Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Siska

Sivuja: 1 [2] 3 4 5
16
Täytyy muuten harmistuksekseni sanoa, että akateemiset kinkerit ovat olleet huomattavan harvassa viimeisen vuoden aikana ja esimerkiksi väitöskaronkat ovat menneet todella karulla kaavalla. Korona-ajan karonkoissa frakki on ollut harvinainen näky.

17
Teettämällä tai vintage-löytönä saa, jos ei muuten.

Jospa eBayn valikoimista löytyisi, vaikka viittoja harvoin näkee.

Silkki on näyttävyyden vuoksi mukavampi, mutta voihan päähineen myös jättää pois.

Päivitystä frakkitilanteeseen parin vuoden tauon jälkeen:
  • Päädyin lopulta siihen, että viitan teetättäminen on mielekkäin vaihtoehto. Eilen oli ensimmäinen koesovitus. Materiaalina on musta villakangas ja pituutta on melkein nilkkoihin asti. Kaulusten osalta pohdin pitkään pystykaulusten ja tavanomaisten kaulusten väliltä. Kaverillani oleva pystykauluksellinen viitta on sekin erittäin asiallinen, mutta omaani päädyin teetättämään mustaa samettia olevat kontrastikaulukset, jotka vastaavat leveydeltään ja tyyliltään hieman Barbourin vahakangastakkien vakosamettikauluksia. Käytännöllisyyden lisäämiseksi viittaan tulee (sangen huomaamattomat) kädenviennit. Sisävuori on valkoista satiinia.
  • Löysin ebaystä niin halvan tarjouksen, että päädyin hankkimaan perinteisen tohtorinhatun täydennykseksi mustaa kiilloitettua eläimenkarvaa olevan käytetyn silinterin, jota voin käyttää vähemmän akateemisissa yhteyksissä. Tämä hattu on tosin vielä matkalla, joten lisää kommenttia siitä, jahka saapuu.
  • Frakin osalta aiemmat mustat cap toe oxfordit ovat siirtyneet pitkälti eläkkeelle, sillä hankin iltajuhlia varten lakerinahkaa olevat whole cut -oxfordit.
  • Hankittu nauha eräitä akateemisia kinkereitä silmällä pitäen. Tuota nauhaahan myydään tyypillisesti metrihintaan, joten neuloin 1,4 metrin pätkän päät yhteen 90:n asteen kulmassa. Vakaimman pysyvyyden saa aikaan, kun kiinnittää hakaneuloilla olkaimiin.
  • Minulle myönnettiin ylioppilaskunnan ansiomerkki, joka kiinnitetään hännystakin käänteisiin, kuten pienoismerkit on tapana. Tuo merkki on niin pieni, että olen pitänyt sitä akateemisissa kinkereissä melko häpeilemättä riippumatta onko kutsussa mainittu kunniamerkeistä. Merkki on ansaittu etupäässä urheasti kaljaa juomalla, joten se olkoon oma julkea poikkeamani frakkietiketistä.
  • Näiden lisäksi hankin valkoiset vuohennahkaset nahkakäsineet Wahlmannilta. Nämä ovat täysin vuorettomat, joten istuvuus on napakka.
  • Frakkijuhlissahan ei kuulu katsoa kelloa, joten olen käyttänyt taskukelloa siten, että vitja on kiinni olkaimien alaosassa ja itse kello taskussa. Omaa taskukelloa en ole raaskinut hankkia, joten lainaan yleensä isäukoltani. En koe tämän osoittavan huonoa makua.

18
Asut ja pukineet / Vs: Satunnaisia kysymyksiä
« : 30.11.18 - klo:00:47 »
Osallistun lähiaikoina kahteen karonkkaan, jossa pukukoodiksi on määritelty "tumma puku". Onko tällöin korrektia pukeutua tummansiniseen kolmiosaiseen pukuun? Toisin sanoen, tulkitaanko "tumma puku" tässä yhteydessä kattamaan myös tummansiniset ja -harmaat, kuten on muualla vakiintunut käsitys?

Pointtina siis se, että musta pukuni alkaa olla jo hirman kiillottunut hartijoista ja istuvuudessakaan ei ole hurraamista.

Sivuhuomautuksena todettakoon, että niissä karonkissa, joissa pukukoodina on ollut "juhlapuku" olen laittanut joko frakin tai mustan puvun riippuen siitä, mitä väittelijällä itsellään on ollut päivällä päällä. Frakin korvikkeena käytettävä puku voi kaiketi olla vain musta?

19
Keskimääräinen laadukkaan mittapuvun ostava on ehkä enemmän ekstrovertti kuin introvertti.

Keskimääräinen vaatteista nettifoorumeilla vääntävä on ehkä enemmän introvertti kuin ekstrovertti.

Väitän, että tämä on lähes täydellinen totuus

Kieltämättä erinomainen kiteytys.

Toisin keskusteluun yhtenä osa-alueina suhtautumisen status-symboleihin ja vaatteilla tapahtuvaan itseilmaisuun. Jos käytetään tuota aiempaa jaottelua niin veikkaisin, että keskimääräiselle mittatilauspuvun ostajalle vaatteiden status-näkökulma merkitsee enemmän ja itseilmaisun tarve vähemmän kuin henkilölle, joka vääntää vaatteista netissä.

20
Kolme kysymystä:

1) mistä saa nykypäivänä niin pitkiä chesterfieldejä tai crombieta, että varmuudella peittävät frakin liepeet?
2) onko frakkiviitta täysin aikansa elänyt ja jos ei niin mistäköhän sellaisia saisi? Ebayssä useimmat mallit näyttäisivät olevan naamiaiskäyttöön.
3) onko huopainen silinteri täysin passe ilta-aikaan?

21
Vapaa sana / Vs: Mitä inhottavaa näit tänään?
« : 21.07.18 - klo:23:31 »
"Trust me I'm a Doctor" t-paita eräällä tohtoriksi väitelleellä ravintolassa. Tuollaisen pitäminen ei aivan vastaa aivan omaa käsitystäni arvokkaasta understatementistä eivätkä printtipaidat kovin tyylikästä pukeutumista ole muutenkaan.

Aivan normaalia Dr. Who-fanikamaa nuo paidat.

Ei ollut Dr. Who -fanipaita, vaan Star Trek.

22
Asut ja pukineet / Vs: Pukeutuminen helteellä
« : 21.07.18 - klo:10:08 »
Chinoilla, kauluspaidoilla ja käärityillä hihoilla pääsee tosiaan pitkälle, mutta +30-keleillä lienee fiksuinta olla joko lyhyet hihat tai lyhyet housut. Olen samaa mieltä aiempien kirjoittajien kanssa siitä, että shortsit + t-paita -yhdistelmällä on aika vaikea olla edustava.

23
Vapaa sana / Vs: Mitä inhottavaa näit tänään?
« : 21.07.18 - klo:10:00 »
"Trust me I'm a Doctor" t-paita eräällä tohtoriksi väitelleellä ravintolassa. Tuollaisen pitäminen ei aivan vastaa aivan omaa käsitystäni arvokkaasta understatementistä eivätkä printtipaidat kovin tyylikästä pukeutumista ole muutenkaan.

24
Vapaa sana / Vs: Tohtoritunnuksista ja tutkinnoista
« : 05.07.18 - klo:15:37 »
Törmäsin googletellessani vanhaan ketjuun, joten katsoin tarpeeksi korjata pari väärinkäsitystä.


Miespuolisten tekniikan tohtorien tunnusmerkki. Teekkareille ei uskalleta jakaa miekkaa, joten saavat korvauksena kaulukset ja naiset samalla korukuvioinnilla koristellun ovaalinmuotoisen samettikorun(!). T

Tämä riippuu yliopistosta. Ainakin ns. tavallisista yliopistoista valmistuneet tekniikan tohtorit saavat myös miekan.

Kannattaa myös huomioida, että tekniikan tohtori on Suomessa tavallaan hieman eri asteen tutkinto kuin muiden oppilaitosten vastaavat, kauppatieteitä lukuunottamatta.

Tämä ei pidä tarkkaan ottaen paikkansa, sillä Suomessakin käytössä oleva Bolognan prosessi ei tee tässä suhteessa eroa eri alojen välillä.

25
Yhteiskunta / Vs: Miksi Suomessa pukeudutaan huonosti?
« : 02.06.18 - klo:08:02 »
Erittäin mielenkiintoista pohdintaa yllä.

Vaikka muuten koen, että tuollainen kommenttien kuvastama liki anarkistinen suhtautuminen pukeutumiseen ja tapoihin kuuluu yksilönvapauden piiriin niin samalla koen, että kyseiset henkilöt tekevät lapsilleen melkoisen karhunpalveluksen, jos jättävät tavat kokonaan opettamatta.

Liekkö niin, että huonosti pukeutumisen yleistyminen tavallaan korostaa asiallisen pukeutumisen merkitystä erottautumiskeinona?

26
Yhteiskunta / Vs: Miksi Suomessa pukeudutaan huonosti?
« : 31.05.18 - klo:19:47 »
Tämän jutun kommenttiosion helmiä:

  • Peuri: Mitä väliä? "Hyvin" pukeutuminen on elitististä öyhöttämistä. Ottakaa mallia mieluummin The Big Lebowskin The Dudesta. Siinäpä vasta muodikas adonis.
  • Aarnefelt: Onko mitään ahdistavampaa kuin kravatti ja kauluspaita? Samaa voisin kuvitella mitä tulee naisten korkkareihin. Aina parempi fiilis mitä rennompaa pukeutuminen juhlissa on, ja samalla pönöttäminen vähenee.
  • Itse asiassa: miksei se pukeutumisen normi voisi elää ajassa? Esim. juhlissa ehjät farkut ja printitön paita? Solmio ei tee herrasmieheksi.
  • AnttiPii: Hyvä Eero. Asianmukainen pukeutuminen tarkoittaa vaatekertaa jossa ei tule kylmä, ja siinä voi mielellään myös tehdä hieman likaisia töitä jos niitä matkan varrelle sattuu. Oman arvon ja tärkeyden korostaminen puvuilla, takeilla ja kravateilla lähinnä laskee miehen arvoa, ellei kyseessä ole hautajaiset. Jos asusi menee pilalle polkupyörän ketjujen paikalleen laittamisesta tai polttopuiden kantamisesta, tarkoittaa se, että pidät itseäsi niin paljon meitä tavan tallaajia korkeammalla, että me emme pidä sinua minään.
  • AjSa: Itse en pukeudu mitenkään erikoisesti juhliin, koska sille ei ole tarvetta ja pidän koko käytäntöä turhana riikinkukkoiluna. Jos se on jollekkin ongelma, niin olkoot, mutta itse naureskelen pukumiehille juhlissa enemmän, kuin kasuaali pukeutujille. Vaatteet on vaan kankaanpalasia, juhlavaatteet on vielä super kalliita sellasia
  • Edu_666: Raikas tuulahdus 50-luvulta. Jos nyt vaikka katsot joskus lineaarisesta teeveestä uutisia, niin näet siellä maailman suurimpien ja vaikutusvaltaisimpien yritysten johtajia. Katsoppa onko heillä päällä liituraitapuku? Ihan saman mitä sössötät, niin esikuvat tulevat sieltä. Toki juhlapukeutuminen on erikseen, mutta ei ole olemassa mitään "asianmukaista" pukeutumista, on vain mielipiteitä. Enemmän olisi huolissaan siitä, että on talvella riittävästi vaatetta päällä, kuin siitä, onko tädit tyytyväisiä kravatin väriin.
  • Ihmetteliä vaan: Juhlavaatteet ovat kalliita ja niitä tarvitsee harvoin, joten ei monellekaan ole järkevä hankinta.
  • AinutÄlyllinenOlento: Pukeutuminen juhliin on ehkä yksi turhimmista asioista tässä maailmassa. Ei voisi vähempää kiinnostaa.
  • isoisä: Nuuka suomalainen mies meni ostamaan pukua. Miehen tingattua aikansa, hermostui myytä häneen ja sanoi, että "vie sitten ilmaiseksi". Aikansa keekoiltuaan peilin edessä tokaisi mies, että "jos kaksilla housuilla annat, niin otan". Ja tämä tarina on tosi, kertoja elää.
  • Kalle Ankka: Vaatteet ovat kulttuurinen, sosiaalinen konstruktio. Miksi miehen pitäisi velloa muotien ja trendien mukana? Eikö hyvä vaate ole sellainen joka on puhdas, mukava, ja funktionaalinen? Vähemmän kulutusta on enemmän planeetalle. Tällä hetkellä kertakäyttöpukeutuminen, globaali vaateshoppailu verkkokaupoista ja vaateteollisuus itsessään on pahimpia ympäristön tuhoajia. Miksi minun pitäisi miehenä osallistua siihen? Kiitos vain, ostan vaatteeni edelleen käytettyinä. Ehjä vaate on hyvä vaate, se riittää. Tärkeintä on se mitä vaatteen alta lyötyy, millainen ihminen on.
  • isoisä: Vaatteilla koreilevista miehistä ei useinkaan tule isiä.
  • Rakastan sinua: Onko jossain tosiaan määritelty (yleisesti ottaen) mikä on oikea ja sopiva asu tiettyyn tilanteeseen? Miksi jokainen ei saisi itse päättää mikä sopii mihinkin? Jos joku haluaa juhlia tuulipuvussa, niin eikö hänellä pitäisi olla vapaus niin tehdä?
  • Realisti-idealisti: "Pukeutumisella kunnioitetaan juhlaa ja muita juhliin osallistujia. " Sillä tavoin ajattelevat "ihmiset" eivät ansaitse minkäänlaista kunnioitusta vaan pelkästään halveksuntaa ja tahallisiakin loukkauksia.
  • eta theta: Kyllä sisäinen on tärkeämpää kuin ulkoinen, ja kauneus katsojan silmässä. Objektiivista estetiikkaa ei liene olemassakaan. Kuinka huonosta kauniiden vaatteiden sisältö voikaan kohdella muita ihmisiä tai maailmaa, että ei tiedä onko kyseessä ihminen ollenkaan vaan pelkkä vaatehenkari. Ja sitten on tärkeää millaista sähkömagneettista säteilyä tuosta ihmispeitteestä muiden silmiin siirtyykään. Ylipäänsä voisi opiskella maailmankaikkeutta tai vaikka etiikkaa sen sijaan että käyttää aikaa kaupoissa vaattteita miettien.
  • CTS670: Naisilla on ilmeisen mukavia juhlavaatteita, mutta entä miehillä? Puku, joka kiristää vaikka olisi oikean kokoinen, kauluspaita ja solmio. Ei epämukavampaa asua voisi ollakaan. Katsokaapa jotain kotijuhlan edistymistä, miehet riisuvat takkinsa ,sitten solmion ja avaavat paidan ylänapin. Sitten alkaa iloinen seurustelu naisten ja miesten kanssa.
  • AnttiPii: Muut huomioiva pukeutuminen? Vaatteilla suojaudutaan kylmyyttä ja ympäristöä vastaan. Emme me pukeudu pitääksemme sinun tai muiden psyykettä kasassa! Meidän pukeutumisemme ei yksinkertaisesti kuulu sinulle!
  • AJSa: Kysymys kuuluukin: Miksi pukeutua hyvin, ja kuka siinä häviää jos pukeudunkin niinkuin itse haluan? Jos siinä ei häviä kukaan, niin käytös on mielestäni hyväksyttävää. Käytöstapojen puute voi kuitenkin mahdollisesti johtaa muiden ihmisten loukkaamiseen, huonosti pukeutuminen ei, jos kyseessä ei ole joku bourgeois porvari.. Tämä koko jupakka on yksi näistä "tehdään asioita koska niin on aina tehty" tilanteista, joissa, kun asiaa tarpeeksi miettii ei ole pohjalla mitään järkevää argumenttia. Lähtökohtaisesti "hyvin" pukeutuminen on tapa tyydyttää pomo tai vastaava esimies/mahdollinen työnantaja, jotka näitä asioita pitävät jostain syystä tärkeinä. Joten väittäisin tämän olevan enemmän epävarmuuta ja heikkoa itsetuntoa omista taidoistaan ja alistumista tähän hierarkiaan. Minua ei miehenä kiinnosta pidätkö sitten minua "miehekkäänä" kun käytän 100% kuukausituloistani siihen kankaanpalaan jotta voin tehdä vaikutuksen pomoon josta en edes pidä, saadakseni työpaikan jota vihaan, mutta itse käytän mielummin mukavia, halpoja kirpparivaatteita
  • AJSa: Millä tavalla tämä on ongelma? Selitä kiitos, miksi tietyllä tavalla pukeutuminen olisi jotenkin parempi vaihtoehto "normaalin" pukeutumisen sijaan? Miten suurella skaalalla se hyödyttää yhteiskuntaa, tai mitään muutakaan? Pukeutuminen on yksi niistä kulttuuriseikoista jotka on joillekkin niin syvälle hakattu, etteivät he enää tajua, ettei kalliin pukeutumisen takana ole mitään eettistä tai moraalista lakia mikä tekisi siitä paremman tai huonomman. Silti ihmiset esittää tämän olevan todistetta länsimaiden dekadenssista jne. kun 10v lapset ei enää pidäkkään usean sadan euron pukuja vaan suosii halvempia ja käytännöllisempiä vaihtoehtoja
  • AJSa: Jos pukukoodia ei ole erikseen sanottu (missä tapauksessa tuskin juhliin menisinkään) niin mistä tämä "kunnioituksen" käsite kumpuaa? Isännän päästä ja mielivallasta? Millä tavalla puku X on kunnioittava mutta puku Y ei? Mikä on ero kunnioittavan puvun ja ei kunnioittavan välillä,, ja missä raja menee? Osoitan arvostusta käytökselläni, en vaatteillani niinkuin kaikki muutkin normaalit ihmiset. Jos isäntä on sitä mieltä, että vaikka käyttäydyn hyvin, kiitän ruoasta ja seurasta jne. en silti kunnioita häntä koska päälläni ei ole pukua niin en usko että tulisin sellaisen moraalisesti vararikkoisen porvarin kanssa toimeen muutenkaan

27
Yhteiskunta / Vs: Miksi Suomessa pukeudutaan huonosti?
« : 31.05.18 - klo:07:42 »
Törmäsin tällaiseen kirjoitukseen tämän päivän Hesarissa:

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005700298.html

28
Millaisia ajatuksia uutinen nostattaa?

Eipä kovin kummoisia, enemmänkin vain vahvistaa aiempaa mielikuvaa. Marketeissa ei mielestäni ole itsessään mitään vikaa ja ne ovat etenkin syrjäseudulla ihan järkeenkäypiä vaatekauppoja. Enemmänkin kiinnittäisin huomiota, mitä on tarkoitus laittaa päälle. Jostain syystä Suomessa on niin, ettei ulkolämpötilan tarvitse nousta edes tavanomaiseen sisälämpötilaan, että ihmiset alkavat pitää t-paitoja paitoja ja shortseja toimistotöissä, koska muuten tulee kuuma. Ja kesähäissä puvun alla on tietty lyhythihainen paita...koska muuten tulee kuuma.

On tosin sanottava, että 90-luvulla syntyneillä tuntuu olevan hieman enemmän panostusta pukeutumiseen kuin omalla ikäluokallani oli tuon ikäisenä. Tai ainakin he osaavat hakea marketeista muutakin kuin tennissukat caprihousujen kaveriksi.



29
Arvon keikarilaiset,

kaipaisin vastauksen seuraavaan varsin perustavanlaatuiseen kysymykseen: tuleeko frakkipaidan kauluksen kärkien olla rusetin päällä vai takana?

Olen tottunut ajattelemaan niin, että vanhoissa erittäin korkeakauluksisissa frakkipaidoissa kauluksen kärjet mieluiten lepäisivät rusetin päällä, kun taas nykypaidoilla oikeampi tapa olisi laittaa kauluksen kärjet rusetin taakse. Törmäsin asiaan Styleforumin keskusteluketjussa, jossa todettiin suhteellisen tylysti seuraavaa

"Tucking a collar's wings behind the tie is extremely common and 100% incorrect.

DWFII is correct to observe the the wing collar is an informalization of the original Victorian stiff upright collars; the tips evolved to bend down slightly for comfort, but to actually place them BEHIND the tie indicates that one has the sartorial sophistication of a high school kid at prom. On a stiff detachable collar, moreover (which is the only way to go for this sort of thing), the wings are starched to a 45 degree angle that wouldn't even allow them to fit behind the tie. The wings should be neither in front of or behind the tie, but rather above it."


Googlasin hieman asiaa ja tein seuraavat havainnot
- vanhemmissa kuvissa korkeakauluksellisilla on useimmiten rusetin päällä
- moderneista kuvista 2/3 on sellaisia, joissa kärjet ovat rusetin takana
- Linnan juhlissa lähestulkoon kaikilla (ml. tasavallan presidentti) kärjet ovat rusetin takana
- ulkomaisilla valtionpäämiehillä näyttää olevan vuoroin takana ja vuoroin takana
- Gentleman´s Gazette suositteli laittamaan kärjet rusetin taakse

Eli uskaltaako tässä jatkossakin laittaa kauluksen kärjet rusetin taakse vai onko kyseessä sartoriaalinen itsemurha?

30
Olen ostamassa navy-sinistä pukua satunnaiseen työkäyttöön ja vapaa-ajan juhliin. Pohdin edelleen kaksi- ja kolmiosaisuuden välillä. Kuinka käytännöllinen kolmiosainen on kevät-/kesäaikaan? Ja herättääköhän työhommissa liian eksentrisiä mielikuvia?

Olisin ehkä hieman kallistumassa kaksiosaisuuden puoleen.

Sivuja: 1 [2] 3 4 5