Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - joekok

Sivuja: 1 ... 30 31 [32]
466
Asut ja pukineet / Vs: Autenttista trenssiä etsimässä
« : 13.10.10 - klo:18:26 »
Turun kokoisessa pikkukaupungissa (lue maalla)

Äläs nyt. Tuolla logiikalla Turussa saisi pukeutua vain tweediin ja käyttää ainoastaan ruskeita kenkiä. Ei sillä, etteikö noin voisi pukeutua tyylikkäästi.

Niinpä. Jos Turku ei ole kaupunki, niin eihän meillä Suomessa ole kaupunkeja ollenkaan. Kyllähän nyt kaupungista nimittäin pitää sellaisia perinteisiä kaupungin merkkejä löytyä kuin linna ja katedraali (Turun tuomiokirkko on ainoa "oikea" katedraali Suomessa). Tai jos vielä tiukempia ollaan, niin ainoa kaupunki menetettiin sodissa - Viipurissa kun oli Turustakin uupuva kaupunginmuuri. Ei ole kovin montaa paikkakuntaa, jossa edes yksi noista kriteereistä täyttyisi, (ex-)linnapaikkakuntia nimen perusteella ("linna"/"borg") tulee äkkiä mieleen Savonlinna, Hämeenlinna, Björneborg (Pori), Uleåborg (Oulu), Borgå (Porvoo)... En ole ihan varma, pitäisikö Suomenlinnaa laskea ;)

Pitänee jotakin ketjun aiheestakin sanoa: Vanhat saksalaiset poliisisarjat ovat opettaneet trenssin viehätyksen (muiden päällä). En ole kuitenkaan vielä uskaltautunut moista kokeilemaan - jotenkin en näe sellaiselle kovin paljon käyttöä, kun kylmillä kausilla päällystakki on villainen ja lämpimillä kausilla en kaipaa päällystakkia irtotakille/puvuntakille sekä sadetta varten on varjo. Mutta tyylihän se tässäkin lienee se keskeisin tarkoitus kapineelle. Erityisesti vaaleahkot trenssit näyttävät kieltämättä hyvältä.

Nooh, sanottakoon että viihdyn Turussa, mutta paikoin täällä voisi olla parempi taso mitä pukeutumiseen tulee. Helsinki on kuitenkin aivan eri kalibeeria - myö trenssi-indeksillä mitattuna :).

467
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 13.10.10 - klo:13:46 »
Ymmärsit ehkä väärin.  En halua juuri nyt Tagia tai Omegaa, koska niistä on tullut tietynlaisen product placementin myötä minulle ei-haluttavia.  Mielestäni näillä kelloilla (ainakin tietyillä malleilla) riskeeraa näyttävänsä siltä, että keksi ostaa kellon nähtyään Räikkösen tai Bondin ko. kellon mainoksessa.  Ainakin Seamastereita on näkynyt Casino Royalen ranteissa enemmän kuin aikaisemmin.  Brändi nimenomaan vaikuttaa tähän.  Toki materiaaleilla ja muotoilulla voi myös vaikuttaa tähän: useimmilla kellovalmistajilla lienee ainakin joku vähän yli menevä malli.

Kyse ei myöskään ole kellon hinnasta, en vain pidä esim. Tagien muotokielestä erityisemmin.  Kuten todettu, esim. JLC:n kellot ovat mielestäni paljon onnistuneempia muotoilultaan, eivätkä samoilla ominaisuuksillakaan näytä niin ruuhkaisilta.

Aika karua tekstiä Seikosta.  Ymmärtääkseni Seikon brändi on Suomessa paljon huonompi kuin maailmalla.  Lisäksi olen kellofoorumeilla viime päivinä asiaan tutustuessani lukenut aika positiivista palautetta Seikosta: sitä on pidetty aika tavalla aliarvostettuna nimenomaan tässä luokassa.  Lisäksi olen lukenut positiivisia arvioita Seikon omista koneistoista (joita monet tuntuvat arvostavan enemmän kuin esim. Omegan ETA-koneistoja).  Vertaus Cittarin liimapohjakenkiin tuntuisi ontuvan.  Liimapohja on rakenteellisesti huono ratkaisu, kun taas automaatti-Seikossa ei ole tällaista puutetta.  Siinä on nimenomaan hyvä rakenne ja aliarvostettu brändi.  Juuri tästä syystä se on mielestäni (näiden automaattikellojen osalta) kiehtova vaihtoehto.  Onko se tosiaan huonompi vaihtoehto, kuin esim. joku Omegan kahden tonnin kvartsi?

http://www.laatukellot.fi/omega-seamaster-aqua-terra-steel-grey-dial-p-8799.html

Jännä tunne sinänsä, kun en asiasta mitään tiedä… Toisaalla lukee paljon siitä, kuinka Omega ei ole entisensä, ei tee omia koneistojaan eikä siksi ole juuri mistään kotoisin, ja toisaalta täällä tulee näinkin rankkaa palautetta Seikoa vastaan vaikka Omegan puolesta.  Tiedä sitten, ketä pitäisi uskoa.


Sori, ymmärsin ekankohdan väärin. Tosiaan, kaltaisesi ajattelu on fiksua ja osoittaa kyllä hyvää makua. Kukapa oikeasti haluaisi tulla yhdistetyksi Kimi Räikköseen tms :). En tajunnut tätä ensin.

Liimapohjavertaus oli ehkä vähän yliampuva, pakko myöntää. Oma mielipiteeni on, että kellojen vertailu on aika pitkälti fiilis-laji ja siksi suosittelen että käyt katsomassa kelloja paikanpäällä. Koneistojen vertailu on vähän hankalaa, mutta netin useat kirjoitukset Seikojen hyvyydestä eivät ole mitenkään perättömiä. Esimerkiksi oman suklarini halpis 7s26 on ihan pätevä kone ja uskon että Seikon paremmat koneet ovat niin hyviä kuin väitetään. Omat kokemukseni Seikosta eivät sensijaan ole muuten olleet ihmeellisiä. Tällä tarkoitan työnlaatua ja jälkeä sekä muotoilua. Itse näen kellon isompana kokonaaisuutena kuin koneisto. Asian voisi ajatella vaikka niin, että jos autoja joissa kaikissa on suuurinpiirtein yhtä hyvä moottori, niin eiväthän ne siltä vältätmättä ole lähellekkään yhtähyviä?

Tonnin pintaan saa hyviä sveitsiläisiäkin, esimerkiksi Longinekselta tai Orikselta. Mitä tuohon vertailuun ja kysymykseen  tulee, niin Aqua Terran nyt nähneenä, niin vastaukseni on, että ulkonäön, fiiliksen ja viimeistelyn suhteen ottaisin Omegan silmää räpäyttämättä, mutta kvartsi ei kiinnosta, etenkin kun Aqua Terran mekaanisessa mallissa on Omegan Inhouse 8500-kone. Sen sijaan jos valittavana olisi joku paljon edukkaampi sveitsiläinen, esimerkiksi automaatti Certina  Ds 1 tai vaikkapa saksalaisista Stowa Antea, niin päätyisin ennemmin niihin.

Kirjoitukset esimerkiksi Omegan huonontumisesta (kuten myös monen monen muun valmistajan) johtuvat pääasiassa siitä, että nyt 2000-luvulla on yleistynyt suunnaton eta-valmiskoneiden käyttö. Niinpä kalliimmat brändit ovat suoltaneet ulos kellojen kuoria, johon on laitettu sisään vain vähän käsitelty tai työstetty valmiskone. Omia koneistoja kyllä tehdään vieläkin, esim Omega, JLC, Rolex, TH, jne. mutta yleensä nämä kellot ovat sitten olleet malliston kalliimpia ja malliston laajetessa on ajateltu että kellomerkin keskimääräinen laatu laskee.  ETA kuitenkin on nyt lopettamassa koneistojen myyntiä Swatch-groupin ulkopuolelle, mikä tarkoittaa sitä, että jatkossa nähdään entistä enemmän merkkien omia koneistoja tai uusia valmiskone toimittajia (esim. Sellita, jonka sw200-kone on lähes identtinen perus ETA 2824-koneen kanssa). Näin esimerkiksi on päästy tilanteeseen, jossa 800euron Certinassa (Swatch-group) on sama Valjoux 7750-eta kone kuin 1500 euron Fortiksessa, 3000 euron Tag Heuerissa, 3200 euron Omegassa ja 3700 euron IWC:ssä.  Tilanne on tulkittu niin, että kalliimpien merkkien laatu on laskenut, vaikka kone on about pomminkestävä. Kuluttajat eivät ole siis nähneet saavansa vastinetta rahalle kun halvemmalla on saanut samaa teknikkaa, vaikka kellot ovat kädessä pidettäessä aivan eri planeetalta.

Toisiaan, suosittelen kiertelemään kauppoja ja kokeilemaan erikelloja käteen. Pyydä saada kokeilla myös niitä kelloja  joihin sinulla ei olisikaan juuri sillä hetkellä varaa, sillä tällöin saatat huomata detaileja joita haluat sitten siltä kellolta jonka päätät hankkia. 




 



468
Asut ja pukineet / Vs: Autenttista trenssiä etsimässä
« : 13.10.10 - klo:13:12 »
Hmm, ei nyt kovin pahasti, samassa kaupungissahan minäkin ympäriinsä hiihtelen. Takista on tullut pelkästään kehuja. Tyttöystävän (trenssi-ihminen hänkin) kanssa erääseen baariin kävellessämme tuntemattoman ihmisen "Te näytätte ihan agenttipariskunnalta! Siistiä!" -kommentti nosti kyllä molemmille leveän hymyn naamalle.


Pituuteen & leveyteen auttaa ompelijalla piipahtaminen. Eikä ole edes liian kallista.

Tuo on juuri se efekti mitä en itse haluaisi osakeni. Piekmminkin toivoisin että trenssi olisi tyylikäs asuste ja sitä katsottaisiin kuin mitä tahansa muuta tyylikästä takkia.

ps. Trenssi-naiset ovat kyllä upeita, etenkin polvipituinen beige trenssi yhdistettynä lyhyeeseen hameeseen mitä takin alta ei juuri näy,voi pojat. Onneksi ei kuitenkaan näy kuin harvoin, liikenneonnettomuudet voisivat lisääntyä muuten radikaalisti.

469
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 13.10.10 - klo:12:03 »
...
Edit: viestimisestä vielä sen verran, että haluan tällä etsittävällä peruskellollani viestiä mahdollisimman vähän.  En halua sellaista WOW-kelloa, jonka kaikki huomaavat.  Elegantly understated on ohjenuorani tässäkin.  Haluaisin korkeintaan viestiä jonkinlaista makua, tyylitajua.  Sellainen kello, jonka ihmiset yleensä rekisteröivät kelloksi, mutta eivät jää kahta kertaa katsomaan.  Nahkaranneke tuntuu tässäkin perustellulta – metalliset kiinnittävät helposti enemmän huomiota.  Tavallaan hakusessa on oikeastaan sellainen kello, jonka esim. kelloharrastajat voisivat todeta ihan perustelluksi hankinnaksi, hyväksi peruskelloksi.  Ei mitään erikoista connoisseur-salaisuutta, mutta järkisyillä perusteltavissa oleva, mahdollisimman vähän hyökkääviä mielikuvia synnyttävä perushyvä kello.  Omegat ja Tag Heuerit sulkeutuvat juuri tästä syystä pois, niistä tulee nyt helposti sellaisen liian tungettelevan viestimisen maku.  Seikosta ei mielestäni kenellekään pitäisi tulla ainakaan sellaista kuvaa, että tässä yritetään pröystäillä, vaikka kello voikin tosiaan maksaa vaikka tonnin tai yli.

Kun luin viestisi, niin vähän sellainen olo tuli että olet jo päätöksesi tehnyt. Uskon että foorumille tulee vielä useampia samassa tilanteessa olevia, joten siksi ehkä voisin lausua noin näkökulman vuoksi muutaman sanasen.

- Laatu kelloissa tarkoittaa, että kello toimii yli sata vuotta. Mikä tahansa kinderyllätys toimii 10 vuotta jossei sitä kokeile räjäyttää. Kello on tekninenkapine joten sitä pitää myös huoltaa, laadukkaaseen kelloon on saatavilla varaosia ja huoltoja koko elämän ajan (vertaa autot, Mersu lupaa varaosia 50v vanhoihin autoihin).

- Kellon imagon kannalta tärkein juttu on valmistusmaa. Kunnon kello on Sveitsiläinen tai Saksalainen. Tämä on puhtaasti mielikuvaa ja psykologiaa, mutta niin nyt vain ajatellaan. Jos haluat viestiä omistavasi kellon, omista siis "swissmade" tai saksalaisperäinen kello.

- Kello kannattaa aina ostaa metallirannekkeella siitä syystä, että kun joskus sellaisen haluaa, niin rannekkeen jälkeenpäin ostaminen on usein mahdotonta. Nahkarannekkeen saa puolestaan muutamalla kympillä ja sellaieen voivaihtaa mihin tahansa tavalliseen jousitappi-kiinnitteiseen kelloon. Nahkaranne on myös vaihdettava kahdenvuoden välein, joten metalliranneke ostohetkellä on tämänkinvuoksi perusteltu.

- Automaatti/manuaali-vetoista kelloa pidetään yleisesti tyylikkäämpänä kuin kvartseja. Kellonkäynti on mekaanisessa kellossa kauniimpaa ja fiilis aivan erilainen kuin kvartsissa.

- Safiirilasi on suositeltava

- Kellonkuorten valmistusmateriaalit vaihtelevat, mutta hintaluokassa 300-1000e metalli on suurinpiirtein samantasoista valmistajasta riippumatta

- Kellokuume on jatkuvasti kehittyvä tauti joka kaipaa täsmähoitoa säännöllisin väliajoin. Kelloa ostettaessa kannattaa osta sellainen kello jota oikeasti haluaa, eikä tyytyä kakkosvaihtoehtoihin. Se ykkösvaihtoehto tulee ostettua jokatapauksessa myöhemmin.

- Kelloa ostettaessa on parasta päästä paikanpäälle katsomaan laitetta. Lopullisen halun tuntee vain pitäessä kelloa kädessä.

- Suomessa kelloihin suhtaudutaan jynseästi. Kuten Dan-D ilmaisi: Tag Heuriakin voidaan pitää tungettelevana, kalliina ja leuhkivana, vaikka kyseessä on keskitason kello. Toisaalta suomessahan valtosa väestöstä pukeutuu tuulipukuihin. Herras-seurassa leuhkimesen raja menee jossakin timanttien ja ja röyhkeiden kultausten välimaastossa. Kalliitkaan (yli 5000euroa) kellot eivät olet varsinaista leuhkimista, etenkään jos muotoilu on maltillista ja klassista. Ts. merkki ja brändi ei tee kellosta leuhkivaa, vaan muotoilu ja materiaalit. Halpa ylikoristeellinen kello voi puolestaan helposti olla yliampuva. Suomalaiset ovat kansana siitä huvittavia, että keskimääräisen kuukausipalkan laittaminen kelloon viestii leuhkimisesta, mutta jos saman summan upottaa auton nahkapenkkeihin tai kotieatteriin, niin kukaan ei ihmettele.

- Hyvinvalittu kello sointuu muuhun vaatetukseen tyylillisesti ja laadullisesti. Hyvä nyrkkisääntö on, että kellon tulisi maksaa vähintään yhtäpaljon kuin kaiken muun päälläolevan vaatetuksen yhteensä. Niinpä kohtuullisesti pukeutuvan herrasmiehen kello maksaa vähintään 1000euroa.

- Mikäli ostat vain yhden kello, kannattaa sen olla mutoilultaan ja tyyliltään klassinen. Hyvä lähtökohta on esimerkiksi Rolex Explorer 1 tai Datejust, jonka tyylisiä kelloja on maailma pullollaan. Mikäli budjetti on tiukassa, niin kannattaa mielummin katsoa käytettyä laatukelloa, kuin uutta halvempaa tiukua. Esim. tuolla 1000eurolla voi saada käyetttynä suht uuden Omega Seamasterin tai Tag Heuer Carreran, Linkin tai Aquaracerin.

- Klassiset vanhemmat kellot ovat edelleen huollettuna laadukkaita ja muotoilultaan tyylikkäitä. Esimerkiksi vanhempi Omega voi irrota parillasadalle eurolla, ja huollettuna ja kiillotettuna se palvelee taatusti luotettavammin ja pidempää kuin uusi tonnin Seiko. Tyylisekoista nyt puhumattakaan. Muita hyviä vanhempia kelloja edullisesti löytyy varmasti merkeistä Eterna ja Zenith.

Lopuksi voisin sanoa jotakin Seikosta: Seikolla on hyvä ja pitkä historia, ja heidän huippumallistonsa on teknisesti erittäin pätevä. Valitettavasti brändi on hoidettu vähän miten sattuu ja Seiko nähdäänkin pääasiassa halpisvamistajana. Tämä johtuu siitä että parempia Seikoja ei Suomesta saa, ja nekin mitä saadaan ovat räikeästi ylihinnoiteltu. Mielukuva Seikosta on 150euron qvartsi jota myydään Citymarketin viereisessä koruliikkeessä. Siksipä Seiko sopii oivalisesti sellaisen käteen joka tekee vaateostoksensa sieltä Cittarista. Seiko tarjoaa peruskelloksi hyvän 5-sarjan (ei saa kaiketi Suomesta), joissa on halpa ja toimiva automaatti-koneisto, näitä kelloja saa maailmalta 80-150euron hintaan ja ne ovatkin fiksuja ostoksia, mikäli kellolta ei tosiaan vaadi ihmeempiä. Edustuskelloiksi niistä ei kuitenkaan ole. Seiko (poislukien Grand Seikot ja Spring Drivet) ranteessa on sama kuin Cittarin tarjous-liimakumipohja-kengät jalassa. Ei sillä, itsekkin omistan Seikon mutta se on puhtaasti vesiurheilulkäyttöä varten.


470
Asut ja pukineet / Vs: Autenttista trenssiä etsimässä
« : 13.10.10 - klo:09:45 »
Ostin yli kuukausi takaperin Burberryn trenssin käyttäjältä Henkkaa ja maksoin siitä 110euroa. Kankaan kunnosta päätellen takki on ehkä max 4 vuottavanha, mutta koska Henkka oli vaihtanut siihen uudenmalliset napit, niiin tosiasiallinen ikä on varmaan 20-30 vuotta. Kulumista ei huomaa mistään muusta kuin sisävuoresta joka on ajansaatossa hangannut muita vaatteita vasten, sekin on siis hyväkuntoinen.

Takissa ei ole oikeastaan mitään valittamsita. Sen verran täytyy sanoa, että vaatii jonkinverran meisseliä ts. hyvää itsetuntoa painaa tuo pällä menemään, sen verran se Turun kokoisessa pikkukaupungissa (lue maalla) kerää katseita. Itsellä kesti hieman aikaa, että opin käyttämään koko takkia. Mielestäni Trenssin pitää näyttää päällä rennolta jotta se olisi hyvännäköinen Toisinsanottuna p*****njäykkänä trenssipäällä kuljettaessa näyttää siltä juksuhautojen mulqvistilta joka on eksynyt normaaliympäristöstään jonnekkin ihan muualle. On tärkeää ymmärtää että tämä rentous lähtee ensisijaisesti käyttäjästä, ei takista. Toisekseen Trenssin pitää olla oikean kokoinen, liian iso trenssi näyttää typerältä. Lisäksi on hyvä, että itsessäkin on vähän lihaa luiden ympärillä, muuten trenssistä tulee hyvin epäseksikäs teltta. 

Mielestäni tällä foorumilla ollaan oltu turhan jäykkiä neuvottaessa trenssin oikeaoppisesta käytöstä. Jos vilkuilee sitä Burberryn artoftrench-sivua (jossa on nykyään jo enemmän kuvia) niin huomaa, että trenssiä voi pitää yllä hyvännäköisesti todella monella tavalla.

471
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 13.10.10 - klo:09:34 »

Hyvin kiteytetty, tuon jälleenmyyntiarvon kanssa olisin kuitenkin varovainen. Myytyä varmasti saa, mutta kyllä tässä hintaluokassa on ostajan markkinat. Seikoa kuitenkin myydään varsin kattavasti joten jalkautumalla voi saada hyviäkin tarjouksia kivijalkaliikkeistä.

Olisin kattavaan listaan vielä lisännyt "mikä on kellon käyttötarkoitus". Itse tulee joskus hairahdettua perustelemaan emotionaalisia tarpeita rationaallisilla. Tarkoitan sitä että jos esim. hankit kelloa jolla haluat viestiä ympäristölle jotain (mikä on aidosti hyvä peruste),
niin mieti tarkkaan asiaa monelta kantilta (1000 Egee on iso raha varmasti sinullekin).

Usein yksinkertainen on paras ja kestävin ratkaisu pitkän päälle. Näyttävyyttä jne voi hankkia sitten muilla ratkaisuilla.

Lainaus korjattu.

-DandyAndy


Jälleenmyyntiarvo kelloissa on mielenkiintoinen keskustelun aihe. Käytännössä mikään muu kuin Rolex ei pidä arvoaan kovin hyvin. Hintaluokassa 100-3000e kellon hinnasta tippuu käytettynä 40-60%. Jos siis kello on hyvässä kunnossa. Suuri tekijä tässä on, että kivijalkaliikkeissä kelloista saa yleensä varsin helposti 20% alennuksen. Kelloihin ei siis kannata uutena sijoittaa.

472
Asut ja pukineet / Vs: Charles Tyrwhitt
« : 28.09.10 - klo:12:33 »
2kpl Slim-fit paitoja saapui eilen.

Hieman harmittaa, että 15 ja 3/4 kaulusta ei ole saatavilla, sillä 16 koko on noin sentin väljä ja 15 1/2 taas liian pieni. 16koon hartiat ja rinnanympärys on hyvä, mutta helma voisi olla slimmimpi.

Tilasin yhden formalin ja yhden formal casualin, joista jälkimmäinen on parempi.  Ensi kerralla koitan ehkä riskillä pienempää kokoa.

Kaikenkaikkiaan olen tyytyväinen 25 punnan kappalehintaan. Kuosivalikoimia on riittävästi ja kangas riittävän laadukasta.

473
Noniin, kirpparilta pelastamani Conte di Roman irotrootsi, sekä villahousut ovat nyt dehajusoitu. Tuuletus toimii hyvin takille, mutta housut oli pakko pestä. Pesun jälkeen silitys ja asianmukainen hoito. Pesutouhuissa on syytä olla huolellinen ja vaatteesta riippuuen on syytä miettiä kahdesti rupeaako kyseiseen operaatioon.


474
Asut ja pukineet / Vs: Farmarihousuista kieltäytyvät
« : 31.08.10 - klo:16:32 »
Omassa ammatissa farkut ja irtotakki on yleinen yhdistelmä. Tällöin irtotakin halutaan tuovan ryhdikkäämpää ja asiallisempaa ilmettä farkkujen viestiessä rentoudesta. Ylipäätään alalla pitää viimeiseen asti välttää ylipukeutumista kuitenkin niin että ammattimainen asiantuntija ilme säilyy (ei, emme ole autokauppiaita, sen sijaan parannamme ihmisiä).

Farkut sopivat mielestäni parhaiten nuorille kundeille ja siistit hyvin pidetyt farkut näyttävät rouheilta ja hyviltä. Valitettavasti farkut pysyvät hyvinä hoitamattomina hyvin hyvin lyhyen aikaa. Lökähtäneet ja kuluneet farkut eivät missään tapauksessa näytä hyvältä.

Jos farkkuja käytän, suosin itse mahdollisimman tummia housuja. Vaihtoehtoisesti yöelämässä kesäaikana ohuet vaaleat farkut ajavat asiansa. 

Vielä tuohon farkku+takkijuttuun. Irtotakin yhdistäminen farkkuihin on sinänsä hankalaa, että lähtökohtaisesti takin tulisi olla puuvillaa tms. Ohut villakankainen takki karheiden farkkujen kanssa näyttää...no, köyhältä.   Farkku+takki kompoon pitäisi mieluiten liittää ruskeat kengät. Kravaatti on ehdoton ei, pahin mahdollinen on autokauppias-look. 


475
Tuota, oliskohan kenelläkään hyviä vinkkejä tunnkaisen hajun poistamiseen. Tai saako sellaista kirppari-tuoksua pois muulla kuin pesemällä?

476
Kaunis elämä / Vs: Olutsuosituksia
« : 26.08.10 - klo:15:16 »
Olut on tärkeä kysymys. Minunkin olutmakuni osuu Belgiaan, jossa väittäisin tehtävän maailman parhaat oluet. Makuja tietysti on monia ;).

Jos käytte Belgiassa, kannattaa olutta maistella tosissaan. Olut-merkkejä on varmaan yli tuhat ja useammalla merkillä on tietysti vaihteleva määrä tuotteita. Ilman kunnollista Belgia-reissua ei oluista voi Suomesta käsin puhua oikein mitään, koska ei yksinkertaisesti ole mahdollista että makuhermot olisivat jalostuneet pelkästä alkon tai baarien tarjonnasta riittävälle tasolle (sama koskee oluita ylipäätään kaikkialla maailmassa).

Oma henk.koht suosikkivalmistaja on Corsendonk (http://corsendonk.apluz.be/) ja heidän valikoimastaan ehkäpä Patter on iskenyt parhaiten - tosin jokainen heidän oluistaan on todella nautinto. Corsendonkia en ole nähnyt Suomessa missään.

Hyviä vaihtoehtoja kuitenkin on, esimerkiksi Trappistes Rochefort (http://en.wikipedia.org/wiki/Rochefort_Brewery) on erinomainen valinta, itse tykkään kympistä joka on heidän tuotteistaan vahvin (n. 10%), mutta 8 ja 6 ovat hyviä myös. 6 on siitä hyvä että se on melko makea muttei kuitenkaan paksu. Väri on upea.

Chimay (http://www.chimay.com/) on belgilaisittain perusoluiden yläpuolella (Suomalaisittain superluksusta) ja siis tavanomaisempi kuin edellämainitut. Heidän valikoimistaan löytyy vähän jokaiselle jotain.

Jo ketjussa mainittu Leffe on hyvä perusolut, joka valitettavasti maksaa Suomessa naurettavan paljon. Leffellä on ainakin 6 (ellei jopa enemmän) perustuotetta joista kaikki ovat hyviä, mutta omaan mieleen ovat 9 ja Radius. Jos siis tilaat lähiravitsemusliikkeessäsi Leffeä, kannattaa kysyä mitä Leffejä heillä on tarjolla (ja jos baarimikko tai tarjoilia ei tiedä niin on syytä vaihtaa liikettä pikaisesti!), vaalean oluen ystävien kannattaa kokeilla välillä Rubya, joka on tumman ja vaalean oluen välimalli.

Hyviä belgialaisia perusoluita ovat mm. Duvel, Vedett ja Stella Artois vain muutamia mainitakseni. Stella on Suomenkin baareissa yleinen vähintään pullossa. 

Maailman parahaimpana oluena usein mainitaan Westvleteren 12, joka myöskin on belgialainen, mutta josta itse en osaa oikein sanoa että onko maineensa arvoinen. Hyvää se jokatapauksessa on.

Niille jotka eivät ole vielä ehtineet kunnon oluisiin tutustua, niin huomautettakoon, että esitetyt tuotteet ovat poikkeksetta alkoholipitoisuudeltaan 6-12% -vahvuisia, joten näitä oluita ei kannata kiskaista ykkösellä alas, vaan nautiskella ajan kanssa. Näitä riittää se yksi.

Kotimaassa parhaita oluita edustavat jo ketjussa mainitut pienpanimot, joita on mukavasti ympärimaata kun vain jaksaa etsiä. Suomen Turussa käydessä on syytä poiketa ainakin Panimoravintola kouluun sekä ravintola Hermannin. Panimoissa käydessä kannattaa kysyä aina suosituksia, sillä toisinaan jokin erä on saattanut onnistua erityisen hyvin ja toinen taas ollut "normaali", joten olutnautinnon maksimoimiseksi tosiaan kannattaa kysellä. 



477
Kaunis elämä / Vs: Suklaa ja kahvi
« : 23.08.10 - klo:13:00 »
Brysselissä on tullut sen verran käytyä, ettei kotimaiset suklaat enää juuri suklailta tunnu.  Neuhausin lisäksi Suomessa toimii myös Leonidas, joka on huomattavasti Neuhausia edullisempi valmistaja (tosin oikea suklaa on käsintehtyä, mutta paremman puutteessa :) ). Voisikohan muuten Helsingissä asioivat kerota minkä hintaista Neuhaus konvehdit Suomessa on. Vertailuna Bryssel, n. 45€/kilo, Leonidas oli Brysselissa 20€/kilo, mutta ainakin täällä Turussa siitä kiskotaan tuplahinta Belgiaan verrattuna.

Sinänsä laatusuklaita kannattaa suosia, sillä ne ovat yleensäkki mitä mahtavin tuliainen tai piristäjä esimerkiksi kylässä käydessä.

Keskustelussa väläyteltiin referenssikahveja ja suosittelen lämpimästi, että mikäli jossakin vaiheessa tulette Turkuun päin, käytte Cafe Artissa kahvilla. Kyseisen kahvilan pitäjillä on useita podium-sijoituksia ainakin euroopan tunnetuista barista-kilpailuista. Uudet baristat kuulemma velvoitetaan ottamaan osaa kilpailuihin.

Kotona espressoa keitellessä on hyvä muistaa, että saahan pavut jauhatettua usein kaupungillakin. Erikoisliikkeissä on poikkeuksetta mahdollista jauhattaa pavut, ja bulkkiliikkeissä Stockmannilla (ainakin Turun Stokka) saattaa myös olla mylly jauhantaa varten.

 

Sivuja: 1 ... 30 31 [32]