Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - JPK

Sivuja: [1] 2 3
1
Laatutori / Barker kengät, kokoa 6,5
« : 25.01.15 - klo:18:09 »
Tyhjentelen hieman vaatekaappeja;

Barker rasvanahkainen kenkä Dainite pohjalla (näyttää sivuilla Nairn-mallille, mutta nahkavaihtoehdoista ei tätä löydy). Ostin ne Lontoosta pari vuotta sitten, mutta koko on hieman liian pieni ja ne ei tunnu venyvän jalkani mukaiseksi. Kenkä on aika jäykkä eli ei juuri veny käytössä. Joskus lämpimällä kelillä melkein, mutta kutenkin puristaa hieman eli mieluummin hyvään kotiin kuin kaapin täytteenä. Normaalisi käytän kokoa 41 (6,5 tai 7,5).

Kengät ovat siistit, toki hieman käytön jälkiä on koekäytöstä jäänyt. Hyvä ulkoilukenkä, käsittääkseni aika laadukas brittivalmistaja.

Hinta 70e.

Kuvien lisääminen ei onnistu,  mutta pyydä privana.

2
Laatutori / Zegna Soft kamelinruskea pikkutakki kokoa 50
« : 25.01.15 - klo:17:57 »
Tyhjentelen hieman vaatekaappeja;

Zegnan Soft-malliston (60% angora, 30 villa ja 10 kashmiria = hieno kiilto ja keveys) kamelinruskea (vaalea) kolminappinen pikkutakki. Stokkan mallistoa, vasemman povitaskun päällä "Stockmann 1862" leima. Olen ostanut sen stokkalta jokunen vuosi sitten ja käyttänyt 10-20 kertaa. Takki on virheetön, mm. taskujen ompleita en ole avannut.

Koko on 50 ja sinällään hieman liian väljä&pitkä minulle (170/70), siksi myyn. Tyylikäs ja laadukas klassikkovaate.

Hinta 100e.

Kuvien lisääminen ei onnistu eli privana.

3
Laatutori / Bolters & Co pikkutakki kokoa 50
« : 25.01.15 - klo:17:51 »
Tyhjentelen hieman vaatekaappeja;

villakankainen pikkutakki, kunto perussiisti. Merkistä on tiedä, olen ostanut sen jokus (kivi&miekka) aikaan hesasta.

Koko on 50 ja sinällään hieman liian väljä minulle.

Hinta 50e (voi tinkiä).

Kuvien lisääminen ei onnistu eli privana pyynnöt

4
Laatutori / Lubiam talvipuku koko 50 (48)
« : 25.01.15 - klo:17:47 »
Tyhjentelen hieman vaatekaappeja;

Lubiam talvipuku, paksua villaa. Koko on 50 R 7, käytännössä vastaa 48.
Väri on tumma ruskea ja raidat ovat valkoiset ja siniset.

Puku on virheetön. Olen ostanut sen jokunen vuosi siten Ferestä ja käyttänyt noin 10 kertaa.
Olen itse 170/70 (oisko jalan sisämitta 77) ja lahkeissa on muutaman sentin käännös (ei upslaakia).

Mukava talvipuku, mutta kun ei vaan ole ollut käyttöä.

Kuvien lisääminen ei onnistu, mutta privana saapi.

Hinta 200e.

5
Laatutori / M: Emling tuplamunkit kokoa 7, MYYTY
« : 20.06.14 - klo:20:15 »
Myyn  noin 10 kertaa käyttämäni Emling tuplamunkit, tummanruskeat, kokoa 7.
Syy: ei veny omaan jalkaan eli ostin sittenkin 1/2 kokoa liian pienen.
Normaalisti jalkani on 41 / 7,5

Kengät ovat hyvässä kunnossa, en ole vielä laittanut puolipohjia.

Emling on ranskalainen ylemmän keskiluokan kenkä, jossain Bexleyn ja J.M. Westonin välissä.
Hinta oli noin 350€ (ei ainakaan alle, ostin viime syksynä Pariisista), josko 150€ Alkuperäisine lesteineen olisi sopiva hinta.

Kuvia privana, ei taivu nettitaidot kuvien liittämiseen iPad: lla

6
Asut ja pukineet / Munkit ranskasta
« : 02.03.13 - klo:00:01 »
Tie on vienyt joksikin aikaa asustamaan Pariisiin eli nyt ei voi valittaa tarjonnan niukkuutta.

Etsinnässä on munkkikingät, yksisolkiset ja aluksi ruskeat. Jos kohdalle osuu tyylikäs ja hyvin istuva malli, voin ottaa muuttokuormaan mustatkin.

Mitä merkkiä suosittelette; materiaalien ja työn laatu, estetiikka jne. Olen katsellut ikkunoissa
Loding (liike asunnon kulmilla), Bexley, Weston ja varmaan paria muutakin on eteen osunut. Italiaanot, britit ja paikalliset - kaikki käy, kunhan löytyy sopiva.

Pari-kolmesataa olisi kohtuullinen hinta, Westonin 680€ ei jotenkin houkuta. Ei, vaikka niiden laadussa on jotain.

Aiemmista munkkikeskusteluista en oikein löytänyt apua.

7
Vapaa sana / Tuotteiden (brandien) huonontuminen
« : 20.01.13 - klo:12:10 »
Enpä huomannut tästä aiheesta vielä keskustelua;

Olen vuosia käyttänyt Marlboron perusfarkkuja ja nyt taas pienen tauon jälkeen halusin moiset. Marssin sitten MC-kauppaan, mutta eipä siellä vanhaa-hyvää-mallia enää ollut. Oli vain erilaisia trendipesuja ja ohuita tekeleitä. Ostin yhdet 5-taskumallit. Istuvuus hyvä ja miellyttävä, erityisesti kun on 2 prossaa lycraa. Hinta oli kohtuulliset 100€ - 40prossaa eli kuutisen kymppiä. Aloin sitten kotona katsomaan housuja ja hinnan halpuus selvisi; tekomaa Pakistan, housu kokonaisuussaan hyvin simppeli rakenteeltaan (mm. Vyötärö). Olen ihan tyyytväinen, kyllä ne käyttöfarkkuina menevät.

Oletteko muut törmänneet moiseeen? Palstalla on ollut joskus viittauksia paitojen vastaaviin heikennyksiin. Ovatko laskentaosaston munapäät saaneet liikaa valtaa yrityksissä. Muistan taannoin lukeneeni Business Weekssa jutun firmoista, jotka auttavan vaatetaloja optimoimaan kustannuksia (esim. Kanagasmenekki ja työvaiheet, ei ne vyölenkit sattumalta ole vähentyneet).

Saako perus Marlboro farkkuja enää mistään. Paul&Shark on moiset, mutta 200€ on minusta liikaa farkuista. En maksaisi Brioninkaan moisista pyydettyä 300-400€, ei niiden tekninen laatu voi olla niiin hyvää.

8
Etiketti / Dresscode 'chic'?
« : 05.01.13 - klo:17:43 »
Tuli Pariisissa kutsu työhön liittyvään iltatilaisuuteen pukukoodilla 'chic'. Onko tämä jotakuin samaa tasoa kuin business casual? Ja mitä nuo tarkoittavat ranskalaisessa kulttuurissa? Toimialan yleiskoodi on vapaa (ei pukua työssä, farkutkin käyvät, pikkutakki ok, solmio joskus).

9
Kaunis elämä / Upea keittiötarvikepuoti
« : 01.01.13 - klo:12:08 »
http://www.e-dehillerin.fr/en/index.php

Tuolta löytyy perinteinen ranskalainen kokkikauppa. Vierailu liikkeessä on elämys ja aikamatka. Hyllyt ja sisustus ovat oikeasti vanhoja ja maksu tehdään pitkän kaavan mukaan. Myyjät puhuvat nykyään sentään englantia, jopa ilman nyrpistelyä.

Kaupalla näyttää olevan nettikauppakin, tosin sen toimivuudesta minulla ei ole kokemusta.

Jäsen JPK Pariisin ihmemaasta

10
Kaunis elämä / Kellojen käyttövinkkejä /tekniikka
« : 09.08.12 - klo:18:11 »
Kellokeskustelu alkaa olla niin massiivinen, että sieltä on vaikea löytää tietoa (jos näitä siellä edes on).

Eli kerätätään tänne kellojen käyttö- ja ylläpitovinkkejä.

Miten mekaanista kelloa tulisi käyttää; jatkuvasti vedossa (=kädessä / masiinassa), vai onko kuluttavampaa 5 päivää viikossa käyttö eli kello pysähtyy viikonloppuna ja maanantaina saa käännellä aikaan? Miten (ja mihin viisareiden asentoon) aikaan asettaminen tulisi tehdä? Myötä- vai vastapäivään?

Oma vinkki: teräskello (100 m kestävyys) tulee pestyä fairy-tiskiharjametodilla ja hyvin toimii. Breitling palstalla puhutaan jostain cloth:sta, jolla rannekkeet voisi kiillottaa, onko kenelläkään kokemuksia moisesta?

11
Vapaa sana / Jakkupuku
« : 19.05.12 - klo:20:55 »
tulipa tänään kotona puheeksi jakkupuku; mistä vaate on saanut alkunsa (Chanel?)? Onko jakkupuku aina jakku+hame, onko jakku+housut=housupuku? Mistä juontuu nimi jakkupuku (Jaqueline Kennedy? -tyyliin Teddy-karhu (Rooselvelt))?

12
Kauppalehden Optiossa 3/2012 (16.2.), ss. 53-59. Tommi Aitio ja Markus Änäs ovat laatineet lsitan 101:stä vaikuttavimmasta miestenvaatevalmistajasta. Lista sinällään on hieman epätainen ja merkit eivät ole yhteismitallisia. Parempi lopputulos olisi syntynyt käsittelemällä merkkejä tuotekatgerioissa, tyyliin puvut/vaatteet, paidat, asusteet jne.Luokitteluun ovat vaikutaneet: brändiarvo, ompelutyön laatu, design ja eksklusiivisuus. Brändiarvo ainakin näkyy sijoutuksissa, minusta liiaksi teknisen laadun yli.

Listan kärki ei yllätä:
1. Kiton
2. Berluti
3. Brioni
4. Loro Piana

Sijoilta 5-15 löytyvät mm. Gucci, Hermes, Lobb ja Sutor Mantellassi (ensin mainitut korkeammalla kaikissa luetteloissa)

16-30 ovat taasen: D&G, Isaia, Kenzo, Charvet (23), Ferragamo, Versace, Dior

31-50 sijoilla on: Sunspel, LV, Missoni, T&A (40, vrt. Charvet!), YSL

Palstalla esiintyneet italialaiset: 46 Zegna, 52 Zileri, 56 Armani, 59 Corneliani, 62 Canali ja suosikkimme Lubiam sijalla 73 (tosin hieman halventavala sanallisella arvioinnilla).

Muita poimintoja: Hackett 60, V. Westwood 64, A. Dunhill 66, Aquascutum 71, S. Sauso 77, Ralph Lauren 85, Faqonnable 87, C. Tyrwitt 99 ja peränpitäjina Burberry ja Boss.


13
Laatutori / M: Uusi Aquascutum pikkutakki 40R
« : 01.03.12 - klo:21:19 »
Otsikon mukainen farkunsininen, 50/50 pellava/puuvilla pikkutakki. Ostin syksyllä Englannista ja se on ollut kaapissa siitä asti (enemmän kevät/kesä tyylinen. Nyt kokeilin päälle, mutta tuntuu jotenkin väljälle/pitkälle. Eli jos joku haluaa brittilaatua kohtuuhinnalla, niin täältä löytyy. Takki on siis käyttämätön, laput olen kuitenkin irrottanut ja hävittänyt.

Koko vastaa reilua 48, merkin 38R ei mahtunut päälle (tai oli ahdistavan tyköistuva). Italialaisista 48 menee heitämällä päälle.

Hinta 100 euroa.


14
Asut ja pukineet / Burberry besoke trenssi
« : 01.02.12 - klo:20:23 »
osoitteessa: http://us.burberry.com/store/bespoke/

voi kustomoida trenssiä. Aika paljon mahdollisuuksia. Mukana on myös huonon-maun-esto eli ihan mitä vain yhdistelmiä ei voi tilata. Tuota voi käyttää vaikka oman makunsa testaamiseen eli ei osuisi varoituksiin...

15
Asut ja pukineet / Huivi trensille
« : 29.10.11 - klo:20:54 »
Hieman spesifi pulma, mutta milllainen huivi sopisi trenssin kanssa? Yleisesti ja erityisesti Burberryn vaalean kanssa? Burberryn haaste on kauluksen takaa näkyvä ruutukuosi. Siis ehdotuksia materiaalista, kuosista jne.

Sivuja: [1] 2 3