Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - kapten GT

Sivuja: 1 ... 186 187 [188]
2806
Asut ja pukineet / Vs: laadukas duffelitakki
« : 26.09.09 - klo:13:58 »
Duffeleita on eri vaatekauppojen mukaan taas vähän, vaikka kysyntää olisi. Sisäänostajat ovat näin päättäneet.

Gloverallia ja Barbouria on joissain Butiken på Landetin myymälöissä ja Kapteenskassa Barbouria. Muista en tiedä. Duffelin henkeen kuuluu vuorettomuus, joka voi olla pukiessa hihojen osalta hankalampi homma (siksi joissain takeissa on hihoissa vuori). Tiivis villakangas hylkii vettä ja tuulta ja toimii sellaisenaan, jos takki on oikein tehty. Joissakin duffeleissa on irroitettava huppu, joka mielestäni ei kuulu asiaan eikä ainakaan minua miellyttänyt kun sovitin Barbourin takkia. Miksi huppu pitäisi saada irti, kun duffelista ei kuitenkaan saa edustavaa sillä keinoin. Peacoat on siinä tapauksessa mielestäni parempi. Gloverallin hupun leikkaus on alkuperäinen "pancake" ja sen käytettävyys on vahän niin ja näin. Se onkin tehty sopimaan laivaston koppalakin päälle.

Duffelien hinnat ovat Suomessa yläkanttiin nettikauppoihin verrattuna.

2807
Asut ja pukineet / Vs: Tuholaiset
« : 17.09.09 - klo:15:09 »
Vaimo joskus sanoi, että pitkään käyttämättömänä olevat laadukkaat villaneuleet pitäisi pakastaa ja sitten säilyttää tiiviissä muovipussissa.
Noihin tuholaisiin ei oikein auta muu kuin kaappien siivous ja myrkytys (jossain määrin) ja vaatteiden tuuletus (talvipakkasessa). Raidia tms. voi suihkuttaa läheltä jalkalistoihin ja kaappien rakoihin. Jos talossa on ötököitä, kuten vanhoissa taloissa on, tulevat ne kyllä aikanaan takaisin. Opiskeluaikoina Suomen Turussa koko kerrostalo myrkytettiin ja siitä oli apua.

Täältä saa lisätietoa, nuo oppaat ovat varsin hyviä.

2808
Asut ja pukineet / Vs: Tuholaiset
« : 16.09.09 - klo:22:37 »
Laskostetuissa neuleissa koita todennäköisempi tuholainen on turkiskuoriaisen toukka. Turkiskuoriainen on varsin yleinen, kun taas koi ei enää nykyisin - näin muistelen. Toivottavasti tuhot eivät ole suuret.

2809
Lainaus käyttäjältä: "Ville"
Kuten Baracutan sivusto kertoo, slim fitissä on pidempi hiha ja hitusen kapeampi istuvuus. Kapeaksi mallia ei kuitenkaan voi kutsua.

Jep. Minulla itse asiassa on yksi slim fit kokoa 40R. Kiinnosti tietää paljonko väljempi perinteinen leikkaus on. Se "slimmer" ja "longer" ei paljoa kerro. Eikä Baracutakaan tiedä (kysyin jo).

2810
Baracutan leikkauksesta: Jos nykyinen slim fit on lähellä alkuperäistä originalia, mikähän mahtaa olla ero nykyisen slimin ja originalin välillä?

2811
Asut ja pukineet / Re: Neuleet
« : 05.08.09 - klo:12:21 »
Mistä Helsingin seudulta kannattaa katsella Fred Perryn neuleita?

Ai niin, Gant on merkkinä ollut OK, mutta nykyisellään laatu ei ihan vastaa hintaa. Toisin oli joskus kymmenen vuotta sitten. Lacoste on vielä pitänyt pintansa, samoin Paul&Shark. Big Timesta Helsingistä on löytynyt aika hyviä Ingramin ja NavyFlyn neuleita. Logottomuus on plussaa, mutta joskus niitä joutuu sietämään.

2812
Asut ja pukineet / Re: Tahrojen poisto paidasta
« : 10.07.09 - klo:20:48 »
Muistaakseni sappisaippuaa saa Stockalta, isommista K-kaupoista ja Ruohonjuuresta. Se tehoaa aika hyvin, muttei tee ihmeitä (aikoinaan pastakastike ei irronnut valkoisesta pike-neuloksesta). Paitojen kauluksiin ja kalvosimiin kannattaa muuten joka pesussa käyttää tahranpoistosprayta. Minun käytössäni Tabort on ollut hyvä eikä ole haalistanut värejä. Vaikeita tahroja voi käsitellä nestemäisellä pesuaineella ja antaa vaikuttaa riittävän pitkään ennen pesua. Toistaiseksi värit ovat kestäneet ja toisaalta jos tahra estää käytön, voi kaikkea kokeilla.

2813
Asut ja pukineet / Re: Baracuta
« : 04.06.09 - klo:14:27 »
Cheers. Pitänee valita väri (puuttuvia tulee ensi viikolla) ja tilata. Vaalea tai Navy sen kai pitää olla.

2814
Asut ja pukineet / Re: Baracuta
« : 04.06.09 - klo:09:36 »
Miten muuten arvioisitte Baracutan slim-fitien hihan pituutta suhteessa takin kokoon muuten?

2815
Asut ja pukineet / Re: Baracuta
« : 28.05.09 - klo:22:09 »
Kiitos. Ovat näemmä myyneet tumman navyn ja vaalean tuosta koosta pois. Ehkäpä se tumman vihreä/ruskea (Acorn).

2816
Asut ja pukineet / Re: Baracuta
« : 28.05.09 - klo:21:29 »
Tämä hitusen kiinnostaa: Minkä kokoisia G9:a teillä on? Peilaan itselleni sopivaa, kun pituus on 178 cm ja paino 74 kg. Pitänee mittailla ja ehkä tilata jokin G9 Slim fit.

Vastauksista etukäteen kiittäen.

Sivuja: 1 ... 186 187 [188]