasti sitä aloittelemassani takinteetätysprojektissani mutten kuitenkaan koe haluavani takkiani kolmella napilla.

96
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 20.09.12 - klo:08:56 »
Mulla tulee sanasta lievetakki mieleen enemmän tuollainen Aleksanterilla yllä ollut, edestä lyhyt ja tiukka takki. Mutta en tiedä onko suomennos oikea. Postaamasi kuvan takkiin menee silinteri, mutta ei Homburg.

Näin arvelinkin, kiitoksia vahvistuksesta. Muistelin eräällä harrastesivustolla nähneeni kuvassa moisen yhdistelmän mutta päällystakkihan tuo on.

http://vaunut.org/kuva/26566

97
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 19.09.12 - klo:22:46 »
HAH! Mutta tosissaan, kolkkahattua tuskin löytyy, ja millaista hattua lievetakin kanssa käytettiin? Porvarilla saattoi olla kolkkahattu, senaattorilla silinteri. 20-luvun oopperahatun ulkonäöstä minulla ei ole aavistustakaan, joten ehdottaisin että kokeilet sopiiko silinteri takin kanssa, jos ei, laita homburgi tai mene paljain päin.

Onko muuten lievetakki oikea suomennos frock coatille, siis kyse on tästä:Oopperahattu on kasaan menevä silinteri iltamenoja varten. Kova silinterihän olisi selkeästi oikea vaihtoehto, mutta halpissilinterini näyttää, no, halvalta. Luin jostain, että homburg ei ole ollut riittävän formaali ko. asukokonaisuuden kanssa.

Melko tarpeetonta pohdintaa, tiedän, aihe alkoi kiinnostaa myös yleissivistyksen kannalta.

98
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 19.09.12 - klo:21:28 »
^ Aleksi näyttää mallia

Sattuipas ikävästi, keisarillinen univormuni on juuri nyt pesussa...

99
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 19.09.12 - klo:17:00 »
Tulevan viikonlopun Autonomian aika -festivaali Helsingissä antaisi hyvän tekosyyn lähteä tuulettamaan hankkimaani edvardinaikaista kaksirivistä lievetakkia pääkaupunkiseudulle. Valitettavasti en omista tilanteeseen sopivaa päähinettä ainoastaan 20-luvun oopperahatun ja halvan modernin huopasilinterin. Mahtaisinko selvitä korrektisti homburgilla?

100
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 13.09.12 - klo:13:16 »
AT: et oikein mistään. Joitakin vintage-vaatettajia löytyy kyllä verkkokaupoista, niissä laatu vain voi olla kehnoa.

Näin pelkäsinkin, etenkin kun ne harvat ebay yms. löydöt ovat olleet kooltaan toivottoman suuria. Eli teetättämiseksi menee, tällä hetkellä kun käytössä ei ole kuin tummanharmaasta puvusta ryöstetty takki ja liivi.

Kaikessa eksentrisyydessäni täytyy todeta, että stroller on mitä mainiointa työpukeutumista. Sääli että koko konsepti tuntuu häipyneen historian hämärään.

101
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 12.09.12 - klo:08:13 »
Mistähän kannattaisi etsiä strollerin spekseillä olevaa takkia, siis musta, yksirivinen, pystykaulus jne? Olen jo henkisesti valmistautunut teettämiseen mutten sylje valmistakinkaan päälle jos sopivan kaltaisen sattuisin löytämään.

102
Asut ja pukineet / Vs: Hatut
« : 21.06.12 - klo:00:07 »
Panama-hatut.

Minkä kanssa pukisitte panama-hatun päähän niin että kokonaisuus on kiinni tässä päivässä ja pahimmilta Kolumbialainen huumeloordi -assosiaatioilta vältytään?

Olen käyttänyt useimmiten maitokahvin väristä takkia jossa liki valkoisia raitoja sekä tummahkonharmaita housuja oman panamani kanssa. Mene ja tiedä onko kokonaisuus kuinka ajan hermolla mutta kukaan ei ole toistaiseksi tullut tiedustelemaan olisiko minulla mitään kyseenalaisia tuotteita myytäväksi.

103
Asut ja pukineet / Vs: Hatut
« : 30.05.12 - klo:14:46 »
Hattu on minusta vähän sellainen, että se näyttää aina alkuun omassa päässä pöljältä ennen kuin siihen tottuu. Muut eivät huomaa mitään ihmeellistä. Itse käytän jonkinlaista hattua joka päivä, mm. knallia

Kappas, joku muukin käyttää arkihattuna knallia. Itse en osaa/voi ulkona liikkua ilman päähinettä ja lippalakit ynnä muut vastaavat eivät oikein innosta joten knalli-homburg-boater-panama -linjalla mennään vuodenajasta riippuen. Koskaan en ole kokenut hattuvalintojani kummajaisiksi ja palautekin - silloin harvoin kun kukaan on asiasta edes maininnut - on ollut aina pelkästään positiivista.

Sivuja: 1 ... 5 6 [7]