Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Co-re

Sivuja: 1 ... 237 238 [239]
3571
Vapaa sana / Vs: Mitä inhottavaa näit tänään?
« : 06.09.11 - klo:15:07 »
Minä en keksi yhtään syytä, miksi niissä pitää olla tuollainen liimattu tennarin lätyskäpohja. Nauhat on varmaan valittu vetämään huomio pois epäonnistuneesta pohjaratkaisusta.

3572
Vapaa sana / Vs: Mitä inhottavaa näit tänään?
« : 06.09.11 - klo:14:50 »
Tässä oli muuten melko jännä tennarimalli, Vans Wingtip No. 6:

Nämä menee sinne "kill it with fire!" -osastolle.

3573
Kaunis elämä / Vs: Mustekynät
« : 06.09.11 - klo:14:35 »
Varsinaisia mustekyniä ei ole tullut kokeiltua koska arvelin, että jää käyttämättä mutta tuli kuitenkin hifistelypuuskassa hankittua Graf Von Faber Castellin Anello sarjan rollerball- sekä lyijytäytekynät. Ongelmana on vaan, että edelleen tulee aina tartuttua lähimpään mainoskuulakärkikynään ja nuo lojuvat salkussa. Lisäksi rollerball-refillit ovat todella lyhytikäisiä.

3574
Vapaa sana / Vs: Mitä inhottavaa näit tänään?
« : 06.09.11 - klo:14:31 »
Nuo wingtip-mokkasiinit ovat kyllä jotain aivan mielipuolista. Vaikken olekaan mikään pelkkiä perinteitä tuijottava retroeksentrikko, on pakko myöntää, että designerikengät ei kyllä tapaa onnistua muuten kuin tennareiden puolella (minähän siis käytän tennareita, pahoittelen järkytystä). Silloin harvoin kun joku kauempaa katsoen miellyttää silmää, joskin usein erikoisuudellaan lähinnä, on lähempi tutkiskelu ja hintalappu varmistanut ettei kauppoja synny. Sandin monet kengät ovat esimerkki tällaisista.

3575
Asut ja pukineet / Vs: Reaktioita foorumiitteihin
« : 06.09.11 - klo:14:27 »
Nimimerkillä Alex Entwistle on kieltämättä kunnioitettava asenne jos jaksaa ja uskaltaa (pystyy) painelemaan klassisemmin ja aikuisemmin pukeutuneena yläasteiässä. Omat kokemukseni tuolta 80-luvulta ovat sitä luokkaa, että pelkäisin irtotakin hihojen repeävän irti tappeluissa ja Oxfordien olevan huonot tarkkailuluokkalaisia pakoon pinkoessa tai aitojen yli kiipeillessä. Sanotaanhan sitä kyllä, että lapset ja nuoret kysyvät yhä aikaisemmin mutta oman tuntemukseni mukaan tuossa iässä oltiin lapsia vielä. Lukiossakin katsottiin kieroon niitä muutamaa pikkutakki päällä äiteen kauppakassibemarilla kouluun saapuvaa. Heillä toki oli tarkoituksenakin korostaa omaa paremmuuttaan ja varakkuuttaan eikä niinkään pukeutua hyvin.

Lapset on lapsia ja nuoret nuoria, mielestäni nuoriso saa pukeutua nuorisorytkyihin mutta yhtälailla pitäisi saada pukeutua aikuisemminkin. Oma kantti ei olisi ehkä kestänyt leimautumista. Lievästi kyynisyyteen taipuvaisena sanoisin, että naisten positiivinen palaute konkretisoituu vain sillä ihan omalla tavallaan. Olen kuullut joskus kommentteja tyyliin: "Kyllä toi Jaska pukeutuu tosi hyvin... kai. Vaikka onhan se aika omituinen" ;)

3576
Asut ja pukineet / Housujen vyötärön kaventaminen
« : 06.09.11 - klo:14:13 »
Moi.

Minkälainen operaatio on tavallisen puvun housujen vyötärön kaventaminen? Pystyykö sen ylipäätään tekemään helposti housuille kuin housuille vai onko mahdollisuus pitänyt huomioida jo valmistusvaiheessa? Kuka tekee Helsingissä ja mihin hintaan?

Pakonomaisen kuntoilun seurauksia tämäkin. Painonpudotus ei ollut edes tavoittena mutta 4kg pois kokonaispainosta yhdistettynä lihasten kasvuun pienentää vyötäröä yllättävän paljon...

3577
Asut ja pukineet / Vs: Talvipäähineongelma
« : 05.09.11 - klo:13:36 »
Mahdottoman vaikea asia itsellenikin. Tällä hetkellä kaapissa on juoksu- ym. urheilupipoja, siisti harmaa pipo muuhun talvikäyttöön sekä korvaläpät taksin ja narikan välillä syöksyilyyn kun päällä on puku tai frakki ja sille sopiva päällystakki.

Käytän potentiaalisena päähineaikana säästä riippuen joko nahkatakkia (lyhyt, melko muodikas, ei mikään klassinen), villakangastakkia (kipparimittainen sekä pitkä löytyy) sekä toppatakkia (paksu, raskas ja hupullinen kovaan pakkaseen). Pipo menee lähinnä viimeksimainitun kanssa ja nahkarotsikelissä ei päähinettä yleensä kaipaa.

Mitä siis päähän? Lätsät eivät ole minua varten eikä perinteinen lierillinen hattukaan vakuuta kun nimenomaan pakkasessa pitäisi pärjätä. Karvahattuja on esim. Stokkalla monenlaisia, oikeaa ja tekoturkista mutta kaikkia vaivaa naurettavan suuri koko läpät pään päälle sidottuna ja epämääräinen reuhkamaisuus niiden ollessa alhaalla kuten vaikuttaisi olevan tarkoituskin olla. Ei huvita näyttää Karpolta eikä Nikitalta. Potentiaalisempi malli oli se hieman arvokkaamman oloinen pyöreä, päältä tasainen hattumalli, turkista tai kriminlammasta. Näissäkin on taittuvat korvaläpät sisällä ja moni ulottuu mukavasti vähän korville. Tuollaisessa ei vaan sitten ole mitään kasuaalia.

Onko mitään kylmää vastaan hyvin toimivaa, yleispätevää ratkaisua olemassa?

3578
Asut ja pukineet / Vs: Pikeepaita ja muut urheilupaidat
« : 05.09.11 - klo:10:31 »
Kaikki merkit käy kunhan ulkonäkö on asiallinen, mieluiten yksivärinen ja logo diskreetti ja paidan värinen. Olen käyttänyt Bossia ja Armani Collezionia, joissa molemmissa on vain teksti brodeerattu paidan väirsellä langalla rintaan. Peak Performancea joksus on myös tullut ostettua kun on ollut rauhallinen malli ilman isoja logoja. Juuri logosyistä jää yleensä Lacoste ja Ralp Lauren hyllyyn. Erityisesti iso poolopelaaja jollain vihreällä värillä kauhistuttaa. Bossit ovat todella hyvän tuntuisia, pehmeitä ja kapeita ja istuvat minulle hienosti. Pitää vaan aina muistaa huuhteluaine. Peakit nyt on vähän karkeampaa tekoa eikä niin mukavia sitten päällä. Tuli katselutua Sergio Tacchineja kun eksyin Milanossa outletiin. Oli 9.95€ alkaen aina 50€ hintaisiin mutta värit ja ennenkaikkea logot eivät miellyttäneet.

Noin yleisesti sellaisia merkkejä mitä nyt Stokkaltakin vastaan tulee siis.

3579
Yhteiskunta / Vs: Brändeistä ja jalkineista
« : 05.09.11 - klo:10:08 »
Kuvat kengistä olivat kyllä myös laadullisesti aika heikkoja. Pieniä, suoralla ja kovalla valolla räpsittyjä kuvia jonkun kankaan päällä jota ei edes ollut häivytetty mitenkään fokuksella tai muuten. Uskaltaisin arvata pokkariotoksiksi.

3580
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 03.09.11 - klo:20:39 »
Kiitos hiustenkuivaajavinkistä. Pitääkin kokeilla ensi kerralla. Ei noiden täysi-brogueiden rei'ityksiä oikein voi kiertää, saumoista puhumattakaan ja ne saumatkin on sahalaitaiset joten haukkaavat rasvaa oikein kunnolla ja ovat vaikeat harjata puhtaiksi.

3581
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 03.09.11 - klo:19:17 »
Laitan kyllä aika surutta CLF:ää, erityisesti uusiin ja hieman väsyneen näköisiin kenkiin.

3582
Yhteiskunta / Vs: Miksi Suomessa pukeudutaan huonosti?
« : 03.09.11 - klo:19:07 »
Alkuperäiseen viestiin palatakseni, ei Suomessa lopulta pukeuduta ihan hirveän huonosti. Suomessa ei vaan varsinaisesti pukeuduta yleisesti hirveän hyvinkään juuri missään ja ilmastokin rajoittaa valinnanvaraa. Muissa pohjoismaissa on ihan samanlaista tuulipukumeininkiä kun poistuu vaikkapa Tukholman keskustasta Ruotsin muille seuduille. Hirveitä ilmestyksiä tulee vastaan Milanossa ja Lontoossakin eikä kyse ole aina turisteista. Suomalainen pukeutuu ehkä liian varman päälle ja itseään mitenkään esiintuomatta.

Kun puvuista ja nahkakengistä on puhe, selittää heikompiin vaihtoehtoihin tarttumista heikon tarjonnan ohella myös tarve ja hinta. Jos pukua tarvitaan hautajaisissa ja häissä, tulee helposti ostettua yksi musta eikä välttämättä Zegnaa tai vastaavaa. Tosin kannattaisi sitten odotella vaikka hulluja päiviä ja ostaa se Turo, Boss tai Tiger sen sijaan että menee ostamaan polyesteripuvun Dressmanilta säästämättä edes kovin paljoa. Kengissä vähän sama juttu eli jos ne mustat nahkakengät tulee sen kerran, kaksi vuodessa käytettävän puvun pariksi, hoitaa Clarks tai Ecco homman ja kestää pienellä hoidolla ihan riittävän kauan.

3583
Asut ja pukineet / Vs: Kenkien hoito
« : 03.09.11 - klo:18:50 »
Kertokaas vinkkejä brogue-kenkien hoitoon. Chelsea Leather Foodilla tapaan käsitellä ajoittain ja muuten lankkaan millä sattuu kiillokkeella, joko kirkkaalla tai kenkien värisellä. On vaan tuo CLF melkoisen vaikea saada brogue-rei'ityksestä ja päällisnahkan kappaleiden saumoista irti. Erityisesti mustiin kenkiin jää vaalea, hieman kellertävä väri niihin kohtiin, joista CLF:ää ei saa helposti liinalla pyyhittyä ja harjattavaa on melkoisesti että kaiken saa pois. Osa rei'istä pitää putsata puutikulla ja vielä lankata mustalla päälle. Ruskeissa kengissä tuo ei niin pahasti näy mutta toisaalta minkään peittoon lankkaaminenkaan ei ole yhtä helppoa kuin mustalla.

Onko tämä vain hinta jonka työnä joutuu maksamaan kenkiensä eteen?

3584
Etiketti / Vs: Kengät pois vierailulla
« : 03.09.11 - klo:17:32 »
Tämä on mielestäni melko helppo asia ylipäätään. Hyvät tavat astelevat itselläni tarkan pukeutumisetiketin edelle ja kengät lähtevät pois jos isäntä tai emäntä niin toivoo. Olisi suorastaan moukkamaista alkaa ojentamaan "ettekö te tiedä" -asenteella toisia pukeutumisohjeistuksista. Suomessa on sisällä lämmintä ja lattiat ovat puhtaita, suomalainen tapa ja etiketti on yleensä ottaa kengät pois sisällä.

3585
Etiketti / Vs: Miten rikot pukeutumisetikettiä?
« : 03.09.11 - klo:17:29 »
Tulee kyllä rikottua ihan tietoisestikkin etikettiä vähän siellä sun täällä. Oikeastaan suhteeni koko etikettiin on vähän kahtiajakoinen. Toisaalta noudatan ja arvostan suuria linjauksia kuten mustaa hautajaisissa, puku työhaastattelussa jne. mutta toisaalta vierastan sitä klassisen pukeutumisen ja etiketin pikkutarkkaa samanlaistavaa vaikutusta joka pohjimmiltaan tähtää siihen, että kukaan ei erotu vertaistensa joukosta.

Äkkiseltään tulee mieleen paljonkin mitä rikon ihan tiedostaen. Päähineiden käyttöni on aivan lapsenkengissä. Villainen pipo on ainoa joka päähäni eksyy joskin korvaläpät on niitä todella harvinaisia tilanteita varten kun pitää pukeutuneena ulkoilla talvella. Taskuliinaa en voi sietää enkä käytä sellaista nykyisin edes frakin kanssa. Frakin kanssa tulee muutenkin sooloiltua paljon. En edes omista mustia irto-osia, joskaan päiväsaikaan ei nykyisin ole paljoa frakille käyttöä. On tullut liikuttua taksin ja narikan välilä liian lyhyessä päällystakissa, hännykset vilkkuen. Kaulaliinakin taitaa olla luonnonvalkoinen ja rannekellofriikkinä tulee povarista kellokin ranteeseen usein livautettua jossain välissä iltaa. Eipä ole kukaan ainakaan maininnut asiaa huomanneensa. Joskus taisi liivit unohtua kokonaan matkasta mutta se oli puhdas vahinko

Sivuja: 1 ... 237 238 [239]