Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Keba

Sivuja: [1]
1
Asut ja pukineet / Vs: Smokki, puku vai joku muu
« : 23.09.11 - klo:12:25 »
Smokki on siitä hankala, että minulla ei ole smokkia :)

Minulla on ammattini puolesta uniformu, joka korvaa smokin, mutta sitä ei saa käyttää yksityistilaisuudessa ulkomailla. Puku lienee sovelias valinta, kun olisi aika turhaa ostaa smokki vain yhtä tilaisuutta varten.

Ravintolan tyyli on... sanoisinko perinteinen http://www.lemeurice.com/le-meurice-restaurant

2
Asut ja pukineet / Smokki, puku vai joku muu
« : 23.09.11 - klo:10:28 »
Olen menossa syömään päivällistä Pariisissa viimeisen päälle hienoon ravintolaan = Michelin ***. Ranskaksi ravintola ilmoittaa, että miehillä tulee olla päällä "veste" ja englanniksi "jacket", siis ei dinner jacket tai tuxedo, jonka ymmärtäisin smokiksi saman tien.

Siis missä vaatteissa ilmestyn paikalle?

3
Minuakin ihmetyttää kalvosinnappien ja bokserien kieltäminen. Miksi ihmeessä? Toisekseen hieman huvittaa sääntö, jonka mukaan solmioiden pitää aina olla punaisia.

4
Sveitsiläispankki UBS on antanut työntekijöilleen 44-sivuisen ohjeistuksen vakuuttavan ulkomuodon saavuttamiseen. Ohjeistus kertoo jopa, millaisia alusvaatteita työntekijät eivät saa käyttää.

Nämä ovat UBS:n kieltolistalla:

1. Lävistykset ja tatuoinnit.
2. Lyhythihaiset paidat.
3. Kiristävät vaatteet.
4. Liian lyhyet sukat, jotka jättävät ihoa näkyviin.
5. Puuvillaiset sukat naisilta.
6. Bokserit miehiltä.
7. Yli kolmen päivän sänki.
8. Liiallinen juurikasvu.
9. Näyttävät silmälasit.
10. Naisilta enemmän kuin seitsemän ja miehiltä yli kolmen korun yhtäaikainen käyttö (silmälasit lasketaan koruksi).

Lisää asiasta:
http://www.taloussanomat.fi/rahoitus/2010/12/16/sveitsilaispankki-maaraa-ei-naita-alusvaatteita-toihin/201017497/12

http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Sveitsil%C3%A4ispankki+ohjeisti+ty%C3%B6ntekij%C3%B6it%C3%A4+ajamaan+nen%C3%A4karvat+ja+vaihtamaan+sukat/1135262414782

http://www.styleite.com/media/ubs-dress-code/

http://www.nowpublic.com/tech-biz/ubs-dress-code-manual-swiss-bank-gives-detailed-dress-code-2738102.html

http://online.wsj.com/article/SB10001424052748704694004576019783931381042.html

5
Keltainen solmiohan on tunnetusti ainakin rapakon takana eirttäin suosittu yhditelmä vaaleansinisen tai valkoisen paidan kanssa.

Minun arkipaidoistani arviolta 80 % on jossakin määrin sinisiä ja pidän kovin usein myös keltaisia solmioita. Silmään se näyttää hyvältä, vaikka en heti osaakaan sanoa onko keltainen (wikistandardin edellyttämällä tavalla) vaaleampi kuin sininen.

6
Lainaus
Arkipuku (engl. informal) on liikemiehen peruspuku. Perinteisesti arkipuku on väriltään harmaa tai sininen ja valmistettu laadukkaasta villakankaasta. Tavallisemmin arkipuvun kanssa käytetään valkoista tai vaaleansinistä kauluspaitaa  ja hillittyä solmiota. Solmion tulee olla tummempi kuin paita ja erivärinen kuin puku. Kengät ja sukat voivat arkipuvun kanssa olla mustat. Jos arkipuvun kanssa käytetään taskuliinaa, tulee sen olla joko paidan tai solmion värinen. Arkipukuun voidaan myös yhdistää liivi. Liivi on yleensä samanvärinen ja samaa kuosia kuin puku.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Arkipuku

Mitä mieltä olette Wikipedian ohjeesta että solmion tulee olla tummempi kuin arkipuvun paita? Onko esim. selkeän keltainen tummempi kuin vaaleansinininen?

Esim:
http://www.ctshirts.co.uk/ym-gbpdefault/yr-yd-Men%27s-Shirts----Formal/yg-Classic-Fit-Shirts/yp-SO002BLU/Blue-Pinpoint-Classic-Shirt/productdetail.aspx?ppp=12&sortBy=Relevance&page=2&back=False&canned=&browse=Y

7
Asut ja pukineet / Vs: Church's: käyttökokemuksia
« : 18.04.10 - klo:12:49 »
Tänään saapui uutukaiset louferini Salisbury-malli ja 93-lesti. Kyseessä siis se "halpismalli" ja yllätys yllätys, kengässä ei enää mainitakaan Milanoa vaan pre-Prada tyyliin Lontoo, New York, Pariisi. Uusia Church'seja hiljattain hankkineet voisivat tehdä havaintoja onko näin myös Custom Grade mallistossa sama juttu. Myöskin Custom Grade-leima puuttuu mikä aikaisemmin on ollut 73-lestin kengissä.

Minulle tuli viime viikolla Brisbane-broguet (last 73). Ei Milan-merkintää, eikä Custom Grade -leimaa pohjassa.

Herring Shoesilla Custom Grade ja Last 73 ovat näköjään eri kategoriassa.
http://www.herringshoes.co.uk/brands.php?brandID=4

8
Uusin Talouselämä-lehti (16.4.2010) kirjoittaa bisnespukeutumisesta n. 20 sivun verran.

9
Minulla on aktiivisessa käytössä Church's Pembury -loaferit. Voisin tilata vaikkapa Herring Shoesilta toisen (eri värisen) parin, mutta koko tuottaa ongelmia.

Kenkäni ovat kokoa 90 F. Herring puolestaan myy UK-kokoja tyyliin 8½ F. Onko tuo 90 sama kuin 9, vai mistä on kyse?

10
Asut ja pukineet / Vs: Aasialaiset räätäliliikkeet
« : 28.12.09 - klo:15:03 »
Tässä Villen toivomia kuvia parista Super Fashionsin puvusta. Kunhan talon naisväki palaa reissusta, yritän otattaa kuvia itsestäni puku päällä.









11
Asut ja pukineet / Vs: Aasialaiset räätäliliikkeet
« : 19.12.09 - klo:15:04 »
Minä olen ollut tyytyväinen hong kongilaisen Super Fashionsin tuotteisiin.
http://www.keikari.com/blogi/aasialaiset-raatalit/

Mittapuku esim. Loro Pianan Super 120 -kankaasta (tai vastaava Dormeuil tms.) ja 2 kpl Thomas Masonin paitoja maksavat yhteensä 1099 €. Yksityiskohtiin pääsee vaikuttamaan. Halvemmilla kankailla 2 pukua ja 2 paitaa maksavat 1599 €. Toki tätäkin halvempia saa.

Toimitus on DHL:llä noin 6 viikkoa mittauksen jälkeen ja tarvittaessa Suomessa voi tehdä muutoksia. Minulle on jo neljäs puku tulossa ja paitojakin on kertynyt kaappiin.

[email protected]

12
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 11.12.09 - klo:22:35 »
Tässä minun tavoitekelloni: Patek Philippe Calatrava 5296G.


13
Kaunis elämä / Re: Väkijuomista
« : 23.03.09 - klo:13:54 »
Satuin joku aika sitten olemaan tekemisissä Suomen Marsalkka Mannerheimin metsästysmajasäätiön kanssa. Kyseisen säätiön hallituksen voisi sanoa olevan kohtalaisen perillä Marskin ryypyn historiasta. Sen jäsenet jakavat reseptiä kätevässä käyntikorttimuodossa. Sain itsekin oman kortin.

Lähimmäs oikeaa koostumusta nykyaineilla pääsee sekoittamalla seuraavat Alkon tuotteet yhteen:
Extra Akvaviittia 500 ml
Pöytäviinaa 500 ml
Noilly Prat Vermouth extra dry 20 ml
Giniä 10 ml
yhteensä 1030 ml.

Tämän sisältöisenä ryyppyä tarjoillaan esim. upseeripiirien omistamalla Katajanokan Kasinolla, jos ei saa aikaiseksi itse sekoittaa. Jääkylmä ryyppy kaadetaan lasiin piripintaan ja nautitaan läikyttämättä samalla katsoen vastapäätä istuvaa suoraan silmiin (=vaikeaa). Lasi kumotaan noin kolmella huikalla, eikä suinkaan ns. Pohjanmaan kautta.

Hyvä paikka tutustua Marskin juomatapoihin on myös tämä:
http://www.marskinmaja.net/
http://www.marskinmaja.fi/index.phtml

Muuten olen sitä mieltä, että herrasmies nauttii ruuan kanssa sopivaa viiniä. Ruuan ja viinin liitto on tietenkin oma taiteen- tai tieteenhaaransa, mutta perehtyminen kannattaa.

Sivuja: [1]