Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Riku

Sivuja: [1]
1
Laatutori / M: Church Gunthorpe R, 9.5G, Tobacco Brown
« : 02.09.12 - klo:16:09 »
Myytävänä vähällä käytöllä olleet Churchin Guntrorpe -kengät, koska ovat lopulta kuitenkin omaan jalkaan liian kapeat (tässä syy myös vähäiseen käyttöön, mutta en ole raaskinut luopua koska "jospa ne nyt siitä" jne.). Koko 9.5G, 108 lesti, single dainite sole -kumipohja, väri tobacco brown, materiaali Nevada calf. Värin ja pohjan puolesta syksyyn hyvin sopivat. Ostettu virheettöminä Churchin myymälästä Lontoosta muutamia vuosia sitten.

Hintapyyntö 140e, sisältäen kuvissa näkyvät lepolestit, kenkäpussit ja purkin Churchin tobacco-väristä kenkävoidetta. Sijainti Porin seudulla, voin tarvittaessa lähettää postin tai Matkahuollon kautta.Riku

2
Asut ja pukineet / Hackett
« : 01.08.09 - klo:19:15 »
Iloitsin toisen otsikon alla Hackettin poistomyyntitapahtumasta, josta löysin kylmiksi vuodenajoiksi kaksi päällystakkia. Tässä hieman huomioita ja kuvia niistä.

Covert coatissa ei oikeastaan mitään yllättävää tai ihmeellistä. Täyttä villaa, samettikaulus, takana yksi halkio. Olen ollut covertin perässä viime talvesta asti, mutta hinnat ovat olleet kivenä kengässä. Samanlaista takkia saa monelta valmistajalta, liekö suuria eroja edes leikkauksessa ellei sitten ihan räätäliliikkeestä hanki jonkin piensarjavalmisteen. Kivana yksityiskohtana rintataskun vuori, jonka voi pullauttaa ulos taskuliinan korvikkeeksi, jos varsinainen liina unohtuu matkasta.


Tämä toinen onkin sitten hymyilyttänyt enemmän. En tiedä mikä mallin varsinainen nimi on, mutta sotaväkivaikutteita on vahvasti mukana (kaksirivinen, olkapoletit, liepeiden muoto). Kangas on tummansinistä 100% uusiseelantilaista merinoa, Loro Pianan kutomaa, noin tuuman levyisellä kalanruotokuviolla (ja on miellyttävän tuntuista ainetta!). Hihansuun ja olkapolettien napit toimivat. Hihansuun nappien asettelu kahteen pariin hieman erilleen toisistaan on Hackettin takkien ominaisuus.
Talvitakkiongelma on nyt ratkaistu melko pitkälle tulevaisuuteen :)


Riku

3
Linkit ja vinkit / Hackett Sample Sale
« : 31.07.09 - klo:23:35 »
Kävipä julmetun hyvä tuuri tänään. Olin juuri lähdössä töistä, kun huomasin Styleforumilla vinkin Hackettin Sample Salesta. En tiedä tarkalleen miten tämä parhaiten kääntyisi suomeksi, mutta isohkossa hallissa oli poistomyynnissä läjäpäin Hackettin tavaraa. Jotain näytekappaleita ja poistuvan sesongin tavaraa kai, koska suurin tarjonta oli 40" takeissa ja 34" housuissa. Yksistään takkeja oli tuhansia ja tilaisuudessa muutenkin aika kova hässäkkä, ja koska kotiinkin oli kiire, en viipynyt kuin puolisen tuntia.

Mutta ne hinnat! Tavattoman edullista ollakseen uutta Hackettia. Kopioin koko miesten vaatehinnaston tähän (valuuttana punta):
Puvut 100 (tai 2 kpl 150:lla)
Päällystakit 75
Tweed-takit 60
Irtotakit 60 (tai 2 kpl 100:lla)
Casual päällystakit 50
Formaalit housut 10
Farkut 10
Paidat 15 (tai 5 kpl 50:lla)
Neuleet 15
Polot 15
Rugbypaidat 15
T-paidat 5
Liivit 3
Hatut 5
Alusvaatteet/sukat/vyöt/solmiot 5
Lakit 1
Puuhenkarit 1

Omaan ostoskassiin päätyi kylmiä vuodenaikoja odotellessa klassinen covert coat samettikauluksilla ja military-mallinen kaksirivinen tummansininen päällystakki, yhteensä 150 puntaa. Loistodiili, sanoisin. Vastaavia poistoja on aika ajoin kuulemma muillakin valmistajlla, täytyy ehdottomasti tarkkailla missä & milloin.


Riku

4
Asut ja pukineet / Kenkien leveysmerkinnät
« : 29.07.09 - klo:14:35 »
Selvisi tuossa hetki sitten, että Crockett & Jonesin kenkien leveysmerkinnät ovat erilaiset kuin esim. Church'silla. Church'sin leveydet ovat F/G/H, tarkoittaen normaali/leveä/extraleveä, mutta C&J:n vastaavat kirjaimet ovat E/F/G.

Villellä oli blogissa tietoa Cleverleyn merkinnöistä, jotka olivat erilaiset kuin kumpikaan noista.

Barkerin leveydet ovat yhtäläiset Church'sin kanssa.

Mikäli tiedätte muiden valmistajien käytäntöjä, kertokaa toki.


Riku

5
Linkit ja vinkit / Kenkiä: Charles Clinkard
« : 20.07.09 - klo:16:26 »
Kenkäkauppaketju, jolla on nettimyymäläkin: http://www.charlesclinkard.co.uk/

Valikoimassa laatumerkeistä Church's, Crockett & Jones, Loake ja Barker, joita voi poistoista osua kohdalle edullisesti. Esim. Barkerin poistuneista malleista Vista/Valentine/Venice (oxford/semi-brogue/brogue) maksavat 75 puntaa/pari, sen halvemmalla en ole vielä northamptonilaisia peruskenkiä missään huomannut (olkoonkin että osa valmistusvaiheista tehtäneen kaukomailla). Nykyisen Professional-malliston vastaavat mallit Arnold/Alfred/Albert maksavat 130/100/100 puntaa, onhan siinäkin vielä eroa Brandosin 315 euroon.

Edit: Loake mukaan listaan.


Riku

6
Asut ja pukineet / Haines & Bonner
« : 22.04.09 - klo:01:09 »
Huomasin kenkäostoksilla itselleni aiemmin tuntemattoman paitamerkin, Haines & Bonner. Nopealla vilkaisulla vaikuttivat asiallisilta, ja koska nettisivuillaankin (http://http://www.haines-bonner.co.uk) annetut detaljitiedot vihjasivat samaan suuntaan, tilasin ebaysta käytännössä postikulujen hinnalla yhden paidan tarkempaa tutkimista (ja toki käyttöä) varten.

H&B:n sivut listaavat paitojen omaavan useita laatupaidan ominaisuuksia, kuten kaksiosaisen kauluksen, kaksiosaisen (tai oikeastaan neliosainen, sisäpuolikin on tehty kahdesta palasta) hartiakappaleen, yksineulaompeleet, paikat kaulusvahvikkeille, vahvikkeen sivusauman päässä ja kohdistetut kuviot. Omastakin nämä kaikki löytyvät, pois lukien kuvioiden kohdistus hartia-hiha -saumassa, koska kankaan raidoitus on värikäs ja melko monimutkainen (kyseessä on enemmän casual- kuin formaali paita). Keskellä hartiaa kuviot ovat kohdallaan.

Kangas on tukevan tuntuista two-fold poplinia, ja yllättävän pehmeää paksuuteensa nähden. Ompeleet ovat tiheitä ja viimeistely melko korkealaatuista (omani on hieman käytetty, joten pienet virheet nappien ompeleissa yms. voivat johtua pesuista).

En tiedä, missä paidat valmistetaan, mutta kokonaisuutena rahalle saa mielestäni paljon vastinetta (ja tämä ebaysta hankittu oli niin halpa että tunnen itseni melkein varkaaksi). B&H:n nettikaupassa normaalihinta useimmille paidoille näyttää olevan 45 puntaa, ja tällä hetkellä kaikki kaupan vaatteet ovat alessa puoleen hintaan. Tämän oman kappaleen perusteella uskallan suositella ainakin tuolla alennuksella hankittuna. Liike toimittaa postitse koko maailmaan, toimituskulut Eurooppaan ovat sivujen mukaan 8 puntaa.

Edit: Yksi edullista hintaa selittävä tekijä on, että H&B tarjoaa vain yhtä hihan pituutta per kauluksen koko ("normaali", esim. 16"/35"; kokotaulukko sivuillaan).

Onko muilla kokemuksia ko. merkistä?


Riku

7
Asut ja pukineet / Jermyn Street
« : 06.03.09 - klo:13:38 »
Kävin hiljattain paikan päällä Jermyn Streetillä, aikomuksenani ostaa paita "jos jotain sopivaa löytyy". Arvannette, että ihan varmasti olisi löytynyt, sillä jos tuolta kadulta ei mieleistään saa niin sitten on syytä olla ilman. Menin kokolailla lukkoon kaikkien vieri vieressä olevien liikkeiden ohi kävellessä, kauppojen määrä ja laatu yhden pienehkön kadun varrella oli sen verran vaikuttavaa. Jokaisesta putiikista olisi varmasti löytynyt ostettavaa (ja aikaa olisi pelkkään kiertelemiseen kulunut koko päivä), joten tyydyin näyteikkunaostoksiin sekä pieneen katselmukseen CT:n liikkeessä (jonne alunperinkin suunnittelin meneväni), jossa ystävällinen asiakaspalvelija otti mittani nettikaupasta tilaamista varten.

Näkemisen arvoinen katu, ja jos ostoksille aikoo niin kannattaa joko varata riittävästi aikaa tai pohtia sopivasti etukäteen mitä ja mistä on hakemassa. Sijaintinsa puolesta Jermyn Streetillä voi poiketa osana Lontoon nähtävyyskierrosta, katu alkaa heti Piccadilly Circuksen kupeesta.Riku

Sivuja: [1]