Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Franck Gaultier

Sivuja: [1] 2 3 ... 68
1
Yhteiskunta / Vs: Miksi Suomessa pukeudutaan huonosti?
« : 23.07.17 - klo:22:30 »
En edelleenkään ymmärrä. Voisitko täsmentää. Mitä oikeasti haluat?

Ilmaisin iloani tämän foorumin hyvästä menosta ja hauskoista nettipersoonista. Kai olet juttuinesi vain hahmo, jolla trollaat. Sellaisen kuvan noista jutuista saa. Todella voimakas performanssi siitä, että tiedät asioiden oikean laidan ja sen vuoksi kirjoitukset sisältävät voimakasta vaikutelmaa ylemmyyden tunnosta. Ei kai nyt kukaan tosissaan tuollaisia juttuja kirjoittele jo vuosien ajan?

2
Yhteiskunta / Vs: Miksi Suomessa pukeudutaan huonosti?
« : 23.07.17 - klo:22:19 »
Ai että, on tämä hieno foorumi täynnä kaikenlaisia sankareita, kuten Salaryman ja Jussi :D

Kerrotko lisää? Kiinnostaisi kuulla.

Siinähän se ylempänä tuli. Hyvänä esimerkkinä tuo rikkinäiset farkut ja köyhien larppaaminen.

Aika velikultia :D

3
Yhteiskunta / Vs: Miksi Suomessa pukeudutaan huonosti?
« : 23.07.17 - klo:20:05 »

Kuulostaa kovasti että otit noista osumaa. Kerrotko miksi nostit nämä esille?

Otin esille, koska nämä nyt olivat tässä langassa viime aikoina mainittuja asioita, jotka vaikuttivat vaivaavan osaa käyttäjistä (Jussi ja nimimerkkiä vaihtanut a, ent. VSL tai jotain sinne päin). En nyt kuitenkaan sanoisi, että otin osumaa. Lähinnä huvittuneisuutta koin.

Salaryman, olinkin jo unohtanut sinut! Hienoa menoa kaksirivisten takkien -langassa... On kovin vaikea ottaa kauhean vakavasti oman elämänsä keskijohdonkonsulttia.

Ai että, on tämä hieno foorumi täynnä kaikenlaisia sankareita, kuten Salaryman ja Jussi :D

4
Yhteiskunta / Vs: Miksi Suomessa pukeudutaan huonosti?
« : 23.07.17 - klo:19:26 »
No niin, ollaanpas nyt kiltisti kommenttien kanssa.

Tyylit on merkki siitä, että pukeutuminen kiinnostaa Suomessa. Mitä enemmän erilaista tarjontaa eri tyylisuuntien seuraajille on, sitä eläväisempi kulttuuri. Jos X ei kiinnosta, voi sitten kirjoitella sivustolle, jossa on tarjolla Y.

Täysin samaa mieltä! Joillekin vain tuntuu olevan vaikeaa käsittää tätä, kun vuodesta toiseen sama laulu jatkuu. Pakkomielteisyys on tietyissä tilanteissa hyvä ominaisuus, mutta tässä ei.

Jos ihmisiä vaivaa tyylit-foorumin meno, vaihtoehto lukematta jättämisen sijaan on käydä kommentoimassa menoa paikan päällä. En muista lukeneeni pitkään aikaan kyseiseltä foorumilta mitään tähän paikkaan negatiivisessa mielessä viittaavaa. Sinne vain Jussi ja kumppanit rohkeasti avautumaan muodista, laumasieluisuudesta, huonosta mausta, Prisma-tason Stone Islandista ja muista mieltä selvästi painavista seikoista. Tunteiden tukahduttamisen aiheuttamien ongelmien satoa on korjattu sotien jälkeisestä ajasta tähän päivään saakka. Älkää asettuko osaksi tätä jatkumoa. Se ei kannata ja johtaa vain alkoholismiin sekä sukupolvelta toiselle periytyvään vaikenemisen kulttuuriin. Pahimmillaan voi päätyä esittelemään tyylit-foorumia pitkin ulkomaita.

5
Yhteiskunta / Vs: Miksi Suomessa pukeudutaan huonosti?
« : 23.07.17 - klo:16:58 »
Jussi ja muut: eiköhän tyylit-foorumiin negatiivisessa mielessä viittaamisen ja muunkin vihanpidon voisi jo lopettaa.

En käytännössä pidä vihaa tai vertaa Keikarin foorumia siihen. Olen vain yllättynyt osan taantumuksesta siellä, ihan kasuaali/vapaa-ajansettejäkin ajatellen. Säännöstö on tarkempaa kuin klassisella puolella ja fäsöniä/joukkomieltä seurataan ilman oman maun kehittämisen häivääkään. Tuo heritagekommentti lähti siitä, että osalla tuntuu "heritage" ja "union made" jne. toimivan jonkinlaisena leimasimena, jonka jälkeen oma näkemys ja maku unohtuvat, istuvuudesta puhumattakaan - pakko olla hyvä kun on brändi/heritage/union made/whateverisyourgodnow.

Mukana on onneksi muutama hyväkin tekijä joilla on visiota ja taitoakin. Näiden takia tulee välillä mtopit katsottua. Ulkom. poppoolle näytettäessä moni vertasi Hel-Looksiin ja ehkäpä useampi ihmetteli, miksi poppoo postaa kun selkeästi ei edes yritä muuta kuin sokeaa lauma- ja brändipukeutumista muutaman nimen (ei niiden hyvien tekijöiden) johdolla.

Hel-looks oli kyllä hyvä.

Hienoa tyylit-foorumille, että esittelet sitä ulkomailla. Selvästi vaikuttaa sivusto pyörivän ajatuksissasi, kun koet tarpeen esitellä sitä ulkomaita myöten. Näetkö kenties unia siitä? Jos sillä asteella on, niin suosittelen puhumaan asiasta terapeutillesi.

6
Yhteiskunta / Vs: Miksi Suomessa pukeudutaan huonosti?
« : 23.07.17 - klo:15:48 »
Tuntien kyseisen harrastuksen linjan varusteisiin ja niiden hintaan, en yhtään ihmettele, vaikka joku kohta kulkisi tuolla ämtopissa yllään liivit, jonka heritagea korostetaan aistikkailla nettisivuilla: "Perinteet ulottuvat yli sadan vuoden päähän sen ja sen joen yläsuistoille, jossa yläluokka iltahämärässä narrasi kiiltäväkylkisiä vonkaleita kyseiset vahakangasliivit yllään ja räiskyvän takkatulen ääressä tarinoivat kyseisistä vonkaleista jälkipolville."
Vain koska heritage.

"Koska heritage" -perusteella voisi mennä eräälle toiselle foorumille ennemminkin, toki yhdistettynä joihinkin highfäshönpöksyihin ja remmisandaaleihin mahdollisimman mauttomasti. Aidoilta kalastajilta ehkä näkee mtop-settiä korkeintaan kalastusyhteydessä.

Jussi ja muut: eiköhän tyylit-foorumiin negatiivisessa mielessä viittaamisen ja muunkin vihanpidon voisi jo lopettaa. Jos sen meno ei miellytä, ei siitä ole pakko kirjoittaa. Siellä ollaan jo kauan sitten päästy asian suhteen eteenpäin ja myös Mr Raivio itse on käsittääkseni asian suhteen sinut. Turha negatiivisuus ei johda mihinkään järkevään, vaikka toki jokainen tyylillään mutta silti. Jos on paha mieli ja ajatukset täynnä mustaa, käykää lenkillä/tupakalla/tehkää jotain. Pahoinvointia ei kannata purkaa foorumeille.

7
Yhteiskunta / Vs: Miksi Suomessa pukeudutaan huonosti?
« : 22.07.17 - klo:22:13 »
En puhunut aidoista kalastajista vaan heritagen merkityksestä pukeutumisessa.

Näin juuri ymmärsin. Nykyisin heritage on kova juttu hipsterpiireissä.

Heritage ei ole ollut kova juttu näissä ns. hipsterpiireissä vuosiin.

8
Yhteiskunta / Vs: Miksi Suomessa pukeudutaan huonosti?
« : 19.07.17 - klo:01:14 »
Ajattelin ensin oppineeni olemaan sekaantumatta muiden keitoksiin, mutta täytyy tästä vähän antaa palautetta kun aihetta sivutaan:

http://www.keikari.com/blogi/don-lehtinen-suomalaisten-miestenmuotijuttujen-mieskuva/

En tykännyt, wää wää ja nyt Ville kirveen kiveen iski.

Suomen Kuvalehti ei tainnut opinnäytetyön tehneen nuoren miehen listassa listassa olla, mutta olisi hyvinkin voinut olla. Supermaskuliininen? Oli siellä uusimmassa SK:ssä Osmo Soininvaara, joka kieltämättä on mies, ainakin poikaan, naiseen tai sukupuolioletettuun verrattuna. Osmo näyttää kuvassa ihmiseltä, joka tietää, mihin vessaan mennä. Mutta että olisiko hän supermaskuliininen?

Mainittu Image-lehti ei ainakaan supermaskuliinisuutta viljele. Enemmänkin sitä tyylit.fi-kuvastoa, johon opinnäytetyön tekijä samastuu, perustellusti olettaen. Hassua kyllä, siellä katutyyleissä ja kaupunkielämän ytimessä se supermaskuliinisuus voi kyllä hienosti ja pulleasti, on partaa, on tatuointia ja on, perskeles sentään, supermaskuliinista crossfittia (siis se lapsekas ole hyvä ja miehekäs kaikessa fyysisessä-illuusio (sic)).

On leirielämää, on farkkuromantiikkaa. Pinkomo-liikkeestä se supermaskuliinisuus löytyy. Vaiko Optio-lehdestä? Kukas siellä, Myyntimies Jethroko? Lieneekö iloisella pullukallamme yhtäkään tatuointia? Eikä varmaan rautaakaan jaksa pumpata. Mutta bemari on? Autohan se tottakai supermaskuliinisuuden linnake on.

Jos sivuuttaa nuoruuden innon ja iän myötä tapahtuvan suhteellisuudentajun työstämisen, niin tämä on kyllä hassuin lause ikinä ja olen siitä valmis peistäkin taittamaan:

"Katumuoti ja tavallisten ihmisten tyyli on paljon helpommin lähestyttävää, omaperäisempää, monipuolisempaa, informatiivisempaa ja kiinnostavampaa. Kuten kaiken muunkin journalismin, miesten muodin pitäisi perustua vielä paljon useammin siihen, mitä tavallinen ihminen kokee ja näkee omassa elämänpiirissään. Tavallisista ihmisistä kertominen tuottaa myös tavallisia, realistisia mieskuvia."

Katumuoti jos mikä, on muodin laumailmiön ja massaan kuulumisen tärkeyden vuoksi konservatiivista kuin mikä. Jos yhdellä on valkoinen t-paita, toisella turkoosi, ei se vielä mitään eroa tee. Lenkkari kuin lenkkari, paita kuin paita. Ei ne mitään keskenään erilaisia tai vaihtelevia ole, ne ovat täsmälleen samaa kamaa, sillä samaa rekisteriä pelataan.

Kun vähän muotiblogeja seurailee, niin ei voi kuin ihmetellä sitä 'kulttuurin' homogeenisuutta ja pinnallista tylsyyttä. Mutta sitähän muoti on, pinnallista. Naurattaa vain, kun muodintuottajat keksivät muutama vuosi takaperin netti 2.0:n perusominaisuuden tarinankertomisen tärkeyden, Gary Vaynerchukin avustuksella. Sittemmin jok'ikisellä selvage-farkkumerkillä on kiinnostava, yksilöllinen, yleensä intohimoon liittyvä tarina kerrottavanaan (ja Valion maidolla). Pinnallista ja yksinkertaista aikakausmuotia se silti on ja edelleen keskenään samassa rekisterissä ne piljoonat aasiafarkut pelaavat.

Vähän siellä nimeltämainitsemattomalla naapurifoorumilla tätäkin kylää välillä tölvitään, milloin pilkunviilaamisesta, milloin idelogioista, milloin mistäkin.

Mutta kyllä sitä pilkkua tunnutaan viilattavan huomattavasti enemmän niiden prisma-tason stoneisland-takkien detskuissa kuin täällä missään.

Mitä taas ideologiohin tulee, ollaan siellä katumuodin (ja siellä toisella voorumilla) huomattavasti rankempien ideologioiden kourissa. Arkiset ideologiat ne vasta ankaria ovatkin ja kun kuvitellaan, että se miljoonas valkoisia t-paitoja tuottava pikku startuppi jossain Japanissa on oikeesti erilainen ja "kiinnostavan taustatarinan" omaava, niin ollaan jo syvällä upoksissa.

Katumuotia seuratessa (tai Die Antwoorttia ts. mitä tahansa Basson soittolistaa kuunnellessa) ei kyllä mieleen tule vaihtelevuus, villeys, siisteys, coolius, snäppi tahi instakaan, vaan konservativiinen väsymys. Jätetään muoti teineille, jooko?

Itsellä kun ei ole pelimerkkejä kiinni näissä asioissa minkään työn, kaveripiirin tai minkään muunkaan kautta, niin vapaa-ajattelu on mielekäs harrastus. Mutta usein kun sitä punavihressä kuplassa (joka ei välttämättä ole aina negatiivinen asia) työelämässä sohivia nuoria seuraa, niin tulee mieleen kyllä vanha sanonta, "mihin vihamiehiä tarvitaan, kun on tuollaisia ystäviä?"

Mitä yritit sanoa? :D

9
Asut ja pukineet / DLA - merkki
« : 29.07.16 - klo:21:58 »
Foorumilegenda CB:n uusi aluevaltaus ansaitsee ehdottomasti oman ketjunsa!

DLA tai Chuck Bass ei varmaan pahemmin esittelyjä kaipaa. Suomen tyylikkäinen #menswear-jäbä ja pitkän linjan bloggaaja on perustanut DLA -nimellä kulkevan merkin (linkki verkkokauppaan), joka on nähtävästi tässä vaiheessa on keskittynyt asusteisiin. Hyvältä näyttää. Erityisesti Symposium -aiheinen taskuliina on todella nätti. Todella asiallista, että Suomi-skene menee eteenpäin!

10
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 29.07.16 - klo:13:44 »
^ Interwebseissä on vaikea pyrkiä ilmentämään niin sarkasmia kuin itseironiaa. Ja tässä tapauksessa pyrkimykseni nimenomaan jälkimmäiseen ilmeisesti epäonnistui. Huumorin pilkkakirves koetti veistellä epäluontevan oloista suomennosta - mahdollisesti englanninkielisestä ajatuksesta for the strong and inspired people - ja kysyä itseltäni olenko kohderyhmää vahva ja inspiroitunut, ja sitten päästää pettymyksen huokaus kun salkku mahdollisesti lipui samalla ulottumattomiini. [/rautalanka] :-)

Kiitos kun väänsit, sarkasmi- ja ironiatutkani ei ole aina kauhean tehokas :D

Joka tapauksessa hypistelyn perusteella salkut ovat todella äärimmäisen jämäkkää ja laadukkaan tuntuista nahkaa. Kannattaa käydä katsastamassa mainituissa liikkeissä paikan päällä. Laadukkaalle salkulle on aina käyttöä.

11
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 29.07.16 - klo:12:40 »
^^ Hmm. Vastaan itse itselleni.

Googlaus löysi webseistä Winter Studios -salkun valmistajatietoineen, mutta tuote onkin "Unisexsalkku vahvoille ja inspiroituneille henkilöille"

*sigh*

Se siitä sitten.

Ihmeellistä menoa nyt taas. Ensin salkku näyttää hyvältä, mutta kun paljastuu sen olevan unisex ja vahvoille inspiroituneille henkilöille, se ei kelpaa. Eikö täällä nimenomaan arvosteta laadukkaita ja hyvin patinaa ottavia tuotteita?

12
Asut ja pukineet / Vs: Tennarit ym. katujalkineet
« : 14.07.15 - klo:23:49 »
Mistä voi ostaa Wings + Horns x adidas - kamaa täällä Euroopassa?

Ainakin Endille pitäisi olla tulossa. Myös muut vastaavat, kuten Norse, Tres Bien jne lienevät paikkoja, joista kannattaa etsiä. Asiallinen kollabo kyllä ja kiinnostelee täälläkin.

Adidaksen ja W+H:n instassa on myös lisäinfoa julkaisusta.

http://tyylit.fi/inspiraatio/wingshorns-x-adidas

13
Asut ja pukineet / Vs: Pitti Uomo
« : 21.06.15 - klo:14:47 »
Streetstyle-kuvia Pitti Uomosta koostettuna Tyylit.fi-blogin puolella.

Osa 2

Osa 1

14
Kaunis elämä / Vs: Kellot
« : 31.10.14 - klo:17:25 »
Mitäs kellorintamalle kuuluu? Perhana kun itselläni nostaa kellokuume jälleen kerran päätään.. Mutta onneksi sama lääke tuntuu purevan niin kello- kuin myös autokuumeeseenkin. (eli tyhjällä lompakolla kannattaa hieroa otsaa) Yleisestä hintojen noususta piti hieman herätellä keskustelua tässä samalla. Eli miten on, olenko minä nyt niin pahassa palkkakuopassa kun tuntuu että tulot eivät ole enää muutamaan vuoteen pysyneet näiden jopa järjettömiltä tuntuvien korotuksien mukana. Erityisesti uusien Omegoiden hinnat ovat karanneet lapasesta ja pahasti. Tai siis minusta ainakin tuntuu siltä. Jos otetaan referenssiksi esim. legendaarinen Speedmaster Professional, niin ei tarvitse mennä kovinkaan pitkälle ajassa taaksepäin kun sellaisen sai tingattua pikkuisen päälle pariin tonttuun. Nyt taidetaan mennä jo kolmeen niin että kolina vaan käy..?? Noh, onneksi vissi vaihtoehto on ostaa käytettyä mutta kylläpä käytettyjenkin hinnat ovat nousseet samassa suhteessa.

Itse kelloista puhuttaessa, pidän mielestäni varsin onnistuneena vetona Omegalta tuoda markkinoille "uusiopainos" Speedmaster Mark II:sta. Ainakin Speedmaster- fanien silmissä luulisin sen olevan onnistunut veto. Pois lukien tietenkin hinta, joka on ainakin meikäläisen tuloille todella iso panostus, vaikka hyvään käytettyyn päätyisikin.

Sitten olisi vielä erikseen osoitettu kysymys nimimerkki Vhild:lle: Sinullahan oli Tudorin Black Bay jokin aika takaperin.. Millainen maku siitä jäi? Tuntuiko ihan aidolta ja oikealta laatukellolta?  Entä tuleeko mieleen mitään erityisiä risuja tai ruusuja? Mitenkäs esim. viimeistely? Ja onko luonnossa mielestäsi yhtä tyylikäs kuin kuvissa? Voisi meinaan olla itselleni harkitsemisen arvoinen kello varsinkin nyt kun Omegat ovat pyyhkineet siitä hinnan puolesta ohi. Olenko nyt aivan väärässä jos epäilen että hyvän käytetyn löytäminen pikkuisen alle pariin tonttuun olisi hyvä vastine käytetylle pääomalle? (toki muutkin kuin Vhild saavat ilman muuta jakaa vapaasti näkemyksiään Black Baysta)


Black Bay on kyllä varsin asiallinen, erityisesti uusi sininen toimii. Toki eri asia on, onko se aitoa designia. Malliinhan on napsittu paloja eri vuosien malleista, missä ei siis sinänsä ole mitään vikaa. Osalla voi kuitenkin olla suhteellisen voimakkaita mielipiteitä tällaisesta ikään kuin faux-vintagesta.

15
Asut ja pukineet / Vs: Mitä tänään on päälläsi?
« : 16.10.14 - klo:15:18 »
Housut on Oscar Jacobsonin flanellit, jotka saattaa olla matkalla torille, kyykky kulkee sen verran hyvin että alkavat olla jo hieman turhan slimmit.

Solmiota en neuletakin kanssa ole tainnut ennen tätä päivää käyttää, eikä jääne tavaksi, mutta kiinnosti herätellä vähän ajatuksia hieman vähemmän standardien värien käytöstä. Esim. millaista skragaa tummanvihreän irtotakin (en omista...vielä), vaaleanpunaisen paidan ja harmaiden housujen kanssa? Omasta suht kapeasta valikoimasta toi kyseinen osui parhaiten. Viininpunainen tai ruskea neulesolmio/muu yksivärinen voisi toimia. Kovin montaa muuta en itse onnistunut mielessäni tuohon sovittamaan.

Skragan poisto ja paidan vaihto ocbd:hen veisi hommaa oikeaan suuntaan kuten mainittua, mutta värien osalta en muuttaisi tässä setissä mitään, varsinkin kun homma rauhoittuu selkeästi poistamalla naru kaulasta.

[spoiler][/spoiler]


Olen toista mieltä. Skragan kanssa tuo oli mainio klassinen yhdistelmä. Ilman näyttää 70-luvun hippityypiltä, varsinki pinkkiin paitaan skraga tuo kaivattua ryhdikkyyttä.

Voitko avata lihavoitua, sillä 70-luvun hippityyppi on varsin erikoinen mielleyhtymä.

Sivuja: [1] 2 3 ... 68