Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Calle_H

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 7
16
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 23.05.20 - klo:10:50 »
Viime kädessä joitain osia, kuten tiivisteitä, voi yrittää vaikka valmistaa/valmistuttaa itse, mutta hankalaksi se menee.

Kovin eksklusiivista kelloa haluavan tulee mielestäni tehdä itselleen selväksi, että erikoisuudella on hintansa. Ei vain ostettaessa, vaan mahdollisesti myös jatkossa. Onko sellaisen kellon hankinnassa kuinka paljon mieltä, on sitten jokaisen oman harkinnan tulos. Myös monen suhteellisen yleisen kellomerkin teknisesti monimutkaisimmat ja erikoisimmat mallit lähetetään edustajan toimesta suoraan valmistajalle huollettavaksi.

Ihan oma lukunsa ovat mielestäni pienet "artisanaaliset valmistajat", joista ei tiedä mitä tapahtuu, kun ko. valmistajan perustaja/omistaja/aivot aikanaan syystä, tai toisesta, lopettaa. Isojen, vuosikymmeniä toimineiden valmistajien voi yleensä luottaa huolehtivansa tuotteidensa huollosta ainakin kohtuullisen kauas tulevaisuuteen, vaikka se sitten vaatisikin kellon lähettämisen tehtaalle asti.

Omat kelloni ovat Tudor, Omega ja Rolex. Niihin saan helposti huollon. Ko. merkeissä pysyminen jatkossakin olisi varmasti helppoa tuota huoltopuolta ajatellen. Se ei ole niinkään se ongelma, että jos joutuu huollosta maksamaan. Onhan minulla Rolex, joten halvoista huolloista ei voida enää puhua. Mutta jos mennään jo siihen, että ei meinaa löytyä Suomesta huoltoa edes rahalla, niin sitten alkaa mietityttää asian järkevyys.

Yksi vaihtoehto on pysyä noissa minulle tutuissa merkeissä. Tai sitten kohdistaa seuraavat hankinnat esim. JLC ja/tai IWC suuntaan, joille löytyy huoltomahdollisuus Suomesta... pitää vielä miettiä asiaa ja tutkia vaihtoehtoa. Tämä tutkiminen ja kellomallien selailu on tärkeä osa tätä "matkaa".

17
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 22.05.20 - klo:21:43 »
^ Aseman Kello on edustanut Chopardia, joten heiltä kannattaa kysellä myös huollosta. Girard-Perregauxia myy pääkaupunkiseudulla Suomen Kultakello, joten he osannevat vastata ko. brandin huoltoa koskeviin kysymyksiin.

Yleisemmin ottaen, osaava kelloseppä pystyy huoltamaan myös monet in-house koneistot, kunhan kyseinen brandi suostuu toimittamaan mahdollisesti tarvittavat varaosat. Kellobrändien välillä on hyvin erilaisia periaatteita tämän suhteen, joten tämän tarkempaa vastausta en pysty antamaan.

Kiitos näkemyksestä ja vinkeistä. Selvittelin muutamankin merkin suhteen tilannetta. Jos merkin suhteen tilanne on se, että löytyy paja, joka voi huoltaa 100 prosenttisesti koneiston (geneerinen), mutta tiivisteosien/nupin suhteen osien saatavuus Suomeen voi olla hyvin vaikea, niin kannattaako leikkiin lähteä? Tarkoittaako tuo käytännössä ainakin sitä, että jos koneistoa lukuunottamatta tulee ongelmia, niin kädet nousee pystyyn? Ja vesitiiveyden suhteen kelloon ei voi luottaa yhtään?

18
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 19.05.20 - klo:21:59 »
Oliko se niin, että Aseman Kello huoltaa Suomessa Chopardit? Onko Girard-Perregauxille Suomessa mitään huoltopaikkaa (nimenomaan inhouse-koneistolliset)?

Onko kellään teistä ollut sitä tilannetta, että omistaa kellon merkiltä, jolle ei huoltoa löydy Suomesta? Onko ne kellot tällöin vaan postitettava Sveitsiin huollettavaksi tms.?

19
Asut ja pukineet / Vs: Salkut ja laukut
« : 10.12.19 - klo:21:53 »
Ostin tänään Mulberryn Belgrave-laukun. Alla linkki:

https://www.mulberry.com/fr/shop/men/mens-bags/mens-briefcases/belgrave-single-document-holder-oak-natural-grain-leather

Tulisiko tuohon suihkuttaa suojasuihketta (kosteutta ehkäisemään)? Tai jotain muuta ennen käyttöönottoa?

21
Asut ja pukineet / Vs: Salkut ja laukut
« : 28.11.19 - klo:18:14 »
Saako Coachin laukkuja tilattua mistään muualta Suomeen, kuin Zalandolta + Stockmannilla on pieni valikoima? Coachin omalla sivulla hyvä valikoima, mutta eivät myy sieltä suoraan tänne Pohjolaan

22
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 28.11.19 - klo:18:10 »
Onko muuten joku syy miksi päätyy quarz? Toki hinta taitaa olla pienempi, mutta onko muita syitä? (ihan tosissaan kysyn)

Etenkin Cartierin Tank Solon ja Ronden kohdalla vain ne isoimmat mallit ovat saatavilla automaattina. Omaan ranteeseen esim. Tank Solo Large on mukavan kokoinen pukukello. Saatavilla vain quartzina. Ronden 42 mm voisin toisaalta vielä rannettaa... pyöreissä kellotauluissa 38-40 mm tuntuu minulle sopivimmalta koolta.

23
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 28.11.19 - klo:12:41 »
Itseltäni löytyy kolme automaattia. 90-luvulta Omegan tonneau-mallinen pukukello, Tudorin Hydronaut-sukelluskello ja Rolex Explorer 1 39 mm. Tähän jatkoksi olen miettinyt sellaista erilaista valintaa, että ostaisin esim. Cartierin quartz-kellon. Mitä kaikkea tulee huomioida quartzien suhteen? Millaisia riskejä tuollaisessa piilee? Onko se niin, että nuo quartzit eivät yksinkertaisesti vaan kestä kymmeniä vuosia käyttöä mekaanisten kellojen tapaan, joita kutsutaan jopa ikuisiksi (kunhan välillä huollattaa). Voiko quartz-koneistoa huollattaa mitenkään muuten, kuin patteria vaihtamalla?

25
Laatutori / M: Conversen kengät EUR 44
« : 01.08.19 - klo:19:18 »
Versace 1969 Abbigliamento Sportivon tuplamunkkinilkkurit. Kokona UK 9 / EURO 43. Käytetty jonkin verran viime syksyn ja talven aikana. Kuvista kuitenkin näkee, että kunto hyvä; näillä kengillä on vielä tulevaisuutta jäljellä runsaasti.

MYYTY


Conversen kerran käytetyt kengät. Koko 44. Käsittääkseni tämä on harvinaisempi versio, jota ei enää kai valmisteta(?!) ...en ainakaan ole missään nähnyt tätä tähtikuosista versiota aikoihin.

Kengännauhat ehkä hieman liian pitkät, mutta muuten kaikki kunnossa; kunto vastaa juurikin sitä, että kerran on käytetty. Säilytetty lepolesteillä, jotka eivät sisälly hintaan.

Hinta: 50 €

Kuvia voi katsoa: https://www.tori.fi/paijat-hame/Converse_limited_edition_62521228.htm?ca=18&w=3

Voin postittaa tuotteet, jos ostaja maksaa postikulut. Tuotteet sijaitsevat Lahdessa. Yhteydenotot: [email protected]

26
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 01.07.19 - klo:11:03 »
Otin aikanaan käyttöön sen sellaisen viisauden, että jos on asusteiden/kenkien yhteensopivuudessa mietteliäänä, niin "mätsää" samoja sävyjä. Esim. musta nahkaranneke kellossa + musta vyö + mustat kengät ja mielellään laukkukin olisi tumma tällöin. Metallirannekkeella oleva kello sen sijaan menee vapaammin moneen asuun. Mutta... mites kaksisävyinen? Jos menee retroilemaan pienellä riskillä ja hankkii esim. teräs-kulta tai teräs-punakulta yhdistelmällä kellon, niin mitäs sitten? Lähinnä siis mietin sitä kautta, että jos vyönsoljet, laukun metalliosat ja esim. sormukset ovat metallin/hopean värisiä, mutta kellossa kaksi väriä, niin miten näette tämän? Toki asiat ovat aina tapauskohtaisia, mutta onko jotain yleispäteviä ja suuntaa-antavia ajatuksia tähän?

27
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 09.01.19 - klo:16:21 »
Mitä konkreettista rahalla saa nahkarannekkeiden suhteen? Hirschillä on esim. täällä: https://www.hirschstraps.com/collections/genuine-hide-hirsch-straps?sort_by=price-descending
alligaattorirannekkeita hintahaarukalla 95,78 € - 282,20 €. Ja Hirchiltä ja monelta muulta merkiltä irtoaa 20-35 € hintahaarukassa edullisimmat alligaattorin nahkaa jäljittelevät kohokuvioidut nahkarannekkeet, jotka ovat käytännössä vasikannahkaa. Herkästi ihan hyvänlaatuista italialaista sellaista. Eli mitä sillä isommalla rahalla saa missäkin hintaluokassa? Minulle ei ole paha rasti maksaa esim. 300 € hyvästä rannekkeesta pukukellolle, mutta haluan tietää ne argumentit, joilla tätä laajaa hintahaitaria perustellaan.

28
Nyt on matka takana. Kirjoitan pientä raporttia alueesta, jos sinne joku päättää joskus mennä käymään ja se shoppailu kiinnostaa. Kerron vähän muistakin asioista, jotka koen mainitsemisen arvoisiksi.

Kuten Qristian kirjoitti, että kannattaa keskittyä ruokaan ja juomaan jne. ...tämä on Cattolicassa helppoa. Kohde tuntui etenkin heinä-elokuun vaihteessa suositulta. Cattolica on pieni kaupunki, jossa on runsaasti hotelleja. Eräs matkaopas nimitti sitä hotellikyläksi. Tietyllä tapaa paikka tuntuu loppukesästä turistirysältä ja eräs Italiaa suorastaan fanittava kaverini totesi jo ennen matkaani, ettei Cattolica ole millään tapaa "oikeaa Italiaa". Asialla on kuitenkin monia puolia. Ruoka on mielestäni juuri siksi varsin hyvää ja oikeasti italialaista, että itse matkailijoista valtaosa on italialaisia. He pitävät vankasti kiinni omista ruokailuajoistaan, eivätkä syö huonoa ruokaa lomallansa ja siksi ravintolatarjonta on hyvä ja "oikeaa" Italian ruokaa on tarjolla. Ja koska alueen turisteista on italialaisia selkeästi suurin osa, niin koen kyllä nähneeni jotain oikeasti italialaista lomani aikana.

Palvelu on erittäin lapsiperheystävällistä ja mukavaa. Cattolicassa on lapsille sopivasti kaikenlaista aktiviteettia tarjolla. Jos vesi, meri tai kalat kiinnostavat, niin Cattolicassa on Acquario Di Cattolica, joka myös Le Navina tunnetaan. Koska lapsemme tykkäävät erittäin paljon Sealifesta Helsingissä, niin menimme käymään paikassa. Saimme matkaoppaan kautta liput hieman edullisemmin ja hintataso oli hieman kalliimpi, kuin Sealifen perushintataso, mutta kohde tuntui vähintäänkin 3-4 kertaa laajemmalta ja suuremmalta. Kokonaisuus oli jakautunut 4 eri rakennukseen, joihin meillä paloi aikaa tunteja. Paikkaan kannattaa varata vähintäänkin 3-4 tuntia aikaa ja vielä pidempään, jos aikoo syödä paikan päällä tms.

Kohteessa yhdistyi rantaloma ja kaupunkiloma juuri niin, kuin olimme suunnitelleetkin ja toivoneet, joskin San Marinon reissu jäi lopulta välistä. Bussimatka olisi kestänyt niin pitkään, että ajattelimme jättää sen pienten lasten kanssa väliin. Sen sijaan matkasimme junalla yhtenä päivänä Pesaroon ja toisena Riminiin. Molemmissa kaupungeissa oli paljon muutakin, kuin turistimassoja verrattuna hotellikylämäiseen Cattolicaan. Tämä johtunee kaupunkien isommasta koosta versus hotelleja täynnä oleva pikkukaupunki.

Matka Pesaroon vei junalla n. 10 minuuttia ja Riminiin pääsi 17-22 minuutissa. Matkaaminen oli varsin halpaa ja mielestäni aika helppoakin junalla.

Pesarossa shoppailun suhteen ykköspaikkana oli Ratti Boutique, josta mm. Voguekin oli aikanaan kirjoittanut eräässä jutussaan, jossa käsiteltiin alueen shoppailumahdollisuuksia. Erittäin kuumasta säästä huolimatta kassalla istui mies tummaan pukuun ja kravattiin sonnustautuneena. Puitteet olivat varsin tyylikkäät. Kenkien suhteen tarjolla oli mm. Churchsia ja joitain muita laadukkaita brittikenkiä. Merkkien suhteen tarjolla oli kaikkea Burberrystä Zegnaan ja Pradasta Brioniin. Alennuksia ei ainakaan käyntini aikaan tuntunut löytyvän tuotteista.

Cattolicasta löytyi Jimmy's ja Jimmy's Loft. Jälkimmäisen liikkeen ideana oli profiloitua alle 25-vuotiaiden vaatettajana rennolla otteella ja itse Jimmy's sen sijaan tarjosi formaalimpaa tyyliä aikuisille kaiken kaikkiaan. Maininnan arvoisia huomioita: Tricker'sin kenkiä oli tarjolla sekä LBM 1911:stä ja Tagliatorea. Ratti Boutiquen kaltainen, hyvin tyylikäs liike löytyi läheltä myöskin ja sen nimi oli Spazio Pritelli (Cattolica). Kyseessä oli firma, jolla on useampi toimipaikka Italiassa. Pesarolaisen kilpailijan sijaan tässä liikkeessä oli alennuksessa vaatteita pieni erä; mm. Burberryn tyylikäs takki oli -50%. Tarjolla oli Ratti Boutiquen tapaan Church'sin kenkiä, Pradaa, Burberryä jne.

Riminin alueen suurin kaupunki, Rimini, tarjosi laajimman kattauksen laadukasta muotia alueella. Vanhankaupungin suuntaan kannattaa kävellä ja erityisesti Piazza Luigi Ferrari-aukiolle ja sen läheisyyteen. Erityisesti Tagliatorea ja LBM 1911 oli tarjolla useassa paikassa. Eritoten alueen kaksi La Vetrina-nimistä liikettä olivat oikein kiinnostavia. Tagliatore, LBM 1911 ja Barbour olivat näissä esillä. Liikkeet olivat siistejä, mutta kuitenkin maanläheisempiä, kuin esim. Ratti Boutique. Luksuskaupan tyyliä pääsi tunnustelemaan Riminin omassa Spazio Pritellissä, joka edusti Cattolican toimipaikan tavoin astetta kalliimpia merkkejä. Kyseisessä liikkeessä oli Pradan ja vastaavien lisäksi miehille mm. Salvatore Ferragamoa. Ja tottakai niitä Church'sin kenkiä. Cattolican myymälän tavoin kourallinen tuotteita myytiin tuntuvalla alella.

Yhteenvetona todettakoon, että mitkään huikeat eivät ole alueen shoppailumahdollisuudet, mutta paikkoja kuitenkin löytyi se kourallinen. Niiden kiertäminen oli mukavaa, koska Riminin ja Pesaron kaupungit olivat muutenkin varsin miellyttäviä paikkoja ja nämä parhaat liikkeet sijaitsivat kiinnostavilla alueilla (vanhakaupunki yms.).

Erikoisuuksia:
 - englantilaisia laatukenkiä oli tarjolla monessa paikassa ja esim. Santonin kenkiä ei näkynyt missään. En odottanut brittikenkien olevan noin hyvin esillä Italiassa
 - ulkomaalaisista designer-merkeistä Burberry näyttäisi olevan kohtalaisen suosittu Italiassa
 - parempaa vaatetta myyvät liikkeet (myös ne kalleimmat) tyrkyttivät rennompaa lenkkaria ja tennaria ihan perusmerkeiltäkin (Adidas, Converse)... joskin kalliimpien vaatteiden seassa tarjotut "tavis-lenkkitossut" olivat usein paljon räväkämmän värisiä tai ainakin -kuosisia, kuin mitä esim. keskimäärin näkyy Suomessa. Lienee jonkinlainen ilmiö sekoittaa high fashionia räväköihin lenkkareihin tai suorastaan pikkutakkia ja "bisnesvaatetta" niiden kanssa. Tällaistahan on jo pitkään näkyny pienissä määrin siellä täällä ulkomailla, mutta nyt pisti silmään se, miten paljon esim. värikkäitä Converseja myytiin samassa huoneessa esim. Pradan puvun kanssa
 - kun kävelimme juna-asemalta kohti vanhaakaupunkia Riminissä, kävelimme alueen läpi, jossa oli useampi kiinalainen ravintola sekä kiinalaisia elintarvikeliikkeitä ja parturiliikkeitä... onko Riminissä oma pieni Chinatown?

29
Linkit ja vinkit / Vs: Nahkasalkun hoito?
« : 04.08.18 - klo:23:33 »
Nostan tätä viestiketjua, koska asiani liippaa läheltä aloittajan asiaa. Palailen juuri Italiasta lentokoneella ja mukanani Suomeen saapuu Pradan laukku. Sinistä saffiano-nahkaa. Tulen käyttämään sitä varmasti ainakin 50 % työpäivistäni (vapaa-ajalla taas en juurikaan) ympäri vuoden. Onko ko. materiaali tuttu keikarilaisille? Tuleeko käsitellä jollain tapaa nyt heti tai esim. x kertaa vuodessa tms.?

30
Kaunis elämä / Vs: Savun lumot
« : 26.07.18 - klo:22:41 »
Ulkomaan matka lähestyy. Kunnon sikarisytyttimeen olen tottunut ja sellaistahan ei ole luvallista kuljettaa lentokoneessa. Miten keikarilaiset sikarinpolttajat ovat tämän sytytyspuolen hoitaneet ulkomaan matkoilla?

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 7