Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tweedster

Sivuja: 1 ... 8 9 [10]
136
Linkit ja vinkit / New Sheridan Club
« : 17.05.09 - klo:00:50 »
Pesunkestävimpiä The Chap -lehteä arvostavia anglofiileja ehkä kiinnostaa myös lehden vaikutuksesta syntynyt New Sheridan Club
http://www.newsheridanclub.co.uk/
joa ottaa jäsenikseen myös Brittein saarten ulkopuolella asuvia. Jäsenmaksu meille ulkomailla asuville on vain viisi puntaa vuodessa, koska "God knows, you need all the money you can to spend on exotic drugs to numb the pain of being away from Blighty."  :-P

137
Asut ja pukineet / Re: Mitä on Dandyismi ?
« : 17.05.09 - klo:00:37 »
Eräs kaunokirjallisuuden kuuluisista dandyistä oli unkarilaisen paronitar Orczyn luoma henkilöhahmo Sir Percy Blakeney, "Punainen neilikka", eräänlainen Zorron ja Batmanin edeltäjä. Sir Percy oli Englantilainen salonkileijona, joka salaa pelasti ranskalaisia aristokraatteja giljotiinilta suuren vallankumouksen aikana.

Vaikka en mikään asiantuntija olekaan, olen joskus laajemmassa yhteydessä miettinyt, voiko dandyllä olla jokin salaisuus, jota muut eivät ehkä näe, mutta joka ehkä välittyy dandyn poikkeuslaatuisuudessa. Naisiahan tunnetusti kiehtovat salaperäiset miehet. Minua kiinnostaa kysymys, miksi dandya rakastetaan ja ihaillaan? Etenkin nykyaikana tapaa aika harvoin ihmisiä, jotka ovat tällä tavoin esikuvina muille, ja jos ovat, näistä esikuvista kasvetaan nopeasti ulos. Voisiko dandyssä olla tietyntyyppistä hienostuneeseen ja charmikkaaseen ulkokuoreen kätkettyä peitettyä syvyyttä, joka kuitenkin jollain tavalla paistaa läpi? Monet dandyt ovat salaa kärsineet paljon, esimerkiksi Brummel kuoli lopulta mielisairaana. Voisiko tässä mielessä olla samoin kuin monilla tunnetuilla taitelijoilla?

138
Asut ja pukineet / Re: Mitä on Dandyismi ?
« : 14.05.09 - klo:19:33 »
Lainaus käyttäjältä: "Ville"
Laajasalo oli entuudestaan tuntematon hahmo, mutta kiintoisa lisä kirkollisten tyyliveijareiden joukkoon.

Vielä eräs riemastuttava, joskin vähemmän tunnettu kirkollinen tyyliveijari oli vuonna 1988 kuollut ruotsalainen Gunnar Rosendal, joka oli vielä pappinakin ennen hengellistä heräämistään enemmän tai vähemmän tyylipuhdas dandy. Hän sai muun muassa piispaltaan moitteita keikaroinnista saapumalla 1925 Tukholman kansainväliseen ekumeeniseen kokoukseen englantilaisessa kaupunkilaispuvussa (jossa häntä luultiin amerikkalaiseksi) papinpuvun sijasta. Sittemmin 40-luvulta lähtien Rosendal alkoi luterilaisten papinvaatteiden sijasta kuolemaansa saakka  käyttää joka päivä katolista papinkauhtanaa ja mustaa kalottia kieli poskessa provosoidakseen oman korkeakirkollisen uudistusliikkeensä kriitikkoja. Eksentrisyydellään hän sai paljon julkisuutta ja oli varmasti yksi Ruotsin erikoisimmista papeista.

139
Lainaus käyttäjältä: "Sami"
Olen aivan samaa mieltä kuin Ville. Kun pystyy vetämään paidan tyylikkäästi yhdistelemällä voi lopputulos hivellä silmää. Ensimmäinen kuva on todellakin hyvä huono esimerkki, Gordon Gekko jo huomattavasti parempi. Suuri paidan värien kontrasti on vaikea; jos paita on tummansininen, on se jotenkin tönkön näköinen. Vaalea sininen toimii paremmin.

Ulkomaan foorumeilla pidetään kyseisen väristä paitaa yleisesti "banker lookina". Onko sille teidän mielestä muuta käyttöä? Irtotakki-housut yhdistelmän kanssa se näyttää liian formaalilta, mutta toisaalta ei se juhlapaitakaan ole. Ainoa käyttötarkoitus business-miehen haalarin osana?

Minusta hyvin tummansininenkin raidallinen valkokauluksinen paita sopii mainiosti yhteen tummansinisen klubitakin tai bleiserin ja värikkään yksivärisen solmion kanssa. Tällainen paita on rennompi kuin valkoinen paita mutta valkoisen kauluksen ansiosta hieman koreilevampi kuin pelkkä tylsä sininen. Se tuo myös vähän lisää kuviota muuten yksinkertaiseen klubitakki ja harmaat housut -yhdistelmään ilman räikeätä solmiota. Minusta yksi harvoja tapoja esiintyä todellisena salonkileijonana olematta muotipelle.

140
Asut ja pukineet / Re: Dimpletätkö?
« : 14.05.09 - klo:17:19 »
Lainaus käyttäjältä: "Sami"
dimple jakaa porukkaa.

Kysehän on tietenkin makuasioista. Itselleni sopii paremmin tyyli, jossa ei ole ainakaan kovin näyttävää dimpleä. Dimple näyttäisi oman tyylini kokonaisuudessa teennäiseltä.

Oma kokemukseni erityisesti silkille painettujen solmioiden kanssa on ollut usein, että mikäli solmu näyttää paremmalta dimplen kanssa, se on jo epäonnistunut. Syynä voi olla, että solmion pituuden arvioiminen on epäonnistunut, tai että on yrittänyt tehdä esim. liian paksuun solmioon liian pientä solmua. Kaikkia solmioita ei yksinkertaisesti voi solmia samalla solmulla. Solmuvaihtoehdot eivät ole mielestäni niinkään herrasmiehen henkilökohtaista mieltymystä varten vaan paidankauluksen lisäksi kyseisen solmion omia vaatimuksia varten.

Toinen syy, miksi suhtaudun vähän varauksellisesti dimpleen, on että epäilen four-in-handillä tiukkaan dimplelle solmitun solmion kuluvan nopeammin, etenkin jos se on silkille painettu eikä kudottu. Kudottujen somioiden kanssa käytän yleensä aina puoliwindsoria, jolloin solmusta tulee ihan itsestään usein täydellisen tasainen ja se vie itse ylimääräisen tilan, joka pitäisi muuten pakottaa dimpleen. Painettujen solmioiden kanssa käytän mahdollisesti windsoria, etenkin, jos ne ovat nopeasti leveneviä. Four-in-hand taas sopii mielestäni parhaiten kapeahkoihin solmioihin. Oikealla solmulla keskinkertaisenkin silkkisolmion saa yleensä näyttämään ihan hyvältä.

Mutta, jos paidankaulus vaatii, four-in-hand dimplellä voi olla edelleen parempi vaihtoehto.

141
Asut ja pukineet / Re: Mitä on Dandyismi ?
« : 14.05.09 - klo:16:05 »
Vielä toinen erikoinen pappi, jota ei voine pitää varsinaisesti dandynä, mutta joka on kuitenkin mieltynyt hyviin vaatteisiin ja jalkineisiin, on Teemu Laajasalo
http://yle.fi/yleq/sivu.php?id=1287

142
Kulttuuri / Re: Herrasmiehen seurapelit
« : 02.05.09 - klo:20:38 »
Lainaus käyttäjältä: "jaro"
Muistelen kom.kapt Horatio Hornblowerin pelanneen upseeriensa kanssa peliä jonka nimi oli visti.

Jules Vernen luoma henkilöhahmo Phileas Fogg, joka matkusti maailman ympäri 80:ssä päivässä, oli myös romaanissa tunnettu innokkaana vistin pelaajana. Hän käveli joka päivä kotoaan Savile Rowlta Reformiklubiin pelaamaan vistiä. Jostain kirjasta luin pari vuotta sitten, että vistin säännöt olisi alkuaan lyöty lukkoon jollain Lontoon kuuluisista klubeista.

Tässä on englanninkielinen Wikipedia -artikkeli vististä:
http://en.wikipedia.org/wiki/Whist

Toinen nykyisin vähemmän tunnettu korttipeli Piquet eli piketti, on kaikkein klassisin vanha korttipeli kahdelle pelaajalle. Sen taktisten mahdollisuuksien oppiminen tosin vaatii runsasta pelaamista, mutta pelinä se ei sinänsä ole vaikea, heti kun ymmärtää pelin kulun. Pikettikin esiintyy aika usein romaaneissa ja siitä innostuin itsekin opettelemaan sitä.

143
Lainaus käyttäjältä: "Ville"
Lainaus käyttäjältä: "JMK"
Olen ollut tyytyväinen Hakaniemen kauppahallista löytyvään siirtomaatavaraliike Parhialaan.

Komppaan. Parhialan ansiosta Hakaniemen maine nousee kovasti.

Parhiala on myös hyvä teenostopaikka siinä mielessä, että kauppias itse tietää teestä huomattavan paljon, ja osaa vastata kysymyksiin. Parhiala myy Forsmanin teetä. Forsmanin ja Nordqvistin maahantuoma tee on melkein aina parempaa laatua kuin Robert's Coffeen.

144
Asut ja pukineet / Re: Barbourin vahakangastakki
« : 02.05.09 - klo:19:57 »
Lainaus käyttäjältä: "LuckyDuke"
^Omaan runkooni Barbourin mitoitus on vatsan kohdalta mallia teltta kun taas hartioista varsin ahdas, varsinkin jos alla on paksumpi villapaita. Enkä ole edes erityisen leveäharteinen. Toinen valituksen aihe itselleni on uusien mallien luokaton viimeistely. Takki oli täynnä irtonaisia ja leikattavia langanpätkiä sekä olen kaksi nappia joutunut jo ompelemaan kiinni uudestaan. Muutkin pitää varmaan vielä kiinnittää uudestaan. Muutoin olen varovaisen toiveikas kauniin ystävyyssuhteen kestämisestä.

Ostin tammikuun alussa Barbourin klassisen Beaufort-öljykangastakin, ja sitä on tullut pidettyä aika paljon vapaa-ajalla jo talvella. Ostin mukaan myös irtohupun ja akryyli-karvavuorin.

Itsekin huomasin, ettei takkien laatu nyt ei ole ihan niin hieno kuin on hehkutettu, esiinpistävät langanpäät käyvät silmään; muuten työ on kyllä huolellista ja näyttää kestävältä. Hienojen perinteiden kanssa on vähän arveluttavaa, että esim. lyhyen Beaufortin klassistakin klassisenpaa raskaampaa versiota Moorlandia on lakattu valmistamasta perinteisen vihreänä.

Mitoituksesta sanoisin, etteivät koot ole yhtä summittaisia kuin muilla valmistajilla (M, L, XL jne.) vaan numeroilla (40=suom 50, 42=suom 52, jne) ja vatsan väljä mitoitus on hyvin tarkasti ja huolellisesti harkittu, sillä turkisvuori sekä villapaita tai tweedtakki alla vievät tilaa ja selkätaskun käyttö vie samoin tilaa huomattavan paljon. Yhdestä kappaleesta valmistetut raglanhihat taas myötäilevät hartioita, mutta antavat tilaa myös pikkutakille. pidemmissä malleissa sen sijaan on erilaiset hihat, joten tweedtakki ei ehkä mahdu alle.

En tiedä, kannattaako takkiin ostaa erillistä vuoria, ainakaan ihan heti. Talvella siitä ei ole paljonkaan iloa, koska siinä ei ole hihoja. Takin yksi erittäin hyvä ominaisuus on tuulenpitävyys. tuulisella rannikolla se on omiaan, enkä tässä mielessä ole koskaan pitänyt näin ohutta ja lämmintä takkia. Mikään urheilutakki se ei ole; lämpimällä siinä tulee helposti hiki, mutta kylmällä säällä käytän sitä pyöräillessä.

Yksi asia, mitä ostajan kannattaa ehkä miettiä etukäteen, on haluaako öljykangas (sylkoil)- vai vahakangasversion (Roetzelin kirjassa). Näissä on vähän erilainen haju, joista vahakankaan haju on ehkä miellyttävämpi ja luonnonläheisempi. Itse olen käyttänyt molempia: ensin kirpputorilta ostettua eri valmistajan vahakangastakkia ja nyt Barbourin Classic Beaufort (sylkoil) -takkia.

Jos ei välttämättä halua Barbourin takkia, öljykangastakkeja löytyy kyllä halvemmallakin, ja osa niistä ei edes ulkonäöltään eroa paljoakaan Barbourista (ks. esim. http://www.oxfordblue.fi/ ). Itse viihdyn todella hyvin öljykangastakissa ja siksi mielelläni nautin Barbourin hieman suuremmasta ylellisyydestä. Barbourin kestävyydessä on ehkä eroa muihin, mutta itselläni ei ole kokemusta vielä siitä.

tässä vielä pari linkkiä:

The Barbour Beaufort Jacket, men's stuff part one
http://johnpacheco.blogspot.com/2006/09 ... hings.html

How to Wax your Barbour Beaufort Jacket
http://johnpacheco.blogspot.com/2007/11 ... acket.html

145
Asut ja pukineet / Re: Eleganssia maalle
« : 24.04.09 - klo:12:26 »
Hiidenkivi-liikkeessä Helsingissä

http://www.hiidenkivi.fi/

on alennuksessa 25 euron hintaan Berettan paksuja silkkisiä kuvioituja metsästäjänsolmioita, lähinnä vihreitä.  Vihreissä solmioissa on vähän eksoottisempia eläimiä: leijonia, elefantteja jne, kun taas muunvärisissä koiria.

146
En tehnyt varsinaisesti hintavertailuja näiden liikkeiden välillä, mutta olen samaa mieltä, että Thehuoneen hinnat ovat ylimitoitetut. Niinpä kilpailulle on tilausta. Itselleni on tärkeää, että teen ostaminen voi olla myös miellyttävää. Thehuoneessa se ei ole. Muuten olen eri mieltä siitä, etteikö teen luonne ja täysi maku voisi paljastua jo ensimmäisellä maistamiskerralla. Siihen vaaditaan vain huolellinen hauduttaminen: mustan teen kohdalla teekannun huolellinen kuumentaminen ennen haudutusta ja kiehuvan veden kaataminen lehtien päälle; vihreän teen kohdalla riittävän alhainen haudutuslämpötila ja mahdollisesti lehtien lisääminen kannuun vasta veden jälkeen; sekä kaikkien kohdalla raikas vesi, joka vain kiehahtaa, eikä kiehu liian pitkään sekä tarkka teekohtainen haudutusaika ja oikea määrä teelehtiä.

147
Jos tässä sivutaan vielä alkoholittomia virvokkeita, niin itse voisin suositella teestä pitäville erästä uutta kauppaa, joka avattiin äskettäin. Liike on tilava ja hyvin kauniisti sisustettu vanhaan tyyliin ja teetä voi ostaa kaikessa rauhassa mitä miellyttävimmissä puitteissa. Tee näyttää olevan erikoisen korkealaatuista, eikä vastaavantasoista teetä ole saatavana kuin yhdestä toisesta liikkeestä Suomessa. Mikä tärkeintä, teetä on kuitenkin maksusta mahdollista maistaa liikkeessä tietääkseen mitä haluaa ostaa. Mielestäni tämä on ainoa oikea tapa ostaa hyvää teetä. Tarjolla on myös perustietoa eri teelajeista ja myyjältä voi kysyä lisää. Myyjätär oli erittäin kohtelias ja ystävällinen, mikä ei ole kovin yleistä.

Kävin tässä uudessa kaupassa eilen ja omien kokemuksieni perusteella se eroaa täysin kaikista muista Helsingin teeostopaikoista. Vaikka teestä ei olisi kovin kiinnostunutkaan, vanhanajan tunnelman ja teen maistamismahdollisuuden vuoksi paikan päällä käyminen on herrasmiehelle jo sinänsä erittäin miellyttävä kokemus.

kaupan kotisivu:
http://www.ounce.fi/

Sivuja: 1 ... 8 9 [10]