Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - danius

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 142
16
Kaunis elämä / Vs: Savun lumot
« : 02.03.20 - klo:22:47 »
Manner-Espanjassa on melko edulliset hinnat sikarien suhteen. Tabacos- tupakkakauppoja ja myyntipisteitä on monen tasoisia. Isommissa tavarataloissa sijaitsevassa tabacosissa voi olla oikein monipuolinen ja laadukas valikoima. Vietin toissa kesänä hauskan ostohetken el Corte Ingles-tavaratalon sikariosastolla. Vanhempi, oikein palvelualtis rouva esitteli sikareja vahvalla elekielellä höystettynä, muuta yhteistä kieltä meillä ei juurikaan ollut. Toista kymmentä sikaria ostin kuitenkin ja hyviä olivat.
Viro on tietysti toinen, olisiko vielä edullisempi. Uskoisin että käyttäjä Wolf osaa kertoa etelänaapurin hinnoista ja paikoista paremmin. Viime reissulla Tallinnassa ostin muistaakseni Punch-sikareita viiden euron kappalehintaan. Kyseisen kokoinen Punch maksaa Suomessa käsittääkseni viitisentoista euroa.

17
Kaunis elämä / Vs: Sisustustyylit
« : 19.02.20 - klo:22:43 »
Muistelin juuri tuota neuvoa että rahi on vaikea saada matsaaman jos sen hankkii myöhemmin. Lakattu pinta on näissä. Pitkänä miehenä ja koeistumisten jälkeen uusi mitoitus tuntui sopivammalta.

18
Kaunis elämä / Vs: Sisustustyylit
« : 19.02.20 - klo:21:24 »
Kiitos! Materiaaliksi valikoitui Santos palisander mustalla premium- nahalla ja mustalla jalalla. Pitkään arvoin sen suklaan ruskean nahan kanssa, mutta totesin että musta toimii lopulta paremmin kodissani. Toinen jahkailun paikka oli jalan väri, kirkas oli aivan loppusuoralle asti ykkönen, mutta päädyin sitten kuitenkin mustaan alkuperäiselle tyylille uskollisena. Kyllähän se täytyi ottomaani myös ottaa, nehän ovat luodut toisilleen. Nivalan laatukalusteesta hankin. Loistava palvelu kaikin puolin ja kotiin tuotiin henkilökohtaisesti olohuoneeseen saakka, vaikka etäisyyttä paikkakunnalle on täältä reilusti.

19
Kaunis elämä / Vs: Sisustustyylit
« : 19.02.20 - klo:19:48 »
Pakko sen verran tähän leijua että pari viikkoa olen nyt Lounge Chairissa pötkötelly ja onhan se ihanata.

20
Kaunis elämä / Vs: Sisustustyylit
« : 06.02.20 - klo:23:35 »
Kiitos, mielenkiintoista luettavaa. Harvalla varmaan on mahdollisuutta tai kanttia lähteä aivan tyhjästä asunnosta hommaa rakentamaan. Se varmasti opettaa tuntemaan itseään ja kouluttaa luonnettaan jos useamman illan istuu käytännössä tyhjässä asunnossa. Itseäni kiinnostaa tässä kestämättömän kehityksen kulutushysteriassa myös tuo projektisi ns.henkinen puoli myös.

Vaatteiden kohdalla täällä on saanut lukea useammankin tarinan ja myynti-ilmoituksen kun oma tyyli ja mieltymys on ollut haussa. Aika tavallinen tarina lienee se, että ensin innostutaan kovasti klassisesta tyylistä, ja kaappiin hakeutuu kaikkea irtotakista lierihattuun. Pahimman herrasmiesvaiheen mentyä ohi tyyli monesti muuttuu vähän casuaalimmaksi. Silloin trenssit ja kaulusluut tulevat foorumille myyntiin. Sisustuksen kohdalla tämä ei ehkä niin helposti tapahdu, koska huonekalut ja sisustustavarat, varsinkin laadukkaat sellaiset, ovat suhteellisen hinnakkaita. Siksipä sisustustaan uusiva suhtautuu hankintohin yleensä pieteetillä.

Omalla kohdalla kiinnostus kauniisiin esineisiin ja huonekaluihin on ollut olemassa jo pitkään. Kunnon sysäys kohti designin maailmaa tapahtui viitisen vuotta sitten työkavereiden vierailtua silloisessa asunnossamme. Lähtiessään yksi vieraista sanoi, että teillä on tällaisia huolella valittuja juttuja kotona jotka on asetettu mukavasti esille. Viittasi silloin käytännössä yhteen valaisimeen, maljakkoon, sohvaan ja pöytään. Pidin niistä itsekin, mutten ollut ajatellut sen enempää mitä ne olivat. Valaisimen olin joskus vuosia sitten nähnyt eräällä tuttavalla ja olin halunnut vastaavan omaa kotiin, muut olivat vaimon valitsemia. Tuo lausahdus jäi mieleen kummittelemaan. Muuten meillä oli kotona opiskeluaikana hankittuja askon lipastoja, ikean tavaraa ym. Aloin perehtymään vähän tarkemmin että mikä minua varsinaisesti huonekaluissa ja arkkitehtuurissa viehättää, ja pian selvisi että sillähän on nimikin: funktionalismi.
 Muutama vuosi myöhemmin tuli muutto isompaan taloon, jolloin päätimme samalla myös uusia sisustusta reilusti. Täydellistä tyhjennystä ei ollut mahdollista tehdä. Jotain olimme jo hankkineet, mutta nyt saivat opiskeluajan loputkin hankinnat lähteä. Rahaa niistä ei saanut, no toki Ikean sänky ja isompi hylly menivät muutamalla kympillä. Valmista ei vielä ole, mutta hyvään suuntaan tässä mennään. Toki lasten huoneista löytyy ihan sitä ikealaistakin, eikä kotimme muutenkaan edusta ankaraa funktionalismia. Mutta hankintoja teen hartaasti harkiten, ja ajatuksella, että tätä ei sitten toista kertaa enää osteta. Laadukkaat, klassiset ja vuosia käyttöä kestävät ajattomat kalusteet ja sisustustavarat ilahduttavat silmää tuovat iloa vielä pitkään sen jälkeen kun niiden maksamiseen käytetty raha on unohtunut. Lisäksi on mielenkiintoista kun esineillä on tarina, mihinvkohteeseen, miksi ja kuka ne on alun perin suunnitellut. Ja se jaksaa yllättää yhä uudelleen, kuinka kauan sitten ne jo on suunniteltu. Keittiön tuolit on 50-luvulla, kukkapöytänä toimiva penkki 40-luvulla, yöpöytänä toimiva jakkara 30-luvulla!

21
Kaunis elämä / Vs: Sisustustyylit
« : 04.02.20 - klo:22:23 »
Luin huvikseni ketjun läpi. Paljon hyvää keskustelua vuosien varrella, myös tiukkaa vääntöä aidosta designista ja funktionalismin olemuksesta.
Minua kiinnostaisi nimimerkki Tumppi$:in kokemukset nyt näin pidemmältä ajalta. Luonnehdit taannoin, että sinulle sisustaminen on pitkä prosessi, joka ei välttämättä koskaan tule valmiiksi. Ehkä mielessä taustalla on kuitenkin jonkinainen lopputulos, täydellisen valmis sisustus. Millainen tuo matka on ollut tähän mennessä? Oletko tehnyt hyviä löytöjä jotka vieläkin tuntuvat hyviltä? Onko tullut "huteja"? Onko mieli tai maku ajan kuluessa yhtään muuttunut?

22
Kaunis elämä / Vs: Kahvimyllyt
« : 22.01.20 - klo:22:23 »
Sain joululahjaksi Wilfa svart- myllyn.https://www.wilfa.fi/product/keittio/kahvimylly/kahvimylly-svart-aroma/

Olen ollut kyllä tosi tyytyväinen sekä suodatin-, Presso- että mutteripannujauhatuksiin. Kyllähän se on hankala enää työpaikalla kahvia juoda kun kotona saa niin paljon parempaa. Wilfaa on kehuttu arvosteluissa eikä hintakaan ole mielestäni mahdoton.

23
Kaunis elämä / Vs: Sisustustyylit
« : 12.01.20 - klo:23:01 »
En muista mitä kaikkia vaihtoehtoja tässä on käsitelty, mutta miten Jacobsenin suunnittelema Egg- tuoli? Olen itse 186 cm pitkä, ja kävin istumassa useamman tuolin tähän projektiin. Eames tietysti oli ulkonäön vuoksi ykkösenä heti alusta, mutta kyllä siinä on myös tosi mukava oli istua.

24
Kaunis elämä / Vs: Sisustustyylit
« : 08.01.20 - klo:22:54 »
Uusi tuoli ja ottomaani on hakusessa. Pyysin tarjouksia useammalta kalustefirmalta, kirjoitin liikkeille sähköpostia jossa kerroin että pyydän useammalta tarjouksen ja paras voittaa. Kaksi firmaa lähetti parhaat tarjoukset. Otin niihin vielä vuorotellen yhteyttä ja kysyin mikä on lopullinen tiukka hinta. Hintaa pudotettiin vielä, ja sieltä se paras tarjous sitten selvisi lopulta puhelinsoitolla.
Tarjoukseen pyysin mukaan myös keittiön pöydän ja yhden jalkalampun, mutta niiden hinta on aika pieni osa verrattuna ottomaaniin ja tuoliin. Kyllä se alennus aika pitkälle tulee nimen omaan tuolista. Olin oikeastaan vähän yllättynytkin että tinkivaraa on. Kannattaa ehdottomasti kysellä useammasta paikasta.
Loppusuoralla oli maantieteellisesti toisistaan suhteellisen kaukana olevat liikkeet, sanotaanko näin, että toinen sijaitsee Porissa ja toinen Nivalassa. Googlaamalla löytää kyllä, voin laittaa nimet YV:llä. Pohjois-Suomi voitti, kuljettavat kuulemma Helsinkiin saakka jos tarvitaan. Pakettiin kuuluu kuljetus, kanto sisään, tarvittaessa huonekalujen kasaus ja pakkausmateriaalin pois vienti.

Nythän muuten on Finnish design shopissa tarjous kuun loppuun saakka, Lounge chairiin kalliimpi puumateriaali halvemman hinnalla.

25
Kaunis elämä / Vs: Sisustustyylit
« : 07.01.20 - klo:20:44 »
Tarkoittaako tarjouspyyntöjen olemassaolo, että vihko on melkein jo auki?

Käytännössä. Tänään tuli niin hyvä että pitänee tosissaan harkita. Tuoli on pyörinyt mielessä niin kauan kun sen ensi kertaa näin nuorena juuri Frasierissa. Hänellä toki taitaa olla se alkuperäinen koko, joka on yllättävän pieni. Frasierin kodista löytyy myös pohjapiirrustus https://www.etsy.com/listing/108469044/floorplan-of-the-apartment-from-frasier

Kyllä tuo vaalea vaihtoehto on upea, eikä toisaalta ole ihan se yleisin vaihtoehto. Valkoinen nahka ei silti toimisi tässä taloudessa.

26
Kaunis elämä / Vs: Sisustustyylit
« : 06.01.20 - klo:23:24 »
Ottaisin santos palisander mustalla premium-nahalla ja mustilla jaloilla. Arvoin kovasti ruskean nahan kanssa( mielestäni Frasier-sarjassa on ruskealla nahalla) ja pohdin myös mustaa nahkaa kromatuilla tai kirkkailla jaloilla. Kun tajusin, että kromattu jalka aiheuttaa myös sen että niskatuen kiinnittävät metalliosat tulisivat samaa sävyä, luovuin ajatuksesta. Ajattelen, että musta nahka ja musta jalka on se alkuperäinen, jollaiseksi tuoli ja ottamaani on suunniteltu. Sopii toisaalta myös monenlaiseen sisustukseen. Palisander puuna miellyttää omaa silmää eniten, muut ovat aika vaaleita.
Noilla spekseillä olen laittanut tarjouspyyntöjä menemään, saapa nähdä miten tämä etenee.

27
Asut ja pukineet / Vs: Kunnon pyjamat
« : 30.12.19 - klo:23:17 »
Harvoin nukun pyjamassa, paitsi jos sattuu olemaan oikein kylmä. Aulailen pyjama ja aamutakki päällä iltaisin ja varsinkin viikonloppuisin aamulla. Olen luottanut Derek Rosen valikoimaan. Aamutakkina tämä https://www.derek-rose.com/men/clothing/mens-dressing-gowns/mens-piped-dressing-gown-royal-40-cotton-satin-stripe-navy.html

28
Vapaa sana / Vs: Velmuiluketju
« : 04.12.19 - klo:17:33 »
Kyllä P-Koreassa on kauniita naisia.

29
Kaunis elämä / Vs: Sisustustyylit
« : 27.10.19 - klo:23:56 »
Miten olisi ihan ns. riisipaperivarjostin? Niitäkin on monen kokoisia ja tasoisia. Katselin taannoin omaan kotiini portaikkoon isoa valaisinta, joka näyttäisi hyvältä joka suunnasta, myös ylhäältä. En keksinyt mitään järkevää, tai no keksin mutta tila tarvitsee suuren valaisimen ja omaa silmää miellyttävimmät alkoivat olemaan hinnaltaan useita tonneja. Jätin asian hautumaan, kunnes sattumoisin vierailin kesällä Villa Maireassa. Upean talon upeassa sisustuksessa mieleeni jäi varsinkin olohuoneen kattovalaisimina käytetyt riisipaperipallot. Aloin katselemaan sisustusliikkeiden tarjontaa niiden osalta, ja kallein paperivarjostin joka vastaan tuli oli Vitran Akari, joka maksaa melkein tonnin! Sillävälin kun säästän siihen lopulliseen upeaan valaisimeen, päätin ostaa tilaan Hayn suurimman paperivalaisimen, jonka halkaisija on 80 cm ja hinta vain 40€. Pallo sopii tilaan vielä paremmin kuin osasin odottaa. Pohdin hetken että olisin asentanut useita pienempiä ryhmään, mutta katto on 5 metriä korkealla ja katossa on vain yksi valaisimen pistorasia, joten päädyin yhteen todella suureen palloon. Ehkä joku päivä hankin jonkin ”oikean” valaisimen, mutta en ole enää edes varma hankinko. Pallo toimii tosi hyvin. Itse asiassa harkitsin pitkään mooin suurinta randomia, mutta päädyin tähän edullisempaan. Jos Alvar Aalto kelpuutti sisustusratkaisuksi paperipallot, niin miksikäs ei.

30
Aivan toisenlainen kokemus: tilasin vaimolle Derek Roselta aamutakin äitienpäivälahjaksi. Ajattelin että olinkohan liian myöhään liikkeellä kun vappupäivänä tein tilauksen kello yhden maissa. Tilaus oli perillä seuraavana päivänä kello 16:00. DHL Express- mikälie oli toimitustapa, mutta ei siellä mitään muutakaan vaihtoehtoa ollut. Toimituksen nopeus oli aivan uskomaton, enkä asu edes suurimmissa kaupungeissa.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 142